אדם אזרח ארה''ב התגורר אצלי אך לא שילם לי את כל סכום שכר הדירה ונעלם חזרה לארה''ב. האם יש לי דרך לפתוח כנגדו תיק בהוצאה לפועל? יש לי את מספר הדרכון שלו...
לפני שנתיים לקחתי הלוואה מהבנק ונקלעתי לקשיים כלכליים בהחזרתה. כעת הבנק פותח כנגדי בהליך משפטי וקיבלתי כתב תביעה. האם כדאי לי להכריז על פשיטת רגל? מה עושים במקרה כזה?
שלום הייתי רוצה לברר האם הבנק יכול לקחת לעצמו את הזכות לשמור את הכסף של החיסכון שעשיתי לביתי בגיל שנה עד גיל 16.
כעת אני רוצה להעביר את הכסף הזה לחשבון שלי במטרה לרכוש דירה אך הבנק מתנגדים לזה ואומרים שאני צריכה להמתין עד שביתי תיהיה בת 18 בגלל שהיא קטינה וזאת למרות שהיא הייתה איתי שם והסכימה לכול ההליך ... האם באמת יש חוק כזה במדינת ישראל ואם כן כיצד אני יכולה בכל זאת להעביר את הכסף לחשבוני?
שלום רב הדיירת, אותה שאני משכיר את הדירה מאיימת לבטל את השיקים שמופקדים בבנק וגם מאיימת שלא תלך לשום מקום וגם לא תשלם.
אני מעניין להקדים תרופה למכה ורוצה לדעת כיצד להתכונן. בנוסף אם איני רוצה לחדש את ההסכם עקב הבעייתיות הזאת, אני מוחייב לשלוח מכתב רשום בנושא? האמת שכבר במצב כזה הייתי רוצה שתפנה את הדירה גם אם זה אומר שאני צריך להחזיר לה את השיקים. מה בענייני מיסים היום הם רשומים על שמה, אני צריך להיות מודאג? אם היא מבטלת שיקים אני יכול לפתוח לה תיק הוצאה לפועל? תודה על העזרה!
גרתי בדירה שכורה ללא חוזה! רק הצ'קים היו על שמי. סיכמתי עם בעל הדירה שהמיסים כלולים בשכירות. כאשר עזבתי את הדירה פתאום קיבלתי מכתב רשום מאיזה עורך דין שטוען שיש לי חובות של ארבעת אלפים שקלים על ארנונה מים וחשמל. הוא מאיים עלי כי יפתח תיק הוצאה לפועל לגביית החוב שלי! כתב גם שאם לא אשלם תוך שבוע אאלץ להתייצב בבית משפט בגלל שיתבע אותי!
אני מנהל בר כבר שנתיים. בשנה הראשונה המקום מאוד הצליח והרווחתי יפה. כתוצאה מהרווחים היפים השקעתי כספים נוספים במקום. הבעיה היא שבשנה האחרונה אני לא מצליח להרוויח ונמצא בהפסדים וחובות שהולכים וגדלים. אני מתלבט האם להכריז על פשיטת רגל אחרי כל מה שהשקעתי במקום ? אשמח לעצה.