שלום אדוני, לפני כשנה הכרזתי פשיטת רגל לפני כארבע חודשים פוטרתי מעבודתי ומאז אינני מצליחה למצוא עבודה, חשבתי לפתוח גן לשניים שלושה ילדים קטנים בביתי האם זה מותר על פי החוק? כיצד אוכל לקבל אישור על כך?
אני עומד להכריז הליך של פשיטת רגל, ורציתי לדעת מה קורה במידה ומחייבים אותי לרכוש את הבית שברשותי? האם אני יכול לדרוש למכור אותו בעצמי לפי הסכום שאני חושב שאני צריך לקבל?
רציתי לדעת אם הולכים לעשות איחוד תיקים בלשכת ההוצאה לפועל, חייבים או שמומלץ לקחת עורך דין מטעמך? זה משפר את התשלומים לטובתי אם יהיה לי עורך דין או שזאת רק פרוצדורה שצריך לטפל בה ואז לא חייבים עורך דין ואפשר לעשות את האיחוד גם לבד?
עיכוב הליכים עד לקבלת צו כינוס אני באיחוד תיקים ויש שם עיכוב הליכים עכשיו מה קורה אם מישהו פותח תיק שלא בעיכוב הוא יכול הוא שהוא מקבל סירוב ואומרים לו שהוא בעיכוב באיחוד עד לקבלת צו כינוס תודה
יואב שלום רב,
קיבלתי הודעה על סכום ההחזר החודשי שעלי לשלם במסגרת הסדר פשחטת רגל, אבל הסכום ממש לא הגיוני, לא משהו שאני יכול לעמוד בו, מה עלי לעשות? האם עורך דין יכול לסייע לי בהורדת סכום התשלום החודשי?
שלום יואב
אני נימצא בהליכי פשיטת רגל והנושה העיקרי שלי הוא בנק דיסקונט לפני כמה ימים גיליתי שביטוח לאומי החזיר לי כספים על תאונה שעברתי לפני כמה שנים ובטעות העביר את הכספים לבנק דיסקונט לחשבון ישן שלי פניתי למוסד לביטוח לאומי ואמרו לי שרק אם הבנק יחזיר את הכסף הם יזכו אותי בחשבון החדש השאלה שלי מה קורה אם הבנק לא יחזיר את הכסף אציין שהחשבון לא פעיל כמעט שלוש שנים האם הם מחוייבים להחזיר? האם כדאי להמתין או אולי ליפנות לבית המשפט?
בבעלות אשתי דירה שקנתה לפני נישואינו, אני עובד כבר מעל 10 שנים כשכיר , לפני כן היה לי עסק ושותפי ברח לחול לאחר שפיזר צ'קים לכל עבר, ואילו אני נשארתי עם החובות ועם איחוד תיקים בהוצל"פ. אנחנו מבקשים משכנתא על הדירה במימון של עד 50% מערך הדירה והבנקים מסרבים בגלל שיש לי איחוד תיקים. אני רוצה לסגור את החוב- אבל המדינה לא מאפשרת לי!!! מה עושים?
אני בהליך פשיטת רגל והחודש בגלל כל מיני הוצאות לא צפויות לא אוכל לשלם את התשלום החודשי, מה עלי לעשות? האם יגידו משהו במידה וחודש הבא אשלם עבור שני החודשים?
שלום רב, אני מעוניין להתחיל בהליך פשיטת רגל פניתי לשני עורכי דים ושניהם טוענים שתוך 18 חודש הם יוכלו להגיע להפטר, האם זה אמין? האם הגיוני להבטיח דבר שכזה?
לפי הרפורמה אפשרי תלוי בגיל בריאות ועוד אתה יכול עוד לקבל הפטר אחרי חקירה אצל נאמן אפילו שימליץ אבל זה נדיר ותלוי בהרבה דברים לפיאתר משפטים משרד הכוונה .4.5 גג לפני אפשר לבקש הפטר אבל זה הכול תלוי אל תאמין לכל עורך דין שיגיד לך שהכול דבש
לקוח שעובד איתי כבר שנים נקלע למצוקה כלכלית, והוא חייב לי 60,000 ש''ח מצד אחד אני לא רוצה ללחוץ אותו כי אני מבין שמצבו לא קל מצד שני אני רוצה להבטיח שאקבל את כספי בחזרה, כיצד עלי לנהוג?
לאור דבריך תוכל להחתים אותו על מסמכים המאשרים את החוב לקחת שיק בטחון או שטר חוב או ערבות במידה ומדובר בחברה וככל שלא ישלם במועד שקבעתם תפעל נגדו משפטית
שלום רב, הבוס שלי נמצא בקשיים כלכלים והבנתי שהוא לא מבצע הפרשות לפיצויים ופנסיה כבר מספר חודשים וכעת הוא מתחיל הליך של פירוק, האם אקבל כספים אלו חזרה? מה עלי לעשות?
אני בת 28, מצוייה בחובות של כ-250 אלף ש"ח מגיל 22 (בשל פיזור צ'קים של בעלי לשעבר מחשבוני), מספטמבר 2012 אני מצויה בהליך פשיטת רגל ומשלמת כ-750 ש"ח בחודש ( הכנסתי 5800 ש"ח+2200 מזונות)
לאחרונה פוטרתי ממקום עבודתי אחרי שש שנים.. בעלי לשעבר עבר התקף פסיכוטי ובשל כך מצוי באשפוז יום בבית חולים פסיכיאטרי וכתוצאה מכל התהום הרגשית אצלי התפרצה הפרעת חרדה .
בשיחה מול עורך דין ביקשתי שיגיש בקשה להפטר אך הוא טוען כי יש להמתין תחת החוק החדש 4 שנים או לחלופין שאשיג 30 אלף ש"ח אותם יחלק בין הנושים ויסגור לי הפטר.
האם הגיוני??...האם אין הקלה מסוימת בבקשה להפטר בגין נסיבות חיי והסכום הגבוה אותו אני משלמת כל חודש?...האם 30 אלף הוא סכום סביר במידה ואין ברירה לשלם או שניתן פחות?..
אודה לך על תשובתך
חתמתי ערבות בנקאית לחבר על סכום של 131000 שקלים ואחר כך התחרטתי. ביקשתי מהחבר שימצא ערב אחר הוא אמר שימצא אך לא כל כך עושה מאמצים בשביל זה. רציתי לדעת אם ישנה אפשרות שאני אוכל לבטל את הערבות ללא התלות בחבר? דרך הודעה לבנק או משהו כזה? האם ניתן לבטל ערבות באמצעות עורך דין?
כתב ערבות הוא מסמך משפטי אשר לא ניתן לביטול בנקל ויש לבחון את הנסיבות בהן נחתם וכו' ככל שלא יובא ערב אחר לשביעות רצון הבנק הבנק לא יוותר על הערבות. ניתן לפעול כנגד החייב עצמו..
שלום רב, אני לפני הליך גירושין לי ולבעלי יש כרגע כ200,000 ש"ח חובות, האם בית המשפט מחלק את החובות ביננו? האם אוכל להצהיר פשיטת רגל על מחצית החוב שבאחריותי?