אני בהליך פשיטת רגל, ברשותי דירה בת שתי קומות אשר מושכרת לדיירים אם אופציה לשנה נוספת, רציתי לדעת כיצד מתייחסים לנכס שכזה? האם יחייבו אותי למכור אותו על מנת להחזיר חובות? כמו שציינתי ישנם שוכרים בדירה ולפי החוזה ישנה אופציה לשנה נוספת.
הייתי פושטת רגל במשך 10 שנים ולאחרונה קיבלתי הפטר. שאלתי היא האם עכשיו לאחר שקיבלתי הפטר אני יכולה לבקש משכנתא? האם הבנק יכול לסרב בגלל פשיטת הרגל הקיימת בעברי?
אני חייה אם בן זוגי כבר שש שנים אבל אנחנו לא נשואים, הוא פושט רגל וכרגע נכנס לקשיים בהחזרים החודשיים. אין לנו חשבון בנק משותף, ורציתי לדעת האם יכולים לפנות אלי במידה והוא לא מצליח לעמוד בהחזרים החודשיים?
לאחורנה נתגלה שאני חולה בניוון שרירים, וכעת אני אוסף חומר לביטוח לאומי. קצב התקדמות המחלה מראה שבקרוב לא אוכל לעבוד ואחייה רק מקצבת נכות.
שתי שאלות
1. האם במידה ואקבל בנוסף לתשלום חודשי תשלום חד פעמי עלי לדווח על כך? והאם האלץ לתת את הכסף לנושים?
2. האם הסיכוי לקבל הפטר במצב בריאותי שכזה הוא גדול יותר?
לפני כשנה וחצי קיבלתי דו''ח חניה, מאחר ולא שילמתי את הדו''ח בזמן נשלח אלי מכתב שעלי לשלם כפל קנס. אבל בזמן שהמכתב נשלח אני לא הייתי בארץ. עכשיו קיבלתי מכתב מהוצאה לפועל, שהקפיץ את הקנס ביותר מ100% איך אפשר להילחם בזה? האם זה חוקי שפתאום שולחים לי מכתב מהוצאה לפועל לפני שנשלח לי איזה התראה ?
יש לי חוב מול חברת פלאפון, חוב שעליו דיברתי עם החברה מספר פעמים., בטענה שהחוב שגוי והעלות שהם מחייבים אותי גבוה ממה שאני אמור לשלם להם. עכשיו קיבלתי הודעה מהם שהטיפול עבר לעורך דין ועל כן הסכום גדל בשל הטיפול שלו. אין לי יכולת כספית להתמודד איתם האם אני יכול לייצג את עצמי? האם אתה מכיר מקרים דומים, מה הסיכוי שלי מול מערכת כל כך משופשפת?
אתה יכול עקרונית לייצג את עצמך וסיכוייך תלויים קודם כל בצדקת טענותיך. מובן, כי עורך דין מנוסה יוכל לטעון את הטענות בצורה מקצועית הרבבה יותר ולהגדיל את הסיכוי מול החברה
לפני שלוש שנים לקחתי הלוואת סטודנטים ולא עמדתי בהחזרים. עכשיו אני מעבירה מידי חודש תשלום בשביל לסגור את החוב ולהפתעתי פתאום גיליתי שהחוב הראשוני שהיה הכפיל עצמו. ועכשיו עלי לשלם 60,000 במקום 30,000 מה עלי לעשות, זה לא נשמע לי הגיוני החזרתי כבר 24,000 שזה כמעט החוב הראשוני במלואו ועכשיו אני מגלה שיש לי עוד 56,000 ש''ח שעלי לשלם, אודה על עזרתכם
בשנת 1998, אבי חתם ערבות לאדם שביקש ללוות מהבנק הלוואה בריבית ניידת.
בשנת 2009, לאחר שהלווה לא עמד בהחזר ההלוואה ונותר לו חוב גדול (בשל הריבית) ולאחר שמוצו נגדו הליכי ההוצל"פ, פנו לאבי על מנת שישלם את הסכום.
בשל נכונותו של אבי לשלם את הסכום בהקדם ולהימנע מהליכי תביעה, הגיעו הוא והבנק להבנות בנוגע לסכום לתשלום והסכום שולם.
מאז, ביקשנו מאותו לווה (שאבי ערב לו) להחזיר לנו את הסכום ששילמנו לרבות שכ"ט עורך דין (שטיפל לנו בהסכם מול הבנק).
סה"כ קיבלנו ממנו 12,800 ש"ח מתוך 35,860 ומאז הוא מסרב להמשיך להחזיר לנו את חובו.
שאלותיי הינן כדלקמן:
1. האם יש דרך לתבוע ממנו לשלם לנו את חובו? כיצד?
2. האם חלה על העניין התיישנות (תוך כמה זמן)?
אם זכית בפסק דין כספי ובמידה והצד שני לא מקיים את פסק הדין תוכל לפנות ללשכת ההוצאה לפועל למימוש פסק הדין. את הליכי ההוצאה לפועל תוכל לבצע בעצמך או בייצוג של עורך דין.
שלום,
כחודש לפני פתיחת הליך הפש"ר, נטל החייב הלוואה ממעסיקו, לשם תשלום האגרה לכניסתו להליך פש"ר.
החיייב החל בהליך הפש"ר, ומשיב למעסיקו את ההלוואה, כחודש בחודשו (12 תשלומים).
המנהל המיוחד ובית המשפט טוענים כי זו העדפת נושים.
אך, זהו תשלום האגרה! שכן, בלי הלוואה זו, לא יכל החייב להכנס להליך הפש"ר.
האם התחייבותו למעסיקו צריכה להפסיק לאלתר? או שעליו לפנות לבית המשפט ולהסביר.
אבקש בכל לשון של בקשה עזרתכם או הכוונתכם המשפטית בעניין סוגייה זו.
תודה רבה.
אני בדיוק בהתחלת הליך פשיטת רגל, בגלל עסק שקרס. הרכוש היחידי שיש ברשותי הוא דירה שלי ושל אישתי. רציתי לדעת האם יכולים לחייב אותנו למכור את הדירה, למרות שאני פושט הרגל היחיד?
בני בן ה25 חזר לגור איתנו מאחר והוא נקלע לחובות כלכלים. רציתי לדעת האם יתכן מצב שיגיעו מעקלים אלי הביתה ויעקלו את רכושי. ובמידה ואפשרות זו קיימת ההיתי שמחה לשמוע איך אי יכולה למנוע את זה.
אני ובעלי כרגע נימצאים בפשר 3 שנים ומשלמים חודש בחודשו לכונס הנכסים ללא בעיות. לאחרונה קיבלנו הודעה מעורך הדין שמייצג אותנו שהוא קיבל תפקיד שופט בבית משפט השלום . וכמובן אינו יכול לייצג אותנו עוד עד למצב של קבלת הפטר. שאלתי היא מה עלינו לעשות כרגע-? האם לקחת עורך דין אחר או לייצג את עצמנו לבד עד להפטר?
שלום נכה 100% קבלתי צו כינוס מהכנ"ר בתיק שבו אני חייב ישנם 6 נושים שעשו לי עיקולים על הרכב ועל חשבון העו"ש וגם עיכוב יציאה מהארץ ואי חידוש דרכון. מה אני צריך לעשות בשביל לבטל את ההליכים וההגבלות האלו ....?
איזה בקשה אני צריך למלא? האם אני צריך לשלוח את הבקשות לכל הוצאה לפועל בה מתנהל התיק? האם אני צריך לצרף את צו הכינוס לבקשות האלו?
האם הרשמים יסכימו לבטל את כל ההליכים עקב זה שיש לי צו כינוס?
יש לי חקירת יכולת אצל המנהל המיוחד בתיק עוד שבועיים ...האם יש באפשרותי לבקש ממנו שיבטל את כל העיקולים וההגבלות במקום שאני אפנה להוצאה לפועל?...תודה מראש.