חייב בהליך חדלות פירעון החליט, מסיבה לא ברורה, לרכוש ג'יפ חדש בשווי 180000 ש"ח, ובית המשפט החליט לבטל את הליך חדלות הפירעון שלו בשל ניצולו לרעה והתנהלותו הבלתי סבירה של החייב...
החייב קנה ג'יפ חדש והליך חדלות הפירעון בוטל בשל ניצול לרעה!


עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (2) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 2 reviews

קנה ג'יפ חדש והליך חדלות הפירעון בוטל!

Hebrew

תארו לכם חייב שצבר חובות בסך של כ-196,000 ₪, קיבל בפברואר 2021 צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון, בשאיפה לקבל הפטר מחובותיו. למרות זאת לא רק שהחייב לא עבד רוב הזמן לאחר מכן, אלא כעבור כחצי שנה הוא אף קנה ג'יפ חדש ויוקרתי, משנת ייצור 2021, בסך של כ-180,000 ₪.

מה הייתם חשים לו, נניח, הייתם אתם הנושים שלו? מה הייתם חשים לו ידעתם שזהו למעשה הליך חדלות הפירעון השני של החייב, לאחר שההליך הראשון בוטל רק שנה לפני פתיחת ההליך השני, במהלך חודש פברואר 2020, אף זאת בשל ניצולו לרעה על ידי החייב?

אלו רק חלק מנסיבות התיק שנדון בהליך חדל"פ 14527-01-21 ראמי שאנטי נ' עו"ד יגאל ספרבר (הנאמן) בבית משפט השלום בירושלים.

מדובר בחייב בן 33 שצבר חובות כספיים בסך של כ-196,000 ₪, בעיקר בשל הלוואה שנטל עבור אחיו וזאת למרות שהוא ידע בעת נטילת ההלוואה שאם אחיו לא יפרע את ההלוואה, גם הוא לא יוכל לפרוע אותה, מה שאכן קרה בפועל, גם מאחר שהוא עצמו ישב בכלא באותה עת.

לאחר פתיחת הליכי חדלות פירעון החייב התחתן ונולדה לו תינוקת. על החייב הוטל צו תשלומים חודשיים בסך של 900 ₪ שבהם הוא עמד.

אשתו של החייב איננה עובדת וגם הוא עצמו לא עבד במרבית התקופה שלאחר מתן צו פתיחת ההליכים, כאשר רק בסביבות תחילת שנת 2022 הוא החל לעבוד, בתמורה לשכר חודשי בסך של כ-7,900 ₪.

המלצות הנאמן והממונה על הליכי חדלות הפירעון

הנאמן המליץ על תכנית לשיקום כלכלי לחייב שכוללת 50 תשלומים חודשיים, בסך 3,400 ₪ כלומר, סך כולל של 170,000 ₪, כמו גם על הכשרה להתנהלות כלכלית נכונה, וזאת לרבות לאור התנהלות החייב לאורך ההליך הנוכחי ובעיקר נוכח רכישת הג'יפ כאמור לעיל.

לעומתו, בא-כח הממונה על הליכי חדלות הפירעון סבר שנוכח התנהלות החייב, הן בעת יצירת החובות והן במהלך ההליך, במיוחד לאור הימנעותו מלעבוד ורכישת הג'יפ החדש, יש אף לבטל את הליכי חדלות הפירעון שלו.

החייב עצמו תירץ את רכישת הג'יפ בכך שאשתו היא שרכשה את הג'יפ, באמצעות הלוואה שנטלה ושהוא לא יכול היה למנוע זאת ממנה, וכי לו עצמו אין רישיון נהיגה והוא נוסע לעבודתו בתחבורה ציבורית.

ביטול ההליך לאור ניצולו לרעה על ידי החייב

בית המשפט לא התרשם מטענותיו של החייב וקבע שיש לבטל את הליך חדלות הפירעון שלו עקב ניצולו לרעה והתנהלותו חסרת תום הלב של החייב, וזאת מכה וכמה סיבות שאותן נסביר מיד.

ראשית, חובותיו של החייב לא נוצרו בתום לב. שכן, הוא נטל את ההלוואה עבור אחיו בשעה שידע שאם אחיו לא יפרע אותה, גם הוא לא יוכל לפרוע אותה, ואילו החובות שצבר בשל הצריכה השוטפת שלו מעידים, בהתחשב בעובדה שמדובר בהליך חדלות הפירעון השני שלו, שהוא לא הצליח להפנים את חובותיו ולהתנהל בזהירות כלכלית.

אדרבא, מהראיות שהוגשו עולה שהוא מוסיף להתנהל בהפקרות כלכלית ועל כן אינו ראוי להגנה חוקית מפני נושים.

שנית, החייב בחר שלא לעבוד ברוב תקופת הביניים ולהסתמך על דמי אבטלה בלבד, דבר שאינו מתיישב עם התנהלות כלכלית נכונה וטענתו לפיה הוא שואף לשיקומו הכלכלי.

אמנם, הוא עבד בעבר בתחום המלונאות, שנפגע קשות עקב משבר הקורונה, אולם מאדם שנמצא בחדלות פירעון מצופה שיעבוד בכל עבודה, גם אם היא נופלת מכישוריו, כדי לקיים את עצמו ומשפחתו ולפרוע את חובותיו לנושיו.

שלישית, החייב רכש ג'יפ בשווי של כ-180,000 ₪, סכום שמתקרב לשווי חובותיו, וזאת כחצי שנה בלבד לאחר מתן הצו לפתיחת הליכים. גם אם הרכב נרשם פורמאלית לכאורה על שם אשתו, אזי בפועל ברור שהוא מהווה חלק מהרכוש המשותף שלה ושל החייב, מה גם שברור שהאשה איננה יכולה להחזיר בעצמה את ההלוואה לרכישת הרכב הואיל והיא עצמה איננה עובדת כלל.

רביעית, הדו"חות החודשיים שהגיש החייב לאורך ההליך נראים מלאכותיים, באופן לפיו נראה שהחייב מתאמץ להתאים את הוצאותיו להכנסותיו. בנוסף הוא גם נוטל הלוואות ומפרעות מהמעסיק שלו ואינו מתנהל בצורה מאוזנת מבחינה כלכלית.

בנוסף לכך פסק בית המשפט כי בהליכי חדלות הפירעון יש גם היבט של נראות. לפיכך, לא ניתן לקבל מצב שבו אדם צובר חובות רבים ואינו מצליח לכסות את הוצאות הכלכלה השוטפת שלו, אך כאשר נושיו, שמנועים לפעול נגדו מכח הצו לפתיחת הליכים, חולפים ליד ביתו, הם יכולים להבחין כי ליד הבית חונה רכב יוקרתי שזה עתה נקנה.

גם העובדה שהציבור נאלץ לממן את ייצוגו של החייב על ידי עורך דין, במסגרת הליך שבו הוא מבקש הפטר מחובותיו, צורמת אף היא לעין.

לאור כל האמור לעיל, בוטל הליך חדלות הפירעון של החייב.


תאריך: 07/08/2022 14:44
 
close