היה הסכם עם בעל מקצוע שפוצניק לגבי עבודה בבית.היה בננו חוזה לגבי העבודה וכן ניתנה לו מקדמה בהמחאות עים קרוס ורשום לפקודת.... לאחר מכן האיש נעלם ואני בטלתי את הצ'קים. הוא בנתיים העביר את הצ'קים לאיש אחר שניסה לפרוע אותם וכשחזרו מהבנק העביר אותם לתביעה בלשכת הוצאה לפועל ועשה לי עיקולים והגבלות למרות שלא הוא ולא מרשו היו בעלי המוטב שרשומים על הצ'קים. וחוזה העבודה היה עים האיש שהיה רשום על הציק שנעלם לאחר שקיבל את הצ'קים. וכיביכול הפר את חוזה העבודה בנינו.... מה אני עושה?
פשיטת רגל
לאבי יש מכולת עם חובות גדולים (כחצי מליון)וכעת הבנק חסם לו את החשבון. והוא צריך להחזיר הלוואות כל חודש כ-10,000... האם כדאי לו להכריז על פשיטת רגל? האם הם ייקחו לו את הבית שבו הם גרים? המכולת בשכירות...
החלטה האם לגשת להליך פשיטת רגל מצריכה בדיקה מעמיקה של הנסיבות והמצב הכלכלי ולא ניתן להמליץ על כך מבלי להכיר את כל העובדות. בנסיבות מסוימות ניתן לפשוט רגל מבלי לאבד את הבית. עליו לפנות לעורך דין המתמחה בתחום.
אני בת 23 לפני כשנתיים חתמתי ערבות למשפחתי, הם לא הצליחו להחזיר את הכספים והתוצאה היא שכל הסכומים הגדולים נפלו גם עלי, אני מבררת לאחרונה לגבי הליך פשיטת רגל. שאלתי היא , אני עומדת להתחתן ואני קצת מודאגת מהשלכות פשיטת הרגל, האם אני אוכל לבקש משכנתא? האם יש התחשבות בכך שאני לא בעלת החוב אלא רק ערבה?
הליכי פשיטת הרגל בעלי משמעות עכשוית וגם עתידים ויש להם השלכות רבות. עלייך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום בטרם תחליטי על דרך פעולה. כדאי לבדוק אפשרות הסדר מול הנערבים
יש בידי שלושה צקים מחברה שנמצאת בפירוק, זה הפעם הראשונה שאני שומע על הפירוק, ידעתי שהחברה בקשיים ונתבקשתי להמתין עם הפקדת הצקים, רציתי לדעת אם אני יכול להפקיד את הצקים כעת? מה עלי לעשות כדי לקבל את כספי?
שלום, יש לי חובות גדולים לעיריית תל אביב, ואיני מסוגל לעמוד בתשלומים, האם כדאי לי להכריז פשיטת רגל (החובות לעירייה הם החובות היחידים שיש לי), שאלה נוספת האם העירייה מגיע לפשרה עם חייבים על מנת לסגור את החוב?
לפני כיומיים הגעתי על מנת להפקיד כסף בחשבון חברה שסגרתי לפני שלוש שנים, החשבון הינו חשבון ססטי, ופתאום כאשר הגעתי להפקיד כסף גיליתי שהחשבון עוקל ועבר לטיפול עורך דין, וכל זה מאחר ויש חוב של 500 ש''ח, אין לי בעיה להשלים את התשלום אבל איני מוכן להושלים ריבית והוצאות עורך דין מאחר ובכלל לא ידעו אותי על קיום החוב, האם יש משהו שאני יכול לעשות?
ביקשתי בקשת עיקול על החשבון של הגרוש שלי מאחר ואינני מקבלת את דמי המזונות החודשיים זמן רב, ורציתי לדעת מתי מתבטל העיקול על החשבון? האם זה קורה לאחר הסדרת כל החוב? או שעלי להגיש בקשה לביטול?
אני נושה בתיק בו נקבע הסדר תשלומים לפני למעלה משנה, החייב לא עמד בצו והוצאה נגדו צו נוסף בו נאמר שעליו להשלים את הפיגור בתשלומים תןך שלושה חודשים, בפועל זה לא קרה, רציתי לדעת האם יש משהו נוסף שאני יכול לעשות על מנת לקבל את כספי בחזרה?
יש אדם שחייב לי סכום כסף גדול, אחרי שהצטברו כנגדו עוד חובות ותיקים בהוצל"פ הוא פנה לפש"ר. בפש"ר נמכרו כל נכסיו שהיו משועבדים לבנקים ונשאר עודף של חמישים-שישים אלף שקל לנושים.
החייב לא משלם צו תשלומים ולא מגיש דוחות. לפני שנה וחצי היה דיון בעניינו והשופט נתן צו שתוך שלושה חודשים הוא צריך להשלים את כל הפיגורים ולהגיש את כל הדוחות.
לאחר כמעט שנה החייב עדיין לא השלים את הפיגורים ולא הגיש דוחות. בדיון הבא החייב טען שהוא מסכן,אין לו כסף,הוא חולה וכו' וכו'.
השופט ב"רחמיו" נתן לו הארכה נוספת על אף שהפר צו.
כחודש לפני המועד הסופי הגיש החייב בקשה להפחתת צו תשלומים ולפריסת חוב הפיגורים שלו (40K).
השופט קבע שאין להפחית את צו התשלומים ואת החוב יפרסו כך שיוסיפו לו עוד 1K לצו התשלומים ובכך למעשה פרס לו את החוב ל40 תשלומים.
בדקתי עם עו"ד שלי מה הכי כדאי לי לעשות והוא אמר שאני חייב לבטל לו את ההליך כי יש לו סיכוי טוב להוציא הפטר אחרי שנתיים.
אני כבר לא יודע מה לעשות כדי לבטל לו, הבן אדם היה מהמר כפייתי (הוא לא מודה בזה), המנהל המיוחד מתנגד להכרזתו כפושט רגל אך כל הזמן הוא מקבל ארכות כמו עכשיו וכמו בדיון הקודם על אף שהוא מפר צווים ועדיין לא שילם אפילו חודש אחד צו תשלומים כשהוא כבר שנה וחצי בהליך.
יש לציין כי את בקשת החייב לא קיבלתי לידי וגם לא את פסק הדין של השופט,האם נושים לא מקבלים מידע על התיק? איך אני אמור לעקוב אחריו?
כמו כן מה היית מציע לעשות היום? האם כדאי לנסות לערער לעליון? להראות שהוא מפר צו ובכל זאת בית משפט מאפשר לו עוד ארכות? האם לשלוח בקשה לביטול ההליכים לבית משפט על אף החלטתו?
תודה רבה מראש!!
(רק כדי להבהיר אני לא מיוצג ע"י עורך דין כי הסיכוי שאני אראה כסף מהבן אדם קלוש אך יחד עם זאת יש לי כמה חברים שהם עורכי דין שמייעצים לי קצת מידי פעם).
שלום רב, אולי שאלתי תישמע תמוהה אבל אני מנסה להבין מהם ההשלכות של יציאה מהארץ ללא הסדרת חובותי? אני נואשת מהחובות הרבים ולמרות העבודה הקשה אינני מצליחה לעמוד על רגלי. תודה מראש .ד
לאחר שעות של חיפושעים באינטרנט מצאתי שקיימת אפשרות לעשות פסק דין הצהרתי כדי שמשפחתי איתה אני מתגורר לא תישא חלק בחובות שלי? איך בדיוק הולך הליך זה? מה עלי לעשות?
שלום רב, אני פושת רגל כבר 10 שנים וכרגע מעונינת לפתוח עוסק מורשה על מנת להגדיל את ההכנסה החודשית שלי. רציתי לדעת אם זה אפשרי ובמידה וכן למי עלי לפנות כדי לקבל אישור?
אדם שחייב לי סכום כסף גדול נעלם ואיני מצליח לאתרו, שמעתי שהוא ברח מהארץ אבל אינני בטוח בדבר. אני ממש אובד עצות, מה אני יכול לעשות? האם זה אומר שאיבדתי את כספי?
האם ואיך ניתן לבקש מהוצאה לפועל להחשיב חוב משנת 2005 כחוב אבוד שמעתי שמוותרים לטייקון כמו דנקנר באיזה נסיבות מקבלים חוב אבוד שאלה נוספת באם ישנה פניה מצידי להוצאה לפועל לשחרר כספי פנסיה ותגמולים שמגיעים לי אך הם מעוקלים על ידי הבנק ללא מימוש האם הוצלפ יכולים לשחרר את הכסף לבנק ללא הסכמתי