הגיע הזמן שתכיר/י את כל הדרכים החוקיות להתמודד מול חובות כספיים שחונקים אותך ולא נותנים לך לישון טוב בלילה....
החובות חונקים? אלו הדרכים להתמודד מול החובות הכספיים שלך!


עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (1) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 1 reviews

אלו הדרכים להתמודד מול החובות שלך!

Hebrew

בכל מקרה בו אדם סוחב על גבו חובות כספיים בסכומים ניכרים, בין אם חובות לבנקים, לחברות ליסינג, אנשים פרטיים או לספקים, חשוב לדעת כי קיימות מספר אפשרויות להביא לפתרון התסבוכת הכלכלית.

יחד עם זאת יודגש כי חשוב לפנות לעורך דין מנוסה אשר יוכל להביא לפתרון המיוחל והטוב ביותר עבורך קרי, הסדרת החובות ויציאה לדרך חדשה.

יובהר כי לא מומלץ לנסות להתמודד עם הנושים הרבים לבד, שכן רק עורך דין מנוסה המכיר את כל הזכויות והחובות, את כל הטענות הרלבנטיות ומעורה בחקיקה ובפסיקה הרלבנטית יוכל להבטיח כי מלוא זכויותיכם יישמרו בכל הנוגע להקטנת החובות או מחיקתם.

אז מה אפשר לעשות על מנת למחוק את החובות? איך יודעים מה הדרך הכי טובה להקטין את הסכומים שאתה חייב לנושים? איך מגיעים להסדר תשלומים הגיוני שניתן לעמוד בו? מתי כדאי להכנס להליכי פשיטת רגל ובאילו מקרים רצוי להמנע מההליך המגביל?

על כל אלה נסביר בסקירה שלפניך, תוך מתן דגש על הייתרונות והחסרונות שבכל אחד מהאפיקים האפשריים לחיסול החובות הכספיים שלך.

פנייה ישירה לנושים

החלופה הראשונה העומדת במצב כלכלי מעין זה היא פניה לנושים וניסיון להביא להסדרת החובות, בין אם באמצעות מחיקתם, פריסתם או דחיית מועדי התשלום.

יש לבחון כל חוב וחוב, מתי נוצר, כיצד נוצר, האם מדובר בחוב רצוני, הלוואה מבנק למשל או שמא מדובר בחוב בלתי רצוני כגון: חוב אשר חלק משמעותי בו נובע בשל ריבית בלתי חוקית בגין הלוואה.

ראוי כי הליך המשא ומתן מול הנושים השונים ינוהל רק באמצעות עורך דין מקצועי המתמחה בתחום.

כזה אשר יוכל להתמודד עם מלוא טענות ואיומי הנושים וכן ידע להביא לעיכוב או ביטול הליכי גבייה אשר כבר ננקטו או ננקטים על ידי הנושים, שהרי קיים הבדל משמעותי בניהול משא ומתן כאשר קיימת הגבלה על החזקת רישיון נהיגה, ניהול חשבון בנק או עיכוב יציאה מן הארץ לבין מי אשר מנהל משא ומתן ללא הגבלות על רכושו או חירותו.

בנוסף, לא אחת קורה כי קיימים מספר רב של נושים ואתם פשוט לא יודעים למי לשלם קודם.

כלומר אין באפשרותכם לבצע הערכת סיכונים מול הנושים, הערכה אשר רק עורך דין מנוסה בתחום יכול לבצע ולפעול על סמך הערכת סיכונים זו מול הנושים כולם.

חדלות פירעון ושיקום כלכלי

לעיתים, אין באפשרות החייב להביא לתשלום החובות, בין אם במלואם ובין אם מקצתם. מצב שכזה בו סך ההכנסות נמוך מסך ההוצאות (החובות) נקרא חדלות פירעון. בעבר, על פי רוב, היה על החייב הנמצא בחדלות פירעון לפנות לבית המשפט המחוזי, בבקשה לפתיחה בהליכי פשיטת רגל.

זאת כדי שיוכל לזכות בצו הפטר, שהוא למעשה צו אשר פוטר אותו מכל חובותיו ומאפשר לו לצאת לדרך חדשה.

בדרך לקבלת צו הפטר זה, נוהלו הליכים רבים כנגד חייו של החייב ורכושו ולא אחת היה מדובר בהליך כואב, ארוך, מייגע ומתיש. הליך הנמשך שנים רבות.

החל מספטמבר 2019, עם כניסתו לתוקף של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, הרי שההליך יותר נגיש ובעל ראייה שיקומית.

תחילה, במקום לפנות לבית המשפט המחוזי, על החייב לפנות לממונה על חדלות פירעון ושיקום כלכלי (הכונס הרשמי בתפקידו החדש), הממונה בודק את הבקשה וקובע לחייב דמי מחייה, כלומר כמה כסף מסך הכנסתו ישאר בידיו והיתרה תועבר לכיסוי החובות.

לאחר מכן, ממנים נאמן אשר עורך תוכנית כלכלית ובה מציע דרך לשיקום החייב והסדרת מלוא חובותיו. ככל שהחייב יעמוד בתוכנית זו במשך כתשעה חודשים, הרי שאז יקבע דיון בבית משפט השלום בבקשה למתן צו לשיקום כלכלי - בסופו ינתן צו הפטר לפי חוק חדלות פירעון.

ההליך החדש הנו ברובו הליך מנהלי פשוט ופחות מסורבל מהליכי פשיטת רגל טרם כניסת החוק החדש לתוקף.

יחודו של החוק החדש הנו בכך שהוא רואה בחייב כמי שעבר תאונה כלכלית.

כלומר, לא חייב אשר יש להענישו על חובותיו ולרדת לחייו, למשל על דרך הגבלת הזכות להחזיק רישיון נהיגה. אלא כמי אשר יש לעשות הכל כדי להביא לשיקומו במהרה והחזרת החייב לחברה כשהוא נקי מחובות.

על אף שהחוק החדש הנו ידידותי יותר מקודמו, עדיין לא מומלץ לנסות להגיש בקשה לצו שיקום כלכלי ללא התייעצות מקדימה מול עורך דין מנוסה ובחינת מכלול האפשרויות שעומדות בפניך.

מומלץ לעשות שימוש בשירותי עורך דין אשר יוכל לנווט בכל רגע נתון אל עבר קבלת צו הפטר ובדרך המהירה והיעילה כלכלית ביותר.

למען שלמות התמונה יצוין כי עם כניסתו לתוקף של החוק החדש, הליך איחוד תיקים הקיים בהליכי ההוצאה לפועל לא יהיה קיים יותר. שכן, החוק החדש מחליף למעשה גם את ההליך הזה. כך שהמושג איחוד תיקים אינו רלבנטי עוד.

ניהול הליכים כנגד הנושים

חלופה נוספת הקיימת במקרים של הסתבכות כלכלית היא ניהול הליכים משפטיים כנגד הנושים.

לא אחת מדובר בחובות לא רצוניים או לא חוקיים. חובות אשר מן הראוי הוא להביא לביטולם לחלוטין ובמקרים המתאימים גם השבת תשלומים אשר שולמו בטרם נקיטת ההליכים.

בין היתר, ניתן להגיש התנגדויות, בקשות רשות להתגונן או כתב הגנה אל מול תביעות הנושים. גם במקרה זה אין כל אפשרות אחרת מלבד היוועצות עם עורך דין מנוסה בתחום.

איך יודעים באיזה דרך לבחור?

חובות אינם גזירת גורל. ניתן ואף חובה להתמודד איתם באופן מרוכז, אחראי וענייני. קיימות מספר דרכי פעולה לצורך מחיקת חובות ויציאה לדרך חדשה, כאשר האפיק הנכון והמתאים ביותר עבורך יכול להשתנות בהתאם לנסיבות האישיות שלך, לגובה החובה, למספר הנושים ולאופיים.

על מנת לבחור את הדרך האולטימטיבית לפתרון בעיית החובות הכספיים שלך, חשוב לפנות ולהתייעץ עם עורך דין בעל ניסיון בתחום, שיוכל ביחד איתך לבדוק את היקף החובות, לנהל מו"מ מול הנושים ולהמליץ על דרך הפעולה הטובה והמתאימה ביותר לנסיבותך.

עוד בנושא: חוב מובטח והגנה על חובות מובטחים


תאריך: 08/09/2019 16:27
 
close