עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (1) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 1 reviews

התנהלות כלכלית חכמה בקורונה: מי אמר מגפה כלכלית?!

Hebrew

"אנחנו עסוקים בהצלת חיים" הסביר לכולנו חזור והסבר ראש הממשלה נתניהו במסיבות העיתונאים הליליות שערך והפכו למופע היומי על מסך הטלוויזיה שלנו. מאז פרוץ הקורונה, השתנו חיינו ללא הכר.

המגפה העולמית, הכניסה את מערכות הבריאות בעולם כולו לשבר והביאה אותן להתמודדות חזיתית מול אויב כמעט בלתי נראה ולגמרי לא מוכר. המעבדות המובילות בעולם עמלות סביב השעון במטרה למצוא חיסון למגפה ששינתה בהינף את העולם.

בתחילה הגבנו בציות ובפחד, אלא שהסגרים ודילול קיצוני של תרבות ההתקהלות אליה הורגלנו, הביאו עימם מגיפה נוספת – המגיפה הכלכלית.

שימו לב לנתון הבא: התחזיות לשנת 2020 הן כי עד לסיומה, יסגרו בישראל למעלה משמונים אלף עסקים וזו תהיה השנה הראשונה בעשור האחרון, שייסגרו יותר עסקים מאלה שנפתחו. אחוז האבטלה בישראל נסק תוך שבועות לא רבים מארבעה לכ-25%, כלומר כשמונה מאות אלף מובטלים ועובדים שהוצאו בעל כורחם לחל"ת.

הקניונים סגורים או פועלים תחת הגבלות נרחבות, עולם התרבות משותק, ענפים רבים נמצאים בקריסה, סטודנטים מוותרים על שנת הלמידה הנוכחית, שוק הנדל"ן בירידה של כחמישה עשר אחוזים, הצמיחה הפוכה והמשק בטלטלה. מגיפה כלכלית אמרנו?

מיליוני ישראלים, מוצאים עצמם בתוך מציאות סבוכה זו, בין זהירות לא להידבק בנגיף ובין הפחד מהתרסקות כלכלית והליכי פשיטת רגל.

כיצד מנהלים חיים כלכליים בתוך מציאות כאוטית זו? האם ניתן בכלל לנהל חשבון בנק מאוזן וללא חריגות והגבלות? איך אפשר לשלם את כל החובות הכספיים שצברתי ולהישאר בחיים? איזה סיוע אם בכלל, ניתן לקבל מהמדינה? כיצד משמרים את העובר ושב על נתיב דו מסלולי ולא מידרדרים אותו לנתיב חד סיטרי? איך מתמודדים מול תיקי הוצאה לפועל ומתי אין ברירה וצריך לקחת עורך דין?

הנה כמה עצות שיסייעו לכם להתנהל טוב יותר בעידן הקורונה ולנסות למזער את הנזקים של המגפה הכלכלית החמורה.

בין עושר ובין עוני, עד עצם היום הזה

כסף סגור

השאלה הראשונה שעולה במוחם של אזרחיות ואזרחים רבים, היא האם למשוך חסכונות. ובכן, מאז תחילתו של משבר הקורונה, חי שוק ההון בתוך מציאות של תנודות וטלטלות.

בצר להם, רבים מתפתים למשוך כספים מקופות הגמל, קרנות הפנסיה וקרנות ההשתלמות שלהם. חשוב לזכור שחלק ניכר מחסכונות אלו, נצברים ומיועדים לתקופת הפרישה מהעבודה. משיכתם היא צעד אנטי כלכלי ולא מומלץ, מה גם שברוב המקרים, כרוכה המשיכה בהפסד חלקי של הכסף.

גם כאשר מדובר בכספי חסכונות והשקעות מומלץ שלא למשוך אותם, על פי מידת האפשר. מוטב לחיות בצמצום ולנסות בכל הכוח לעבור את המשבר הנוכחי מבלי לגעת בכספים שצברנו.

שוק ההון ידע לאורך השנים משברים רבים והמסקנה מכל אלה היא אחת – מי שמשך את כספיו, הפסיד. מי ששרד ולא משך הרוויח ושב למסלול חיים שמרבית נכסיו בכיסיו.

מה לגבי ההוצאות?

איך מצטמצמים במידת האפשר וביעילות? הרי בסופו של דבר, מה שיכריע את חשבון הבנק שלנו, היא ההתנהלות היומיומית ולא ניהול כספי הקופות שלנו. ובכלל, אחת המטרות היא לשרוד כעת מבלי לחסל את העתודות הפיננסיות שלנו.

לשרוד את ההווה מבלי לבטל את העתיד. אז בואו נתחיל.

ראשית, כמעט ואי אפשר לדבר על ההוצאות היומיומיות, מבלי להזכיר את המילה משכנתא. במסגרת הגמישות של הבנקים בתקופה זו, ניתנת ללקוחות הבנקים למשכנתאות אפשרות של דחיית התשלום בשלושה עד ארבעה חודשים.

בניגוד לימים כתיקונם בהם דחייה של תשלומי משכנתא, גוררת עימה תשלומי ריביות גבוהות, הדחייה בימים אלה תהיה ללא ריבית. כמובן שחודשים אלה יתווספו ויאריכו את קץ המשכנתא, אולם מדובר בחיסכון שנע בין 10,000-20,000 ₪, שבימים אלה הופכים קריטיים במיוחד ומקלים על התזרים השוטף.

בנוסף לאפשרות  של דחיית המשכנתא, מעניקה המדינה בימים אלה אפשרות לדחייה של תשלומי חובה נוספים כגון מים וחשמל. למרות הפיתוי, זיכרו שלא להעמיס על עצמיכם דחיות יתר, הדבר עלול למוטט אתכם ברגע שתשובו לשגרה.

ולגבי הוצאות כלליות בעסק והוצאות שוטפות של המשפחה. זה בדיוק הזמן הנכון לשבת ולהכין רשימה ברורה של כל ההוצאות השוטפות, בעסק, בבית ומחוצה לו. צריך לנסות ולעשות "תספורת" וביחד עם זה, לאורך חודשי הקורונה, להשתדל לחתוך בהוצאות באופן תדיר, כך שניתן יהיה לראות חסכון בהוצאות של כמה % בכל חודש. זה מצטבר ללא מעט כסף שלא יוצא וברבות התקופה לסכומים גדולים מאד.

כשחייבים להדק חגורות ובכדי להסתגל טוב יותר למגפה הכלכלית צריך ללמוד להוציא פחות כסף. כל מה שלא חייבים לעשות / לקנות היום, פשוט לא. רכיב החסכון בהוצאות הוא הראשון שצריך לצמוח בתקופה של משבר כלכלי וכמו שאומרים [וכבר נמאס לשמוע] דווקא עכשיו. 

הקלות מצד המדינה

בתקופה זו, נקטה המדינה שורה של צעדים על מנת להקל על האזרחים. בסקטור השכירים, הוגמשו התנאים לזכאות לאבטלה. אם ערב הקורונה, עובד שפוטר ממקום עבודתו היה זכאי לקבל דמי אבטלה רק לאחר 12 חודשי עבודה רצופה. בעקבות גל הפיטורים הנרחב במשק, עובד שעבד תקופה של 6 חודשים ברצף יהיה זכאי לקבל דמי אבטלה.

כמו כן, הוארכה תקופת הזכאות עד לחודש יוני 2021. אז נכון שעבור מאות אלפי המפוטרים ואלה שהוצאו בעל כורחם לחל"ת, דמי האבטלה נמוכים מהשכר לו הם הורגלו, אולם הארכת תקופת הזכאות, תעניק שקט וביטחון כלכלי מינימלי וזה חשוב. בנוסף, ניתנו מענקים בשתי פעימות על פי קריטריון של מספר הנפשות למשפחה.

לגבי עסקים, שם התמונה עגומה יותר, עד כה נסגרו למעלה משלושים אלף עסקים קטנים שפשוט לא עמדו בעומס.

על אף שורה של צעדים מקלים עבור עסקים (דחיות תשלומי חובה והנחות בארנונה), עדיין מדובר בעסק ביש. המענקים שנותנת המדינה לבעלי עסקים, נמוכים מההכנסות שלהם ובניגוד לשכירים, אחת הבעיות הקשות בעולם העסקי היא הסחורה שכבר נקנתה. מדובר לרוב, בהפסד גדול והוא פקטור מרכזי בקריסתם של אלפי עסקים.

סל הבילויים המשפחתי

כתוצאה מההגבלות שנקטה הממשלה במאבקה בקורונה, קטן סל ההוצאות המשפחתי במספר תחומים באופן אוטומטי ובעיקר בסעיף התרבות והבילויים. אירועים ושמחות למשל, לא מתקיימים. בעונת החתונות, מדובר בחיסכון של אלפי ₪ לכל משק בית. הופעות ומועדונים אין.

מסעדות וטייק אוויי מוגבלים לפחות בחלק מן התקופה וזה אומר, פחות הוצאות על מסעדות ויותר קניות בסופר [תשאלו את רמי לוי].

עולם התרבות משותק לגמרי ואירועי תרבות למיניהם רחוקים מאוד מלהחזיר את שמחת החיים שלנו. נכון, זה פחות שמח, אבל יותר זול. מומלץ מאוד לבטל מנויים ותשלומי אשראי הקשורים לתחום כגון מנויי תיאטרון וקולנוע.

בשל הקיפאון המסתמן בספורט, ניתן לשקול גם ביטול חבילות ערוצי ספורט בטלוויזיה, צעד שעשוי לחסוך עד מאות ₪ לחודש. יש לכם מנוי לחדר כושר? תקפיאו אותו, יעברו חודשים עד שהם יפתחו מחדש.

תשלומי ההורים למסגרות החינוך, פוצלו ונכון לרגע זה, ישלמו ההורים כחמישים אחוזים מהתשלום השנתי. שימו לב, שמדובר בגנים פרטיים ואף עירוניים, ניתן לבדוק אפשרות של החזרי תשלום.

בחלק גדול מהמקומות, הושבו להורים תשלומים שלא מומשו. חוגים וחינוך בלתי פורמאלי שהם חלק בלתי נפרד מעולמם של ילדינו, בוודאי לא פועלים באופן שוטף ורגיל בימים אלה. אין צורך לבצע רישומים לחוגים חדשים ואם כבר נרשמתם ושילמתם, בקשו את כספיכם בחזרה. כל הצעדים הללו, יסדירו את הנשימה של מסגרות האשראי והעובר ושב שלכם.

להגדיל הכנסה, אפשר?

אתם בחל"ת ותקועים בבית עם הילדים? יש לכם אפשרות להגדיל את ההכנסות שלכם. בעולם הדיגיטלי של היום, ניתן לייצר הכנסה נוספת בעבודה מהבית.

ישנם לא מעט פורטלים ורשתות חברתיות עולמיות, שמציעים מגוון רחב של עבודות פרילנס אותן ניתן לבצע מסלון הבית. כמובן שעליכם להצהיר על כל הכנסה, מכל פלטפורמה שהיא, כחוק. נכון, לא תתעשרו אבל היי, כל שקל נוסף שהרווחתם בתקופת משבר, שווה שניים.

רבים מהמובטלים החדשים מצאו עבודה חדשה, לרוב אחרת ולעיתים רק זמנית, הכל בשביל לייצר הכנסה בתקופה הלא פשוטה של הקורונה. כמעט כל אחת ואחד מאיתנו יכולה ויכולה, בקלות יחסית, למצוא מגוון אפשרויות לעשות עוד כמה שקלים לחודש, וללא מעט אנשים זה יכול לעזור.

התמודדות חכמה מול חובות שתופחים

מאות אלפי אנשים בישראל נמצאים במצב של מצוקה אמיתית בשל המגפה הכלכלית שפוקדת את ישראל. אנשים פרטיים, משפחות שלמות, עצמאיים ושכירים, בעלי עסקים וחברות - כולם. הקורונה הכלכלית אינה מבחינה בין האנשים ופוגעת בכולם.

לאורך החודשים האחרונים אנחנו מטפלים באלפי פניות של אנשים שנקלעו וצריכים להתמודד מול חובות בלתי סבירים שנובעים מהקורונה הכלכלית, הגבלת חשבונות בנק בגלל שיקים שחזרו ותיקי הוצאה לפועל. עכשיו, הרבה יותר מתמיד, והימים המורכבים יותר עוד לפנינו.

אם יש לך חובות כספיים AS WE TALK אסור להזניח אותם, בטח לא בתקופה של מגפה כלכלית, שאז נגדיל את הסיכון להחמרת מצב קיצונית. אנחנו מציעים גם לך לפנות לשיחה אישית עם עורכת הדין לירון שיר, במטרה לבחון את המצב הכלכלי והיקף החובות שלך, במטרה למצוא את הדרכים היעילות ביותר למניעת משבר ויציאה מהבוץ.

ניסיון החיים מלמד כי תמיד, במיוחד עכשיו, הרבה פחות מורכב להגיע להסדרי חוב מול הבנק ובכלל, לתספורת ממש כמו בעולם הטייקונים, שאז לרוב ניתן להימנע מהליכים משפטיים שאינם מחוייבי המציאות.

מצד שני, חשוב לזכור שלפי חוק חדלות פירעון החדש, ניתן לפתוח בהליכים ולצאת לדרך חדשה ונקייה מחובות תוך פרק זמן קצר יחסית, כאשר לאורך ההליך החייב אינו מוגבל ואינו נרדף על ידי נושים.

בכל מקרה שהחובות מעיקים עליך, אין הגיון בלשבת ולחכות. בכל יום החובות גדלים, בכל מקרה. אנחנו כאן בשביל לעזור ולמצוא פתרון גם במקרים כאלה.

לקבלת ייעוץ משפטי אישי, במקרה של חובות מצטברים, ניתן לחייג: 072-334-1001


תאריך:21/10/2020 13:52  מחבר: Bankruptcy Law
 
close