שלום, עד לפני שנה הייתי בעל עסק שהיה יציב ועבד בצורה חלקה וזורמת. לפני שנה חליתי ומאז חלה התדרדרות גם בעסק כיוון שלא היה במרכז תשומת ליבי, היו התחייבויות כספיות וההכנסות הלכו וקטנו. התחלתי הליכי פשיטת רגל וקבעו לי תשלום של 1200 ש''ח לחודש. הבעיה היא שמצבי הבריאותי הולך ומחמיר..אני לא יכול להמשיך לנהל את העסק וגם לא לעמוד ב 1200 בחודש. הדאגה העיקרית שלי כרגע היא שהנטל הזה יפול על אשתי. אני מוכר כנכה ע''י ביטוח לאומי ורופא תעסוקתי קבע לי 75% נכות .השורה התחתונה היא שאינני עומד בתשלומים בגלל מצבי הרפואי ולא בגלל שאני מתחמק מחובותיי ובכל זאת אין עם מי לדבר ולא באים לקראתי בשום צורה. מה אני יכול לעשות?
קיבלתי הפטר שלאחר הליכי פשיטת רגל. השאלה היא, איך אני מודיע לכל הגורמים הרלוונטים שבוטלו ההגבלות נגדי...? הכנ"ר מודיע לכל הבנקים והמוסדות שצו הכינוס בוטל או שזו אחריות שלי? גם רציתי לשאול כמה זמן תופיע הערה עלי בבנקים..במקרה שאני רוצה לפתוח חשבון חדש נקי
הי, אני בת 24 וגרתי בדירה שכורה בתל אביב עד לפני שנה...הדירה שבה גרתי הייתה דירה מחולקת מעל מוסך ובעל הדירה היה בעלים של המוסך. שילמתי בשקים דחויים שחזרו ואז באתי ושילמתי משהו כמו 75 % מהסכום שחזר שילמתי במזומן. הפקידה שלו אמרה שלא נותנת לי קבלה ותיתן לי כשאלם את כל הסכום. עכשיו קיבלתי מכתב מהוצאה לפועל שהוא פתח נגדי תיק על כל הסכום! כאילו לא שילמתי כלום. אין לי קבלה וזו המילה שלו נגד שלי...אני לא זוכרת את הפקידה וגם ככה היא לא הייתה מגנה לטובתי, אין לי כסף וההורים שלי לא יכולים לעזור. מה אפשר לעשות במקרה כזה?! מקווה שאני בפורום הנכון..
אני גרוש עם שלושה ילדים, בני 2, 3 ו-7.
גרושתי דרשה שאשלם חלק מהוצאות הקאנטרי קלאב שהעלות שלו הוא 3900 ש''ח שנתי!
סרבתי והיא הגישה נגדי הוצל''פ על הוצאות חריגות.
לטענתה, בגלל שמדובר בהוצאה שהתקיימה גם בעת הנישואים אני מחויב לשלם חצי ממנה כי אחרת מדובר בהרעת התנאים שהילדים רגילים אליהם, אבל התשלום כולל גם את החלק היחסי שלה!
אני מרוויח משכורת של 8,000 ברוטו, מתוכם קרוב ל-4,000 ש''ח הולכים על מזונות. אין לי לא יכולת ולא רצון לשלם את ההוצאה הזאת.
האם אפשר לערער על החלטת הרשם בהוצל''פ? איך אני אמור להתקיים? גם אני צריך לשלם שכר דירה ולאכול מפעם לפעם... מה אפשר לעשות?
האם הוצל''פ ובית המשפט לא מכירים בכך שהמצב השתנה ואני אמור לספק את התנאים שהילדים היו רגילים אליהם, למרות שהתנאים כבר לא זהים?
הרי אם הייתי מרוויח פחות או מובטל בזמן הנישואים, אף אחד לא היה בא לתבוע ממני להחזיק את המנוי לקאנטרי. מה ההיגיון?
זקוקה לתשובה דחופה מעורכי הדין - אני בתהליכים של פשיטת רגל, אבל עדיין לא הוכרזתי ככזאת.
לפני מספר חודשים בעלי נפטר ממחלה קשה. המוטבות על ביטוח החיים שלו הן בתי ואני.
האם ניתן לעקל לי את ביטוח החיים?
אודה לתשובה דחופה. תודה!
יש לי דרך לבדוק ולקבל מידע על אדם שטוען שהיה בעבר פושט רגל?
מדובר באדם שראיינתי עבור העסק שלי ולמעט העניין הזה, עשה עלי רושם מצוין (גם בבחינת המלצות שיש לו).
השאלה היא איך אני מוודא שהוא לא משקר לי ובאמת סיים עם פשיטת הרגל. תודה!
תיאורטית, אם קבלתי צו פריצה ועיקול וכתוב בו שתוך 48 שעות עלי להסדיר את החוב, החוב לא הוסדר, אבל בנתיים הוצאתי דברים מהכתובת המדוברת, יכולים לעשות לי משהו?
למשל להוציא צו מאסר?
איך מגישים בקשה למוגבלת אמצעים וצו תשלומים?
יש לי תיק בהוצל''פ ועקב בעיות בריאות מתמשכות אני לא מסוגלת לעבוד כרגע.
מעוניינת להבין גם ברגע שאני מוכרזת מוגבלת אמצעים איך אני ממשיכה לנהל את התשלומים שלי.