ברכות על האתר שמעניין מאד (לצערי) למי שנמצא בהליכי פשיטת רגל....
רציתי לשאול אותך,
לאור השינוי בנושא שבירת קופות גמל לפני תום התקופה, במידה ויש לי קופת גמל ואני נמצא בתיק פש"ר האם אוכל לפדות את הכסף או שבמצב כזה הכנ"ר ייקח את הכסף לטובת התיק או שאני יכול פדות את הקופה ולקבל את הכסף לידי ?
חתמתי ערבות לאדם שנמצא בהליכי פשיטת רגל בשביל שיוכל לצאת לחו"ל לאירוע משפחתי. הוא יצא לחו"ל ושם נפגע בתאונת דרכים. בלילה הודיעו לי שהוא נפטר למרבה הצער. רציתי לדעת האם בגלל שאני ערב חתום יכולים לבוא אלי הנושים שלו ולדרוש ממני את התשלומים שהוא חייב במצב כזה.... תודה על העזרה שלכם!
שלום רב, לי ולאשתי יש שני תיקים פתוחים כנגדנו בשל חובות לבנקים ולכרטיסי האשראי, כרגע החוב עומד על כ220,000 ש''ח ורציתי לדעת כמה מקובל להציע על מנת לסגור את התיקים? ולפי מה נקבע סכום הסגירה? האם זה לפי הכנסותינו או אחוז מסכום החוב?
מצטער אם נסחפתי עם השאלות.....
קיבלתי הודעת עיקול על חוב של 4000 ש''ח, שילמתי 2500 ש''ח מהחוב, אבל עדין לא הצלחתי להשיג את יתרת הכסף, ורציתי לדעת האם מאחר ושילמתי חלק מהחוב אני יכולה למנוע עיקול של חפצים מביתי?
כונס נכסים מכר את הדירה שלי דרך בית המשפט הכסף נשאר אצל הכונס כ- 8 חודשים עד שהסתיימו הליכי הכינוס כונס הנכסים רוצה להעביר לי את הכסף ללא ריבית והצמדה. האם זה תקין?
בנוסף הרוכשים קנו את הדירה AS IS כאשר הדירה הייתה במצב לא טוב והתחייבו בהסכם המכר כי בדקו את הדירה וכן הביאו אנשי מקצוע מטעמם ואין להם שום טענה והם קונים אותה במצבה הפיסי AS IS.
כמו כן התחייבו הרוכשים כי יישאו בכל אגרה שתחול על הנכס השאלות: כונס הנכסים שיפץ את כל מערכת החשמל של הדירה בסך של 7900 ש"ח על חשבוני האם זה תקין?
כונס הנכסים הזמין בדיקה של חברת חשמל לאחר שיפוץ החשמל בסך של 562 ₪ על חשבוני. האם זה תקין? כונס הנכסים חייב אותי בתשלום אגרה בעבור רישום הערת אזהרה בטאבו בסכום של 159 ₪ . האם זה תקין?
לפני שלוש שנים הוכרזי כפושטת רגל ומונה לי עו''ד מהסנגוריה, עכשיו ברצוני להגיש בקשת הפטר אבל עורך הדין שמונה לי כבר סיים את תפקידו, האם אני יכולה להגיש בקשה לבד, ומאיכן אני יכולה להוריד את הטפסים?
שלום רב, התחלתי הליך של פשיטת רגל, כאשר אני יודע שיש לי חוב של 250,000 ש''ח, במשך חצי שנה המתנתי שכל בעלי החוב ישלחו את תביעתם אבל בפועל נשלח רק 150,000 ש''ח, האם אני יכול להגיע להסדר נושים רק עם האנשים שהגישו תביעה? מה קורה כאשר מישהו מאחר בהגשת תביעה לתשלום?
יש מועדים קבועים בחוק להגשת תביעות חוב ויש מי שמנהל ומאשר את התביעות ככל שלא מוגשות תביעות בזמן יש צורך באישור מיוחד לקבל אותן לאחר מכן. התיק מתנהל ולא מחכים לנושים לנצח!
שלום, גרושתי פנתה אלי לאחרונה ואמרה שהיא רוצה לפתו את תיק המזונות מחדש מאחר והיא לא מצליחה לכלכל את שלושת ילדנו המשותפים, הבעיה היא שאני פושט רגל ואין לי גרוש על התחת, האם יש סיכוי שבית המשפט יגדיל את הסכום שעלי לשלם מזונות כאשר אני פושט רגל שלא סוגר את החודש?
ב- 12.12 קיבלתי צו כינוס,כל הנושים קיבלו העתק מצו הכינוס בהודעה אישית. אף אחד מהם לא הגיש תביעת חוב עד היום(גובה חובותיי נע סביב ה- 220,000 ש''ח).
ב- 09.13 הוכרזתי כפושטת רגל- לדיון לא הגיעו נושים.
אני גרושה +2 (קטינים), אין לי רכוש כלל והכנסתי היחידה היא ממשכורת. אינני מקבלת מזונות.
התשלום החודשי שלי עומד על 500 ש''ח( בקופת הכינוס הצטברו קרוב ל- 8000 ש''ח)
שאלתי היא:
אני רוצה לפנות לביהמ''ש בבקשה להפטר,תוך התחייבות שאשלם את יתרת החודשים שנותרו לי עד לתקופה של 4 שנים(שלמיטב הבנתי זו התקופה שבה עליי להיות בהליך זה לפני שאוכל לקבל הפטר) כלומר,500* 24 חודשים.
לציין כי אני משתפת פעולה באופן מלא עם המנהל המיוחד(התסקיר לגביי היה חיובי). העליתי בפניו את רצוני לבקש הפטר והוא מסר שיתמוך בבקשה ולא יתנגד.
מה דעתך? האם נכון לי לפנות בבקשה להפטר שכזה(מותנה)?
שלום אני נימצא במסגרת הליך פשיטת רגל הוכרזתי לפני כחודשיים וקיבלתי הקצבה למזונות על סך 500 שקל. גרושתי מקבלת אלפיים שקל מביטוח לאומי והם ממשיכים לשלם לה את אותו הסכום אז מזה אומר הקצבה אם היא מקבלת תשלום מלא למי אני אמור לשלם 500 שקל אציין שעשיתי את כל התהליך לבד ואין לי עורך דין...
יש לי חובות גדולים מאוד לעירייה בעקבות עסק שהיה לי, חשוב לי לציין שחובות הארנונה הם החובות היחידים שנותרו לי מאז נפילת העסק, שאלתי היא האם אפשר להכריז פשיטת רגל רק על חוב ארנונה? בנוסף כיצד ניתן להוריד את הריביות הגדולות שנוספו לחוב?
ראשית ממועד מתן צו הכינוס ועד למועד סיום הליך פשיטת הרגל ניתן צו עיכוב הליכים במסגרתו העירייה איננה יכולה לגבות ממך את החוב בעקרון על חוב ארנונה ומים יש הפטר ואולם על חוב קנס כגון חניה או רישוי עסקים קיימת פסיקה לכאן ולכאן האם יש ליתן הפטר או אם לאו.
אני ואשתי פושטים רגל כבר שלוש שנים, מידי חודש משלמים 1500 ש''ח, ועכשיו נכנס לקופה עוד 200,000 ש''ח מירושה שיקבלנו, החזר החוב שלנו עומד עתה על 68% מהחוב נמצא בקופת הכינוס, האם אני יכול לבקש הפטר במצב כזה?
קיבלתי הודעות מהוצאה לפועל, יש לי חובות של כ200,000 ש''ח אני בן 28 אין לי רכוש בכלל, אני מתגורר עם ההורים ומקבל הבטחת הכנסה, מה קורה במצב כזה שאין שום דבר לעקל?
כרגע יש כנגדי תיק, בסך 200,000 ש''ח שאני מחזירה בו מידי חודש 1200 ש''ח, קיבלתי הצעת חתונה ורציתי לדעת מה לעשות כדי שהבחור עימו אני רוצה להתחתן לא יצתרך לקחת את החובות שלי עליו?
שלום אדוני, רציתי לדעת מה בדיוק הדין עם ריביות, האם הם מבוטלים בתחילת ההליך של פשיטת הרגל? האם בזמן שאני משלם את התשלום החודשי הסכומים ממשיכים לצבור ריביות?
אני תבעתי את המעסיק לשעבר בבית הדין לעבודה בשנת 2010. קיבלתי פסק דין שקבע שהמעסיק שהיה חברה בע"מ צריך לשלם לי 65,000 ש"ח. הוא לא שילם ופתחתי לו תיק הוצאה לפועל בשנת 2013 (הפסק דין היה מסוף שנת 2012...). במהלך שנת 2013 הוא פירק את החברה שנגדה היה לי תיק הוצאה לפועל. מיד אחרי שפירק את החברה הוא פתח חברה חדשה, עם שם חדש (מאד דומה) והעביר את הפעילות שלו לשם. בלשכת ההוצאה לפועל לא רוצים לעשות כלום מול החברה החדשה כי לדבריהם זה בלתי אפשרי.
השאלה מה אני יכול לעשות עכשיו על מנת לגבות את החוב ??