רציתי להתייעץ עם עורך דין ולדעת האם יש הגבלה כלשהי על עיקול שמוטל על תגמול ביטוח אבדן כושר עבודה של חולה שתשלום זה הינו מקור הכנסתו היחיד בגל המצב הרפואי שלו?
אני חי כבר תקופה ארוכה ומתפרנס רק מתגמולים שכאלו, המחלה הארורה בה חליתי מונעת ממני לפרוע חוב מעיק בלשכת ההוצאה לפועל ולאחרונה הוטל עיקול בחברת הביטוח שמשלמת לי כל חודש את הכספים שהם המקור הכנסה היחיד שלי.
מה הפתרון? האם אפשר לעקל את הכספים האלה או שיש הגבלה חוקית על זה?
RE: לבדוק על עיקול רכב
מירו
09/01/2013 10:27
אפשר לבדוק עם על רכב עיקול במשרד הרישוי. העיקול נרשם ברישיון הרכב ולכן רק מחשבי משרד הרישוי הם המקור הכי אמין לדעת אם יש או אין עיקול.
יש לי חוב בבנק על 5000 שח וחרגתי ממסגרת האשראי שלי..הבנק מאיים לפתוח לי תיק בהוצאה לפועל- מה אני עושה במקרה כזה? זה מינוס שאני סוח כבר הרבה זמן אבל לא יוצא מזה..
תיקח עורך דין מהר ככל האפשר ואל תתייחס לפניות של הבנק אלא באמצעות עורך דין שמתמצא בנושא פשיטות רגל. אם חתמת ערבות לאדם שמגיע להליכי פשיטת רגל אתה עלול למצוא את עצמך משלם לא מעט מהחובות שלו. חייבים להתנהל חכם למה לבנק אין רחמים במקרים כאלה.
אני וחברה משכירות דירה בת"א. אתמול דפקו על דלתנו בערב ואמרו שבאו לעקל לנו את כל הרכוש כיוון שיש חוב ארנונה כבד על הדירה. בבירורים שעשינו גילינו שהחוב שייך לבעל הדירה ולא ידענו על כך. האם הם רשאים לעקל רכוש שאינו של בעל החוב?
רציתי לשאול מה משמעותן של השדות "מקום התשלום" ו- "במידה ומקום התשלום הוא בבנק - יש למלא" שמופיעים על גבי שטר חוב? אני מנהל חברה ורוצה להחתים לקוח על שטר חוב כי הוא רוצה אשראי. מה אומרים השדות האלה במקרה שלנו?
אני זכיתי בפסק דין נגד אדם שהונה אותי. לפי פסק הדין הוא היה צריך לשלם לי 25,000 ש"ח עד לתאריך 31 לדצמבר 2012 וכמו שכולנו יודעים, התאריך הזה עבר ולא יחזור. אתמול פתחתי לו תיק הוצאה לפועל בלשכת ההוצא לפועל בתל אביב עם פסק הדין, אחרי ששילמתי אגרה והכל. ראיתי כי מיד אחרי פתיחת התיק החוב שלו כבר גדול יותר מהסכום שהיה צריך לשלם לפי פסק הדין. השאלה שלי הנה איך נקבעת הריבית על החוב שלו בהוצאה לפועל? מהם אחוזי הריבית ומי קובע אותם?
יש חוק ריבית בהוצאה לפועל אבל מה שראית זה הריבית מיום החוב פלוס הוצאות
הכל בתוך המחשב של הוצל"פ ברגע שהפקידה מזינה את החוב את תאריך החוב המחשב מוצא לה את הסכום כולל הריבית והוצאות קבועות
אני בעל עסק ונעקצתי על ידי אחד הספקים שהתברר כרמאי. הוא לא מספק לי סחורות ולאחר שביררתי את העניין הוא בחובות גדולים ולא אכפת לו מכלום אך יש לו תיקים בהוצאה לפועל והוא אינו מוכר כפושט רגל. אני רוצה לתבוע אותו. מה ניתן לעשות?
ההוצאה לפועל מחפשת אותי ואני מתגורר כרגע אצל הוריי. הם חיפשו אותי בכתובת שהייתה של ביתי הקודם ואני חושש שהם יגיעו גם לכאן. האם במידה והם יגיעו, יוכלו לעקל רכוש של הוריי??