אני נמצא בהליך של כינוס ולפני דיון שיארך במאי על הכרזתי כפושט רגל כיום אני משלם סכום של 500 ש"ח על חוב של 300 אלף ש"ח אני ללא כל נכסים גר אצל ההורים ומשתכר בסכום של 5300.
מה לדעתך הסכום שאני יכול לבקש לשלם בשביל לסגור את התיק ולקבל הפטר? דבר שני כל הפרסומים מראים על הפטר תוך 18 חודש איך זה אפשרי ובאלו תנאים? ודבר אחרון זה האם לאחר ההכרזה על פשיטת רגל וההגעה להסדר עדיין חלים עליי כל המגבלות כמו אי יציאה מהארץ או כ.אשראי וכדומה.....? לתשובתך הודה......
צהריים טובים,
קבלתי היום מכתב מהוצאה לפועל המיידע אותי על חוב, התיק נפתח בשנת 2012 כפי שרשום באזהרה שקבלתי מהוצאה לפועל. מעולם לא בוצעה מסירה אליי ולא יידעו אותי על חוב זה. האם אני יכול עדיין להגיש התנגדות למרות שהתיק הזה נפתח לפני כ3 שנים והם לא ביצעו עד היום מסירה?
תודה מראש לעונים!
שלום, יש לי שאלה...
אבא שלי נפטר ב-7/12/14. הוא היה גר בשכירות.
הוא נתן צ'קים דחויים לבעלי הדירה (לא יודעת בדיוק כמה צ'קים יש ברשותם וידוע לי גם על צ'ק ביטחון).
במהלך השבעה יידענו את בעלי הדירה שאבא נפטר והודענו שנפנה את הדירה עד סוף ינואר (וכך היה).
התקשרתי ליידע את בעלי הדירה שהדירה פנויה וביקשתי מהם לדעת מתי ניתן להיפגש כדי שאאסוף את הצ'קים שברשותם.
בעלת הדירה אמרה שהיא לא מתכוונת להחזיר כ"כ מהר את הצ'קים כיוון שהיא לא מתכוונת לספוג את החודש - חודשיים עד שהדירה תאוכלס מחדש.
רציתי לדעת האם מבחינה חוקית היא יכולה לעשות זאת? האם במידה והצ'קים לא יפרעו (כיוון שהבנק יודע שאבא נפטר ויש מינוס בחשבון) הם יכולים לפנות אליי ואל אחיי לשלם את החודשים הנ"ל? האם פטירה נחשבת לשבירת חוזה שכירות?
חשוב לציין שאין לאבי עיזבון ושאנחנו (ילדיו) לא חלק מהחוזה שכירות.
בנוסף - הבנתי שעל צ'ק ביטחון לא רושמים תאריך. האם הם יכולים לפדות אותו (אם ירשמו תאריך על הצ'ק לפני הפטירה)?
יש לי חוב לחברת האשראי לבנק ועוד חובות שנוצרו מעסק שנפל, לפני מספר חודשים הגעתי להסדר תשלומים עם הבנק ועם חברת האשראי, אבל כעת אני שוקל ללכת לפשיטת רגל בגלל כמות החובות ושאלתי היא האם ניתן להשאיר את ההסדר מול הבנק וחברת האשראי כפי שהוא ולהכריז פשיטת רגל רק כנגד החובות הנותרים?
שלום רב,
ברצוני לדעת מה קובע החוק לגבי נושה שלא הגיש בקשה תוך שישה חודשים ממועד קבלת צו הכינוס, האם זה אומר שהחוב בטל? האם הוא יוכל לפנות אלי בשנית לאחר תום ההליך? ובנוסף האם אני כחייב חייב לדווח על כל נושה שאני מכיר?
קיבלתי מכתב מעורך דין לגבי חוב שיש לי אצל ספק אינטרנט התקשרתי לברר את הנושא נאמר לי שרכשתי חבילת אינטרנט לטלפון הנייד שלי עסקה שהם קוראים בנדל בחודשים יולי אוגוסט דבר שלא היה ולא נברא יש לי חבילת גלישה של החברה הסלולרית לה אני שייכת אף אחד לא דיבר איתי בנושא ולא קיבלתי אף חשבונית בנושא. אני לא מעוניינת לשלם את החוב יש משהו שנתקל בסיטואציה כזו מה אני יכולה לעשות אם אני יכולה לבקש להישפט? נכון לעכשיו ביקשתי ממשרד עורך דין שיתן לי הוכחות שאכן היתה עיסקה עם מי דיברתי ואם יש אישור שלי ובנוסף אם אני יכולה להגיש תלונה במשטרה בחשד למרמה לא מדובר בסכום גדול כ200 ש״ח אך זה ענין של עקרון ואני לא אשלם חובות שהם לא שלי!
שותפות רשומה מזה 4 שנים, 2 שותפים. האחד השקיע הון ראשוני והשני ניהל. השותף שניהל, רימה, משך כספים, העלים הכנסות, נתן שקים ללא כיסוי ועוד קטסטרופות.
השותף המשקיע נקלע לחובות בחשבונות משותפים, בעיקר הלוואות בנקים ומכר כ1מיליון שח מנכסיו. השותף המנהל המשיך להוציא כספים.
בנוסף, יש הסכם משנת 2014 עליו חתומים הצדדים כי המשקיע "יוצא" מהשותפות ואולם המסמך לא נאכף כי לא היה פירוק שותפות בפועל וכיום המנהל ממשיך בשלו מה גם שהסכם זה על פניו לא קביל וקיימת רשלנות של עורך דין שערך אותו.
המקרה ארוך ומורכב....מה תציעו למשקיע שאיבד את כל רכושו ונותר עם חובות גדולים? המשקיע מעוניין בהליך פשיטת רגל. האם טיפלתם במקרה דומה בעבר?
שלום רב, קיבלתי הודעה מהוצאה לפועל שיש כנגדי תיק פתוח ובו עיקול על רישיון הנהיגה, ברצוני לדעת האם סמידה ואני מגיע להבדר תשלומים עם הוצאה לפועל מבוטל העיקול על רישיון הנהיגה או רק בתום תשלום החוב העיקול יבוטל?
לפני כמה וכמה שנים, לא יודע בדיוק כמה, בטוח שמעל 5, היה אדם חייב לאבי סכום של 20,000 באומדן. אותו אדם (א'), נתן לו צ'קים של אדם אחר(ב') שהיה חייב לו כסף.
הצ'קים של ב', שניתנו ע"י א', חזרו. לפני שנה וחצי בערך, אבי נתן לעו"ד שעוסק בהוצל"פ(אם אני לא טועה), להתעסק עם שלושת הצ'קים של ב', אשר נתן לו א', שכאמור, היה חייב לאבי את הכסף. עוה"ד הלך להוצל"פ להוציא צו עיכוב יציאה מהארץ לב', האדם ששמו רשום על הצ'קים.
מפה לשם - במקום להוציא צו עיכוב יציאה מהארץ לב', הוא הוציא צו עיכוב יציאה מהארץ לאדם ששמו זהה לחלוטין לזה של ב', כאשר אין קשר ביניהם, ואדם נקי לחלוטין שעמד לטוס לחתונה של אחיו, גילה בשדה התעופה כי יש לו צו עיכוב יציאה מהארץ בגין חוב להוצאה לפועל, חוב שהוא איננו שלו, אשר נובע מהצ'קים שחזרו, שניתנו לנו ע"י א' ולא על-ידו בכלל.
אותו עורך-דין אינטיליגנט שאבי שכר, מסיבה שטרם ידועה לי, כרגע קיבל כתב תביעה ע"י האדם ששמו זהה לחלוטין לשמו של ב', שנמנע ממנו לצאת מהארץ על לא עוול בכפו.
הבעייתיות: בזמן כל הטרטורים והעניינים שזזו לאט לאט - א' נפטר.
האם יש מה לעשות עם החוב? מהו הסכום שידרוש עו"ד מן השורה להתעסק עם שלושת הצ'קים של ב', שכאמור, שאין לו שום קשר אלינו, כאשר א' בכלל נפטר ולמעשה אין קשר של ממש בינינו לבין ב'?
האם יש לאבי מקום לתבוע את עורך הדין בגין התרשלות? שכן רק מכתב התביעה שניתן ע"י האדם ששמו זהה לשמו של ב' עולות מספר עילות להגשת כתב תביעה מצידנו נגד אותו עורך דין.
שלום רב, הוכרזתי כמוגבל באמצעים ואני משלם עבור 3 תיקים שפתוחים כנגדי במדגרת הליך אחוד תיקים, כעת הבנק פתח כנגדי תיק נוסף ואני רוצה לדעת האם תיק זה יכנס אוטומטית לאיחוד התיקים, כיצד לפעול ומה לעשות על מנת לוודא שאכן זה קורה?
שלום רב,
אני נמצאת באיחוד תיקים כבר זמן רב, ( 8 שנים) החוב הנותר הינו 56,000 ש"ח חוב זהה ביותר לחוב ההתחלתי מאחר והריביות אינן מסייעות בהקטנת החוב, בכל מצב כעת יש לי 30,000 ש"ח שאוכל לשלם במזומן האם ניתן להגיע להסדר החוב?
כנגד חייב נפתח תיק הוצאה לפועל בשנת 1999. מאז ועד היום לא בוצעו הליכי גבייה כלשהם למעט הגבלות שהוטלו נוכח איחוד תיקיו של החייב. ברבות הימים החייב מבקש להגיע להסדר עם נושיו השונים לרבות הזוכה בתיק ההוצל"פ. או אז מסתבר כי הזוכה- חברה בעירבון מוגבל- אינה פעילה בפועל (עדיין רשומה ברשם החברות). ניסיון ליצור קשר עם עורכת הדין של הזוכה לא צלח מאחר והיא הלכה לבית עולמה לפני מס' שנים (כאשר מאז ועד היום לא עודכן יפוי כוח אחר) וניסיון לאתר את בעל המניות נכשל גם הוא. כמובן שהחוב בתיק ההוצל"פ צבר ריביות כאשר החוב המעודכן הוא למעלה מסך 100,000 ש"ח (בגבול התחתון). איזה פתרון עולה בדעתכם, למעט האפשרות להגיש בקשה להפחתת ריבית נוכח שיהוי של הזוכה והפסיקה הידועה בנושא זה?
נפתח תיק הוצאה לפועל לצורך ביצוע שטר כנגד חברה בע"מ בגין שיקים שחזרו במסגרת הסכם שכירות משרד. לאחר מכן ניתן צו פירוק זמני כנגד החברה.
לחוזה השכירות צורף כתב ערבות בזו הלשון "אני הח"מ, הנני ערב כלפי המשכיר למילוי כל התחייבויות השוכר עפ"י תנאי חוזה זה ובמיוחד לתשלום כל השיקים, השטרות והתשלומים המוזכרים בו.
כדי למנוע ספק אני ערב לנ"ל גם במקרה ותוקף חוזה זה יארך ובגין ההארכה יועלו דמי השכירות. קיום ערבותנו זו אינו כפוף לדרישה קודמת מן השוכר".
1. האם ניתן לצרף את הערב ככזה בבקשה לביצוע שטר? (הערב לא חתום בגב השיקים כערב וערבותו מתמצה בערבות הנ"ל).
2. ככל והערב לא מוגן ובמידה ולא ניתן לצרפו כערב בבקשה לביצוע שטר, האם יש לציינו בהליך חדש כחייב או כערב?
לפני כמה חודשים, ביטלתי שיק עקב ביטול עסקה. הסיבות לביטול העסקה לא בדיוק היו מקובלות על הצד השני והיום קיבלתי שיחה מהוצאה לפועל - דורשים את סכום השיק + ריבית (בלי כל התראה בכתב - זה נורמלי??). אני יודעת שיש אפשרות להגיש התנגדות, אבל אשמח לשמוע קצת מה מחכה לי ואיך יהיה חכם להתקדם. האם כדאי לי להגיש התנגדות? אשמח גם להתייעץ לגבי הנסיבות לביטול השיק ולראות אם יש לי סיכוי, או שבאמת לא היה בסדר לבטל את השיק. זה לא סכום מאוד גדול, כך שאם צריך ליווי של עו"ד לא נראה לי שזה שווה מאבק.
אני במצב כלכלי ממש לא טוב, ויש כנגדי שלושה תיקים פתוחים בהוצאה לפועל, לאחרונה פוטרתי מעבודתי וכרגע אני מובטל ומתגורר עם הורי, נאמר לי שצריך לבצע פסק דין הצהרתי על הרכוש של הורי, האם ניתן לעשות זאת לבד או שחייבים עורך דין? מה עלות של יצירת המסמך?