מדובר בתביעה בה אתה מגיש בקשת רשות להגן ולא כתב הגנה באופן אוטומטי יש לך 30 ימים לעשות זאת הבקשה מלווה בתצהיר המפרט את הגנתך. מוצע לך להתייעץ עם עורך דין בנושא
שלום, הגשתי בקשה לקבלת הפטר, מאחר ומצבי הבריאותי הורע מאוד, ואניני יכול לעבוד עוד... נקבע לי מועד לדיון ורציתי לדעת האם אני יכול להגיע לדיון ללא עורך דין?
פתאום אני מגלה שלפני חודש בוטל לי צו הכינוס מאחר והיו תשלומים לא מלאים בחודשים האחרונים (החלפתי עבודה ומשכורתי קטנה משמעותית ולא היה לי כסף לשלם את מלוא הסדר החוב החודשי) אני לא קיבלתי שום התראה בנושא ולכן לא היתה לי דרכך להתגונן, מה אני יכול לעשות עכשיו? האם אני יכול לבקש דיון בנושא מאחר ולא ידעתי על ביטול הכינוס?
יש לי חוב גדול במס הכנסה, לאחרונה נשיאתי בשנית וגילתי שחובותי עברו גם לאשתי החדשה, האם אני יכול לבטל זאת ולוודא שהחוב יהיה רשום על שמי בלבד מאחר וזה חוב שלי פרטי שנוצר לפני הנישואין?
אני בן 30 עם חובות של 250 אלף לבנקים ןיזה הכול התחיל מהלוואה קטנה משכורת נמוכה ואז לקחתי מכל מיני בנקים להחזיר והיום הגעתי למצב שאני לא מחזיר כי אין לי אני עדיין מחפש עבודה וגם אם אני יעבוד שכר של 5000 מה שמשלמים היום לא יספיק לזה אני בינתיים מקבל הבטחת הכנסה אחרי שקיבלתי דמי אבטלה אין לי רכוש לא נכסים לא רכב לא חסכונות אין לי כלום מה אתה מציע לעשות?או מה יכולים לקחת אם אין מה לקחת ?
שלום הוכרזתי כפושט רגל ללא דיון בבית המשפט עשיתי את כל התהליך לבד סך חובותי מגיעים לסכום של 200.000 אלף שקל באיזה שלב אוכל להגיש בקשה לקבלת הפטר? וקיבלתי הקצבה למזונות מסכום של אלפיים שקלים ל-500 שקל גרושתי לוקחת את המזונות מהמלל שאלתי היא האם בעקבות ההקצבה יורידו לה מהסכום ואם כן מה קורה לגבי ההפרשים שאני אמור לשלם?
אני גרושה כבר חמש שנים עם 3 ילדים משותפים.. בעלי לא משלם מזונות ועכשיו הכריז פשיטת רגל. מאחר והוא לא משלם מזונות וחייב כבר מעל 100000 ש''ח יש לי חובות למשכנתא. שאלתי היא האם יכולים לחייב אותי למכור את הדירה למרות שאני נושה ראשונה?
יש לי עסק שלי כבר חמש שנים, מעולם לא היה מינוס בעסק ומעולם לא חזרו לי צקים.. הבעיה היא שחתמתי ערבות לאבי כאשר העסק שלו התחיל ליפול ועכשיו אני נאלץ לעשות פשיטת רגל.. האם אני יכול להשאיר את העסק שלי? האם אפשר להוכיח שלי אין חלק בהתנהגות כספית כושלת?
שלום רב!
מישהו שחייב לי כסף ופתחתי נגדו בהליכי הוצאה לפועל הציג להוצאה לפועל מסמכים על פשיטת רגל על שמו. מנגד - הוא ממשיך לתת שירותים לבעלי עסקים והחשבוניות שהוא מנפק להם הם עם מס' הח.פ. שהוא מס' תעודת הזהות שלו. האם זה חוקי?
במידה ולא, למי אוכל לפנות כדי לטפל בנושא?
לא ניתן לדעת לפי הנתונים שמסרת האם הוא פועל באופן חוקי. ייתכן ויש לו אישור מיוחד לעבוד כעצמאי במסגרת הליכי פשיטת הרגל. פנה לעורך דין המתמחה בתחום כדי שייעץ לך כיצד לפעול
במידה ונשלח לי הודעה מבוצאה לפועל מאדם שאני חייב לו כספים רבים ואני רוצה ליישב את העניין (על ידי פריסת החוב לתשלומים) האם עלי לפנות להוצאה לפועל או לאדם שלו אני חייב את הכסף?
שלום רב, בשעה טובה קיבלתי השבוע את אישור בקשת הפטר שלי,.. רציתי לדעת האם המגבלות שהיו קיימות טרם קבלת ההפטר עדין קיימות? אני מאוד רוצה לפתוח עסק עצמאי ורציתי לדעת אם אני יכול להיות בעלים של עסק?
שלום רב, רציתי לדעת מה קורה כאשר פרילנסר מגיש חשבוניות למעסיק ולא מקבל תשלום בגלל שהמעסיק בפשיטת רגל? האם אני יכול לדרוש תשלום מביטוח לאומי כמו עובדי החברה?
קיבלתי הודעה שמשכורתי עוקלה על ידי הוצאה לפועל... אין לי יכולת לשלם את החוב על מנת לשחרר את המשכורת אז מה עלי לעשות?? אינני יכול להתקיים לאא משכורת... אשמח לעצה, תודה מיכאל