הצו תשלומים בפשיטת רגל נקבע לפי מה שקבעו בחקירות יכולת בהוצאה לפועל הרי תכלס בהוצאה לפועל קבעו כמה חודשים 300 שקל ואחרי זה 1000 שקל אבל זה ברור ש1000 שקל לא יהיה אפשרי לשלם אז איך זה נקבע בפשיטת . תודה
כידוע, עכשיו תקופת חגים ונסעתי עם אחותי ברכבה מס' פעמים לארוחות החג אצל קרובי משפחה רחוקים. באחת הנסיעות שילמתי על הדלק - 200 ש"ח. עכשיו אני לא יודעת האם לצרף את זה לדו"ח, שלא יחשוב בטעות הכונס שיש לי רכב...
מה המלצתך?
נגד אדם נפתח תיק הוצאה לפועל על בסיס שיקים ופרט לכך עומדת להיות מוגשת תביעה כספית על הסכום שאין בגינו שיקים. מה לעשות שאותו אדם נפטר? ילדיו הגישו בקשה לצו ירושה (לא קיום צוואה) אך הצו טרם ניתן. לאותו אדם ז"ל יש רכוש. האם ניתן לפעול כנגד היורשים לעתיד למרות שהם טרם הוכרזו כיורשים באופן רשמי? האם צריך לחכות עד שיתקבל הצו (בעיה כי עד אז הם יבריחו את כל הרכוש...). מה אתה מציע לעשות במקרה הזה?
יש לי חוב של 150,000 ש''ח, בקופה עד עכשיו נצבר סכום של 40,000 ולאחרונה פוטרתי מעבודתי ואני זכאי לפיצויים בסך 30,000 ש''ח האם ניתן להגיע להסדר נושים עם כספי הפיצויים?
שאלתי בפורום אחר אבל לא ממש קיבלתי תשובה. מקווה שאתה תוכל לענות לשאלתי:
בעלי היה בעל חובות כאשר הכרנו (לפני כארבע שנים), אנחנו נשואים כשנתיים, ולאחר נישואינו הוכרז כפושט רגל. כיום אנו משלמים סכום חודשי של כ-500 שח לאחר חקירת יכולת. ברצוני לרכוש דירה על שמי, מחסכונותיי אשר נצברו טרם נישואינו, ותוך שימוש בפיצויים שקיבלתי ממקומות עבודתי הקודמת.
1.האם ביהמ"ש / כנ"ר / נושים יוכלו לגעת בדירה זו?
2. האם נידרש לשלם סכום חודשי גבוה יותר לאור העובדה שרכשתי דירה? עד היום לא ביקשו לראות את מצב חשבוני.
יובהר, כי הסכום שנקבע מותאם למשכורותינו שאינן גבוהות.
3.האם מניסיונך תהא בעיה שאני אקבל משכנתא? מעולם לא הייתי אפילו במינוס..
בעקרון התשובות לשאלותייך הן חיוביות אולם יש לבחון את הסוגיה ואת התיק והמסמכים בטרם יהיה ניתן להעריך האם כדאי לך לפעול בדרך זו או אחרת. פני לקביעת פגישת ייעוץ.
לפני שנה רכשתי רכב מחבר ושילמתי עליו במלוא, היום החבר הסתבך בעניינים כספיים והרכב שלי עוקל, האם אני יכול להוכיח ששילמתי עבור הרכב והוא שלי ובכך לבטל את העיקול?
לפני חודשיים מצאתי עבודה והשכר שלי בה גבוה מהשכר הקודם שהרווחתי, האם כדאי להגדיל את סכום ההחזר החודשי כדי להגיע מהר יותר להפטר או שעדיף להיות ראש קטן ולהמשיך לשלם את הסכום הקטן שנקבע לי?
מה נראה לך הם סתומים בכנר או נאמן אם יש לך??בדוחות החודשיים אתה מצרף תלושי משכורת ויראו את זה ויגדילו לך בלי לשאול אותך ואתה חייב לדווח על הכנסה ומקום חדש תאמין לי אל תהיה ראש קטן איתם הם יודעים הכול וזה רק יפגע לך בהפטר
שלום אני בפשיטת רגל ולפני שנתיים ניפגעתי בתאונת דרכים ניקבע לי 10 אחוז נכות העורך דין שלי העריך את התביעה על סך 150.000 אלף שקל מה יהיה שהכול יסתיים האם יקחו לי את הכסף יש כאלה שאומרים שנזקי גוף לא לוקחים?מיצד שני העורך דין שלי חושש להמשיך בתביעה מיכוון שאני בפשיטת רגל והוא חושש שכל הכספים יעוקלו?
שלום רב, סך החוב שצברתי הינו 265,000 ש''ח, כעת נוספו לחוב ריביות ושכרי טרחה של עורכי דין והחוב עומד על 380,000 רציתי לדעת כמה ריביות מורידים בהליך פש''ר?
אדם שחייב לי כספים רבים אינו הכריז לאחרונה פשיטת רגל, מאחר ויש לנו היכרות מעמיקה אני יודע שהוא מרוויח כסף בשחור ואינו מדווח עליו, כדי לא לשלם את חובותיו, מה עלי לעשות? זה מאוד מתסכל לדעת שאדם שחייב לך כסף רב חיי חיי מותרות בזמן שאתה ממתין לכסף...
הי מה בעצם לוקחים לאחד שאין לו שום רכוש או כמו שאומרים נכסים לא היה ולא יהיה ואין כלום מקבל הבטחת הכנסה 1790 עד שאני אמצא עבודה אני עדיין בדיכאון מהוצאה לפועל הצקות אבל אין לי השכלה ואין לי מקצוע ואני עובד בעבודות כפיים מה בעצם יעשו איתי איך אני מתנהל .?בהליך השאלה מה יקחו עם חובות של 250 אלף?
שלום.
התוודע לי לאחרונה שיש לי עיקול רכב מחברת שוהר שירותי חניה.
אני מנסה ליצור קשר איתם, אך אין להם מענה. ז"א הם לא מוצאים פרטים על העיקול או מס' התיק.
במוקד של הוצל"פ רשום שיש לי חוב על סך 2455 ש"ח ועיקול רכב. בכל ניסיונותי לתקשר עם הזוכה שוהר שירותי חניה הם לא מוצאים את התיק או הפרטים שלי.
מבחינת הוצאה לפועל יש אבל אצל שוהר שירותי חניה אין תיק כזה.
מה אני עושה? כיצד אני יכול לבטל את העיקול ולסגור את התיק?
לפי מיטב ידיעתי שילמתי את החוב, אך אני לא מוצא שום מסמך על כך.
מהוצאה לפועל נאמר לי שאני צריך לשלם בשביל לסגור, אבל למה לי לשלם אם שוהר שירותי חניה לא מוצאים את התיק או לא יכולים להגיד לי על מה החוב?
פנה לבית המשפט בבקשה לאשר לך ביטול הצו יש פרוצדורה כיצד לבצע זאת. לא פירטת מי נתן את הצו ומהו החוב והאם יש יותר מצו אחד בעקרון בנסיבות אלה סביר להניח כי בית משפט ייטה לאפשר לך לצאת בתנאים כפי שיורה ועליך למלא אותם
אני נכה 100% לאחר 2 אירועי לב ו 2 אירועי שבץ מוחי ולצערי גילו גידולים בראש במהלך שהותי בבית החולים הוגשו כנגדי תביעות הוצל"פ רבות שלא יכולתי להגיב עקב מצבי. האם ניתן לבטל את פסקי הדין?
שלום רב, לפני שתים עשרה שנה נתתי צק שחזר, ופתאום אני מגלה שמספר שנים לאחר מכן נדמה לי ארבע שנים נפתח כנגדי תיק להוצאה לפועל ואני בכלל לא ידעת עליו מעולם לא קיבלתי הודעה על קיומו של התיק, האם יש איזו שהיא התיישנות על צק?