שלום רב. בספטמבר שנה שעברה נכנסתי לדירה עם 2 שותפים, בעל הדירה רצה ערבות של 30,000 שקל שאני שמתי 10,000 מהם. זה לאחר שהחתמתי את אחד השותפים שתוך 5 חודשים הוא צריך להחליף אותי בערבות, מה שלא קרה עד היום. בגלל שלא הסתדרתי עם השותפים יצאתי מהדירה לאחר 3 חודשים והערבות שלי עדיין אצל בעל הנכס. לאחרונה גיליתי שיש להם חובות לבעל הדירה וכי הערבות שלי בסכנה. הזכרון דברים כתוב בכתב יד ומצוינים בו כל הפרטים הרלוונטים כגון שם ות.ז של החתום, סכום הערבות, תיאור הנכס אליו עברנו וטווח הזמן בו הוא אמור להחליף את הערבות שלי. מה אני יכול לעשות?
א' אכלת אותה
ב צור קשר עם בעל הדירה ותסביר לו את הסיטואצייה (לרוב זה לא יעזור)
כשבעל הדירה יממש את הערבות תגיש התנגדות ותספר את הסיפור, הסיכויים לא משהו
שלום, הגשנו אני ואשתי בקשה לפשיטת רגל, קיבלנו מהכונס הודעה שחסרים מספר מסמכים והוספנו אותם. כרגע מחכים לצו כינוס.השאלה, האם אין דרך לשמור על מסגרת החשבון והתנאים כרגע בחשבון הבנק שלנו? האם באופן אוטומטי אנו הופכים להיות חשבון מוגבל ללא מסגרת?
האם אני יכולה לדבר עם הנושים ולנסות להגיע להסדר ישיר מולם? משום מה אני מרגישה שהעו''ד לא נותן לי מענה מספק ואני ממש רוצה להגיע להסדר. האם זו תהיה טעות?? עזרה בבקשה
שלום, ההוצאה לפועל עיקלו לי את חשבון הבנק והמשכורת. הגעתי להסכם לצו תשלומים של 1000 ש''ח לחודש . השאלה שלי היא כמה זמן לוקח לדברים להתעדכן, מתי יוסר העיקול מהחשבון שלי ומה קורה עם הכספים שעוקלו עד כה? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. תודה..
הוכרזתי כפושט רגל בגלל חובות אישיים.
יש חברה שרשומה על שמי ונמצאת בבעלותי. מה קורה איתה?
האם החברה בהכרח תפורק או שרק המשכורת שמשולמת לי מהחברה תעוקל?
אם מישהו מכיר את הנושא אשמח לתשובות
רציתי לדעת כמה זמן לוקח מהרגע שמכריזים על פשיטת רגל ועד לרגע שמתחילים לעקל לך את חשבון הבנק.
אם בין זמן ההכרזה לזמן העיקול משכתי כספים זה יכול לפגוע בי?
הי, בגיל 18 חתמתי ערבות לחבר, היום אנחנו לגמרי לא בקשר אבל כנראה שהוא אינו עומד בהתחיובותיו. קיבלתי כמה מכתבים מההוצאה לפועל אבל אני לא יכולה לעזור לו..אתמול הגיעו מעקלים ולקחו לי מחשב, טלוויזה, תמונות...איך אני יכולה להפסיק את זה?? צריכה עזרה בבקשה
שלום, יש לי חוב ישן לבנק הפועלים שעד היום לא הצלחתי להגיע להסדר ואמרו לי שאם התיק נגנז בהוצל''פ - לעזוב את זה ולקוות לטוב. פתאום בלי הודעה מוקדמת עיקלו לי את החשבון בנק והוציאו נגדי צו מאסר! החוב המקורי הוא 40,000 והיום בתיק החוב עומד על 120,000. החוב הוא משנת 2001. האם אין התיישנות על חוב, במיוחד שנעשה בגיל מאוד מאוד צעיר וגם ניסיתי להגיע להסדר ולא הסכימו לשום סכום שרציתי לשלם.היום אין סיכוי שאצליח לשלם 120,000. מה עושים?