יש אדם שחייב לי סכום כסף גדול, אחרי שהצטברו כנגדו עוד חובות ותיקים בהוצל"פ הוא פנה לפש"ר. בפש"ר נמכרו כל נכסיו שהיו משועבדים לבנקים ונשאר עודף של חמישים-שישים אלף שקל לנושים.
החייב לא משלם צו תשלומים ולא מגיש דוחות. לפני שנה וחצי היה דיון בעניינו והשופט נתן צו שתוך שלושה חודשים הוא צריך להשלים את כל הפיגורים ולהגיש את כל הדוחות.
לאחר כמעט שנה החייב עדיין לא השלים את הפיגורים ולא הגיש דוחות. בדיון הבא החייב טען שהוא מסכן,אין לו כסף,הוא חולה וכו' וכו'.
השופט ב"רחמיו" נתן לו הארכה נוספת על אף שהפר צו.
כחודש לפני המועד הסופי הגיש החייב בקשה להפחתת צו תשלומים ולפריסת חוב הפיגורים שלו (40K).
השופט קבע שאין להפחית את צו התשלומים ואת החוב יפרסו כך שיוסיפו לו עוד 1K לצו התשלומים ובכך למעשה פרס לו את החוב ל40 תשלומים.
בדקתי עם עו"ד שלי מה הכי כדאי לי לעשות והוא אמר שאני חייב לבטל לו את ההליך כי יש לו סיכוי טוב להוציא הפטר אחרי שנתיים.
אני כבר לא יודע מה לעשות כדי לבטל לו, הבן אדם היה מהמר כפייתי (הוא לא מודה בזה), המנהל המיוחד מתנגד להכרזתו כפושט רגל אך כל הזמן הוא מקבל ארכות כמו עכשיו וכמו בדיון הקודם על אף שהוא מפר צווים ועדיין לא שילם אפילו חודש אחד צו תשלומים כשהוא כבר שנה וחצי בהליך.
יש לציין כי את בקשת החייב לא קיבלתי לידי וגם לא את פסק הדין של השופט,האם נושים לא מקבלים מידע על התיק? איך אני אמור לעקוב אחריו?
כמו כן מה היית מציע לעשות היום? האם כדאי לנסות לערער לעליון? להראות שהוא מפר צו ובכל זאת בית משפט מאפשר לו עוד ארכות? האם לשלוח בקשה לביטול ההליכים לבית משפט על אף החלטתו?
תודה רבה מראש!!
(רק כדי להבהיר אני לא מיוצג ע"י עורך דין כי הסיכוי שאני אראה כסף מהבן אדם קלוש אך יחד עם זאת יש לי כמה חברים שהם עורכי דין שמייעצים לי קצת מידי פעם).