שלום רב, בימים הקרובים אני אמורה להיות מוחרזת פושטת רגל, ורציתי לדעת האם לאחר ההחרזה אני יכולה להציע הסדר לנושים? או שעלי לחכות תקופה עד שאוכל לסגור את הנושא?
לפני שנה נתתי צק בסך 12,000 ש''ח, הצק לא הופקד בתאריך וכעת לפני חודש נפתח תיק הוצאה לפועל על הצק הזה, מה עלי לעשות? האם יכולים לדרוש ממני לשלם עבור צק שלא הופקד מלפני שנה?
אני פושט רגל עם חוב של 300,000 ש''ח, אני עומד לקבל נכס ששוויו 1,200,000 האם לפני קבלת הנכס כדי להגיש בקשה לנושים להסדר על 200,000 ש''ח? ( חשוב לציין שמחצית סכום החוב הינו ריביות)
ברור שכדאי. אתה חייב לסגור את החוב מהר, במחיר הכי נמוך שאפשר אחרת ואם תקבל את הנכס בירושה, הנושים שלך יעלו על זה ויקחו ממך כל שקל. מקווה שיש לך עורך דין תותח שיכול לתקתק עניינים.
אם אני הולך להליך פשיטת רגל עם חובות של 290 אלף קודם כל מה היית מציע פשיטת רגל או מוגבל באמצעים?
אין לי שום רכוש שום נכסים שום דבר בעצם אני כרגע מחפש עבודה אני בן 33 אבל אני גר אצל ההורים שלי ישן שם והם לא רוצים להיות מעורבים בכלום. השאלה מה עושים או שאני אילך לגור ברחוב אין לי כסף... מה אתה מציע לי לעשות? האם לבק שמההורים עזרה לממן עורך דין?
בנאדם חייב לי 350 אלף שקל זה הלוואה שהבאתי כי ריחמתי עליו ואני סמכתי עליו אמר לי יש לי בעיות פה שם קיצר אחרי שראיתי שהוא לא מחזיר לי התחלתי לחוקר תעינין והתברר שהכול שקררררררררררררררררר כל זה בשביל הנאות שלו וכל יומים עם בחורה אחרת בחול עכשיו יש לי רק מסמך שמתעד שהבאתי והוא חתום מה אני עושה אלוהים יעזור לי
השכרתי דירה וכעת אני מסיים את החוזה, בעל הדירה מסרב להחזיר לי את הצק בטענה שיש לי חובות לעירייה, ביררתי בעיריה ואין שום חוב, כיצד אני יכול לחייב אותו להחזיר לי את הצק?
הבנק פתאום פנה אלי בטענה שקיים חוב בחשבון שסגרתי לפני 15 שנה, מעולם לא היו תנועות בחשבון ואני הייתי בטוח שהחשבון סגור פתאום עכשיו אני מקבל הודעת חוב, מה עלי לעשות? כיצד אפשר להילחם בבנק שייצר חוב בגלל שלא סגר את החשבון והמשיך להורית עמלות?
שלום לכם. נפסק כנגדי במשפט סכום עתק של שאין ביכולתי לעמוד בו גם לא בעוד עשור. מדובר בנושה אחד בודד והוא אדם אמיד מאוד שלא איכפת לו מכסף והבהיר לי שהוא כאן בשביל למרר לי את החיים וגם אם אני ישלם לו 100 שקל בחודש יש לו סבלנות. אני מוכן להגיש פשרה על 30% מהחוב למרות שאין לי עשירית מזה וזה כולל מכירת הדירה של הוריי לצערי הרב. הנושה כמו שכתבתי מסרב בכל תוקף והוא גם הנושה היחיד. האם בית המשפט יכול לאשר 19א במצב שכזה למרות שהנושה מתנגד?
מקובל 30% מינימום בהסדר נושים לפני צו כינוס אולם יש שלב בתיק לקראת הפטר שניתן בנסיבות מסויימות להציע פחות וזה יכול להתקבל על ידי הנושים. יש לקבוע פגישת ייעוץ ולבחון את התיק כדי לחוות דעה לגבי השאלה
יש לי חוב בלשכת הוצאה לפועל של 120,000 ש"ח לשני בנקים ולרשויות המס. האם אתה ממליץ לי ללכת על איחוד תיקים או לכיוון של הליך פשיטת רגל? ניסיתי להבין מתוך קריאה באתר איך מחליטים לאיזה הליך כדאי ללכת, אבל לא ממש מצאתי תשובה חד משמעית. איך מחליטים בעניין הזה?
קוראים לי מריה והסיפור שלי מתחיל בשנת 2011 אז פתחתי בשיתוף עם בן זוגי דאז מנוי סלקום, על המנוי שנינו חתמנו משום שחשבונו באותה תקופה היה מעוקל והפקיד התעקש שאם אני משלמת על החשבונות אז אני חייבת להיות רשומה בחוזה.
לפני שנתיים נפרדנו וביקשתי מהאקס שחתום איתי בסלקום ללכת לסלקום ולתת אמצעי תשלום שלו במקום שלי שכן אני כבר בתקופה זו הייתי מנוייה של חברת פלאפון והקו שלי בסלקום בוטל, אני האמנתי שבהעברת אמצעי התשלום על שמו אני מסיימת את הרומן שלי איתו ועם סלקום אך מסתבר שטעיתי.
לפני חודש התקשרו אליי מסלקום ויידעו אותי שכבעלת החשבון נצברו בו 13 אלף שקלים של חוב (כשאני שלטתי בחשבון לא היה אף לא שקל חוב) ושצריך להגיע להסדר שלפני העברה למחלקה משפטית לגבייה, וכך עשה האקס שלי ואז הלכנו לסלקום וביקשנו למחוק את שמי מהחשבון אך אלו סירבו.
משהם סירבו ביררתי את החוב ומסתבר שהחוב הוא על חמישה מכשירי סלולר שנקנו מסלקום. בינתיים אפילו בתשלום הראשון של ההסדר האקס שלי לא עמד ולא שילם ואני לא יודעת מה לעשות. אז שאלותיי הם בעצם כאלו:
1) מה האחריות שלי מול החוב ועד כמה אני פתוחה מול סלקום לתביעות?
2) האם סלקום רשאים לא ליידעה אותי שבחשבון שמבחינתם אני בעליו נרכשו מספר גדול ומעלה חשד של מכשירים אך ברגע שיש חוב מחליטים שפה כן המקום לידעה אותי ולראות בי אחראית ?