אני צריך עזר, הרכב של עוקל בגלל חובות גדולים שיש לי, העניין הוא שאני עובד עם הרכב, ומהרגע שהרכב נלקח אני פשוט מובטל. למי עלי לפנות על מנת לקבל את הרכב כדי שאוכל לעבוד?
שלום הסיפור שלי ככה יש לי חבר שיש לו עסק מסויים ובקש ממני להעביר את העסק על שמי זמנית לתקופת חודשים ולאחר חודשים העסק חזר על שמו אבל הופתעתי שקבלתי מכתבים חובות בערך מליון שח!! עורך דין שדיברתי איתו המליץ על פשיטת רגל למרות שאינני אשם ולא קשור לעסק ולא לחובות ואמר שאי אפשר להעביר את החובות ואת התיק על שמו האם זה נכון כי יש לו גם חובות מול המדינה...
השאלה העקרית היא האם אפשר להעביר התיק על שמו ( חשוב לציין הוא מודה שהוא בעל החוב )
תודה
שלום רב,
שמי י. ואני סטודנטית לתואר ראשון שנה ב'. נתקלתי בחודשים האחרונים בבעיה עם חברה שלוותה ממני 2500 שקל על מנת לטפל בכלבה שאימצה בטענה שתחזיר לי בתשלומים. לאחר חודש התקשרתי לשאול מה קורה עם הכסף והיא אמרה לי שחבר שלה נכנס לכלא ואין ביכולתה להחזיר לי אותו. כרגע המצב הוא שעברו כבר חמישה חודשים בהם אני משלמת ביטוח שנתי לכלבה שלה מידי חודש והיא טוענת שהיא לא מתכוונת להחזיר אותו. פניתי להוריה אך ללא כל הצלחה. יש לי הרבה הוכחות לעובדות אילו השאלה היא איך אני מתקדמת עם זה באופן משפטי? מה עליי לעשות? האם אתם ממליצים לשכור עורך דין לטיפול בהחזר למרות שהמדובר רק על 2500 ש"ח?
שלום רב, אני נמצאת בנליך פשיטת רגל מזה שנתיים, אני גרושה ויש לי ילד. לאחרונה הוצע לי להינשא בשנית. לארוס שלי יש דירה והכנסה יפה כעצמאי. שאלתי היא האם יהיו איזה שהם השלכות עליו במידה ונתחתן? שאלתי נובעת מאחר ובדוח החודשי אותו אני ממלה עלי לדווח גם על הכנסות בן הזוג.
לעיתים הגלגל מתהפך ואנשים טובים מוצאים עצמם נופלים כלכלית מסיבות רבות ומגוונות ומוצאים עצמם נרדפים ע"י המערכת הדורסנית.
למשל הנה תיאור מקרה ורבים כמוהו:
בעל עסק שנהג בתום לב ונפל קרבן לעקיצה שכתוצאה מכך הבנק החזיר הוראות קבע של החזר הלוואת וכך חשבונותיו והלוואותיו עברו לפירעון מיידי, וכתוצאה מכך מצא את עצמו עם אובליגו מבוטל ובקריסה כלכלית.
חובותיו בסך 150,000 ₪ לשלושה בנקים הובאו להוצל"פ נתקו לו את את הקווים החזירו לו הורות קבע אפילו של 200 ש"ח לספקים שונים כמו אינטרנט וטלפונים, האדם מצא עצמו נעול.
תוך שנה וחצי חובותיו נוספו לקרן עוד מאה אלף ₪ והאדם לא מוצא את ידיו ורגליו מערימות המכתבים והמעקלים שבאים לבקר בביתו, הפך להיות מובטל עם צרות שלום בית, מוגבל ללא חשבון בנק וללא כרטיסי אשראי וללא אמצעי תשלום ויכולת להתמודד פיננסית בעולם מודרני.
האזרח שלנו אינו בקיא בנבכי הבירוקרטיה ולא תמיד קיבל את הדואר הרשום אליו כך שמידי פעם תקעו לו סכומי עתק שכ"ט של אלפים רבים של שקלים לטובת עורכי הדין זוכי מכרזי הבנקים להוצל"פ.
לפי השיטה הקיימת תוך כמה שנים חובו יתפח למימדים שרק נס יוציא אותו מפשיטת רגל, ואח"כ לאחר כמה שנים שהמערכת מצצה את לשד עצמותיו יקבל רצוץ ושבור הפטר תמורת תשלום דומה לקרן התחילית של המשבר ועוד כך וכך מאות אלפי ₪ יוכרזו כחובות אבודים של הבנקים עליהם הם לא ישלמו מס הכנסה ובכל הבנק הרוויח עשרות מונים על חשבון הנחשלים בעבר.
כאשר גדי או צבי צעיר הנחשל אחרי העדר נרדף ונטרף ע"י טורף אפשר להגיד שזה הטבע ומערכת אקולוגית אך כאשר אזרחים תמימים כמו האזרח שלנו שהינו גם נכה צה"ל אשר תרם לא מעט מעצמו למדינתנו אפשר להגיד שזה ביזיון ומחדל פשע של המערכת לאור היום.
במקום לעזור לאזרח הזה שנעקץ או נפל בתמימות המערכת מענישה אותו בריבית מצטברת של 19% + קנסות + שכ"ט מופרז
השאלה שלי כיצד קורה כזה שוד לאור יום ע"י מערכת המשפט והאכיפה?
הכרזתי עצמי כפושט רגל לפני חודשיים, ועכשיו גיליתי שאני כנראה אקבל סכום גדול מירושה (הסכום מספיק כדי לסגור את חובותי). אני לא יודע מה לעשות, האם אני יכול להפסיק את הליך פשיטת הרגל באמצע? האם להמתין שהכסף יהיה בידי כדי להפסיק את ההליך?
בעלי פוטר לפני כחצי שנה מעבודותו וכרגע הוא לא מצליח למצוא עבודה חדשה, בגלל זה לא הצלחנו להעביר את תשלומי המשכנתא בשלושת החודשים האחרונים. לקחנו לפני כארבע חודשים הלוואה מתוך הנחה שבעלי ימצא עבודה בקרוב. מה קורה במקרה שכזה שאין אפשרות לשלם משכנתא? המשכנתא הינה ל20 שנה ואנחנו רק בשנה שביעית. האם יאלצו אותנו למכור את הדירה? האם אני יכולה להחריז על עצמי כפושטת רגל?
אי תשלום משכנתא במועד גורר פיגורים וקנסות כבדים ולאחר מכן מצב של כינוס נכסים על הדירה. בנסיבות המתוארות מצבכם לא טוב ואסור לכם לבזבז זמן יקר, עליכם לפעול מייד מול הבנק למשכנתאות להגיע להסדר פרעון חוב הפיגורים. הליך של פשיטת רגל לא ימנע מכונס הנכסים לפעול.
לקביעת פדגישת ייעוץ ללא התחייבות התקשרו לטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
יש לי חובות של כ 200 אלף ש''ח לבנקים הם עשו לי איחוד הלוואות אבל סכום ההחזר שהם הסכימו לאפשר לי גבוה ממה שאני יכול לשלם. אני לא רוצה בעיות ולא יודע אם עלי לחכות מספר חודשים עד שהבנק יראה שאיני מסוגל להחזיר סכום גדול כל כך, או שאני יכול להכריז עצמי פושט רגל גם אם לא ננקטו שום הליכים כנגדי כמו הוצאה לפועל...
במקרה כמו שלך, מוצע להשתמש בשירותי עורך דין מנוסה אשר ייתכן ויוכל להגיע להסדר נוח יותר מול הבנק בפריסת החוב כאשר, האלטרנטיבה היא פשיטת רגל אשר תובא בחשבון גם אצל הנושה על כל המשתמע מכך.
החברה שלי נקלעה לקשיים, ואני מנסה לברר מה ההשלכות של כך, הבנתי שההליך הינו פירוק החברה מכירת הציוד והחזרת הכספים לנושים. השאלה שלי היא האם יכולים לתבוע אותי אישית ולבקש ממני לשלם חובות שלא שולמו? הסיבה לשאלה הינה מאחר ושווי החברה נמוך מסך החובות שלה.
ראשית, כל חוב שהנך ערב לגביו באופן אישי כגון כלפי ספקים שהחתימו אותך וכיו"ב תדרש לשלם באופן אישי.
שנית, ייתכן ובנסיבות מסויימות יוכלו נושים שונים לתבוע אותך באופן אישי לאחר שיבצעו "הרמת מסך"
יש לי180 אלף חוב בהוצאה לפועל..אני חושבת לעשות פשיטת רגל כי אני מבינה שאפילו אם אני אשלם 1000 שח כל חודש בדיוק כמו שהוחלט אני אצטרך לעשות את זה עד גיל 40..אז השאלה שלי כמה זמן מהחיים שלי כל התהליך הזה יקח?
הבן שלי נסע לגור בארה''ב לאחר שצבר פה חובות גדולים לבנקים ולמס הכנסה. עכשיו הוא החליט שהוא רוצה לחזור, רציתי לדעת מה קורה במקרה שהוא חוזר? האם הוא ילך לכלא? האם יש משהו שאנחנו יכולים לשות כדי למנוע את זה? חשוב לציין שבני לא היה בארץ כבר שלוש שנים וחסך סכום נכבד בשביל לשלם את החובות שהצתברו לו.
ייתכן ונגד הבן תלויים צווי מאסר ו/או צווי עיכוב יציאה מן הארץ ובמקרה שישוב ייעצר או יעוכב לחקירה.
במקרה שלכם מוצע להתייעץ עם עורך דין שיבצע בירור מוקדם בנוגע להליכים ישנים קיימים ו/או עתידיים העומדים נגד הבן.
לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות התקשרו לטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
לכאורה לא ניתן לפעול כנגד בעל החברה כערב אישית מאחר ואינו חתום . ייתכנו נסיבות בהן יהיה ניתן לחייב את בעל החברה באופן אישי ומוצע לכם להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום.
לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות פנו לטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
הבן שלי בן 27 חתם חוזים עם חברה שמייצגת ניצבים לסרטים וגם למד דרכם בקורסים והכל במחירי מבצע. הוא שילם בהוראת קבע ובכרטיס אשראי. בחוזה היו אותיות קטנות, שנאמר שבמידה ותשלום אחד חוזר, גם אם התשלום יוסדר אחר כך, המבצע מתבטל ונדרש לשלם מחיר מלא. לרוע מזלו כמעט בכל חוזה או קורס חזר לו תשלום, ואחר כך שילם אותו. החברה ללא התרעה העביר את הטיפול למשרד עורכי דין שמהם נתבקשנו לסגור חובות שתפחו ל-40,000 ש"ח.
כאשר נפגשנו איתם, וביקשנו לסגור על פי הסכומים המקוריים לא הסכימו. הבן שלי הוא אב לילד בן ארבע וחצי לא נשוי, גר אצלנו (ההורים שלו) מקבל קצבה מלאה מביטוח לאומי. אני רוצה לציין שלכל הקורסים הוא התפתה להירשם בעקבות פניות מאותה חברה, למרות (ואולי בגלל) שהם יודעים שתשלומים שלו חזרו ושילם אותם אחר כך. פשוט מצאו פתי, ואכן כך הוא. מאוד מקווה שתוכלו לייעץ מה אנחנו יכולים לעשות.
ייתכן ובנך חתם על חוזה אחיד ובו תנאים מקפחים ואולי ניתן לבטל אותם ולהגיע להסדר מול החברה.
מוצע לך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום.
לפגישת ייעוץ התקשרי 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
לפני כשנה וחצי התחלתי בהליך פשיטת רגל, מרגע שההליך התחיל מצבי הבריאותי הידרדר, והגעתי מספר פעמים לאשפוז בבתי חולים. בגלל כל הבלאגן הרפואי הפסקתי לשלוח את הדוחות ומסתבר שהיה דיון בעניני שעורך הדין שלי לא סיפר לי עליו (עורך דין הינו מטעם בית המשפט). בקיצור לא הגעתי לדיון והתיק נסגר בשל חוסר שיתוף פעולה מצידי. אני יודעת שזו אשמתי אבל חייבת לבקש לפתוח את התיק מחדש ורציתי לדעת האם יש תקדים למצב כזה, האם ניתן לקבל חנינה. תודה מראש
אני רוצה או יותר נכון שוקל ללכת לכיוון של הליך פשיטת רגל בגלל חובות של עסק פרטי שנצברים ואני לא מתמודד איתם יותר. פשוט לא יכול. אני גר בחדרה ומחפש עורך דין שיטפל בעניין הזה. הבנתי ששכר הטרחה של עורכי הדין שעובדים בתחום הזה משתנה ויש הבדלים גדולים שיכולים להגיע גם למעל עשרת אלפים ש"ח. רציתי לדעת איך עורכי הדין קובעים את השכר שלהם לטיפול בהליכי פשיטת רגל ואיך אדע מהו המחיר הריאלי לשלם על הליכים כאלה, בהנחה שאני כבר עכשיו שקוע בחובות... ומבין שאין ברירה אלא לשלם לעורך דין בשביל להתחיל להתקדם קדימה...
כל עורך דין רשאי לקבוע את שכר הטרחה המבוקש מבחינתו ושיקוליו עמו.
זכותך להתייעץ עם כמה עורכי דין ולקבל הצעות מחיר ולהשוות.
ברי, כי יש הבדל בין עורך דין לעורך בגובה שכר הטרחה אך גם ברמה המקצועית והטיפול בתיק הלקוח.
השוואת מחירים בין תיק פש"ר אחד למשנהו איננה נכונה מאחר וכל תיק מאופיין כשלעצמו והנסיבות כמו גם השיקולים משתנים מאדם לאדם.
במידה ואני חתמתי לפני מספר שנים לאדם ערבות עבור הלוואה שלקח ולימים אותו אדם הסתבך ועשה איחוד תיקים שבין התיקים גם אותה הלוואה שלקח ובית המשפט פסק כמה כל אחד מהנושים יקבל, האם אותה חברה שבה אני חתומה לו ערבות יכולה לגבות ולהפעיל גם עלי הוצאה לפועל? הווה אומר שהם גובים כפול האם זה ייתכן?
ככל שיש לחייב יותר תיקים בהוצאה לפועל מתחלק צו התשלומים בין התיקים וייתכן והנושה המלווה מקבל שקלים בודדים על חשבון החוב. במצב כזה גביית החוב ממך כערב (ככל שאין מניעה חוקית ויש לנושה אישור לפעול נגדך כערב) הרי שהסכומים שייגבו ממך בניכוי הסכומים ששילם החייב בהוצאה לפועל אינם מהווים גבייה כפולה