הגרוש שלי הוכרז פושט רגל, ואני גיליתי שנקבע שהוא צריך להעביר רק 600 ש''ח בחודש עבור מזונות, מה אני אמורה לעשות?? איך בדיוק מורידים את סכום המזונות ללא אישור, וכיצד אני אמורה לגדל ילד עם 600 ש''ח?? אשמח לעזרה ועצה למי עלי לפנות?
שלום, לפני שבוע קיבלתי הודעה מהוצאה לפועל, על סכום של 600 ש''ח שאני בכלל לא אמור לשלם ורוצה לתבוע את הבחור שטוען שאני חייב לו כסף בבית דין לתביעות קטנות. שאלתי היא האם הוצאה לפועל מבצעת עיקולים גם כאשר מדובר בסכום הנמוך מ 1000 ש''ח?
שלום רב, שמעתי שנושה יכול לדרוש פירוק של חברה של חייב, ויש לי משפר שאלות בנושא:
* האם ניתן להגיש בקשת פירוק לא משנה מה סדר גודלו של החוב?
* למי עלי לפנות על מנת להגיש את הבקשה?
תודה מראש מאיר נאמן
לפני כשנה התגרשתי, כאשר התגרשתי היו לי ובעלי חשבונות נפרדים, שאני הייתי חתומה גם בחשבון שלו על מנת לקבל תנאי אשראי טובים יותר. בזמן שנפרדנו היה בחשבון זה 60,000 ש''ח חוב, כרגע הגרוש החליט להכריז פשיטת רגל, האם במידה ועלי יהיה לשלם מחצית מהסכום אני יכולה לדרוש לשלם זאת כנגד כספי המזונות שלא הגיעו אלי בחודשים האחרונים?
אני קורא באתר של משרד המשפטים על פשיטת רגל והכול רשום שם על נכסים עיניניים ואני רוצה לשאול דבר 1. בחור פרטי שנפל לתסבוכת עקב הלוואות ואין לו שום דבר שצויין באתר יש רק את עצמו לא חסכונות לא פנסיה ממש כלום לא רכב לא בית רק את עצמו אז מה יקחו בדיוק בשביל לכסות חובות לנושים בהליך פשיטת רגל?
אמא שלי חייבת של עמידר, חתמה להם שאני גרה אצלה בבית, מה שלא נכון בעליל אני בת 31 ומהרגע שהשתחררתי מהצבא אני לא גרה בבית, לפני כמה זמן הלכתי לבקש הלוואה לעסק שלי מהבנק מסתבר שיש נגדי תיק הוצאה לפועל על הדירה של עמידר...
לא ברור לי איך ועל סמך מה תובעים אותי. כשדברתי עם עורך דין מטעמם נאמר לי שאם בעלה של אמא שלי יכנס במקומי לתיק לא תהיה בעיה להוציא אותי מהתביעה. בעלה של אמי אכן עשה זאת. השאלה שלי היא האם זה חוקי להגיש נגדי תביעה על חובות ורכוש שאינו שלי?
אני מרגישה שמשהו כאן מריח לא טוב בכלל. אשמח לקבל הכוונה בעניין ואם יש לי בכלל על מה. תודה
בעקרון בית משפט של פשיטת רגל הוא הסמכות לקבוע תשלום מזונות במקרה זה. מוצע לך לקבוע פגישת ייעוץ בה ייבחן מהו חוב המזונות וממתי קיים החוב שכן לדברים יש השלכות לגבי אופן תביעת החוב
שלום רב לפני חודשיים הוכרזתי פושט רגל ונקבע לי החזר של 700 ש''ח לחובות ו600 ש''ח למזונות אל אף שסכום המזונות המקורי היה 2000 ש''ח, רציתי לדעת מה קורה במקרה כזה? האם נצבר לי חוב שהיה עלי לשלם בסוף הליך פשיטת הרגל?
נתתי צק דחוי לארבע חודשים עבור שיפוץ בביתי, באמצע העבודה הפסיק הקבלן לעבוד בביתי וכל ניסיונתי ליצור איתו קשר נכשלו, לאחרונה גיליתי שהוא הכריז פשיטת רגל, האם אני יכול לבטל את הצק שכן לא קיבלתי את השירות?
בעקרון ניתן לבטל שיק מסיבת אי מתן תמורה מלא או חלקי. יש לקוות שהשיק הוא למוטב בלבד שאם לא כן עשוי השיק להגיע לידי צד שלישי ואז הטענות הללו אינן טובות כנגד אוחז כשורה
אנחנו חמישה אחים, ברשותינו דירה של הורי ז''ל שבו מתגוררת אחותי כבר מעל חמש שנים. לאחרונה אחד האחים עבר חקירת יכולת בשל בקשתו לפשוט רגל ואנחנו קיבלנו צו עיקול על הבית, כיצד מתגוננים במקרה כזה? האם ניתן לחייב ארבעה אחים למכור את הבית?
אימי ואבי החליטו שנעשה טיול שורשים משפחתי, עם שלושת אחי, אני מאוד רוצה להצתרף, ומאחר ואני בפשיטת רגל הורי היציעו שהם ישלמו על הכל מה עלי לעשות כדי לקבל אישור יציאה מהארץ?
לאחרונה אני ובעלי התחלנו לדבר על נושא של גירושין, פתאום הוא התחיל להגיד שהעסק שלו במצב קשה והוא רוצה לפשוט רגל, איך אני יכולה לדעת אם העסק שלו באמת בקשיים אוו שהוא אומר זאת כדי לשלם מזונות נמוכים?
אני ביקשתי הליך של פשיטת רגל, וזה אושר, כרגע מספר נושים בתיק חברו יחדיו בכדי לטעון שהחוב לא נעשה בתום לב, אני יודע שכאשר סגרתי עסקאות אלו חשבתי שאוכל לעמוד בהם אבל מאחר ומדובר בכמה נושים יחד אני ממש מפחד. מה אני יכול לעשות?