אתמול קיבלתי הודעה על עיקול משכורת של עובד שלי, לכן טרם העברתי לו את המשכורת שאמרוה היתה לעבור אתמול, האם אני מחוייב לעקל מהמשכורת? האם רק מהמשכורת הבאה?
לפני כשנה נפתחו כנגדי שלושה תיקים בהוצאה לפועל, עם פתיחת התיקים נמסרה לי הודעה שאני חייבת מוגבלת בבנק. לפני כחודש שלושת התיקים הסתיימו וקיבלתי מכתב להוצאה לפועל שאינני מוגבלת חייבת, אבל בבנק עדין ממתייחסים אלי ככזו. מה עלי לעשות?
פני לבנק וידעי אותם על ההחלטה ודרשי לקבל יחס ככל הלקוחות יחד עם זאת זכרי כי הבנקים "רושמים" הכל וההיסטוריה של הלקוח מופיעה לפניהם ולוקח זמן רב עד כי היא נמחקת
קבלתי הפטר רגיל לפני חמישה חודשים אתמול קבלתי מכתב מלשכת הוצאה לפועל מתיק שלא הגיש חוב שהיתי בתהליך ואכשיו שיש לי הפטר הוא דורש את כספו לי לציין שלא סגרתי את התיקים בלשכת ההוצאה הפועל כפי שהונחתי. שאלתי היא האם אני צריכה להגיע להוצאה לפועל עם ההפטר ולסגור את התיק והאם אחרי סגירת התיק יש לי סיבה לדאגה שהוא יפעל כדי לממש את החוב?
יש לציין שבתחילת התהליך הוא קבל את צו הכינוס לפני ההכרזה עלי כפושטת רגל. אודה לך לתשובה מה עלי לעשות תודה.
שכרתי דירה ובעת חתימת החוזה נתתי צק ביטחון פתוח עם חתימתי, כעת השכירות נגמרה ואני עוזב שילמתי את כל התשלומים במהלך הנה וכן את השכירות ובעל הדירה מסרב להחזיר לי את הצק.
שתי שאלות:
1. האם אני יכול לבטל את הצק?
2. כיצד אני יכול לחייב את בעל הדירה להחזיר לי את צק הביטחון?
תודה מראש
פיגרתי במספר חודשים ( 4 חודשים) בתשלום דמי הביטוח, וחברת הביטוח הוסיפה לחוב ריביות לא הגיוניות, ניסיתי לדבר איתם ולהגיע להסדר אך הם מסרבים לשמוע. מה אפשר לעשות כדי לגרום להם להפחית את הריביות על החוב?
אבי עשה איחוד תיקים ( היה כנגדו 5 תיקים) בשנת 2001, החוב היה גבוה כעת נותר מהחוב 40,000 ש''ח, לפני כשנה אבי יצא לפנסיה וכושר ההשתכרות שלו ירד באופן משמעותי לכן הורידו את ההחזר ל 250 ש''ח בלבד. הבעיה היא שכעת הוא משלם כבר שנה אבל החוב לא יורד מאחר וישנם ריביות מה עושים??
נתתי ארבעה צקים עבור רכישת סלון חדש, צק אחד נפרע, ושלושה נוספים ביטלתי מאחר ולא קיבלתי את הסלון עד היום, על הצק חתמתי למוטב בלבד ובכל זאת הצק הועבר ליד שלישית וכעת נפתח כנגדי תיק בהוצאה לפועל. מה לעשות? האם ניתן להעיבר צק למוטב בלבד? האם זה לא הגיוני שאדם יבטל צק כאשר התמורה עבורו מעולם לא הגיע??
אודה לך על עזרתך והכוונה כיצד עלי לפעול כעת.
אכן סיטואציה מוכרת , ניתן לבטל שיק בנסיבות מסויימות והנסיבות אותן אתה מתאר מתאימות לכך. לגבי העברת שיק למוטב בלבד הרי שכל עוד היה רשום על השיק שם הנפרע לא ניתן לסחר את השיק ומי שמקבל אותו לא ייחשב אוחז כשורה וניתן להתגונן נגד התביעה בטענה של כשלון תמורה
לפני שלושה וחצי חודשים קיבלתי סוף סוף את ההפטר המיוחל, ועכשיו קיבלתי תיק הוצאה לפועל על חוב שנוצר לפני פשיטת הרגל ולא נמנה עם רשימת הנושים, מה עושים?? האם עלי לשלם את החוב בנפרד?
רציתי להתייעץ איתך לגבי חובות שיש לי. אני רוצה לדעת איך מחליטים מאיזה סכום של חובות כדאי לפנות להליך של פשיטת רגל ומתי כדאי לנסות להגיע להסדר מול נושים בלי הליך פשיטת רגל. לי יש חובות ל-3 בנקים. בסך הכל קצת מעל 150,000 ש"ח. הבנקים מפסיקים לתת לי אשראי ומתחילים ללחוץ. איך אני יכולה להחליט מה לעשות?
חתמתי לאימי ערבות עבור הלוואה ומסתבר שהיא לא עמד בתשלום החודשי ונפתח כנגדי תיק בהוצאה לפועל, לא ידעתי שיש פיגור ולא טרחו לידע אותי ופשוט פתחו לי תיק, ועכשיו אני לא יכול לקחת משכנתא ולא יודע איך להעלים את הכתם השחור הזה.
לפני כ 10 חודשים עשיתי איחוד תיקים של 3% ולאחר ששילמתי 3 פעמים פוטרתי מעבודתי. ביקשתי לעשות איחוד תיקים של מוגבל באמצעים לפי סכום שאני יכול לעמוד. הבקשה נדחתה. לפני 4 חודשים פוזר תיק האיחוד שלי.
לפני חודשיים התחלתי לעבוד.
השאלה 1- האם אפשרי לחזור לתיק האיחוד 3% בבקשה מרשם הוצל"פ להתחשב בנסיבות?
שאלה 2- עבודתי כרוכה בנסיעה לחו"ל לצורך קורסים ותצוגות על חשבון העבודה - האם אפשר לבטל צווי עיכוב יציאה מהארץ?
האם על ידי עורך דין מגדילים את הסיכוי לקבל איחוד תיקים בלשכת ההוצאה לפועל?
שלום רב, רציתי לדעת האם עורך דין יכול לסייע לי בהגעה להסדר עם הנושים ללא הליך של פשיטת רגל, בנוסף רציתי לדעת האם ישנו סיכוי להגיע להסדר כזה ולשלם כ 30% מהחוב הקיים?
אני בן 31 ולצערי הסתבכתי בעשור האחרון בחובות שהגיעו לכ 500,000 ₪ עם הריביות המפלצתיות של הוצאה לפועל.
אני עומד כרגע בצומת בין החלטה להגיש בקשה למוגבל באמצעים ובעוד מס׳ חודשים להגיש בקשה לפשיטת רגל מתוך כוונה להציע הסדר לאחר צו כינוס, או להציע הסדר נושים כבר עכשיו (מאחר ובוטל נגדי הליך פש׳ר עליי להמתין שנה)
אשמח לעזרתך, האם כדאי לי לעבור את כל התהליך של פשיטת רגל שוב ע"מ לראות מה יהיו גובה תביעות החוב או לחלופין להציע הסדר נושים כבר עכשיו על 30% מערך החובות?
האם ניתן בהליך של הסדר חובות להפחית את החובות לסכומי הקרן פחות או יותר?
שלום . אני צריכה עזרה . שלחו אליי לפני חודשיים מכתב עורך דין לכתובת לא עדכנית. למרות שאם בודקים התז שלי רשום הכתובת הנכונה.. איכשהו בם הגיעו לבית של סבתא שלי.. ולמרות שלא היה אף אחד שקיבל את המכתב הוא השאיר את המכתב על הדלת ועל המכתב היה רשום בדואר רשום+מסירה אישית.. ולא הייתה דום מסירה אישית!!! הוא השאיר את המכתב ובגלל שמשפחתו לא ידעה מהזה הם פתחו וגילו את הגובה של החוב שלי 40 אלף.. וכרגע אני בלאגן מולם....!!! אני ממש בסרט איך בנאדם חושף ככה את הפרטים האישיים שלי וגורם לי חבל אגן בחיים ועוד בנוסף שרשום שזה נמסר אישית ובדואר רשום האם יש מה לעשות?? אני רוצה לתבוע את השליח החוצפןןן ולדרוש חתימה .. אודה לעזרה
פתחתי עסק עם חבר, העסק נקלע לקשיים ועכשיו הבחור פשוט ברח לחו"ל, האם יש דרך שבה אוכל לפעול על מנת לחייב אותו לחלוק איתי בחובות חצי חצי? האם יש דרך לחייב אותו לשלם את החוב גם מחו"ל?