עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (3) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 3 reviews

אישור הפטר ודחיית טענה להתנהלות לא תקינה

Hebrew

כידוע, צו ההפטר הנו משאת נפשו של כל חייב שמנהל הליך פשיטת רגל.

לא כל החייבים זוכים לקבל אותו - בכלל ובו זמנית עם צו פשיטת הרגל שלהם – בפרט.

אולם, כזה היה המקרה אשר נדון במסגרת הליך פש"ר 103-07-12 ט.פ. נ' הכנ"ר אשר התנהל בפני בית המשפט המחוזי בתל-אביב.

עובדות המקרה

התיק עסק בחייבת שהנה עורכת דין במקצועה ואשר צברה חוב כולל בהיקף של כ-250,000 ₪ וזאת ל - 8 נושים שונים, רובם בנקים.

החייבת הצהירה עם כניסתה להליך פש"ר כי הסתבכותה הכלכלית נבעה מכך שהיא אם חד הורית, סיוע כלכלי שהיא העניקה להוריה ונסיון כושל שעשתה להקים שותפות בתחום הביטוח.

החייבת ניסתה במשך תקופה ארוכה לגבש הסדרים שונים עם נושיה ולהימנע בכל מחיר מהכרזתה כפושטת רגל, הואיל והדבר יפקיע זמנית את רשיונה כעו"ד למשך תקופת הכרזתה כפושטת רגל וימנע ממנה מלעבוד במקצועה זה.

אך הדבר לא צלח בידה. לפיכך, ביקשה החייבת בלית ברירה לקבל צו המכריז עליה כפושטת רגל וכן למתן הפטר מיידי כנגד תשלום בסך של 51,000 ₪.

החייבת גם ציינה כי היא הייתה באותה תקופה בטיפול פסיכיאטרי ואף צירפה אישורים לתרופות וכן הוסיפה: "איני מאשימה איש בתוצאות, אלא לוקחת אחריות על מעשיי."

הנאמן והכנ"ר הסכימו לבקשת החייבת להכריז עליה כפושטת רגל, אך טענו כי יסכימו למתן ההפטר רק במידה והחייבת תשלם את הסכום המקורי שהיא הציעה במסגרת המו"מ להסדר הנושים וזאת בסך של 96,500 ₪.

הנושים התנגדו למתן צו הפטר לחייבת ואף טענו כי יש בכלל לבטל את הליכי פשיטת הרגל שלה מאחר שהיא מתנהלת באופן לא תקין במסגרת הליך פש"ר, הואיל והיא לקחה הלוואה על סך 5,000 ₪ ממקום עבודתה וזאת ללא אישור ובניגוד לאמור בפקודת פשיטת הרגל וכי היא השיבה את תמורתה למעסיק שלה תוך העדפת נושים.

ואם לא די בכך, אזי הדבר נעשה רק לשם מטרה שאינה ראויה והיא לשם טיפול רפואי בכלב שלה שלקה במחלת הסרטן.

בנוסף טענו הנושים כי החייבת חיה ברמת חיים גבוהה שאינה מתאימה להליך פש"ר וכדוגמא לכך ציינו, בין היתר, שהיא מימנה את נסיעת בתה לחו"ל.

על כך השיבה החייבת כי היא מימנה את נסיעת בתה מדמי הבראה שקיבלה וכי היא לא הייתה מודעת לכך שעליה להפקידם בקופת הכנ"ר, אך היא דיווחה על כך, דבר המעיד על תום ליבה.

קראו עוד בנושא: אי מתן הפטר - באילו מקרים בית המשפט לא יאשר הפטר?

פסיקת בית המשפט

לעניין הטיפול בכלב, קבע בית המשפט כי לאור חוק צער בעלי חיים (הגנה על בעלי חיים), תשנ"ד-1984 אשר מחייב בעלים של בעל חיים לדאוג לבריאותו, אזי גם חייב שמחזיק חיית מחמד שחלתה במחלה הדורשת טיפול אינו רשאי על פי דין להזניח אותה ועליו לטפל בה.

יש להביא הוצאה זו בחשבון כאשר בוחנים את הוצאותיו והכנסותיו באותה תקופה, כהוצאה לגיטימית כל עוד היא בגבול הסביר והנדרש.

בנסיבות אותו מקרה, קבע בית המשפט כי החייבת הייתה רשאית להוציא את הסכום הנדרש על מנת לטפל בכלב החולה שלה מאחר והמדובר היה בטיפול סביר ולא הובאה בפניו כל אפשרות אחרת לטיפול זול יותר להצלת חייו.

לאור האמור לעיל, קבע בית המשפט כי אין מקום לבטל את הליכי פשיטת הרגל של החייבת.

בנוסף, מאחר שהחייבת לא הצליחה להגיע להסדרים עם נושיה קבע בית המשפט כי אין מנוס אלא מלהכריז עליה כפושטת רגל וזאת למרות שהדבר יפקיע זמנית את רשיונה כעו"ד.

לגבי מתן צו ההפטר, קבע בית המשפט כי לאור בחינת כניסת החייבת להליך פשיטת הרגל אשר נעשתה בתום לב; התנהלות החייבת בהליך אשר התנהלה בו בתום לב בשקיפות ותוך עמידה בתשלומים החודשיים וכן משך הזמן שבו היא מצויה בהליך, 44 חודשים ובהתחשב בגובה החובות לנושים בסך של כרבע מיליון ובהעדר נכסי מקרקעין או הון המצויים בידי החייבת, אזי יש מקום לתת לחייבת צו הפטר לאחר שהיא תוסיף לקופת הכינוס, שכבר יש בה 21,000 ₪, סך נוסף של 56,000 ₪ כך שסך הכל לנושים יהיה דיבידנד לחלוקה בסך של 77,000 ₪ שמהווה 305 ברוטו.

אמנם הצעת הנאמן יכולה הייתה להביא לדיבידנד של כ- 37% ברוטו, אולם כבר נפסק ששיעור הדיבידנד שישולם לנושים אינו חזות הכל.

קראו בהרחבה: הגשת תביעת חוב וחלוקת דיבידנד במסגרת הליך פש"ר.

בית המשפט הוסיף וציין כי נראה לו בלתי סביר לדרוש מהחייבת לשלם את אותו תשלום שהציעה לשלם בהסדר נושים, גם בהליך שכרוך בהכרזתה כפושטת רגל ובהפטר ובוודאי כאשר הכרזתה כפושטת רגל מסכנת את יכולתה להמשיך ולעסוק במקצועה ולהרוויח את הסכומים אותם היא מרוויחה כעת.

לכן היה מקום להפחית מן הסכום שאותו הציעה לנושיה בהסדר, משההליך הפך להיות הליך של הכרזה והפטר.

מה עוד שהחייבת הסבירה היטב מדוע אינה יכולה כיום לגייס אותו סכום שיכלה לגייס בעבר מהמעסיק במועד בו הוצע ויש להתחשב גם בכך.

בהתאם לכך נקבע כי החייבת תקבל הפטר אשר מותנה בתשלום הסכום הנוסף בתוך 90 יום ובמידה והיא לא תוכל לעמוד בכך, היא תוכל לשלם אותו בתשלומים חודשיים, כך שבסופם היא תקבל את ההפטר.

במשך תקופת התשלומים היא תהיה פטורה מהגשת דו"חות ואף תוכל להקדים תשלומים.

שאלות? חייג/י לשיחה עם עורך דין: 072-334-1001


תאריך:19/10/2016 09:36  מחבר: Bankruptcy Law
 
close