יש חוב לחמישה נושים, שלוש מהם אני מצליח להחזיר שניים מהם לא.
שני נושים הגישו פשיטת רגל, השאלה שלי מה קורה עם שלוש נושים האחרים
האם הם יכולים להכנס להסדר תשלומים גם שלא הגישו הוצל"פ?
תודה
כל הנושים יכולים להצטרף להליך במידה שתגיע לפשיטת רגל. לפני שאתה מחליט ומקבל החלטות, דבר עם עורך דין. שווה לנסות להגיע להסדר חובות מול הנושים ולא למהר לקפוץ להליכים משפטיים שישפיעו מאד על המשך החיים שלך בעתיד.
יש בידי פסק דין נגד אדם שהשכרתי לא דירה ונימצא חייב הוא לא שילם את שכר הדירה ותבעתי אותו. עכשיו עם פסק הדין פניתי דרך לשכת הוצאה לפועל אבל גם שם אני לא מצליח לגבות את החוב מאחר והוא מוגדר חייב מוגבל באמצעים. ידוע לי שהוא עוסק בסחר במכוניות אך על שמו לא רשום דבר לפי חקירה שעשיתי עם משרד חקירות. כמו כן יכול להיות שיש לו יחידת נופש במלון קלאב הוטל באילת. בקיצור, רציתי להתייעץ איך אפשר לגבות את החוב מהאדם הזה?
לפני כשבועיים גיליתי במקרה כי מד"א הטילו עיקול על חשבון הבנק שלי ותפסו בפיקדון סכום של 1200 ש"ח שלטענתם מגיע להם לאחר ששלחיו לי הודעות ואתראות ולא שילמתי.
בבירור הסתבר כימדובר בחשבון מדצמבר 2011, בו הוזמן אמבולנס ע"י מוקד מכבי ללא הפסקה לפנות אותי מהבית לאחר שהיייתי בהתקפת אפילפסיה ובחוסר הכרה. לטענת הנהג הוא הגיש לאבי חשבון לתשלום. אבי אינו זוכר דבר כזה משום שהיה עסוק בי וחרד למצבי.
מעולם לא קיבלנו שום תזכורת או חשבו נוסף ממדא ובאופן טבעי לא עסקנו בכך.
לטענת מד"א הם שלחו לבית מכתבים וגם נציג אישי מעורכת הדין דינה פרנקל.
אלינו לא הגיע אף אחד ושום מכתב למרותש מדובר ב-4 דירות בהן מכירים את כולם.
בבירור עם משרדה של עו"ד דינה פרנקל הסתבר כי הם כתבו שם חלקי על המעטפה ואת השם הזה לא מכיר אף גורם בבנין.
המכתבים חזרו אליהם והם לא ניסו לבדוק מדוע הם חוזרים. כאמור, את העיקול גיליתי במקרה, איני מתכחשת חובת התשלום. קופ"ח מחוייבת לשלם עבורי את החשבון בגין מחלתי. אני מבקשת את החשבון המקורי כדי שקופ"ח תשלמו. מד"א מסרבים ודורשים את הריבית ושכר טירחת עורך דין.
יש לציין כי כבר עברתי עימם בעבר תסריטים דומים בהם העו"ד מתעוררת לאחר שנים ודורשת תשלום ללא שניתן חשבון או גם לאחר שהופנה לגורמים שהיו אמורים לשלמם כמו בית ספר או קופ"ח. בין היתר הם התכחשו לעובדת היותי מתנדבת במד"א וזכאית לשירות זה בחינם.
אני מבקשת לבדוק האם ניתן להסיר עיקול או עד לבירור מלא וקבלת חשבון לתשלום? בינתיים הכסף לכוד בידיהם ויוצר לי קושי תזרימי קשה. אני רוצה לשלם את החשבון המקורי משום שלטענתי הם נוקטים בדפוס כוחני ואינם ופועלים בהגינות וביושרה כלפי מי שמצויים באותו רגע במצב של חוסר הכרה או דאגה קשה ולאחר מכן מפעילים את עורכת הדין הנוקטת בשיטת מצליח.
נכנסנו לעיסקה עם בן אדם ושילמנו סכום כסף נכבד. העיסקה לא הוצאה לפועל ואת הכסף לאקיבלתי. לאחרונה נתן לי שיקים מאדם אחר. חלק מהשקים לא הוצגו בבנק
כי הבטיח להביא לי מזומן . השיקים נמצאים אצלי. האם אני צריכה להפקיד בבנק גם
שאני יודעת שהשיקים יחזרו. האדם שנתן את השיק טוען שגם אם אני אציג את השיקים
בהוצאה לפועל הוא יוכיח שלא חייב לי דבר ובסופו של דבר אני לא אקבל שום תמורה.
(הוא טוען שסגר את חשבון הבנק)
מה עלי לעשות?
מכרתי דוכן שווארמה ב-31.12.2007 הרוכש צבר חוב של 14000 שח לחברת פז גז מאחר שהיה לחברת פז גז שטר חוב חתום על ידי ולא זכרתי לקבלו מהם חזרה, הם הגישו את השטר לפרעון דרך הוצאה לפועל. ברשותי חוזה מכירה בתאריך שצינתי עם כל פרטי הרוכש. ברצוני לקבל עזרה להגיש התנגדות להוצלפ, לקבל יעוץ מה עלי לעשות כדי שהחוב יעבור למי שצבר אותו ולא יהיה על השם שלי?
לאחר אי תשלום של 2 חודשים, פנו אלי טלפונית מעו.ד של החברה, את חייבת 8000 שח, ואת צריכה לשלם בתשלום אחד או שניים לכל היותר, ואו בכרטיס אשראי, הודעתי להם שאין לי כרטיס אולם אני מוכנה לשלם ב-8 שיקים של אלף כל שיק. הם לא הסכימו, וכל זאת לא קיבלתי אפילו מכתב אחד, לפני הפנייה של העורך דין, הם הודיעו לי במידה ולא אשלם עד לחודש וחצי, מהפנייה, אצטרך לשלם 12.000 שח, ודרך לשכת הוצאה לפועל.
שאלתי, האם בהוצאה לפועל אוכל להגיע להסדר תשלומים. אם אני מגיעה להסדר עם ההוצאה לפועל, לא יהיה עיקול בבנק.
שלום לפני כ-5 שנים עשיתי איחוד תיקים במשך כל התקופה שילמתי לצערי בחצי שנה האחרונה נקלעתי לקשיים ואיחרתי את מועד התשלומים (בו בזמן אימי נפטרה) לא נשלחה לי שום התראה או תזכורת עד לפני שבועיים התחלתי לקבל הודעות מהנושים התקשרתי בבהלה והודיעו לי שהתיק נסגר ,היום פניתי לפתוח שוב כדי שאוכל להגיע להסדר, המידע הארצי אמרו שלא ניתן לפתוח את התיק מחדש . מצבי הפיננסי גרוע אני פונה אליכם בבקשת סיוע וייעוץ! מה אני יכול לעשות?
יש לי תיק בהוצלפ ע"ס 10,000 ש"ח ואני משלמת כל חודש 500 ש"ח ועומדת בחיוב החודשי כאשר אני מבקשת מהרשם לביטול העיקול על החשבון הוא מבטל לי רק את העיקול על העוש מה אני צריכה לעשות בכדי לבטל את העיקול על החשבון ?
פתחו לי ולאישתי תיקים בלשכת הוצאה לפועל עקב עסק שכשל לי ע"ס 600,000 ש"ח ולאישתי 1,000,000 ש"ח.
בהתחלה הצהרנו שההכנסה עמדה על 15,000 ונפסק לי 3,000 ש"ח ולאישתי 2,000 ש"ח לחודש ברשותנו דירה בעלת משכנתא של 400,000 ש"ח ערך הדירה הינו 800,000 עם החזרי חודשי של המשכנתא של 2,300 ש"ח לחודש כאשר אנו 5 נפשות בבית.
ניסינו דרל ההוצאה לפועל להפחית את הסכום כאשר הצגנו להם שעברו 10 חודשים וגובה המשכורת ירד ל 5,000 לערך כל חודש דבר שגורם לנו לקחת הלואות כדי לשלם להוצאה לפועל.
רציתי לדעת האם בפשיטת רגל יאחדו לנו את התיקים או שוב כל אחד ישלם סכומים גדולים
קבלתי צ'ק מאדם שחייב לי סכום גדול והשיק חזר ללא כיסוי, איך אני יכול לעשות לחייב צו עיכוב יציאה מהארץ בדרך המהירה? ובמה זה כרוך?
יש לציין שלחייב יש עשרות תיקים פתוחים בהוצאה לפועל והוא לא הגיש התנגדויות וכן יש לו שתי צווי עיכוב יציאה מהארץ. אבל אני חושש שהוא יסיים אם השניים שעשו לו עיכוב יציאה מהארץ ויברח. החייב פתח עסק על שם אדם אחר.
אני בשלב זה עדיין לא החלטתי מה לעשות וכן איני יודע אם דרך תשלום פתיחת תיק בהוצאה לפועל שעלותו 1.25% מהציק = 5,187 ש"ח אני יצליח להחזיר את הכסף מאחר ויש לו עשרות תיקים ואיני יודע אם הוא יוכרז או יכריז כפושט רגל ואז אני רק יצטרך להגיש תביעת חוב בלי לשלם אגרה כל כך גבוהה.
הוגש הוצאה לפועל עבור שיק שחזר הגשה התנגדות וקבע דיון בבית משפט לפני הדיון התבקשתי לגישור ולפני הגישור הושגה פשרה נאמר לי שכספי האגרה יוחזרו עברו מעל 3 חודשים וטרם קיבלתי הודעה על החזר היכן עליי לברר את הנושה תודה.
הגשתי בקשה להפטר נקבע לי דיון לעוד שנה הגשתי בקשה נוספת להקדמת ההפטר ונאמר ע"י השופטת שהמצב הוא בכי רע וואין אפשרות להקדים את הדיון כמו כן בבקשה ציינתי שמכיוון שאיני יכולה לפתוח חשבון בנק המשכורת מועברת דרך הוריי וזה מקשה עליי.
השופטת ציינה שאני יכולה לפתוח חשבון עו."ש על בסיס מזונן בלבד וללא הוראות קבי כרטיסי אשראי ושיקים כמו כן ביקשה שאצרף דפי תנועות בחשבון לדוחות השוטפים שכן אם לא זה מהווה חוסר תום לב, שאלתי היא מכיון שמשכורתי עוברת דרך חשבון הוריי שחשבון הוריי מתנהל עם כרטיסי אשראי ושיקים הם מתנהלים כרגיל הם אינם אשמים במצבי הם סה"כ מסייעים לי או שאני יכולה לצרף לדוחות של הכנר את התשובה של השופטת ולומר להם שהכל מתנהל דרך הוריי שהם יודעים זאת מכיון שהשיקים של השכירות מצורפים לדוחות מה לעשות?
רכשתי דירת מגורים מאדם פרטי. הדירה היתה ממושכנת והסכום ששילמתי למוכר כיסה את המשכנתא (עם הריביות שנצברו עקב פיגור בתשלומים) ולא נותר עוד כסף.אבל מסתבר שהמוכר היה חייב ארנונה של מספר שנים לעיריה ולא שילם .כעת אני לא יכולה להעביר את הדירה על שמי .כי העיריה רוצה את החוב. המוכר לא משלם לעיריה ואני משלמת עיריה רק ממועד הקניה - ללא חובות קודמים.
מה עושים? איזה מסמכים אני צריכה להציג לעיריה כדי שיוותרו על החוב ?
יש לי תיק הוצאה לפועל בו הגעתי להסדר תשלומים עם הזוכה. גיליתי שקיים נגדי צו עיכוב יציאה מהארץ כשביום שישי אני חייב לטוס לחו"ל. הזוכה נתן לי להגיש בקשה לביטול כל ההליכים בתיק ומחר בבוקר אגש בדחיפות להוצלפ להגישו.
שאלתי היא האם עיכוב היציאה מתבטל מיידית או שזה לוקח כמה ימים ואם באפשרותי לבקש במקום את האישור על ביטול ההליכים על מנת שאוכל לטוס ביום שישי או שאין סיכוי?
שמי ליטל, אני סטודנטית והכנסותיי כרגע נמוכות מאוד.
בחודשים האחרונים אני חורגת ממסגרת האשראי שלי, בחודש האחרון התקשרו אליי מהבנק וביקשו שאכנס לסניף להסדיר את החריגה,אמרו שאם לא אעשה זאת עד ה10.4 יוציאו מכתב התראה ויחייבו אותי בכ60 ש"ח, ב10.4 הגעתי והפקדתי כסף ששם אותי טיפה מעל המינוס המקסימלי שמותר לי.
יום למחרת כשנכנסתי לחשבון גיליתי ששלחו לי מכתב התראה (שאמרו שישלחו רק אם לא הסדיר את החוב) והמכתב עלה 120 ש"ח + 19 ש"ח על משלוח!
יותר מכפול ממה שנאמר לי טלפונית.
הלכתי לסניף על מנת לברר זאת ונאמר לי שזה עולה לי יותר כי זה כבר מכתב מעו"ד. לפי כן לא קיבלתי שום מכתב אחר, וזה כמובן מעבר לריבית על חריגה שגבו ממני 166 ש"ח!
עד לרגע זה המצב היה שהם בודקים אם הם יכולים לבוא לקראתי בצורה כלשהי שכן אני חורגת ממסגרת האשראי רק בגלל החיוב של 139 ש"ח על המכתב שהוציאו.
ובינתיים עוד לא חזרו אליי והיום נכנסתי לחשבון שלי שוב וגיליתי שהורידו לי את מסגרת האשראי לסכום נמוך יותר וכעט אני שוב בחריגה גדולה מאוד בשל כך.
מיותר לציין שהדוחות שלהם יראו שהוצא נגדי מכתב התראה ועדיין אני בחריגה ולכן הם יכולים לנקוט באמצעים נוספים שאיני בקיעה בהם. מתוך הניסיון שלכם בענייני חובות ובנקים רציתי לשאול מה עליי לעשות ואיך עליי להתנהל מולם?
בשנת 2009 חזר שיק ע'ס 270 ש'ח, בינואר 2013 נפתח תיק הוצל'פ ע'ס 1407 ש'ח ( 616 ש'ח עבוק השיק והשאר שכ'ט עו'ד) השאלה היא זו: לא נשלחו מטעם עורך דין של התובע שום מכתבי התראה ודרישה לכיסוי החוב ובנוסף גם נאמר לי בלשכת ההוצאה לפועל כי נמסרה לי התביעה ביד מה שלא קרה מעולם, וגיליתי לאחר דרישה לאמת את חתימתי על המסירה כי החתימה זויפה (בידי העתק צילום).
בדיעבד באם היה מתקבל מכתב התראה או אפילו העתק מהמסירה של ההוצאה לפועל היתי מבקשת להסדיר התשלום ללא פתיחת התיק וכל המשתמע מכך. כרגע מה ביכולתי לעשות בגלל עצם זיוף החתימה "והמסירה שלא נמסרה" בכדי להקטין את החוב.
התובע הוציא עיקול בחשבון בנק, והבנק עיקל את סכום הצק שכרגע בפק'מ. בתודה מראש!
בעלי ואני קנינו חדר ילדים ב-22 אלף ש"ח ברשת רהיטי שגם בחנות שלהם בקניון איי.די דיזיין. שילמנו מראש בשלושה שיקים. שניים כבר נפרעו ומועד ההספקה של חדר הילדים עבר לפני פסח. חשבתי שהם סגורים בגלל חג הפסח ועכשיו התברר לי כי הרשת סגרה את כל החנויות שלה ואין מענה בטלפון של השירות לקוחות. מה אני עושה? רהיטי שגם חייבים לי חדר ילדים יקר מאד בריהוט מלא ולקחו ממני 22 אלף ש"ח!! איך אני מקבלת א הכסף שלי חזרה? ממה שכתוב באינטרנט הרשת נקלעה לחובות כספיים והם לפני פשיטת רגל כנראה - הצילו!!!
כן, רהיטי שגם בדרך לפשיטת רגל כנראה וכל החנויות של הרשת נסגרו. גם אנחנו הזמנו ריהוט ל-2 חדרי ילדים ונשארנו עם הזמנה ביד ופחות כמה שיקים. הבנתי שכרגע אין מה לעשות עד שימונה לחברה כונס נכסים. אנחנו מחכים שזה יקרה כמו עוד מאות לקוחות אחרים של רהיטי שגם.... :(
אין מה לחכות למתקינים של רהיטי שגם. לא מגיעים ולא יגיעו לעולם. כל מי שנתן שיקים נפל עם החברה. הבנתי שיש חובות של מיליוני שקלים. האזרח הקטן שנפל בכמה אלפי שקלים אכל אותה כמו תמיד. רק הבנקים והספקים הגדולים אולי יקבלו חלק מהחוב. אכלנו אותה עם שגם האלה.
מרכז הקנסות הטיל עיקול על המשכורת עקב חוב. דיברתי איתם הסברתי להם שאין לי לשלם הכל במזומן אמרו לי או קיי נחלק לך לתשלומים בכרטיס אשראי אמרו לי אוקיי בשוברים אך העיקול לא יוסר עד שתשלמי. אני נשואה פלוס 4 קיבלתי משכורת 7000 על 3 חודשי הדרכה (היה עיכוב בתשלום אז הורידו לי 2000 שקל ובמשכורות הבאות שהיו פחות מ2000 שקל גם גבו ממני האם זה חוקי?
אני אישה בת 34 וכבר 10 שנים שאני נמצאת בחובות של 150,000 לפני 3 שנים עשיתי איחוד תיקים ומאז אני משלמת בסביבות 100 שח בחודש הבנקים כמובן מעוקלים ואין לי שום אפשרות להתקדם בחיים השאלה שלי אם יש לך רעיון טוב איך לצאת מהמצב הזה שמשפיע עליי גם במשאור הכלכלי אבל במיוחד במישאור הנפשי המגמה לעוף מהארץ וכרגע יש צוי עיכוב יציאה מהארץ. לחיות עם חובות זה בלתי אפשרי. אלה לא חיים. מה אני עושה לא נכון? איך אני יכולה להתקדם בחיים?
לאחרונה התנתקתי ממספר שירותים שקיבלתי מחברת סלולר. לפני ההתנתקות ביטלתי את הרשאת החיוב באשראי משום שהחברה רצתה לגבות במשך חודשיים סכום שגוי (אשר הוכר כשגוי גם ע"י הספקית) ע"ס כמה אלפי שקלים.
התרעתי בפני הספקית בפרק זמן של מעל לשבועיים לפני מועד החיוב בכדי שיתוקן וביטלתי את הוראת הקבע יום לפני מועד החיוב כי הספקית לא ביטלה החיוב השגוי (וחיוב שגוי נוסף כזה הופיע בחשבון גם בחודש שאחריו ).
בזמן שעבר עד התנתקותי המשכתי לקבל שירותים שעליהם הייתי אמור לשלם. יצרתי קשר עם הספקית ביוזמתי כ5 פעמים לפחות במטרה לקבל פירוט מעודכן ומנומק לחוב שהצטבר , וזאת כתנאי לחידוש הוראת הקבע. -אך לא קיבלתי אותו.
כל הפניות הטלפוניות הללו מוקלטות ונמצאות בידי.
אציין כי בתקופה בה הייתי לקוח נעשו בחשבוני כל מני חיובים שגויים ולמרות פניות טלפוניות ושתי פגישות מתואמות בנושא במרכזי השירות של הספקית - הדברים לא הוסדרו. למעשה ננקתה שיטת התשה (לבסוף הופנתי על ידם לפניות הציבור אך הרמתי ידיים כי מחוסר זמן וכוחות להמשיך )
לאחר התנתקותי יצרתי שוב (ביוזמתי, כאמור) קשר עם הספקית , הפעם דרך פניות הציבור ושטחתי שוב את טענותי על כל החיובים השגויים שנעשו בעבר (וכמה נוספים כאלה שגיליתי רק תוך כדי ההתנתקות) . בפניותי ביקשתי לקבל תשובה בכתב, ולבצע קיזוז הדדי כנגד החוב שלי
בזמן התנתקותי עמד החוב (לטענת הספקית) ע"ס פחות מ-3000 שח, אך לאחר ההתנתקות הוא עבר את ה-6000 שח (תוך חודש אשר במהלכו כבר לא קיבלתי שירותים. חשבון ממוצע שלי בשלב זה עמד על כמה מאות שקלים).
בנסיון לפנות לפניות הציבור הוסבר לי (טלפונית, אך לא בכתב) שנעשה זיכוי לחשבון שלי ע"ס כמה אלפי שקלים . סכום שלא היתה לספקית סיבה להעביר לי, אין לו רישום בחברת האשראי ו/או בבנק (ואשר לא יכול היה להתקיים כי אמצאי התשלום שהיה ברשות הספקית ושבאמצעותו היתה אמורה כביכול לבצע הזיכוי בוטל והוחלף בתקופת הזמן האמורה , עקב אבדן הכרטיס)
שלחתי להם שוב מייל אך פניות הציבור התעלמו מן הפניה. לא השיבבו לי בכתב אפילו פעם אחת, בהמשך הספקית שלחה איום בתביעה ע"י עורך דין ועתה קיבלתי התראה כי נפתח הליך של הוצלפ כנגדי.
שאלותי הן :
האם החברה יכולה לפנות להוצאה לפועל לפני שהשיבה לפניות שלי על חוב הדדי (שסכומו עולה על הסכום המקורי שהייתי חייב לספקית לטענתה). אני מדגיש כי פניתי ביוזמתי לחברה מספר פעמים על מנת להבין מה הסכום האמיתי, ולראות אם אמנם אני צריך לשלם להם או להיפך (כפי שאני טוען)
תכתבי להוצלפ את כל סיפור ההתנגדות לפחות כדי להרוויח זמן ובינתיים תתלונני במשרד התקשורת נגד החברה
חברות הסלולר רועדות מפחד מפני משרד התקשורת
וכן ניתן לפתוח לך הוצלפ בטרם עונים לך
אין קשר בין המקרים