אני פושט רגל. החשבונות של אשתי ושלי נפרדים ואין לה קשר לחובות שלי. קבלתי הצעה ואני זקוק להלוואה ע''מ לממש אותה, אם אשתי תתן לי את ההלוואה מהחשבון שלה זה יכול לגרום לי לבעיות? האם כדאי לשתף את המנהל בתהליך? ההצעה בהחלט יכולה להוביל לתשלום חובות מהיר יותר אם תתממש
במעבר מחברה לחברה לא שולם חוב שלי כפי שהבטיח הנציג. יש לי את הקלטת השיחה עם ההבטחה. החברה מתנערת מההבטחה ואומרת שהנציג טעה טעות אנוש והיא לא מחוייבת. למה אני צריך לשלם סכומים מגוחכים שיש עליהם כבר תוספת עו''ד, ריבית והצמדה ואלוהים יודע מה עוד רק כי החברה מתנערת ממני?!
היה לי עו''ד מסיוע משפטי שהייתי זכאי לו עקב מצב כלכלי לא מזהיר, בלשון המעטה. הסתבכתי בחובות עקב התמוטטות העסק שלי כשהייתי עצמאי. העו''ד הביא אותי עד לפשיטת הרגל ואז סיים את עבודתו. אני משלם כבר קרוב לשנתיים ומרגיש שזה לא הולך לשום מקום ואין אור בקצה המנהרה... אני מתייעץ מפני שאני מניח שאם היה לי עו''ד הוא היה אולי יכול לזרז עניינים בדרך להפטר. מה עושים אחרים במצבי?
נתתי שילחיצו אותי ושמתי צ'ק פתוח כעירבון להלוואה. המלווה לא החזיר את ההלוואה והבחור שהלווה לו את הכסף שם בבנק את הצ'ק עם סכום כפול מההלוואה המקורית. מה עושים עכשיו?
יש לי תיק הוצאה לפועל שמתנהל בבית משפט השלום בהרצליה, התיק אמנם על שמי כי הבאתי לאבא שלי שיקים ווא הבטיח שישלם אותם אך הם חזרו. בעבר כשזה קר. הייתי רווקה והיה לי רצון גדול לעזור.
כיום אני אמא ל-2 ילדים, לא עובדת ואבא שלי לא עומד בהסדר תשלומים שקיבלתי חודש בחודשו. התיק מ-25,000 ₪ הגיע ל-52,000 ₪ ואין ביכולתי לשלם זאת ואיני יודעת מה לעשות.
התיק לעולם לא יגמר בקצב הזה גם אם אשכנע את אבא שלי לשלם יש הוצאות בית משפט שלא נגמרות ומנפחות את התיק.
אציין כי לאבא שלי יש הרבה תיקים בבימ״ש מכיוון שהסתבך בעבר. מבקשת לדעת אם יש אפשרות אולי להעביר את התיק על שמו כי החוב באמת אינו שלי!!!
אני עזרתי ממקום טוב ולא חשבתי שזה ייגרר לכך ובטח לא שאבי יתנער מהחוב. אודה על תשובתכם והייעוץ בנושא.