שלום רב, לפני כחצי שנה נתתי למכר הלוואה של 30,000 ש''ח, בשלושה צקים, מאז אני פונה אליו והוא מסנן ומתעלם מבקשתי לקבל את הכסף בחזרה ורציתי לדעת כיצד אני יכול לפעול להחזיר את הכסף שנלקח?
יש ברשותי חברה בע''מ שנקלעה לקשיים, ועכשיו אני בהליך פירוק ורציתי לדעת האם גם כאשר החברה הינה חברה בע''מ אני נחשב ערב לכספים? האם זה אומר שיתכן שהאלץ למכור את ביתי ולשלם מכספי האישי?
יש לי חוב לבנק בסך 100,000 ש"ח של הלוואה שלא הצלחתי לעמוד בהחזר שלה לאחרונה קיבלתי הודעה שהבנק מכריז עלי פשיטת רגל ואיני יודע כיצד לפעול בשביל לבטל את הדרישה?
שלום אדוני,
לפני כחודשיים הופעל עיקול על רישיון הנהיגה שברשותי וכרגע אין ביכולתי לחדש אותו ורציתי לדעת האם במידה ואני מכריז על עצמי פושט רגל העיקול יבוטל אוטומטית ואם לא תוך כמה זמן?
אחותי הגישה בקשה לפשיטת רגל, יש בידנו (בידי ובידי אחותי) דירה שקיבלנו מירושה ואינני מוכן למכור אותה, האם בהליך יכולים לחייב אותנו למכור? גם אם אין ברצוני למכור ואין לי שום קשר לחוב?
יש לי שיקים מספר רב של שנים ומעולם לא חזרו לי שיקים.
אך בשנה האחרונה בחודש חמישי בעלי עבר תאונת דרכים ובאותו חודש חזרו 6 שיקים ביום אחד, וכשני שיקים בחודש לאחר מכאן בגלל התאונה.
כחודשים לאחר מכאן, הוא עבר תאונת דרכים נוספת בזמן המלחמה כאשר היינו תחת אזעקות והתקפות של טילים בעיר רחובות, ונשלח אלינו מכתב אשר אומר כי החשבון מוגבל.
השאלה שלי היא: האם השישה שיקים שחזרו ביום אחד נחשבים כשישה שיקים ? ולא כשיק אחד, כי בסופו של דבר היה מספיק כסף ל-5 שיקים, אך השיק השישי גרם שיחזירו את כולם.
ושאלה נוספת, הבנתי שבגלל צוק איתן יש הקלות עם הבנקים לאנשים שהיו חלק מאזורי הדרום , האם רחובות נחשבת ?
שישה שיקים נספרים. העובדות שמצויינות לא הגיוניות מאחר ואם היה כיסוי לחמישה שיקים אז רק השישי היה חוזר. לגבי הקלות לתושבים יש לבדוק אם פורסם צו מתאים שמבטל הגבלות או שיקים מסורבים שנרשמו
בוקר טוב עו"ד קומבליס
נכון להיות אני מוכרזת כחייבת מוגבלת באמצעים כבר למעלה מ-3 שנים שנים. במהלך שנים אלו קרובי משפחה שעזרו לי סגרו עבורי מספר תיקים בהסדרי צד ג'. כעקרון נותרו לי 4 תיקים (2 בהסכמי צד ג' קצרי טווח שיסגרו תוך חצי שנה ועוד תיק בו יש הסכם תשלומים לעוד שנתיים וחצי).
השאלה הינה לגבי התיק הרביעי וביטול ההכרזה: מה נכון לעשות על מנת לבטל את ההכרזה ואת ההגבלות שבגינה (כולל צו איסור יציאה מהארץ) מה הן המשמעויות?
שלום רב, תוך ניסיונות לקבל את כספי המשונות שלי הגרוש התבקש להיבא הצהרת השתכרות, אני חוששת שההצהרה מזוייפת ורציתי לדעת מה עלי לעשות וכיצד אוכל לבדוק אם האישור אמיתי?
שלום אני פונה בפורום לאחר שקיבלתי הוצאה לזימון לבית משפט בשל החובות שנצברו לי בחברת הפלאפון, האם בית המשפט יתחשב במצבי, השכר שלי הוא נמוך מאוד אין לי ממי לבקש עזרה כספית ומאחר ואני קרבי אין לי אפשרות לעבוד.
שלום רב, אני בעל חברה ולאחרונה חזר לי צק של לקוח, בנוסף ישנה חשבונית נוספת עבור אותו לקוח שטרם נתקבל צק עבורו. ביררתי עם הלקוח והוא אמר שהחברה בפירוק והייתי רוצה לדעת כיצד עלי לפעול כעת על מנת לקבל את כספי בחזרה?
אני אם חד הורית, התגרשתי לפני חמש שנים והגרוש שלי נמצא בכלא, מאחר ואין לי השכלה אני עובדת בניקיון משרדים ומשתכרת מ 3000 ש''ח ומקבלת כסף עבור מזונות מביטוחלאומי, נקלעתי למצב כלכלי קשה ואני לא ישנה בלילות, אין לי כסף לפנות לעורך דין ולאחרונה ניתקו לי את החשמל בבית, מה אני יכולה לעשות?? בבקשה תעזור לי..
אני כבר בהליך של פשיטת רגל שנה, לאחרונה פוטרתי מעבודתי ומגיעים לי כספי פיצויים, הבעיה היא שכספי הפיצויים עוקלו לפני הליך פשיטת הרגל, האם אני יכול להסיר את העיקול מאחר ואני בהסדר פשיטת רגל?
שלום, לאחר חקירת יכולת נקבע שבמשך ארבעת החודשים הראשונים עלי לשלם 500 ש'' בחודש ולאחר מכן ההחזר החודשי יגדל ל 1000 ש''ח, אבל לאחר חישובים שעשיתי אין סיכוי שהעמוד בסכום כזה, מה עושים? איך מבקשים הפחת בהחזר?