עיקול ומכירת רכב של חייב במכרז ע"י כונס נכסים בהוצאה לפועל - מתי ובאילו תנאים?
עיקול ומכירת רכב של חייב במכרז ע"י כונס נכסים בהוצאה לפועל


עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (1) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 1 reviews

עיקול ומכירת רכב של חייב בהוצאה לפועל

Hebrew

במדינת ישראל נמכרים מדי שנה מאות כלי רכב שעוקלו בידי כונס הנכסים, בעקבות חובות כספיים של בעלי הרכב, חובות שגבייתם נעשתה באמצעות לשכת ההוצאה לפועל.

במקרה בו חייב אינו מצליח לעמוד בתשלומים לנושיו מכל סיבה שהיא, רשאים הנושים שפתחו תיק בהוצאה לפועל להגיש בקשות לסנקציות שונות כמו עיכוב יציאה מן הארץ, עיקול מיטלטלין וכן עיקול כלי רכב, חשבונות בנק ואפילו עיקול ומכירת דירת מגורים ונדל"ן בכלל.עיקול ומכירת רכב בהוצאה לפועל

עיקולים אלה נועדו לצורך יצירת לחץ על החייב, על מנת להביא אותו לתשלום החובות שנצברו ולחילופין, במקרים בהם אין לחייב את היכולת הכלכלית לשלם קיימת אפשרות לתפוס את הרכוש שעוקל ולהציג אותו למכירה פומבית.

אנו ממליצים לחייבים בהוצאה לפועל, לפנות בהקדם האפשרי לייצוג משפטי באמצעות עורך דין מנוסה, למרות העלויות הכספיות והקושי הכלכלי, שכן ייצוג משפטי עשוי להקל על החייב את ההתנהלות מול מערכת ההוצאה לפועל, ובמקרים רבים למנוע עיקולים וכדומה.

הדרך לעיקול ומכירת רכבו של החייב בהוצל"פ

במסגרת הליכי הוצאה לפועל ממונה על ידי רשם ההוצאה לפועל, כונס נכסים הממונה על נכסי החייב.

מטרתו לתפוס את נכסיו של החייב ולממש אותם, על מנת לחלק את התמורה הכספית בין הנושים. כך במקרה שבו נתפס כלי רכב, יכול כונס הנכסים להעמידו למכירה כפי שנסביר ונפרט מיד.

במקרה שצו העיקול חל על רכבו של החייב, מטרתו של הכונס הנה לתפוס את הרכב ולמכרו לציבור הרחב בהליך של מכרז.

השלבים עד למכירת רכבו של חייב:

  • איתור הרכב על ידי כונס הנכסים, תפיסתו וגרירתו למגרש המאושר על ידי ההוצאה לפועל.
  • פרסום מודעה על מכירת רכבים באמצעי התקשורת המזמינה את המעוניינים להתרשם מהרכב במועד שנקבע.
  • הגעת המעוניינים למגרש, המומלצת בליווי בודק מקצועי, מאחר שלא ניתן להוציא את הרכב לבדיקה חיצונית. בשלב זה יש לוודא כי ברשות הכונס מצויים פריטים כמו שלטי אזעקה ומפתחות – דבר שלא תמיד נמצא בגלל חוסר שיתוף פעולה של החייב.
  • מי שמעוניין לרכוש את הרכב יגיש טופס הצעה לבקשת הרכישה, המנוסח על ידי עורך המכרז. בטופס – פרטיו האישיים של המעוניין ברכישה, הצעת המחיר ופרטים נוספים. בנוסף- על המציע להפקיד ערבות בנקאית בשיעור של 5% - 10% מסכום ההצעה, ולהגיש חוזה מכר המסופק על ידי הכונס ובו פרטי ההתקשרות.
  • התמחרות: לאחר שהוגשו ההצעות, עורך המכרז שמונה ככונס נכסים מזמין מציעים לפי בחירתו  - או לפי ההצעות הגבוהות ביותר או לפי אלו שהציעו מכירה בזמן הקצר ביותר. הכונס מחליט האם לזמן את המציעים טלפונית או להזמינם למשרדו לשם ביצוע המכרז. המכרז מתנהל בדומה למכירה פומבית בה מכריזים תחילה על ההצעה הגבוהה ביותר.
  • עם סיום ההתמחרות, נבחר הזוכה במכרז, אך מאחר שההליך אינו כפוף לדיני המכרזים, הכונס אינו חייב לבחור בהצעה. במקרה שזוכה התחרט, הכונס יכול להורות על חילוט הערבות. כלומר, העברת הערבות לבעל החוב במקרה שהחוב לא שולם.  

חייבים בהוצאה לפועל צריכים לדעת כי בכל שלב משלבי ההליך, מרגע הטלת עיקול ועד לרגע המכירה והעברת הבעלות ברכבכם, ניתן להפסיק את ההליכים בכפוף לתשלום החוב בתיק/י ההוצאה לפועל או בכפוף לכל הסדר חובות שאליו תיגעו ישירות מול בעלי החוב.

קראו בהרחבה: עיקול רכב אשר בשימוש חייב בהוצאה לפועל אך אינו רשום על שמו

חסרונות וייתרונות בקניית רכב במכרז של כונב נכסים בהוצל"פ

בקניית רכב מכונס נכסים, גלומים מספר יתרונות עיקריים. ראשית, קיים סיכוי טוב כי רכבים מעוקלים יוצעו למכירה במחיר הנמוך ממחיר השוק אפילו עד כדי 20%-30% ויותר!

שנית, רכישת רכב מכונס נכסים נחשבת בטוחה יחסית לאפשרויות רכישה אחרות שכן היא מבוצעת בפיקוח בית המשפט, עובדה המקטינה את הסיכוי לזיוף ומעשי רמאות.

יתרון שלישי הוא כי הרכב עובר לרוכש ללא זכויות צד ג', שעבוד או עיקול לפי סעיף 34 לחוק המכר (1968).

החיסרון שבקניית רכב מההוצאה לפועל הוא שלא ניתן להוציא את הרכב לבדיקה באופן עצמאי על ידי גורם חיצוני או לבדיקה מוסמכת במוסך, כך שייתכן מצב בו לאחר הרכישה יתגלו תקלות ברכב כשכבר יהיה מאוחר מכדי להימנע מרכישתו.

ליחצו כאן לקבלת יעוץ משפטי אישי


תאריך: 12/03/2013 12:28
 
close