שלום רב, לאחרונה קיבלתי מכתב מעורך דין על חוב לכאורה שנוצר בדירה שאינני גרה בה כבר שנה, כאשר עברתי דירה ידעתי את החברה ויותר מזה הבחורה שהחליפה אותי בדירה משלמת עבור אותו ספק אינטרנט בדיוק מהכתובת שעליה רוצים שאני אשלם, מה עושים?? אין לי כסף לשלם לעורך דין ואינני מוכנה לשלם חוב רק מאחר והחברה לא תיעדה את עזיבתי, מה עושים??
פני אל החברה בכתב ושמרי את אישור המסירה ככל שהבעיה לא תיפתר לא תהיה ברירה אלא להיגרר להליך משפטי . לאור מצבך הכלכלי שאינו מאפשר לשכור שירותי עורך דין ומאחר ומדובר בעניין פעוט תוכלי בהסבר קצר בבית המשפט להציג את עמדתך ללא צורך בעורך דין.
אני בחובות גדולים ושוקל פשיטת רגל, חמי הציע לתת לי כסף כדי להגיע להסדר עם כל הנושים, ורציתי לדעת האם ניתן להציע הסדר לנושים גם בלי הליך פשיטת רגל? כיצד עושים זאת?
הגשתי הצעה להסדר מול הנושים לקבלת הפטר, אבל נאמר לי עלי לשלם חוב פיגורים שהתצתברו בהליך (6000 ש''ח) האם יש דרך להילחם בזה? אין לי מספיק כסף גם בשביל ההסדר וגם בשביל לשלם את חוב הפיגורים, האם ניתן לבקש פריסה של החוב הנותר ללא קשר להפטר?
אני בצו כינוס כבר שנתיים לאחרונה נוצר לי חוב לארנונה ונעשה עיקול על חשבוני, מה עושים? האם זה יבטל את הליך צו הכינוס? האם במידה והגיע להסדר עם העייריה יש סיכוי שהצו כינוס לא יבוטל?
אני נושה בתיק בו קיימים חמישה נושים נוספים, שלושה מהנושים מחזיקים בעיקולים שונים של רכב ומקרקעין, האם מצב זה גורם לכך שנושים אלו יקבלו את הכסף לפני? האם יש לזה כל משמעות עבורי?
שלום רב, נקבעו לי מזונות בסך 2500 ש"ח בחודש, לפני מספר חודשים פוטרתי והתחלתי לעבוד במקום חדש בו השכר שלי הוא רק 5000 ש"ח ואני לא מצליח לעמוד בתשלום המזונות בערבות חוב שנוצר גרושתי עיקלה לי את החשבון, איך אכדאי לפעול? האם ניתן להקטין את כספי המזונות ולבטל את העיקול??
יש לי 3 תיקים 1 ע"ש ועוד 2 תיקים יחד עם בעלי, לבעלי יש גם 3 תיקים 1 על שמו בלבד ו-2 שהם ביחד איתי סה"כ יש לנו לכל אחד 3 תיקים. בהוצאה לפועל אמרו לי שאיחוד תיקים כל אחד צריך לעשות בנפרד. האם זה נכון? , האם יש צורך לקחת עו"ד או שאפשר לעשות את זה לבד? שאלה אחרונה כמה עולה לקחת עו"ד על מנת לבצע איחוד תיקים? מה ההשלכות לגבי איחוד תיקים?
תודה
הנחיות ההוצאה לפועל הן נכונות. ניתן לבצע איחוד תיקים ללא עורך דין ואולם רצוי להתיעץ בעורך דין מנוסה בתחום כדי לא לעשות טעויות. עלויות איחוד תיקים משתנות בהתאם לנסיבות יש לקבוע פגישת ייעוץ ללא התחייבות 0723341001
הגעתי לבנק לפתוח חשבון לאחר שסיימתי עם פשיטת הרגל, הבנק מסרב לפתוח חשבון וטוען שיש לי רישום כפושט רגל, הבאתי איתי מסמכים שמרים שקיבלתי הפטר אבל הבנק סירב, מה עלי לעשות כעת??
לפני כחודש קיבלנו ירושה מאמי דירה ששיכת לארבעת האחים, אח אחד מצוי בהליך פשיטת רגל והנושה דורש שימכור את הדירה על מנת להחזיר את חובותיו, האם ניתן לחייב אותו למכור את הדירה?
הגרוש שלי הכריז פשיטת רגל, הוא חייב לי מזונות בסך 10,000 ש''ח, האם כעת האלץ לקבל את התשלומים בהחזר חודשי סמלי או שאקבל את כל הסכום המגיע לי, כיצד עלי לפעול?
אדם שטוען שאני חייב לו כספים הגיש בקשה לנאמן, אני יודע שאינני חייב לו שום דבר ושילמתי לו את כל מה שמגיע לו, מה עלי לעשות למי פונים וכיצד מוכיחים כי לא קיים חוב?
יש לי תיק איחוד כבר מספר שנים, בתיק ישנם חמישה נושים, שלושה מהם כבר קיבלו את מלוא כספם וכעת במהלך החודשים הנוספים גם השניים האחרים אמורים לקבל את כל כספם ורציתי לדעת האם עלי לעשות משהו כדי לסגור את תיק האיחוד או במידה והכסף שולם התיק יסגר מעצמו?
אני נשואה כבר שבע שנים לפני שנתיים בעלי התחיל הליך פשיטת רגל בגלל חובות מהעסק שלו, הורי נתנו לי 150,000 שקל כדי לסייע לו וכעת אני רוצה להתגרש, האם אוכל לבקש את הכסף בחזרה? האם אוכל להיות אחד הנושים בפשיטת הרגל או שזה מאוחר מידי?
ברצוני לדעת אני נושה בתיק של פושט רגל על חוב מזונות של שלושת ילדיי.
התיק נסגר לפני שנתיים בהסדר נושים, ואני קיבלתי סכום (שאפשרי לקרוא לו שזרקו לי כמו עצם לכלב) לא את כל תביעת החוב שלי ואפילו לא את חלקו. הנאמן סגר את התיק דרש שכר טרחה יותר גבוהה ובזה הסתיים הכל. לי ניתנה האפשרות לפעול ולגבות את היתרה בהוצל"פ יש לי החלטה על כך.
כמובן שהחייב התנגד ומתנגד.
פתאום לאחר שנתיים קיבלתי איזה שהוא תשלום מהנאמן על דיבידנד שנראה לי מאוד מוזר, איך בדיוק הוא נזכר בי אחרי שהכול הסתיים, ועוד שפניתי מס' רב של פעמים בעבר מדוע אני לא מקבלת את כל תביעת החוב שלי הוא נענה בשלילה שהוא לא יעביר לי יותר תשלום.
אני חוששת שהחייב לשעבר והנאמן חברו יחד ובגדי שהחייב לא יצטרך להתמודד בהוצל"פ הוא שילם לנאמן סכום כסף שיעביר לי וגם כנראה קנה את הנאמן האם יתכן8 מקרה שכזה שנאמן ייזכר אחרי שנתיי לחלק כספים