הברחת נכסים לצורך התחמקות מתשלום חוב - מה עושים ואיך ניתן לבטל העברת נכסים?
הברחת נכסים לצורך התחמקות מתשלום חוב - מה עושים?


עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (4) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 4 reviews

הברחת נכסים לצורך התחמקות מתשלום חוב

Hebrew

פשיטת רגל היא הליך משפטי שנועד לסייע לחייב חדל הפירעון, נקי הכפיים ותם הלב להתמודד עם החובות שנצברו על ידו, כאשר במסגרתו מכונסים הנכסים שברשותו ומחולקים לנושיו על ידי הנאמן בהתאם לסדר הנשייה.

לא אחת, נושים עלולים להתקל במצבים שבהם החייב מנסה להעלים את הנכסים שבבעלותו בדרכים שונות, על מנת להמנע מתפיסתם והעברתם לידי כונס הנכסים הרשמי, כחלק מתוכנית להמנע מתשלום החוב בדרך זאת. מה יכולים הנושים לעשות על מנת לסקל את תוכניתו של החייב להבריח את נכסיו?

הברחת נכסים היא שיטה הננקטת לעיתים על ידי חייבים שנקלעו למצב כלכלי קשה ועומדים בפני פתיחה בהליכי הוצאה לפועל או חדלות פירעון במסגרתה הם מנסים בדרכים עקלקלות להוציא רכוש שברשותם ממצבת הנכסים שלהם כדי שלא יהיה ניתן לחלק אותו.

ישנם מצבים בהם המדובר באדם פרטי שחייב כספים, ומנסה להעביר את זכויותיו הרשומות בקרקעות, דירות או רכבים שבבעלותו, לבעלותם של קרובים או בני משפחה. במקרים אחרים, יכול בעל חברה שנקלעה לקשיים לנסות ולהעביר את נכסי החברה לבעלותה של חברה אחרת, או אדם פרטי, והכל בניסיון להמנע מהטלת עיקולים או תפיסת הנכסים על ידי נושים.

הברחת נכסים יכולה באופן עקרוני להתבצע גם על ידי חייב שהגיש בקשה לפשיטת רגל או שהוגשה נגדו בקשה דומה על ידי נושיו.

חייבים מתוחכמים נוהגים לתכנן את פעולותיהם די זמן, לפני פתיחת הליכים כנגדם, שאז העברת / הברחת הנכסים עשויה להתבצע על ידי החייב חודשים לפני שנפתחו הליכים בעניינו, וגם במקרים אלה ניתן לטפל באמצעים חוקיים, לצורך ביטול העברת הנכסים בצורה חוקית ובאמצעות בית המשפט.

לאורך השנים נתקלנו במקרים של חייבים שניסו להבריח את נכסיהם בדרכים שונות ומשונות, תוך שימוש בחברות קש, בני משפחה ואפילו חברות בחו"ל! בעל חוב אשר רוצה להגדיל את הסיכויים לזכות בכספים מהחייב, צריך להקדים ולפנות אל עורך דין מנוסה ויפה שעה אחת קודם.הברחת נכסים

התמודדות משפטית מול חייבי כספים מתוחכמים דורשת בקיאות וניסיון רב בכל הנוגע לגביית חובות, שכן חייבים עלולים לבצע תרגילים ומניפולציות והכל במטרה להתחמק מעיקול הנכסים שבבעלותם, מכירתם והעברת הכסף לבעלי החוב.

מה קורה אם החייב נתפס?

הפסיקה ופקודת פשיטת הרגל (נוסח חדש) תש"ם-1980 רואים ביצוע של הברחת נכסים בחומרה רבה עד כדי עבירה פלילית שדינה מאסר. ראשית קובע סעיף 216 (5) כי פרט שביצע הברחת נכסים אחרי שהוגשה נגדו או מטעמו בקשה להכרזה על פשיטת רגל או לחילופין עשר שנים לפני שהבקשה האמורה הוגשה דינו מאסר ארבע שנים.

מלבד זאת, בית המשפט גם מוסמך לפי סעיף 18ה (א)(2) לפקודה לדחות את הבקשה להכרזה על החייב כפושט רגל, מתן צו כינוס וצו הפטר אם הוכח שהגשת הבקשה נגועה בחוסר תום לב או ניצול השימוש בהליך לרעה. במקרה מעין זה ימשיכו להתנהל נגד החייב הליכי הגבייה במסגרת מערכת ההוצאה לפועל, לצד הפתיחה האפשרית בהליכים פליליים נגדו.

>>> הפורום לענייני פשיטת רגל לשירותך! <<<

בדומה נקבעה בפקודה במסגרת סמכויות, אפשרות לבטל הענקות שביצע החייב. הענקה לעניין זה היא כל העברה שבוצעה מלבד כזו שנעשתה לילדים או אשת החייב ביחס לנכס שהגיע אליו בזכות בת הזוג לאחר הנישואים, כזו שנעשתה בעקבות הנישואים או לטובת בעל שיעבוד או קונה כנגד תמורה בעלת ערך ובתום לב.

הפקודה קובעת בסעיף 96 שכל העברה שבוצעה שנתיים לפני שהפך לפושט רגל ועשר שנים לאחר שבוצעה איננה ברת תוקף כלפי הנאמן אם לא הוכח שבאותו זמן היה החייב בעל כושר פירעון.

קראו בהרחבה על: הענקת נכסים בהליך פשיטת רגל

הברחת נכסים בפסיקת בית המשפט - דוגמאות

הבאנו מתוך המאגר המשפטי את הדיון בהליך פש"ר 467/03 מרואן נ' כונס הנכסים הרשמי - בקשה להכרזה על החייב כפושט רגל. החייב ניהל בית עסק והצהיר על חובות בסך 1,605,865 שקלים ל-12 נושים שפתחו נגדו בהליכים והוא אינו מסוגל כיום לעבוד מנסיבות בריאותיות.

אשתו הגישה גם כן בקשה להכרזה על פשיטת רגל. לטענת הכונס ההסתבכות הכלכלית של הנתבע לא נעשתה בתום לב או כתוצאה של כישלון עסקי אלא הימנעות מהחזר חובות וביצוע הוצאות פרטיות למרות שהגיעו לעסק הכנסות גבוהות. החייב העביר גם את העסק ללא תמורה לילדים שלו כדי להבריח נכסים מהנושים.

כבוד שופטת בית המשפט המחוזי בחיפה הגברת חני הורוביץ דוחה את בקשת החייב להכרזה על פשיטת הרגל בין היתר משום שאופן ההתנהלות שלו מעורר חשד לביצוע של הברחת נכסים.

מפסק דין זה ומפסקי דין רבים אחרים, ברור כי חובתם של הנושים הנה לאסוף הוכחות וראיות לפעולותיו הלא חוקיות של החייב, וניסיונותיו להעלים ולהבריח את הנכסים שבבעלותו, או שהיו בבעלותו בתקופה הסמוכה למועד בו החל להדרדר מצבו הכלכלי וחובותיו החלו לטפוח.

עורך דין מטעם הנושים יכול וצריך לפנות לבית המשפט, בבקשה לביטול העברת הנכסים ולנקיטת צעדים משפטיים כנגד החייב. במקרים שבהם קיים ספק או חשש מפני ניסיונות להעברת זכויות בנכסים מכל סוג, קיימת חשיבות רבה לכך שתפנו בהקדם לקבלת יעוץ משפטי אישי.

ליחצו כאן לפניה וקבלת יעוץ משפטי אישי מעורך דין מנוסה


תאריך: 01/07/2015 19:17
 
close