תנאים לפירוק חברה - רשימת התנאים לפירוק חברה על פי החוק במדינת ישראל...
תנאים לפירוק חברה - רשימת התנאים לפירוק חברה על פי חוק בישראל


עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (2) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 2 reviews

התנאים לפירוק חברה - חשוב לדעת!

Hebrew

חוק החברות תשנ"ט-1999 ופקודת החברות (נוסח חדש) תשמ"ג-1983 הם כללי הדין השולטים בהקמה, ניהול וחיסול של תאגידים. אומנם, חברה שנקלעת לחדלות פירעון נכנסת להליך פירוק ולא מכריזה על פשיטת רגל לפי פקודת פשיטת הרגל (נוסח חדש) תש"ם-1980, אך התנאים לפירוק חברה הקבועים בחקיקה כוללים גם עילות אחרות.

מהם המסלולים לפירוק חברה?

פירוק חברה יכול להיעשות בדרך של פירוק מרצון, פירוק בפיקוח בית משפט ופירוק על ידי בית משפט.

התנאים לפירוק חברה מרצון הקבועים בסעיף 319 לפקודת החברות הם החלטה של החברה שלא מן המניין שבשל החובות שלה היא לא יכולה להמשיך להתקיים ולכן יש לפרקה, קבלת החלטה מיוחדת על פירוק מרצון, סיום התקופה שנקבעה בתקנון לקיום החברה או שהתרחש מקרה שלפי התקנון בקרותו על החברה להתפרק והאסיפה הכללית החליטה על פירוקה מרצון.

בדומה בטרם התחלת התהליך של פירוק מרצון לפי בקשת החברה חובה על הדירקטורים שלה להגיש לרשם תצהיר על כושר הפירעון של החברה לפיו היא יכולה לפרוע את חובותיה תוך 12 חודשים לאחר תחילת פירוקה ורק לאחר מכן ניתן לקיים את אסיפת בעלי המניות והמשך התהליך.

מלבד זאת פירוק מרצון יכול להיעשות גם לפי בקשת נושים אז יש צורך מלבד בקיום אסיפה של בעלי המניות גם בקיום אסיפות נושים במסגרת ההליך.תנאים לפירוק חברה

פירוק חברה בפיקוח בית המשפט הוא שילוב בין פירוק מרצון ופירוק על ידי בית המשפט, שכן במקרה זה תחילת ההליך בכינוס האסיפה הכללית של בעלי המניות כאשר הוא ממשיך להתקיים בפיקוח של בית המשפט שגם יורה על חיסולה לבסוף ולא כמו בפירוק מרצון אז החברה מקבלת את ההחלטה על פירוקה ורשם החברות מאשר זאת.

>>> הפורום לענייני פשיטת רגל לשירותך! <<<

התנאים לפירוק חברה בפיקוח בית משפט דומים לאלו של פירוק חברה מרצון אומנם סעיף 342 לפקודה קובע שבמקרה שחברה החליטה על פירוק מרצון קיימת לבית המשפט הסמכות להורות שהמשך ביצוע הפירוק יהיה בפיקוח שלו לפי התנאים שייקבע לכך.

פירוק בפיקוח בית משפט יכולים ליזום החברה, הנושים וצדדים שלישיים אחרים.

התנאים לפירוק חברה על ידי בית המשפט קבועים בסעיף 257 לפקודה שקובע שבית המשפט מוסמך להורות על פירוק אם החברה לא התחילה לפעול בתוך שנה לאחר שהוקמה, הפסיקה לפעול לאחר שנה, קיימת עילה מן הצדק והיושר שהחברה תפורק או שהחברה תגיע למצב של חדלות פירעון.

פירוק מסוג זה יכול להתבצע ביוזמת הנושים, החברה, או בעלי המניות שלה. חברה תיחשב לחדלת פירעון לעניין זה לפי סעיף 258 אם הוכח לבית המשפט שהיא אינה יכולה לפרוע את חובותיה, אם קיים פסק דין או צו של לשכת ההוצאה לפועל שהחברה לא ביצעה בחלקו או במלואו או שנושה שיש לו חוב של החברה שעולה על חמישה שקלים מסר הודעה לחברה על דרישה לשלמו והחברה לא נענתה לה ולא נתנה לו ערובה.

במקרה זה הפירוק יעשה בשיתוף בית המשפט ומפרק כאשר ניתן למנות לעניין זה גם את הכונס הרשמי. המפרק יכנס ויחלק את נכסי החברה בהתאם לסדר הנשייה.

ליחצו כאן לפניה וקבלת יעוץ משפטי בענייני פשיטת רגל


תאריך: 24/10/2012 17:42
 
close