יש לי דוחות חניה של כמה עשרות אלפי שקלים, שנמשכים לאורך שנים וצוברים ריבית והוצאות משפטיות למיניהם. הדוחות משתי עיריות מרכזיות. בתחילת השנה התחלתי הליך פשיטת רגל עקב חובות אישיים. עורכי הדין של העיריות טוענים כי דוחות חניה אינם חלק מהחובות בהליך פשיטת הרגל שלי ועלי לשלמם בלי כל קשר. רציתי לדעת האם זה אכן נכון, או שהחובות על הדוחות יכולים להכנס לתיק פשיטת הרגל שלי?
אני נמצא כבר כמעט שנתיים בתוך הליך פשיטת רגל. היו לי חובות של בערך 650,000 ש"ח. רציתי לדעת כמה זמן אני עוד אצטרך להמשיך בהליך עד שאוכל לבקש הפטר? כמה אחוזים מהחוב צריך לשלם על מנת לפנות לקבלת הפטר? אשמח להסבר!
הגעתי להסדר לקבלת הפטר במידה ואשלם 40% מהסכום, בנתיים עד שהנושא יאושר אני ממשיכה לשלם את התשלום החודשי שלי, שאלתי היא האם ברגע שזה יגיע לשלב סגירה יחיבו אותי יחית לחוב שנותר או לחוב שהיה קיים בזמן שביקשתי את ההפטר?
לפני כחודש הגשתי בקשה להפטר תמורת תשלום 35% מהחוב, הבקשה אושרה ואני בהליך לקבלת הפטר. בנתיים חמותי נפטרה ועל פי צו אני ואשתי זכאים למחצית הדירה, האם מצב שכזה עלול לפגוע בקבלת ההפטר? האם כדאי לעכב את הליך הירושה עד לקבלת הפטר מלא?
אני מצוי בהליך של פשיטת רגל כבר 13 שנה לפני מספר חודשים הגשתי בקשה להפטר וסורבתי... ואני לא מבין את סיבת הסירוב, מה הממוצע של זמני תשלום לקבלת הפטר? מתי אוכל לבקש בנית בקשת הפטר?
לא אוכל לענות לך מבלי לבדוק את המסמכים וההחלטה. ביחס למגמה הקיימת היום פרק הזמן בו הנך נמצא בהליך הוא ארוך מאוד. פנה לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ.
נכנסתי לבלאגן רציני בעקבות ערבוית שחתמתי לאחי, סך כל החובות מגיעים ל 250000 שקל ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו?? האם במידה ואחי עושה פשיטת רגל לא ינסו לגבות ממני את החובות??
השאלה מורכבת. ייתכן ויפנו אלייך בעקבות העובדה כי לא ניתן לגבות מאחיך את הכסף. הדבר תלוי בסוג הערבות שחתמת, מועד החתימה, גובה הערבות, סיבת ההלוואה לה ערבת ועוד.. מוצע לך לפנות לעורך דין המתמחה בתחום ולקבוע פגישת ייעוץ ובדיקת מסמכים.
בית המשפט רשאי לקבוע את מידתו של צו ההפטר. דהיינו, בסמכותו לקבוע כי ההפטר יהיה מותנה, חלקי או מלא. קביעה זו מתבססת על נסיבות המקרה הספציפיות ועל התנהלותו של החייב במסגרת הליכי פשיטת הרגל.
מאחר וזה הפורום היחיד, באתר זה, שניתן היה לחברו למקרה, מפורסמת בו השאלה, בתקווה למענה ישיר ומתאים:
מכובדיי, שלום.
מבקש בזאת סיוע בנדון, בהתאם לנתונים הבאים:
1. אחי בן 33 וערך ובמהלך תקופות שונות בחיים (בין גילאים 27-33) ביצע אי-אילו פעולות, אשר גרמו לו להיות "חייב" סכום נכבד של למעלה מ-100,000 ש"ח.
2. את הסכום ייתכן שנדרש לשלם בעקבות 3 ילדים שונים שלו מ-2 נשים שונות, אשר חייב הוא בתשלום "מזונות" (או עניין אחר דומה, בהתאם להסכמים בחסות החוק!), וייתכן שנדרש לשלם זאת בעקבות "עסק" מסויים שניסה להקים וכשל (וכיום, מן הסתם, אינו קיים, לפחות לא על שמו).
3. אחי אינו בעל-בית כזה או אחר במדינת-ישראל, ומתגורר אי-פה ואי-שם, כאשר בבית אמנו, בחולון, שמור לו חדר - לכל מקרה שלא יהא - ובאשר יצטרך יכול יהא להתגורר בבית אמו, למען לא ייזרק לרחוק (כמות שניתן לסבור שכל אמא מסכימה הייתה להסדר מסוג זה).
4. בתקופה האחרונה החלו אנשי "ההוצאה לפועל" להגיע לבית אמי ולדרוש הסברים ואף החלו לעקל (טלוויזיית פלאסמה, לפחות עד כה).
5. מדבריו של אחי הוא בתהליכי הסדר עם בתי המשפט לסיום העניין ולהחזרת אותו עיקול מדובר.
6. ניתן יהא כמובן לסבור, באופן די הגיוני, כי לאמי ולנו שאר הילדים די נמאס מכל הסוגייה, על אחת כמה וכמה כאשר אין כמעט דבר השייך לו בעולמנו אנו (החל ממיטלטלין ועד לנדל"ן ידוע לנו), כך שאנשי ה"הוצאה לפועל" אינם עושים, אלא עוול מיותר, בחסות החוק כמובן, ויחד עמו!
7. לאוזניי הגיעה ה"שמועה", כי ניתן להסדיר העניין, באמצעות חתימה אצל עו"ד או נוטריון, כאשר במסמך החתום המדובר אמורים להיות הפרטים המדוייקים של אי-השייכות של אחי הבכור, גם אם הוא אכן מדי פעם נמצא בבית אמו, שהרי כלל הנדל"ן והמיטלטלין הוא בשייכותה, ובשייכותה בלבד! (כמדומני, בשפה המקצועית, נקרא "פסק דין הצהרתי).
8. מבקש, בתום מכתב ארוך זה, עזרה ואף הצעת מחיר למסמך רשמי, הדומה לזה ש"גונב לאוזניי", בחטף ולא באמצעות עו"ד כזה או אחר:
(1) בית אמי בחולון
(2) בית סבתי בראשון לציון (שלאחר פטירת אבי שייך לאמי, באופן לא רשמי, מאחר וסבתי - שתחייה - עדיין בעולמנו, באיחולי אריכות ימים).
(3) מיטלטלין המשתייכים לשני הסעיפים הקטנים דלעיל (2 בתים בשתי ערים שונות).
תגובתכם, בהתאם לאפשרויות ולהצעות הרלוונטיות אודה,
אורי
נ.ב.
שוב, אם עו"ד מתאים יכול לבצע זאת, אשמח אף לקבל ממנו ישירות הצעת מחיר, או דרך לפנייה ישירה - בהתאם לאפשרויות במקרה מסוג זה!
אדם שחייב לי כסף רב ולקח אותו במרמה נכנס עכשיו להליך פשיטת רגל, כמובן שאני רוצה את כספי בחזרה אך אני יודע שלקיחת הכספים לא היתה בתום לב.... האם כדאי לי לדווח על כך או שהדרך היחידה שאני אראה את הכסף היא לשתוק?
הגשתי בקשה לכינוס, ובנתיים פנו אלי האנשים להם אני חייב כספים בנסיון להגיע להסדר בנינו, במידה ונצליח להגיע להסדר לפני הכינוס האם יש באפשרותי לבטל את הבקשה?
לא ברור האם ניתן צו כינוס? אם כן תוכל להגיש בקשה להסדר במסגרתה תתייחס לחובות שהוגשו כתביעת חוב.
לפני הגשת הבקשה לפשיטת רגל תוכל לעשות הסדר לפי סעיף 19א בהסדר שיכיל לפחות 30% מהחובות הלא מובטחים.
לאחר שהמפרק סבור כי מימש את כל נכסי החברה שיכל לאתר וסילק את החובות לנושים במידת האפשר, יגיע הפירוק לקצו. בית המשפט, לאחר שראה שפורקו עסקי החברה כליל, יתן צו המורה על חיסול החברה, ובכך יסתיים קיומה.
לאחר שחברה חוסלה, אין עוד אפשרות לתבוע אותה. עם זאת, ניתן לבצע הליך של החייאת חברה ("ביטולו של חיסול").ניתן לפתוח בו על ידי פניה לבית המשפט, מאת המפרק או אדם אחר המעוניין בכך. תוצאתו היא שהחברה חוזרת להיות רשומה כך ש"ניתן לנקוט כל הליך שאפשר היה לנקטו אילולא חוסלה החברה". ביטול חיסול יבוצע, בדרך כלל, כאשר מתגלה נושה חדש שלא היה ידוע בזמן הפירוק. גם אם לחברה לא נותרו כלל נכסים (המצב הרגיל בגמר פירוק), ניתן להחיותה ולו כדי לבצע הרמת מסך כלפי בעלי מניותיה. הליך החייאת חברה ניתן לביצוע עד שנתיים מיום החיסול.
יש לי תיק איחוד בלשכת הוצאה לפועל מזה 10 שנים בו אני משלמת 250 ש"ח כל חודש החוב הוא לבנק דיסקונט ולעובדים. עורך דין מטעם העובדים ביצע חקירת יכולת ושוחח עימי בחוץ ואמר לי שאם אני לא אשלם סכום מכובד הוא יכריז עליי פושטת רגל מה זה אומר לגבי ?
שלום,
בעבר פניתי בבקשה להליך פשיטת רגל (לא חברה) עקב התנהלות כלכלית כושלת של רעייתי ושלי, לאחר מספר שנים ביצענו הליך של הפטר ומאז הצלחנו לשקם באופן ניכר את מצבנו הכלכלי ואת אופן התנהלותנו הכספית.
למרות שעברו שנים וקיבלנו אפילו מבנק ישראל מכתב שאין שום מניעה לנהל חשבונות בנק היחס של הבנקים הוא של לקוח סוג ב.
היום אני מרוויח משכורת ראויה משמש כמנכ"ל חברה ועדיין הבנק כאמור מתייחס אלי כלקוח סוג ב.
האם נגזר עלי לקבל יחס כזה מהבנקים כיוון שבעבר הרחוק הייתי פושט רגל ?
האם יש משהו שניתן לעשות במצב כזה ?