החברה שבה אני עובדת נמצאת כבר תקופה בקשיים כלכלים שלאחרונה החמירו. החברה היא חברה בע''מ אבל רציתי לדעת מה זה אומר לגבי העובדים בחברה? האם במידה והחברה תכריז פשיטת רגל יכול להיות מצב של נקבל משכורת אחרונה או לחלופין פיצויים?
הוכרזתי כפושטת רגל במאי 2013. לפני כחודש כחודש התחלתי לעבוד ואני מנסה לפתוח חשבון בבנק לצורך העברת משכורת אך הבנקים לא מאשרים לי. למרות שזה יהיה רק ביתרות זכות ובלי אשראי / הלוואות. מה אני אמורה לעשות? תודה
אני רוצה להתחיל תהליך של פשיטת רגל ורציתי לדעת האם זה אפשרי לעשות זאת לבד, אינני מעוניין בשימוש בעוך דין כי אני לא יכול לעמוד בתשלום. לאן עלי לפנות כדי להגיש את הבקשה, בתודה מראש אופיר
עם הכרזת פשיטת הרגל הכלל קובע כי כל נכסי החייב שייכים לנאמן, יחד עם זאת, בעניין קופת גמל נקבע, כי בעקרון לא ניתן לפדות ללא אישור בית משפט והחלטתו תלויה בין היתר במועד תשלום הקצבה
לסיוע מקצועי של עו"ד הבקיא בתחום, צרו קשר עם משרדנו בטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס - משרד עורכי דין
שלום
יש לי חוב בחברת אורנג ולא דרשו אותו עשר שנים כי עברתי הרבה דירות אולי ואז לא היו מעודכנים לגבי הכתובת שליץ לאחרונה פניתי להם לבקש שירות והסברתי שיש לי חוב ואז אמרו שאי אפשר כי רשום לי חובץ יש לציין שהחוב גדול מאד ואין לי אפשרות לשלם אותו.
תודה
מיקי
בנסיבות המתוארות ייתכן מאוד כי החוב יתישן ולא יהיה ניתן לגבות אותו ממך. בכל מקרה, סביר להניח כי לאור הזמן הרב שחלף ניתן יהיה להגיע להסדר מול החברה.
לייעוץ נוסף פנה לעורך דין בטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס - משרד עורכי דין
כפיר שלום,
השאלה כללית מדי והנושא מורכב , מוצע לתאם פגישה עם עורך דין ולדון בכל ההשלכות של ההליך אל מול האפשרות להסדר חובות בדרך אחרת
למידע נוסף צור קשר עם משרדנו בטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס משרד עורכי דין
שלום רב, יש לי לקוח שאינו משלם את חובו כבר זמן רב, כרגע החוב עומד על כ 40,000 ש''ח ולאחרונה הגיע לאוזני ממכרים משותפים שהוא התחיל הליך של פשיטת רגל. רציתי לדעת מה עלי לעשות כדי שגם אני הופיע ברשימת הדורשים.
לפני כחודשיים אבי נפטר וכאמור אני אמורה לרשת את הנכס שברשותו. העניין הוא שאם הנכס יהיה על שמי מיד יעקלו אותו. רציתי לדעת האם מותר על פי חוק להעביר את נכס הירושה לשני בני, והאם במקרה שכזה עדין יכולים לעקל את המבנה??
רציתי לדעת מה השלכות של פשיטת רגל על זוג צעיר, אני ובעלי נקלענו לחובות בגלל הלוואות שלקחנו, עכשיו הבנק מסרב לתת לנו הלוואה כדי לסגור את החוב בגלל שאין לנו שום נכס רשום על שמנו. בעלי חושב לבצע פשיטת רגל ורציתי לדעת איך זה משפיע עלינו, האם פשיטת רגל במידה ורק הוא מכריז עליה תקפה גם לגבי.
תודה מראש יפעת.
עברתי הליך של פשיטת רגל לפני כשנה ובחודשים האחרונים איני מצליח להחזיר את החובות החודשיים שלי. מה עלי לעשות?? האם יכולים להכניס אותי לכלא כי אני לא עומד בתשלומים??
אם אני רוצה להטיל הגבלה על רישיון נהיגה והגבלת דרכון של אדם שחייב לי 86,000 ש"ח. האם צריך לאיית את השם של החייב באנגלית ללא שגיאות כתיב? יש לו שם מאד לא פשוט ממוצא רוסי, ואני לא בטוח בכלל איך מאייתים אותו באנגלית... האם שגיאת כתיב באנגלית, זאת אומרת, לא בדיוק מה שכתוב לו בדרכון יכול לסכל את הפעולה שלי בתיק ההוצאה לפועל? איך עושים את זה נכון במקרה שכזה?
שלום, אני פונה בפורם מאחר ואני במצב בעייתי, בשנה האחרונה אני מתקשה מאוד להחזיר את החוב שנקבע לי (אני פושטת רגל החל מ 2008). פניתי מספר פעמים בבקשה להקטין את תשלום ההחזר החודשי אך נתקלתי בסירוב. כיצד אני יכולה להוכיח שאני לא עומדת בתשלום. אני מפחדת שפתאום כל הנושא יתפוצץ לי בפרצוף.
שלום, לבעלי וחמתי יש חשבון בנק משותף בבנק הדואר. לבעלי אין כל פעילות בחשבון ובכלל בשנתיים האחרונות נוצר ניתוק בינהם. עקב התדרדרות מצבה הנפשי של חמתי היא הועברה לבית אבות וכעת אנו צריכים להתמודד עם כל החובות שלה. בעיקר בעל הדירה שאומר שהיא לא שילמה שכר דירה כ-8 חודשים. השאלה שלי היא כזו. אם הוא מגיש תביעה נגדה, האם בעלי גם מושפע מכך מאחר והוא רשום כשותף בחשבון הבנק שלה. יש לציין שהוא לא חתום כלל על חוזה השכירות. במידה והוא כן מושפע מהם ההשלכות על כך, האם הוא יצטרך לשאת בכל ההוצאות במידה וזה הולך לבית משפט? האם התביעה תוכל גם להשפיע על החשבון המשותף של שנינו? תודה תודה
אני כרגע עומדים כנגדי כ 10 תיקים בהוצאה לפועל. איניני יכול לפתוח חשבון בנק ומנגד אין לי אפשרות להפקיד את המשכורת החודשית אצל אשתי. איך אני יכול לפתור את הבעיה, אני זקוק לכספי המשכורת בשביל להמשיך להתקיים.
קראתי קצת מאמרים באינטרנט והבנתי שיש לנו "פושטי הרגל " זכות לפתיחת חשבון והבנק לא יכול לסרב
החלטתי שהגיע הזמן שאוכל לפתוח חשבון בבנק למרות שאני בפשיטת רגל ף הגעתי לבנק וכמובן שנתקלתי בסירוב אבל לא ויתרתי ביקשתי מעורך הדין שלי שיכתוב מכתב לבנק והנה הפלא ופלא קיבלתי שיחת טלפון ממנהלת הבנק שמבקשת ממני להביא יתרות מהבנק הקודם ושהיא מוכנה לפתוח לי את החשבון .
שורה תחתונה
זה שאתה בפשיטת רגל זה אומר שאתה רוצה לפתוח דף חדש בחיים לכן אל תוותר על הזכויות שלך
בעלי צבר חוב עס כ-400,000 שח ומתכוון ללכת להליך פשיטת רגל. ברשותנו דירה משותפת, רציתי לדעת מה יעלה בגורל הדירה, האם יאלצו אותי למכור את הדירה למרות שאני לא חייבת, הדירה נמצאת באיוש, והיא חצי על שמי וחצי על שם בעלה, רציתי לדעת גם כמה עולה האגרה בפתיחת תיק פשר
היי, אני בחובות של 200,000 ש״ח אני בחורה צעירה בת 30 שמתפרנסת מעבודת מלצרות מכיוון שזו העבודה היחידה שאני יכולה להרוויח בה כסף בכבוד בלי שיהיו עיקולים וכו. לאחרונה הגבר שלי עזב לעבוד בחול ולאחר בירורים שהוא עשה הוא קנה לי כרטיס טיסה במחשבה כי בתנאים מסויימים יתנו לי להגיע אליו לחופשה ואולי אף להלוות ממנן סכום יפה כדי לכסות חלק מהחוב, חשוב לי לציין שהתחלתי הליך של פשיטת רגל.
שאלתי היא:
האם ניתן יהיה באופן חד פעמי לתת לי לצאת מהארץ כאשר כוונתי נקייה ואין לי כל כוונה לברוח לחו״ל אלא רק להיות שוב איתו לתקופה של שבוע וחצי? האם יהיה עליי להמציא ערבים או לפחות סכום כספי הגיוני שיהיה ערבון לכך שאני חוזרת?
האם יש לי סיבה לפנות לטוב ליבו של השופט ולהסביר לו שאני צריכה את הנסיעה הזאת בשביל עצמי ובשביל לצאת מהדיכאון בו אני נמצאת מאז שהוא עזב?
אשמח לתשובה
שלום, לפני כשנה הסתיים הליך הפש''ר ונקבע סכום החזר חודשי, עכשיו פנה אלי נושה נוסף שאני חייב לו כסף, ואיניני יודע מה לעשות. האם אני צריך לשלם לו מחוץ להחזר הפש''ר?