לי ולאשתי יש חובות גדולים מאוד, של כ 250,000 ש''ח התייעצנו עם עורך דין והוא המליץ שכל אחד מאיתנו יפשוט רגל בנפרד, האם זה נכון? ככה נשלם יותר ריבית וסכום גדול יותר כל חודש לא?
שלום רב,
אנחנו נמצאים בחובות למספר בנקים ועומדים לפני פשיטת רגל. ההורים חתומים ערבות באחד הבנקים, ובבנק אחר אמא רשומה איתנו על החוב.
בבדיקה, נאמר לנו שבתהליך פשיטת הרגל, לא נוגעים בערבים כי מתייחסים לחוב כאל החוב של פושט הרגל בלבד, וכל מי שרשום בחשבון ו/או ערב לחוב - לא נפגע.
חשוב לציין כי אין לנו תביעות ותיקים בהוצל"פ....
רציתי לבדוק - האם נכון? האם לא יפעלו נגד ההורים המבוגרים? (בני 70 - 75)
תודה רבה
באופן עקרוני הבנק יכול לפנות לערבים אולם הדבר תלוי בכתב הערבות עליו הם חתומים ובנסיבות נוספות אשר ייתכן ויפטרו אותם מהערבות כולה או באופן חלקי. יש לקבוע פגישת ייעוץ בנושא
שלום רב, הנושא קצת מורכב ואשמח לקבל עצה, אני פושט רגל כבר שנה, מאחר ולא הרווחתי מספיק נוצרו לי מספר חובות קטנים, האם זה בסדר שאסגור אותם בעזרת צקים של אימי? החובות אינם חלק מפשיטת הרגל המקורית.
אני פושט רגל כבר שנתיים נותר לי חוב של 100000 ש''ח לבנקים, כל חובותי נוצרו מאחר ואימי היתה מאוד חולה ונזקקה לעזרה כספית, האם אני יכול לבקש הפטר או חנינה על יתרת החוב?
התחלתי הליך של פשיטת רגל לפני ארבע חודשים, ועכשיו ניתקו את החשמל בביתי, חלק מהחוב נוצר עוד בטרם פשיטת הרגל וחלק אחריו. האם מותר להם לנתק את החשמל לאדם שפושט רגל?
אני בת 40 עובדת בחרת ניקיון כבר שבע שנים (מאחר ואין לי השכלה) אני מתפרנסת מ 5000 ש''ח בחודש. הנאמן קבע כי כושר ההשתכרות שלי יכול להיות גבוה יותר ולכן קבע לי החזר חודשי גבוה משאני יכולה לשלם. מה עושים עכשיו? ניסיתי לחפש עבודה אחרת אבל מי יקח אותי?? אני ממש בדיכאון איך אני יוצאת מהסיפור הזה?
הנאמנים האלו חיים בסרט רע אני בן 30 בהליך פשיטת רגל מרוויח אותו סכום כי זה מה שמשלמים והוא רוצה שאני אמצא עבודה אחרת ואני 4 שנות לימוד אין לי הכול סבלות תגישי לו בקשה כמו שאני עשיתי עם עורך דין שינוח
שלום רב אדוני העורך דין, לפני חודשיים אחי הגדול נפטר, אני הייתי ערב למשכנתא שלו, מה עושים כרגע? האם אני עדין ערב? האם יש לי דרך לצאת מהערבות מאחר והוא נפטר?
לפני 7 שנים נפתח כנגדי תיק בהוצאה לפועל, על סך 50,000 ש''ח מאחר והכנסתי מאוד נמוכה למרות התשלום החודשי התיק לא נסגר בגלל הריביות שגודלות. איך אני יוצאת מזה, כבר העברתי הרבה מאוד כסף ונראה שלא עומד להיות לזה סוף..
שלום, בגלל חוב שהיה לי לבנקים החלטתי ללכת להליך של פשיטת רגל, לאחרונה הודיע לי ערב לחוב שהוא קיבל הודעת תשלום, רציתי לדעת האם הליך הפש''ר בו כל החוב נתבע ממני ואני משלם צו תשלומים קבוע לא מנכה את הערבים מאחריות? האם במידה והערב משלם הסכום יורד מהחוב בתיקי?
אני פושט רגל במשך 5 שנים, לאחרונה בעקבות תאונת עבודה אני אמור לקבל אחוזי נכות ופוטרתי מעבודתי מאחר ויש לי מגבלות רפואיות המונועת את המשך העסקתי, שאלתי היא האם במקרה כזה ניתן לקבל הפטר, על סכום קטן יחסית ולהציג את המסמכים הרפואיים המגבילים אותי?
אמי נפטר לפני כחודש, ללא צוואה אני ושני אחי ואבי המוטבים לדירה. כרגע אנחנו רוצים למכור את הדירה של אבי על מנת להעבירו קרוב אלינו, האם אני יכולה למכור את הדירה ולדרוש שלא לקבל את חלקי ולהשתמש בכסף כדי לקנות דירה לאבי קרוב לביתנו?
הוצאו נגדי צו עיקול זמני במעמד צד אחד והזמנה לסדר דין מקוצר בתובענה לסכום של 110000 ש"ח. החתומה על המסמכים היא רשמת בכירה של בית המשפט. לפי מה שהבנתי, לא בסמכותה של רשמת בכירה לדון בתביעות של מעל 50,000 ש"ח ולהוציא צווי עיקול בעקבות זה... אני צודקת? טועה? מה אפשר לעשות בנידון? האם הצו בטל כי זה לא בסמכותו של רשם בכיר להוציא צו על סכום כזה ולדון בתיק שהסכום בו הוא מעל חמישים אלף? עו"ד יכול לעזור בנושא אם באמת זה לא בסמכותה של הרשמת? כאילו, הוא יוכל ללכת נגדה? תודה
יש לי שאלה נוספת: יש לי ביד פסק דין שבו זכיתי בסכום של כסף שאותו הנתבע לא מעביר אלי. שאלתי היא: מכיוון שלי עצמי יש תיקים שפתוחים נגדי בהוצאה לפועל, אז במידה ואפתח תיק בהוצאה לפועל נגד החייבים לי, האם לא יקחו את הכסף שיגבה לחובות שלי|?
הגרוש שלי הודיע על פשיטת רגל לפני כשש שנים, הוא ביקש שלא הצתרף לדורשי התשלום וכך עשיתי כאשר הוא הבטיח שלאחר שייסים את חובותיו יעביר על שמי את חלקו בבית המשותף שלנו, עכשיו הוא מתנער מהבטחה זו ונאמר לי ששאין ביכולתי לתבוע את החוב בגלל התיישנות מה עושים????