נוצר לי חוב משכנתא של 10000 ש''ח, ניסיתי להגיע עם הבנק להסדר פריסת חוב אך הבנק מסרב, ורוצה להוציא את החוב להוצאה לפועל. האם ישנו גוף אחר שאליו אוכל לפנות על מנת לאשר את פריסת החוב? לפני כשנה הוכרתי כנכה ומאז הכנסתי קטנה באופן משמעותי, אני משלמת משכנתא עבור הבית כבר 20 שנה, וממש מודאגת שיקחו את ביתי, מה עושים??
פנה בכתב למחלקה המשפטית המטפלת בנושא וככל שלא תיענה בהתאם לדרישתך מוצע לך להתיעץ עם עורך דין המנוסה בתחום ולקבל ייעוץ והכוונה שכן מדובר בנושא רגיש ומסוכן
שלום רב,
כונס הנכסים עומד למכור את דירתי, מכרים שלי אומרים שהם ניסו לפנות לכונס כדי לתת הצעה לקניית הדירה אבל הכונס מתחמק, מה עושים?? האם ניתן לתבוע את הכונס שאיננו עושה את עבודתו ובכך פוגע ישירות בנו מאחר והדירה עלולה להימכר בסכום נמוך מערכה?
אני אם חד הורית ונמצאת בהליך של איחוד תיקים כבר שמונה שנים אבל החוב נשאר אותו דבר, האם ניתן לבקש הפטר? האם האלץ להתחיל הליך של פשיטת רגל? צריכה עצה דחופה!
אני עכשיו הגשתי בקשה להליך פשיטת רגל עקב חובות רבים שחלק שילמתי וחלק לא יכולתי לעמוד בהם. יש לי שיקים בחוץ שעדין לא נפרעו ויחזרו ב100% כי הגעתי למצב שאין לי אפשרות לשלם אותם. האם זה יכנס גם לפשיטת רגל? ויש לציין שהם פרוסים לעוד 10 חודשים בערך
שלום רב,
אני משכיר דירה לבחור רווק והוא לא שילם לי שכירות כבר שלושה חודשים, במהלך החתימה על חוזה השכירות החתמתי את אימו כערבה לחוב, האם ניתן לפתוח כנגדה תיק בהוצאה לפועל? או שעלי להגיע לבית המשפט על מנת לחייב את הערב?
הבנק שלח לי מכתב התראה על חוב לפני הוצאה לעורך דין, אבל לא שלח אותו לכתובתי הנכונה ( למרות שהיתה כתובת נכונה בבנק) בכל מצב פתאום אני מקבל הודעה שהנושא בטיפול עורך דין והחוב תפח באופן משמעותי, רציתי לשאול האם הבנק יכול להעביר חוב לטיפול עורך דין לפני שהחייב קיבל התראה כי קיים חוב??
אחרי שנתיים של אחוד תיקים ביצעתי פשיטת רגל מאחר והחוב רק גדל, במשך שנה הייתי בפשיטת רגל וכעת משחישבתי את ההחזרים נדהמתי לגלות ששילמתי הרבה יותר מהחוב המקורי כמעט 200% מהחוב.
האם אוכל לבקש הפטר ללא תשלום נוסף מאחר ושילמתי הרבה יותר מהחוב??
איך הגעת למצב של תשלום כל כך גבוה? הרעיון בהליך פשיטת רגל הוא לשלם 50-60 אחוז מהחוב וללכת לכיוון של הפטר ... מי משלם 200% בפשיטת רגל? נראה לי שיש לך טעות.
שאלה: אני שייכת לבנק פועלים ולפני שנה בערך עשיתי שם הלוואת הסדר.
התשלום החודשי גבוה ואני לא עומדת בו כרגע (נמצאת בחופשה אחרי לידה, עברתי לדירה שהשכירות שלה יותר גבוה) ההוצאות השתנו וביקשתי מהבנק לפריסה מחודשת של החוב.
הם טוענים כי אין ביכולתם לבוא לקראתי והם מעבירים את זה לטיפול משפטי והליכי גביה דרך הוצאה לפועל. מה זה אומר ? האם יש עוד משהו שעליי לעשות ?
אשמח לעצה
לנסות להגיע להסדר מול הנק או מול המחלקה המשפטית של הבנק.ככל שהוחלט להעביר הטיפול לעורך דין גם אז ניתן להגיע מולו להסדר. מוצע לכם להיעזר בשירותי עורך דין מנוסה בתחום הסדרי חוב ובנקאות
מניסיון שלי ההלוואות הסדר תמיד בריביות רצחניות אין לך מה לחשוש או שכן תלוי בדרך כלל לפני שזה נשלח להוצאה לפועל ועדיף לך שלא לא תצאי מזה המשרד העורך דין מזמין את החייב ומנסה להגיע להסדר ומוריד בצורה משמעותית את החוב ואם יש לך רכוש רכב ועוד יקחו לך את זה אם לא תעקבי אחרי הטיפול הזה
אני מחכה כבר 4 חודשים לצו כינוס בינתים יש עיכוב הליכים כמה זמן יש עיכוב הליכים בהוצאה לפועל שאני מוגבל באמצעים ולמה לוקח זמן לקבל צו כינוס איזור תל אביב
אם גוף הטיל עלי צו עיקול זמני במעמד צד אחד, האם אוכל לפנות לבית המשפט ולבקש שהכספים שעוקלו, יועברו לידי צד ג' כגון קופת בית המשפט? הכסף המעוקל נמצא כעת אצל המעקל עצמו, זהו סכום כסף שהוא חייב לי בעקבות פסק דין. עם זאת, בכדי להימנע מלשלם, אותו גוף, הטיל כאמור עיקול במסגרת תובענה. בטוחני שהתובענה לא תצליח, אך חששי הוא, שגם אז הכסף לא יועבר. האם ניתן לשים את הכסף בינתים במקום "נייטרלי"? תודה רבה
אני מכרתי מספר מונית של אחי שנעשה עליה שיעיבוד לטובתי שנתיים אחרי אחי התחיל תהליך פשיטת רגל. כעת הנאמן דורש את הכסף של המונית למרות שיש לי הוכחות של שנים אחורה שהוא לווה ממני כסף וניסה שיעיבוד לטובתי הנעמן אומר שזה הברחת נכסים כל זה מפני שאנחנו משפחה.
אני פושט רגל כבר שנה וחצי, והבנתי שניתן להציע הצעה ולהגיע להסכם מול הנושים.
החוב הנותר הינו 200,000 ש''ח האם ניתן להגיעלהסדר בהצעה לנושים של 60,000 ש''ח?
אני נמצא בתהליך של פשיטת רגל וכונס נכסים כשנה וחצי וממתין לקבלת הפטר .
יש לציין כי במשך 24 שנה שילמתי כספים במסגרת איחוד תיקים במצטבר כ 200%
מגובה הקרן ואין ברשותי נכסים או רכוש כלשהו.
במהלך כול השנים שיתפתי פעולה וניסיתי לשלם את חובי שרק תפח ללא הצלחה .
כונס הנכסים יורד לחיי ואיננו מאפשר לי להשתקם ולעמוד על רגלי. זה מתבטא בחוסר יכולתי לעבוד בעבודה מסודרת היות וכול מעסיק בודק אודותיי באינטרנט וכשמגלה כי אני פושט רגל מסרב להעסיק אותי.
כונס הנכסים מסרב להמליץ על מתן הפטר ודורש סכום כסף שאיננו עומד לרשותי ללא התחשבות בכספים ששילמתי. האם בית המשפט יכול לקבל החלטה על הפטר בניגוד להמלצת כונס הנכסים?