חקירת יכולת זה הליך בהוצל"פ בו החייב מבקש להראות שאינו מסוגל לשלם את חובו ויבקש פריסה, אם יש לך מידע מסויים על כספים או נכסים של החייב כדאי מאוד שתגיע לדיון ותציג אותם, רצוי באמצעות עו"ד
למרות שיש לי תיק איחוד (אני משלמת 500 ש''ח חודשי) אחד הזכאים הוציא לי עיקול לחשבון.
מותר לו לעשות את זה?
אני יכולה לבקש דיון בנושא בבימ''ש?
איך לעשות את זה?
בבקשה עזרה - אני נואשת
המצב שלי קצת רגיש ומסובך, יצא שאני אחד הנושים של גרושתי בתיק שלה, הכל מתנהל מעל הראש של הילדים, ללא ידיעתם (אנחנו מקווים) ואנחנו מאוד מנסים לשמור על ''ממלכתיות'' כדי שהם לא יפגעו.
בדיון בבימ''ש גרושתי טענה שהיא חיה עם ההורים שלה, למרות שאני יודע שהיא חיה בשכירות (הרי אני מממן את השכירות הזאת בדמי המזונות...).
בעצם גרושתי שיקרה לבימ''ש, לא ברורה לי הדרך הנכונה לפעול. מטרתי היא כמובן להשיג את הכסף שלי בחזרה וגם שילדי לא יפגעו.
שאלה נוספת שרציתי לדעת את התשובה לגביה, היא האם יש אפשרות פשוט להחסיר מדמי המזונות את הסכום שהיא חייבת לי. אני לא מיוצג ע''י עו''ד מחוסר כסף. איך מגישים בקשה כזאת ולמי?
בעלי ואני הוכרזנו כפושטי רגל לפני כשנתיים, ובמסגרת ההסדר הוחלט שהרכב הפרטי שלנו ילקח.
הרכב חונה מתחת לבית כבר שנתיים, אני אינני נוהגת עליו וגם לא בעלי , כיוון שהוא בכלל לא אמור להיות ברשותנו אבל הוא לא נלקח, כבר שנתיים. האם אני יכולה בינתיים לנהוג עליו? האם אני צריכה להודיע או להזכיר למישהו, לא כלכך יודעת איך לנהוג במקרה שכזה. אודה לעזרתכם.
שאלה של מוסר לא של משפט
הרכב מעוקל וכבר מזמן היה צריך להילקח
מי שהיה צריך לקחת כנראה נרדם בשמירה
אני לא מייעץ לך כלום אבל אני אישית הייתי נוסע ברכב חבר סתם נהרס
אחותי חייבת כמה מאות אלפי שקלים, מוכרזת כפושטת רגל על כל המשתמע מכך. למרות שבעלי ואני הוצאנו תצהיר דרך בימ''ש שמבהיר שאחותי לא חיה אצלינו הנושים עדיין ממשיכים להגיע אלינו. כל פעם עלי להבהיר את העניין של התצהיר מחדש מול הנושים (הרבים).
בעלי ואני חיים בחרדה וכבר מפחדים לפתוח את הדלת או לענות לטלפון! מה אפשר לעשות כדי למנוע מהנושים להגיע לביתנו?
לאחרונה ביקשתי איחוד תיקים מהוצאה לפועל ולאחר מבחן יכולת קיבלתי איחוד תיקים. אך כשעשו לי את איחוד התיקים קיבלתי גם 4 הגבלות שלא היו לי עד היום. רציתי להתייעץ איתכם האם זה שעשיתי איחוד תיקים עשיתי טעות או שיש המשך לתהליך ואפשרי להוציא אותי מחלק מההגבלות שסוגרים לי את החיים ולא נותנים לי להמשיך בחיים רגילים ונורמליים. אני גרושה + אשמח לקבל מכם יעוץ או טיפול בנושא.
לפני שנתיים קניתי מאחי את הרכב ב''מחיר מציאה''.
מכיוון שמדובר באחי לא טרחנו בהעברת בעלות, הבעיה היא שאחי מוכרז כפושט רגל (החל מלפני חודש) ורציתי לדעת אם יש סיכוי שיתפסו את הרכב ויעקלו אותו.
גרושתי מוכרזת פושטת רגל.
חברת הסלולאר שהיינו מחוברים אליה בזמן הנישואים הגישה תביעת חוב נגד שנינו (שנינו היינו רשומים על החשבון).
גרושתי רוצה להוסיף את תביעת החוב הזאת לתיק שיש לה בהוצאה לפועל.
אני מאוד חושש שהיא תצליח לסחוף אותי לחובות שלה. איך אני משלם את החוב בלי להיות קשור לתיק שלה?
האם שכר טרחה של הוצל''פ, מה שנקרא, שכר טרחה א', יוכר לי בתהליך פש''ר?
בנוסף האם יוכר לי שכר הטרחה לגבי ההליכים שהנושים שלי נקטו לפני צו הכינוס?
מה אני צריך לעשות ע''מ שזה יקרה? תודה רבה מראש
בעלי לשעבר הוא פושט רגל.
פסק הדין בעניין מזונותי ומזונות הילדים הגיע אחרי צו הכינוס, כעת הוא מוכרז פש''ר (אם הבנתי נכון).
השאלה היא - האם יש לי מה לעשות ע''מ לקבל לפחות את מזונות הילדים? (הוא לא משתף פעולה). לאן כדאי לי לפנות? אל תשלח אותי לעו''ד כי גם ככה אני בקושי מפרנסת את הילדים...
שלום רב, בשבוע שעבר הוכרזתי כפושט רגל באופן רשמי.
האם בית המשפט מודיע לנושים על ההכרזה או שאחריות עדכונם היא על החייב בעצם?
ובנוגע למכתבי גבייה שאני מקבל מהעירייה על חובות ישנים - האם אני צריך לעדכן את עיריית נתניה שאני בפשיטת רגל?
בתודה מראש
אתה שואל כאילו איזה חגיגה איזו מסיבה.
ראשית דבר הכרזת פשט"ר מפורסם בעיתון ע"י הכונס הרשמי (אגף במשרד המשפטים ) תסתכל בעיתונים ישנה מודעה מטעם הפשט"ר מן טבלה כזו בה מתפרסמים שמות כל הפשט"ר החדשים .
בדר"כ בית המשפט שנתן את צו הכינוס, מורה לחייב להודיע לנושים על צו הכינוס הודע כאמור במכתב רשום. דע כי האינטרס שלך הוא להודיע לכל על צו הכינוס בכל ההליכים הפתוחים נגדך כדי לעכבם
על עו"ד שלך להגיש בקשה פורמאלית לכל בית משפט או לשכת הוצל"פ בהם נפתחו נגדך הליכים לעיכוב ההליכים כנגדך.
הייתי מציע לך גם לפנות לכל הנושים שהוציעו לך מכתבי התראה ובכלל לכל הנושים באשר הם קיימים ולהודיע להם על צו הכינוס , דבר שיכול לחסוך לך הרבה כסף בעתיד
יום טוב גם לך