לשכות ההוצאה לפועל יפעלו במתכונת מצומצמת מיום 16 ביולי עד יום 14 באוגוסט 2013
שעות הפעילות של לשכות ההוצאה לפועל בתקופה זו הן 09:00-12:00.
החל מיום 14 באוגוסט ועד יום 31 באוגוסט לשכות ההוצאה לפועל תהיינה סגורות, ותקבלנה בקשות בסוגי העניינים כדלהלן (למעט הלשכות: קריית גת, רחובות, הרצליה, קריית שמונה, בית שאן ועפולה, שתהיינה סגורות במועדים אלה,
והשירות המפורט להלן יינתן בלשכות הסמוכות):
* בקשה לביטול מימוש כספים.
* בקשת זוכה להטלת הליך טרם מתן אזהרה
* בקשת חייב לעיכוב או לביטול פינוי מדירת מגורים כאשר מועד הפינוי בתקופת הפגרה או עד 3 ימים לאחר תום הפגרה
* בקשת חייב לביטול עיכוב יציאה מהארץ או הגבלת דרכון אם הדבר מעכב את יציאתו מהארץ ובלבד שמועד היציאה מהארץ הינו בתקופת הפגרה או עד 3 ימים לאחר תום הפגרה.
* בקשה לביטול פקודת מאסר או שחרור ממאסר ופקודות מאסר ידניות מסוג מזונות.
* בקשת זוכה לעיכוב יציאת החייב מהארץ לפני מתן אזהרה או לאחר מתן אזהרה ובלבד שצוין בתצהיר נפרד הסיבות לדחיפות הבקשה.
* תגובה לבקשה דחופה שהוגשה, כאשר המועד להגשתה של התגובה חל בתקופת הפגרה.
* התייצבות חייב בלשכה שבה יש רשם תורן בפגרה לחקירת יכולת לפי סעיף 67(א1) לחוק ההוצאה לפועל התשכ"ז 1967 או דיון בבקשת חייב לביטול הגבלה לפי סעיף 66א(1) או סעיף 66א(2) לחוק ובלבד שהחייב התייצב לפי סעיף 66ג(ב) לחוק בלשכה שבה יש רשם תורן בפגרה.
* בקשת זוכה לביטול הליכים וסגירת תיקים
* דחייה או ביטול של דיון הקבוע עד 7 ימים לאחר תום הפגרה
* בקשה לעיכוב או ביטול של הליכי עיקול מיטלטלין
* בתיקי מזונות – נוסף על העניינים האמורים בפסקאות (1) עד (11) , בקשות דחופות שיתקבלו לפי שיקול דעת מנהל הלשכה ולפי הטעמים שיפורטו בהן.
* בקשה להקטנת קרן חוב שהמועד להגשתה לפי סעיפים 19א ו-19ב לחוק חל בחלק מפגרת הקיץ:
* בקשה דחופה לפתיחת תיק משכון- לפי שיקול דעת מנהל מערכת ההוצאה לפועל.
בקשות שאינן בגדר הליכים דחופים, ואשר הוגשו במהלך חלק מהפגרה תחשבנה כבקשות שהוגשו במועד שעם סיומה של הפגרה.
רשימת רשמי ההוצאה לפועל התורנים תפורסם באתר האינטרנט של מערכת ההוצאה לפועל
הגשתי בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר הגנה. טרם ניתנה החלטה ועברו שלושים יום מפסק הדין ואין כמעט ספק שהזוכה עומד לפתוח לי תיק הוצאה לפועל ולנסות לגבות את פסק הדין. איך אני יכול למנוע שהתובע יגיש בקשה לביצוע פסק הדין בהוצאה לפועל לפחות עד לקבלת החלטה בבקשה לביטול פסק הדין... מה אני יכול לעשות? איך אפשר להמנע מתיק הוצאה לפועל במצב שלי? אודה לכם על קבלת הנחיה לפעולה מהירה ויעילה שתמנע ממני סתם בלאגן...
אדם מסויים חייב לי מעט מעל 100,000 ש"ח ופתחתי לו תיק הוצאה לפועל. התברר שיש לו כמה נושים בהוצאה לפועל ואחרי דין ודברים אישרו לו לעשות איחוד תיקים. הוא משלם לתיק האיחוד 550 ש"ח לחודש שמתחלקים בין 4 נושים. זאת בדיחה. לא מכסה אפילו את הריבית בתיק. לאותו חייב היה ערב לכיסוי החוב שלו כלפי. הערב עזב את ישראל מעט אחרי שחתם על הערבות וכעת התברר לי שהוא חזר לארץ. השאלה האם אני יכול לפנות לאותו ערב במטרה לקבל ממנו את סכום החוב של החייב, למרות תיק האיחוד בהוצאה לפועל - ועוד בזמן שהחייב למעשה עומד בתנאי ההוצאה לפועל ומשלם בכל חודש את הסכום כמו שעון.... יש לי דרך להגיע לערב ולהוציא ממנו כסף?
קניתי לאח שלי מכונית ליום הולדת. בשנה האחרונה הוא נמצא בקשיים כלכליים ופוחד שיעקלו לו את הרכב. האם אפשר להעביר את הרכב לבעלותי בכדי להגן עליו וכך למנוע עיקול של המכונית?
שלום רב
1.ישנו נכס הרשום בפנקס הזכיות לשכת רישום מקרקעין תל אביב על שם אדם שנפטר !
2.בעיריית תל אביב רשום אדם אחר כמחזיק בנכס !
3.בנכס הנ"ל נעשו עבודות בניה ללא היתר עיריית תל אביב , כולל בניה על הגדר המשותפת שלי ללא אישורי ! (חלק מהבניה נהרסה לאחר ערעור בבית המשפט לעניינים מקומיים, אך לא הבניה על הגדר המשותפת)
4.תבעתי אני את הרשום בעיריית תל אביב כמחזיק בנכס , אל הוא לא הופיע למשפט, וזכיתי בפסיקתא ! (שהנתבע יחזיר המצב לקדמותו , יהרוס את הבניה הבלתי חוקית , וישלם את הנתבע בכתב התביעה)
5.לאחר קבלת הפסיקתא התברר בי האדם הנתבע נמצא תחת הגנת כונס הנכסים , (יתכן וגם זוהי הסיבה שהנ"ל לא הופיע לדיון בביהמ"ש) , והוגשה בקשה מיוחדת לכונס הנכסים להצטרף לשאר נושיו !
6.בברור שנעשה במשרדי לשכת רישום מקרקעין תל אביב , העלה כי על הנכס נרשמה הערת אזהרה לטובת אדם שלישי שכפי הנראה הוא האחראי לבניה הבלתי חוקית !
7.שאלתי אלו תרופות עומדות לרשותי בכדי לאכוף את הפסיקתא , אולי לפעול ישירות כנגד הנכס בצו סגירה ?
אודה
שלום רב
אני עצמאי וקיבלתי לפני כשנתיים שיק עבור עבודה שביצעתי, כשהגיע זמן פירעון לשיק, מסתבר שהוא בוטל! בפסק דין מבית המשפט, נקבע שעליו לשלם לי תוך שלושים יום את מה שמגיע לי הבעיה שלי אחרי שלשכת ההוצאה לפועל התערבה, כשהגיעו לבית העסק שהיה חברה בעמ. מסתבר שהחברה לא פעילה אך עדין קיימת לצורך גביית חובות וכספים מחייבים. היתכן שחברה גובה כספים ולא מכבדת פסק דין לתשלום כספים?
אשמח לתשובה של עורך דין ופיתרון לבעיתי, תודה מראש
שמעון
שלום רב, שאלה לי אליכם. אני יליד 1957 ונשוי. אישתי לא עובדת ואינה מתפקדת בריאותית,בגלל חובות לבנק יהב,ולבנק לאומי ניפתחו לי ולאישתי שני תיקים בהוצאה לפועל.אני גימלאי ומקבל משכורת חודשית וגם עובד בעבודה חלקית כאב הבית במתנס.
בנק לאומי עיקל לי מתוכנית חיסכון 6.000 אלך שח ועיקל לי 50 אחוז מהמשכורת כאב הבית במתנס. בנק יהב עיקל לי 7.000 מתוכנית חיסכון פסגות גדיש. הים גיליתי שהחשבון שלי בבנק הדואר מעוקל מבלי שהתקנו אותי על כך. אני לא יודע מה לעשות ולמי ליפנות? המצב שלי על הפנים,מהיכן אני ישלם חשבונות מים,חשמל,מכולת. אין לי כסף גם לממן עורך דין. אני מיואש. הודה לכם עזרתכם בנידון. משה
שלום,
אני רווק בן 35, עם חובות בהוצל"פ ע"ס של 400,000.
לאחרונה התחלתי לעבוד, ומשכורתי הינה 2,000 ש"ח,
אני חושש שיעקלו לי את המשכורת.
האם ניתן לעקל לי אותה????
תודה
יש לי איחוד תיקים(היו) התשלומים שולמו בחודשיים האחרונים לא שולמו וכך אחרי 5 שנים איבדתי את איחוד תיקים מבלי שמאן שהוא בהוצאה לפועל טרח להודיע מאותו רגע של ביטול
החלו המכתבים לזרום מבול ובכולם איומים נבטל כך ונעשה כך ,אני לא מגזים נראה כאילו אני
החייב היחידי בהוצאה לפועל. מאחר ואין ידי משגת לייצוג עורך דין בתשלום פניתי לעמותה/אגודה שעוזרת לאנשים מעוטי יכולת כמוני להכריז על פשיטת רגל .ישבו,בדקו ועכשיו צריך לחכות לתשובתו של בית המשפט.
ה לפי דברם יש לחכות בסבלנות כחודשיים עד כאן בסדר, אך במקביל עדיין מגיע מבול של מכתבים ואיני יודע מה לעשות אם אשלח מכתב להוצאה לפועל ואסביר האם שה יהיה בעוכרי
נא עזרה
תודה ויום טוב
רציתי לדעת האם לאחר שאני משלם את החוב שהיה לי במסגרת תיק הוצאה לפועל, האם התיק שהיה על שמי נסגר אוטומטי או שאני צריך להגיע פיזית ללשכת ההוצאה לפועל ששם התנהל התיק על מנת לבצע פעולה אקטיבית של סגירת התיק. תודה על העזרה ויום נעים!
שלום! אתמול ה-01/07/13 הגיעו אל ביתי 2 אנשי הוצאה לפועל ובידם צו עיקול מטלטלין. שם החייב הוא מייקל גודטנק בן זוגה של בתי. הנ"ל מעולם, מעולם, לא גר בדירתי ובתי, כבר לא גרה בביתי, יותר מ-7 שנים. המטלטלין שבדירתי הם שלי בלבד. אז מדוע אנשי ההוצאה אל הפועל באים לבית שהוא לא ביתו של החייב, אלא ביתי שלי וגם לא ביתה של בתי ורוצים לעקל לי את חפציי. מחצאי דברים שנאמרו בין המעקלים הבנתי שגם אימו של מייקל גודטנק ששמה זלדה קשורה לחוב זה. אני מבקשת לדעת איך אני פועלת כדי לבטל צו זה. תודה מראש בלי לאה
הסתבכתי עם הלוואות שלקחתי בבנק בסך 38000 שח ומינוס של 8000 שח הלכתי להסדיר איתם לא הסתדר רצו לתת לי הלוואה ל-7 שנים עם ריבית ותשלום גבוה תבעו אותי בהוצאה לפועל הגעתי לחקירת יכולת קבעו לי 200 שח תשלום.
הבנק עיקל לי בכל זאת את החשבון בנק לקח ללי חודש לסדר זאת ואני מגדלת 2 ילדים לבד עיקלו לי מכונית שאין לי עיכוב יציאה מהארץ לא הספיק להם עיקלו לי פנסיה של 500 שח עיקלו לי את הנכס ועכשיו קיבלו אישור לכנוס את הדירה מבקשת את עזרתכם בכל לשון של בקשה אבודת עיצות וככל שהזמן עובר אמצא אותי ואת ילדיי ברחוב
קיבלתי מכתב לפני שבועיים בדרישה להסדיר חוב של 45 ש"ח תוך 14 יום לפני נקיטת הליכים משפטיים. התחברתי לחברה לפני שנתיים וסוכם על תעריף קבוע, בתום השנה הראשונה שמתי לב לאחר כמה חודשים שאני משלם יותר ממה שסוכם וביקשתי להתנתק, בתגובה הציעו לי 3 חודשים חינם + הבטיחו שהדבר לא יחזור שנית.
לפני חודשיים שוב שמתי לב שהתעריף שונה מבלי לידע אותי אז התנתקתי מהם וביקשתי מחברת האשראי החזר על הסכום העודף שנלקח ממני. הם תובעים את הסכום שהוחזר לי ע"י חברת האשראי (העסקה הייתה בבירור בחברת האשראי והסתיימה לטובתי) דיברתי עם המחלקה המשפטית והם אמרו לי שהחיוב תקין לגמרי ושהטיפול הועבר לידי עורך דין וכדאי לי לשלם אחרת אצטרך לשלם ריבית, הצמדה ושכר טרחת עו"ד. זה ממש חוצפה...
אשמח לקבל יעוץ משפטי (מעולם לא הייתי בבית משפט ואין לי מושג) מה כדאי לי לעשות - האם לשלם ולהגיש תלונה למשרד התקשורת? מה הפרוצדורה בבית המשפט? אני אצטרך לשלם שכר טרחת עו"ד + ריבית והצמדה באיזה סכום מדובר? תודה!
הנני נהגת כ21 שנה משנת 1992 ללא שום עבירות תנועה.
הרישיון האחרון שהונפק לי תקף עד 2018..
היום לדאבוני איבדתי את הארנק שלי ובו רישיון הנהיגה. כשנגשתי למשרד הפנים אמרו לי שאני לא יכולה לחדש את רישיון הנהיגה. כי במחשב ישנה הגבלה מ 2010...לפני 3 שנים...שרישיון הנהיגה בוטל עקב חוב להוצאה לפועל. שלא הודיעו לי ולא ידעתי על כך.
לקראת ערב מצאתי את הארנק....
ושאלתי...האם אני יכולה לנהוג ברכב עם הרישיון הנהיגה שברשותי עד 2018..כפי שעשיתי עד כה.?
והאם ההגבלה הקיימת במשרד הרישוי היא רק כשארצה לחדש אותו שוב ב2018...?
אם מצאת זכית משום שמדובר בחידוש רישיון בלבד נרישיון שלך הוגבל לחידוש ולא לנהיגה אך למען הסדר הטוב רצוי שתגשי לאחת מלשכות ההוצל"פ ותוודאי בהקשר לחוב על מנת לחסלו ולא לטפחו. כל טוב
הבוס שלי פשט את הרגל וחייב לי משכורת של שלושה חודשים. האם יש דרך שבה אוכל לקבל את התשלום שמגיע לי ? למי אפשר לפנות לפי החוק במקרים כאלה? הרי לא הגיוני שאני אשאר בלי משכורת ובלי התנאים שמגיעים לי... תודה מראש לעורכי הדין על הייעוץ....
אני מתנהל לבד בהליך הוצל"פ, אולי יש למישהו דוגמה לבקשת עיקול אצל מחזיק - מדובר בבקשת בהוצאה לפועל שתוכנה היא עיקול כספים אצל מחזיק-עדיף בקשה שמופנית למחזיק שהוא בית משפט (החייב מפקיד כספים בבימ"ש כפיקדון במסגרת הליך פלילי נגדו - ואני רוצה לעקל לו את הכספים הללו).
אני אשמח לקבל דוגמה לבקשה כזו ללא שמות ופרטים.
מודה לכל מסייע
פתחתי תיק הוצאה לפועל כנגד חייבת, בגין שיקים שחזרו בהיות חשבונה מוגבל. טרם הגיע מועד פירעונם של כל השיקים ולכן הגשתי בקשה לרשם כי יצורפו לתיק בהיות הח-ן מוגבל והחייבת מוגבלת חמורה. מבדיקה שערכתי מצאתי כי החייבת עזבה את הארץ, לאחר שהתפטרה מעבודתה וסביר כי לא תחזור. כל השיקים שנמסרו ע"י החייבת הינם מאותו חשבון, חלקם רשום על שמה וע"ש אמה, וחלקם על שמה וע"ש בעלה. רק החייבת חתומה על השיקים. האם ישנה דרך, במסגרת לשכת הוצל"פ, ובמסגרת התיק שנפתח, לצרף את אמה ובעלה כחייבים - הגם שרק היא חתומה על השיקים? האם עורך דין יכול לעזור במקרה כזה?
גובי הביטוח הלאומי איימו לעקל חפצים מביתי בגלל חוב של בני. אמנם כתובתו של בני הוא בביתי, אך מעולם לא שמענו על אדם שמתגורר בבית הוריו? מדוע לא מוטל על הגובים להפריך חזקה פשוטה שהבית שרשום על שמי במרשם המקרקעין וכל המיטלטלין שבתוכו הם שלי?! מדוע אני צריך לצאת מגדרי ע"מ להוכיח את מה שמובן לכל בר דעת? אשמח לקבל יעוץ של עורך דין בנושא!