עיכוב הליכים כתוצאה מהכרזת החייב כמוגבל באמצעים אינה מבטלת את העיקולים, יחד עם זאת ניתן להגיש לראש ההוצאה לפועל בקשה לביטול עיקול ויש מקרים בהם בקשה מתקבלת
מה קורה שלבנאדם אין שום נכסים לא חסכונות לא פנסיה לא כלום נאדה כלום יאסוף עגבניות בשוק בן 33 והוא רוצה להגיש פשיטת רגל והוא מקבל בינתים הבטחת הכנסה עד שיתחיל לעבוד השאלה מה קורה במצב כזה שהנושים רואים שאין תועלת עם הבנאדם לא נכסים לא כלום יהיה אפשר לקבל הפטר מהר או שייקח 4000 שנה ?
אבי נפטר לאחרונה, ולכן הבית שברשותו מתחלק עם אימי ואחי מאחר ואין כל צוואה הקובעת אחרת. לאחי יש הרבה חובות ועיקולים. רציתי לדעת איך אפשר להגן על חלקו בדירה? אין באפשרותנו למכור את הדירה מאחר ואימי מתגוררת בה. תודה מראש רינה
החברה שעבדתי בה פשטה את הרגל ולא שילמה לי את השכר החודשי כ7000 ש''ח פניתי לבית המשפט לדיני עבודה ונקבע כי עלי לקבל 7000 שקל, שאלתי היא מאיפה? האם עלי לפנות לביטוח לאומי? ממי עלי לדרוש את הכסף?
יש לי חוב ואני מעוכב בארץ בגללו, אני רוצה לדעת אם ברגע שאני משלם את החוב העיכוב יציאה נעלם מעצמו? או שעלי לגשת לאנשהו כדי לבטל אותו? אני פשוט חייב לצאת מהארץ בעוד מספר ימים, מחר אדאג להעביר את תשלום החוב :)
שלום רב
קיים אצלי חוב משנת 2011 או 2012 בעבור נסיעה במינהרות הכרמל ללא תשלום, עקב הפסקת המנוי.
כאשר דיברו איתי החוב קפץ מ-250 ש"ח ל-1500 ש"ח. הצעתי לשלם את הקרן והם לא הסכימו.
כיום הם העבירו זאת להוצל"פ ששלח לי עיקול לבנק. כיום הם מבקשים 2200 ש"ח. הסכומים והריביות לא הגיוניים, האם מאוחר מידיי ואני חייבת לשלם או באיזו דרך אני יכולה להגן על עצמי?
אח שלי עצמאי ונמצא בחובות של יותר מ-100,000 ש"ח. הוא הלך לדבר עם כמה עורכי דין וכולם אמרו לו שעולה עשרות אלפי שקלים לקחת עורך דין לצורך ניהול הליך פשיטת רגל אישית. לא הבנתי איך מצפים מאדם שגם ככה שרוי בחובות כבדים לשאת עלויות כבדות כאלה. רציתי לשאול האם יש אנשים שהולכים להליכי פשיטת רגל לבד בלי לקחת עורך דין? אשמח לשמוע פרטים על האפשרות הזאת ועל הדעה האוביקטיבית שלכם בנושא...
לאבא שלי צילמו את כרטיסי האשראי והונו אותו בעשרות אלפי ₪.
מסתבר שאבי יודע מי הונה אותו ועל מנת לסגור את העניין בצורה יפה ובתמימות פנה אל עורך דין שמייצג את הצד השני והם חתמו על הסכם בו היא מחוייבת להעביר לו כל חודש 500 ₪ עד סגירת החוב.
אך לא הועברו הכספים כפי שסוכם וכעת הטיפול עבר לחברת ויזה כאל שביקשה שגם נגיש תלונה במשטרה.
השאלה שלי היא האם אני צריכה ליידע את ויזה בעניין ההסכם? החשש הוא שויזה לא יסכימו להחזיר את הכספים לאבי בגלל ההסכם שכאמור לא מתקיים.
אני ובעלי פושטים רגל קרוב לארבע שנים, ואני רוצה להתגרש ומעונינת לברר כיצד מתחלק החוב? העסק של בעלי שנפל הביא אותי למצב הזה... ורציתי לדעת האם אני יכולה לצאת ממנו?
שלום, אני בעל חובות רבים ועומד כרגע לפני הליך של פשיטת רגל, לשני בני בני ה 15 ו17 יש חשבונות בנק על שמם ויש להם כספיים, רציתי לדעת האם הפעולה שלי עלולה לסכן את כספם?
לבני הקטן היה בר מצווה ואני הבטחתי לפני שנים שבבר מצווה אקח אותו לטיול בחו''ל. כרגע עומד כנגדי צו עיכוב יציאה מהארץ, הבנתי שניתן לצאת לאחר הפקדת ערבון יציאה אבל ברצוני להבין כיצד נקבע סכום הערבון? האם הסכום נקבע באחוזים מהחוב הקיים או בדרך אחרת?
לקוח שלי נקלע לקשיים כלכלים, וברשותי חמישה צקים שלו. לפני כחודשים פנה אלי בבקשה לא להפקיד את הצקים ואני נמנעתי מלהפקיד אותם כבר חודשים. מחברים משותפים שמעתי שהוא הולך להליך של פשיטת רגל, ורציתי לדעת מה עלי לעשות כדי להבטיח את קבלת כספי בחזרה?
התחייבתי בעבר לכל מיני חברות והיום אני בתהליכים משפטים איתם, אני מוגבל מכל הבחינות: לא יכול לצאת מהארץ לא יכול לחדש רשיון, לא יכול לנהל חשבון בבנק...
השאלה שלי איך אוכל לצאת מיזה אני רואה לעשות הסדר אבל זה לא חברה אחת, זה כמה חברות, החוב שלי עומד על 60 אלף שקלים. אשמח לדעת את התהליכים שאני אמור לעבור, ומה עליי לעשות, וכמה עולה עורך דין שיטפל לי בזה! תודה רבה
ניתן להגיע להסדר חוב עם הנושים , בפנייתך אין פרטים בנוגע לזהות הנושים וגובה החוב לכל נושה מוצע לקיים פגישת ייעוץ עם עו"ד.
לקביעת פגישת ייעוץ התקשר 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
ברצוני לרכוש מוצר ב-36 תשלומים ולשלמו בשיקים חדשיים. במחיר המוצר כלולה אחריות לשירות וחלפים.
המוכר מעוניין שאתן לו שיקים סחירים, אותם יוכל לגלגל לחברת מימון.
אני חוששת כי במידה ולא יעמוד בהסכם, והשיקים יועברו לחברת המימון, לא אוכל לבטלם,כי המחזיק בהם יתבע את פרעונם, ללא קשר לעובדה שהמוכר הפר הסכם.
לחילופין נראה לי כי אם אגביל את סחירות השיקים, במידה וחלילה המוכר יפר את ההסכם, אזי אוכל לבטלם.
שאלותי אל עורך דין מטעמכם: האם במידה והמוכר לא עומד בהסכם, והשיקים אינם סחירים מותר לבטלם?
נקלעתי לחובות קשים מאז שהגרוש שלי הפסיק לשלם מזונות עבור שלושת ילדנו המשותפים. אני משתכרת מ 4000 ש''ח ואין ביכולתי לשלם עבור מחייה ומשכנתא. האם במידה ואני הולכת להליך של פשיטת רגל יאלצו אותי למכור את ביתי (מחצית המשבנתא עבור הבית כבר שולמה)?