אני ובעלי נקלענו לחובות בעקבות עסק משותף ונפתח לנו תיק בהוצאה לפועל. אין לנו כסף להתמודד עם זה, חשבון הבנק שלנו מעוקל. אין לנו יכולת להתמודד עם זה ואנחנו חושבים על פשיטת רגל. האם זה הדבר הנכון לעשות?
אני גרוש מזה 3 שנים. גרושתי פתחה תיק בהוצאה לפועל ואני משלם לה באמצעות עיקול ממשכורתי. אני רוצה שנעביר את זה להוראת קבע אך היא מסרבת. האם קיימים פסקי דין לגבי עניין זה? מה אני יכול לעשות?
בשלב הראשון מוגשת לבית המשפט בקשה להכרזה על פשיטת רגל על ידי בעל החובות או אחד מנושיו. בשלב השני מכריז בית המשפט על צו כינוס שמשמעותו הקפאת כל ההליכים המשפטיים כנגד החייב וייתכן כי יוטלו עליו מגבלות שונות בידי בית המשפט.
בשלב השלישי מוכרז האדם באופן רשמי כפושט רגל ומתחיל תהליך של כינוס נכסיו במטרה לממשם ולהשתמש בהם בכדי להחזיר את חובותיו של פושט הרגל עד כמה שניתן.
השלב הרביעי והמאוחר מכולם מגיע לאחר ומשמוצו הליכי מימוש הנכסים של פושט הרגל, אז מוציא בית המשפט צו הפטר שפוטר את האדם מכל חובותיו ומאפשר לו התחלה חדשה בחייו.
חשוב לציין כי המדובר על תהליך ארוך, שיכול להמשך שנים ארוכות, במהלכו חשוב להיות מיוצג על ידי עורך דין מיומן ומנוסה, שיוכל להקל עליך בהתמודדות המורכבת מול בית המשפט, כונס הנכסים והנושים.
חייב שהוכרז כפושט רגל ייחשב לקוח מוגבל מיוחד על פי חוק שיקים ללא כיסוי. המשמעות היא כי תישלל ממנו האפשרות לפתוח חשבון בנק ולעשות שימוש בשיקים.
יוגבל השימוש בכרטיסי אשראי - סעיף 42א(ב)(1) לפקודה מטיל על החייב איסור עשיית שימוש בכרטיסי אשראי ללא קבלת אישור מקדים מאת הנאמן. האיסור חל הן על עשיית שימוש עצמאי והן באמצעות אדם אחר מטעמו של החייב.
איסור ייסוד תאגיד חברות או עניין בו - בהתאם לסעיף 42א(ג) לפקודה חל על חייב, שהוכרז כפושט רגל, איסור לייסד תאגיד או להיות נושא משרה או בעל עניין בו, באופן ישיר או עקיף, למעט בנסיבות, בהן קיבל אישור מראש לכך מבית המשפט או הנאמן.
עיכוב יציאה מהארץ - בהתאם לסעיף 57א לפקודה, ממועד הוצאת צו כינוס נגד החייב מוקנית לבית המשפט סמכות להורות על עיכוב יציאתו מהארץ. תוקף צו העיכוב הינו עד לסיום הליכי פשיטת הרגל אלא אם הורה בית המשפט אחרת וביטל את הצו לפני כן.
חבר השכיר דירה לבחור שמסתבר שהוא פושט רגל. הצ'קים התחילו לחזור ולאחר בירור הבנו שמדובר ברמאי. איך ניתן לתבוע אותו והאם זה יעזור במשהו מאחר והוא גם ככה פושט רגל אבל צריך לבוא על הדין.
שלום, רכשנו ריהוט חדש לבית הכולל מזנון וסלון במחיר של 11,000 שח. נתנו 4 צ'קים למוטב בלבד, לאחר שהצ'ק השני הופקד, נמסר לנו שהחברה פשטה רגל ולא נקבל את הריהוט. מה עושים? איך ניתן לקבל את הכסף חזרה?
לבן זוגי יש דירה בבעלותו. הוא השכיר אותה במשך שנה לבחור שפשט רגל בעסק הפרטי שלו. צ'קים התחילו לחזור אחד אחד לאחר כחצי שנה של מגורים בדירה. כל הזמן הבחור אמר שישלם וחבר שלי לא רצה להתעסק בתביעות אך לאחר 4 חודשים ללא קבלת תשלום וצ'קים שחוזרים שוב ושוב הוא החליט לפנות לבית משפט. האם במצב כזה שבנאדם עובר הליך פשיטת רגל ויש לו רק חובות, יש סיכוי שבעל הדירה יקבל את הכסף שמגיע לו בכלל?
שלום. עבדתי בבית עסק שפשט רגל. הבעלים הצהיר שהמקום הולך להסגר ואמר שהוא בחובות וכי לא נקבל את השכר של החודש האחרון. מה אני עושה במצב כזה?? יש למי לפנות? אני חייב לקבל את מה שמגיע לי.
בעלי הסתבך בחובות קשים ואני יחד איתו (חתומה על ערבויות)
העסק שלנו החל להתרסק כאשר חליתי ועברתי ניתוח גב מסובך שריתק
אותי למעלה משנה למיטה . עברנו לגור אצל אמא שלי שנינו מובטלים כרגע
אני בשל המגבלה הפיזית והוא עדיין לא הצליח למצוא עבודה אין לי נכסים
אין לי רכב בקיצור אין לי 100 ש"ח לקנות אוכל יש מה לעשות ? אני על סף ייאוש.
סך כל החובות כמיליון שקלים
אני פושט רגל. החשבונות של אשתי ושלי נפרדים ואין לה קשר לחובות שלי. קבלתי הצעה ואני זקוק להלוואה ע''מ לממש אותה, אם אשתי תתן לי את ההלוואה מהחשבון שלה זה יכול לגרום לי לבעיות? האם כדאי לשתף את המנהל בתהליך? ההצעה בהחלט יכולה להוביל לתשלום חובות מהיר יותר אם תתממש