בנק דיסקונט תבע אותי ואת הבת שלי על המשכתנתא שאני ובעלי זכרונו לברכה לקחנו בשנת 1989. המשכנתא לא נרשמה בטאבו ולא היה ביטוח חיים על המשכנתא. עקב חובות גדולים ומצוקה כלכלית קשה מכרתי את הבית ולא החזרתי את המשכתנתא.
המשכתי לשלם את המשכנתא עד שהם הגדילו את הסכום מ 370 ש"ח ליותר מ 900 ש"ח. הם רוצים שאשלם כמעט 200000 ש"ח ועוד הכניסו את הבת שלי ואת הערבים לסיפור.
מה אני יכולה לעשות במקרה כזה? איך מתמודדים? האם אני חייבת עורך דין? יש לכם ניסיון מול בנק דיסקונט?
יש לי פסק דין נגד אדם שצריך לשלם 15000 שקל. פתחתי לו תיק הוצאה לפועל כי הוא לא שילם וכבר עברו כמעט חודשיים מאז פסק הדין. ראיתי כי הסכום בהוצאה לפועל גבוה יותר מהסכום בפסק הדין וגשם שילמתי אגרה בפתיחת התיק.
השאלה היא לפי מה נקבעת הריבית בתיק ההוצאה לפועל? מה קורה כל חודש אם האדם שחייב לי כסף ממשיך לא לשלם? אחרי כמה זמן מפתיחת תיק ההוצאה לפועל אפשר לשים עיקולים על חשבונות בנק או נדל"ן? האם יש תוקף לריבית או שהיא כל הזמן מעלה את סכום החוב עד למועד התשלום?
הריבית מחושבת בתוך המחשב של הוצלפ זו ריבית נשכנית והמחשב מוסיף גם הוצאות בגלל זה הסכום בפתיחה גבוהה משמעותית מסכום החוב
מה עם האזהרה ??? היית צריכה להמציא לחייב את האזהרה הירוקה שנשלחה לך בדואר
30 יום לאחר מכן את כבר יכולה להתחיל עם עיקולים במדיה מגנטית
בתי גרה אצלי בעבר וכעת כבר לא, אך לא שנתה את כתובתה במשרד הפנים. היא מסובכת בחובות ואנחנו מנסים לעזור לה כמיטב יכולתנו. קבלנו ייעוץ להוציא פס''ד הצהרתי כדי שלא יעקלו לנו מטלטלין, אבל אין לי קבלות על כל בדל רכוש בדירה. מה עושים במקרה כזה? האם יעקלו את מה שאין עליו קבלות? האם כדאי לי להוציא רכוש מהבית?
יש לי חובות להוצל''פ ואני מתפרנס כנהג ומרוויח בסביבות ה-5,000 בחודש. הבנתי שנהוג לשים הגבלה על הרישיון ואני מאוד חושש מזה כי אז באמת לא יהיה איך להחזיר חובות... איך אני יכול למנוע את זה?
אני רו''ח והסתבכתי בחובות עקב הקמת עסק עצמאי בתחום (וכן, אני מודע לאירוניה...). שאלתי - אם אלך לאיחוד תיקים או פשיטת רגל האם אוכל לעסוק במקצוע? איך כדאי לי לפעול?
אתה בנקודה מאוד קריטית
עצור
חכה רגע תקפיא מצב
דבר עם כל הנושים שלך תרגיע אותם, תסביר להם את הבעיה ושאתה מתכוון לפתור אותה
תמצא עבודה בתור שכיר שתעשה לך תזרים
את התיקים הפרטיים תעשה בלילה אחרי שעות העבודה
תסתדר עם הנושים , תתחיל לנשום ולאט לאט
שיהיה בהצלחה
רציתי לברר מה קורה אחרי קבלת ההפטר של פושט הרגל?
האם אתה חוזר להיות אזרח מהשורה או שיש עדיין הגבלות שהבנק יכול ליישם אותם בהמשך? לאיזו תקופה הכתם של פשיטת רגל מלווה אותך במהלך חייך האם הבנק יכול להתנגד לנהל איתך חשבון פעיל ?
כמו אשראי או פעילות של כרטיס אשראי בחשבון ?
נקלעתי לקשיי תזרים והחברה שלי ככל הנראה תכנס לפירוק. אני חתום על ערבות אישית מול חלק מהנושים. האם הם יכולים להגיע לדירת המגורים שלי? איזה טיעונים אני יכול לטעון בפני השופט ע''מ שלא נזרק לרחוב?
שלום רב, ברצוני לדעת אם קיים פתרון משפטי עבור גמלאים שקיימים נגדם מספר תיקים על שמם בלשכת הוצאה לפועל. תיקים אלה מאד ישנים (מעל ל 10 שנים) החובות תפחו בצורה פנומאלית ואין באפשרותם לשלם כלל.
מה עליהם עשות? הם נואשים חיים בפחד וחרדות, לא מאפשרים להם לעבוד כי בכל מקום מעקלים להם את שכרם, פנסיה וכו ומצבם מדאיג מאד. אשמח לקבל תשובה בנדון.