אני לא בטוח שאני שואל את השאלה בפורום הנכון, בכל מצב, אני מעוניין להשקיע כסף בקבוצת רכישה ורציתי לדעת כיצד אני יכול להגן על הכספים שאני מעביר מפני פשיטת רגל או אי עמידה בחוזה?
בעקרון חברה בע"מ היא אשיות משפטית נפרדת וככל שאינך ערב באופן אישי אזי לא יוכלו לפעול נגדך באופן אישי אלא אם כן יוכח כי פעלת במרמה ותוך ניצול מסך ההתאגדות. בכל מקרה מוצע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין המתמחה בתחום
יש לי חובות של 150,000 ש''ח לאחרונה קיבלתי שתי הודעות מהוצאה לפועל ורציתי לדעת האם ישנם אפשרויות שאני יכול לבחור בהן מלבד פשיטת רגל, אני מרוויח שכר גדול ויכול להחזיר את החוב באופן נמרץ ואינני מעונים בכתם שיוצר הליך פשיטת הרגל.
שלום רב, אני ובעלי נמצאים בהליך פש''ר כבר מעל לשנתיים, בגלל סיכסוכים רבים החלטנו לשים סוף לנישואים שלנו, יש לי מספר שאלות בנושא:
1. האם אני יכולה להפריד את חשבונות הבנק המשותפים כאשר אנו בהליך פש''ר?
2. האם במידה ואנו מתגרשים החוב הנותר מתחלק שווה בשווה אל אף שהחוב נוצר מעסק של בעלי שנפל?
3. האם במידה ואנו מחלקים את החוב אחד הצדדים יכול לבקש הפטר ללא קשר לצד השני?
מתנצלת על האורך,
אודה לכם על תשובתכם
רעות
שלום רב, לבעלי יש חובות רבים והוא שוקל להתחיל בהליך של פשיטת רגל, כרגע יש לנו חשבון משותף האם לפני התחלת ההליך כדאי שאני העבור לחשבון אישי? האם במידה והוא יגש לפשיטת רגל האלץ גם אני לדווח על ההוצאות שלי?
יש לי חובות בסך 230,000 ש''ח שנוצרו בגלל שהעסק שלי נפל, עזבתי את הדירה השכורה וחזרתי לגור עם אשתי ושני הילדים בבית של ההורים שלי, כרגע אני מחוסר עבודה ואשתי משתכרת בכ 5500 ש''ח בחודש, אני לא ישן בלילות ובדיכאון קשה, חשבתי ללכת להליך פש''ר אבל אמרו לי שאם אין לי עבודה אין טעם לעשות את זה, מה האפשרויות שלי? כיצד אפשר לצאת מהברוך הזה?
אין קשר אתה יכול ללכת אני הייתי עם 500 אלף והלכתי ומצאתי עבודה אחרי זה חייבים הרי לעבוד ולהתפרנס ולשלם את התשלום חודשי אין טעם לחכות קח עורך דין טובבב שייצג אותך כל ההליך ומומלץ
השאלה שלי היא כזאת אני בחור צעיר עם חובות לבנקים מכמה בנקים וחברת אשראי הכול התחיל מהלוואה שלקחתי בטלפון ועבודות שלא היו יציבות ומשכורות נמוכות קיצר נפלתי עם זה אני בן 30 אני רוצה לפתוח דף חדש עם החיים שלי אני ממורמר כרגע אני עובר תקופות קשות עד למחשבות של לקפוץ מבניןן יש לי התראות מהוצלפ יש לי כל מיני תביעות לא מבין בזה כלום פעם ראשונה קרה לי דבר כזה קראתי על פשיטת רגל ואני בטוח שזה הפיתרון שלי לפתוח דף חדש כי אם לא זה אני הולך לעבור שחור השנה
שלום, לפני כחודש קיבלתי הודעת התראה מהוצאה לפועל, אין לי אפשרות לשלם את החוב ולא ניתן לעקל לי רכוש מאחר ואין לי רכוש (אני מתגורר בבית ההורים) האם יכולים לדרוש ממני מאסר בפועל על כך שאיני משלם את החוב?
כיום פקודות המאסר לא מוצאות כל כך מהר בצע הסדר תשלומים בהוצאה לפועל וחקירת יכולת ושלם את צו התשלומים שייקבע לך שאם לא כן יוכלו לפעול נגדך בסנקציות כגון הגבלת חשבון הבנק, רישיון נהיגה ועוד
הליך פשיטת הרגל שלי בוטל בגלל שהפסקתי לשלם את צו התשלומים, אני רוצה לחדש את ההליך ורציתי לדעת תוך כמה זמן אפשר לבקש לפתוח את ההליך מחדש? והאם בכלל ניתן לעשות זאת?
לפני פחות משנה השכרתי את הדירה שלי לזוג נחמד. הם נתנו לי צ'קים לכל חודש ובפועל הפקידו לי כסף מזומן לחשבון מדי חודש. הם משלמים חשבונות בזמן וגם עם שכ"ד לא היתה בעיה.
לפני כשבועיים גיליתי שבמרץ שנה שעברה - לפני שהדירה הושכרה להם - הם עברו פשיטת רגל !
החוזה שלהם עומד לפוג בעוד חודש וחצי. מה לעשות? מה הבטחונות שאני יכול לדרוש מהם כדי שימשיכו לגור בדירה או שמא עליי לחפש דיירים אחרים? מה אתם ממליצים לעשות?
גרושתי פתחה כנגדי תיק בהוצאה לפועל בגלל שלא שילמתי עבור החוגים שהיא רשמה את ילדנו, בית המשפט קבע שעליה להתייעץ איתי בטרם היא רושמת את הילדים לחוגים ושיש באפשרותי לסרב. כמובן שהיא לא ידעה אותי שהיא רושמת אותם לחוג ורק בדיעבד דרשה את הכסף ומשסירבתי לשלם היא פתחה לי תיק בהוצאה לפועל. הוצאה לפועל עיקלו לי את המשכורת ואני פניתי אליהם והסברתי שגרושתי פעלה בניגוד להחלטת בית המשפט אך הם מיצדם אמרו שהחוב יבוטל רק לאחר שהעביר את התשלום. האם יש משהו שאני יכול לעשות בנושא?
שלום רב, נקבע לי החזר חודשי של 600 ש''ח, לאחרונה מצאתי עבודה חדשה בה השכר גבוה יותר ממשכורתי הקודמת..
1. האם כדאי לי לבקש להגדיל את סכום ההחזר החודשי?
2.האם במידה ואגדיל את הסכום אוכל להקטין אותו שוב אם מצבי ישתנה?
3. למי עלי לפנות לבקשת הגדלת צו התשלומים?