לפני שלוש שנים קיבלתי דוח תנועה, כנראה הנושא פשוט נשכח ממני עד שלאחרונה קיבלתי הודעה מעורך דין והקנס שילש עצמו. בתקופת קבלת הדו''ח התגוררתי עם הורי ומאז עברתי דירה ומעולם לא קיבלתי שום התראה בנושא לדירתי. כיצד עלי לנהוג על מנת להקטין את החוב לסכומו המקורי?
קיבלתי לפני כשנה צקים עבור שירות שנתתי, את הצקים נתתי עבור קניית רכב. הצקים חזרו וכעת נפתח כנגדי תיק בהוצאה לפועל. האם זה יתכן? מדוע התיק שנפתח לא נפתח כנגד בעל הצק? מה עלי לעשות כעת?
אני נמצא באיחוד תיקים, לאחר איחוד התיקים נוצר לי חוב חדש ובעל החוב החל בהליך כנגדי בהוצאה לפועל. שאלתי היא האם יתכן ויבוטל איחוד התיקים עקב יצירת חוב חדש?
במשך תקופה ביצעתי עיקולמשכורת לגרוש שלי בשל אי תשלום דמי מזונות. לאחרונה הוא עבר עבודה ומקבל את הכסף כנראה במזומן כדי להתחמק מהעיקול, מה עלי לעשות? כיצד ניתן לעקת משכורת שניתנת במזומן?
סעיף 303 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995, קובע כי זכות לגמלת כסף אינה ניתנת להעברה, לערבות או לעיקול בכל דרך שהיא אלא לשם תשלום מזונות המגיעים לפי פסק דין של בית משפט. הגנה זו עומדת לכסף במשך שלושים ימים מיום שהכסף בחשבון ולאחר מכן הבנק רשאי לנכות מהגמלה כל סכום שנתנו לזכאי לגמלה על חשבונה.
אחי הצעיר הסתבך בחובות גדולים ונקבע כנגדו צו איסור יציאה מהארץ, לאחר בירור נאמר לו שהוא יוכל לצאת בתמורה לערבות. שאלתי היא האם הערבות מבוטלת אוטומטית עם חזרתו לארץ?
נתבע חויב על ידי בית משפט לשלם לי כ- 40,000 ש"ח אותם לא שילם.
הנתבע אינו מתגורר בארץ ולא ברור לי אם קיימים לו נכסים בארץ.
מהי הפרוצדורה בפיחת תיק בלשכת הוצאה לפועל ועלותה והאם זה משתלם עבור סכום החוב? האם זה יעיל במידה ואין לנתבע כל נכסים בישראל? האם יש לך רעיונות אחרים לגביית הסכום לפי פסק הדין?
לפני כשנתיים הלוותי כסף לזוג חברים ועד היום הם משלמים כשמתחשק להם, אם מתחשק להם, לרב בכלל לא משלמים.
לא היה הסכם כתוב אלא הסכם בע"פ, היום לאחר שנתיים הצלחתי להוציא מכתב שהם חייבים את הכסף וחתמו על יתרת החוב.
מדובר היום אחרי החזרים על סכום של 4,163 ש"ח. יש לחייבים תיקי הוצאה לפועל כך שאיני חושבת שזה גורם שייאלץ אותם להחזיר. מה אתה ממליץ לעשות על מנת לגבות חוב במצב כזה?
העובדה שיש להם תיקי הוצאה לפועל לא אומרת דבר ייתכן ולא פועלים נגדם כלל או לא נכון. יש לפעול מולם בהוצאה לפועל וניתן לבצע פעולות רבות שיסייעו בהחזר החוב. פנו לקביעת פגישת ייעוץ
ברצוני לדעת אני מתארגן להליך של פשטר אני רוצה להבין אם מורידים את כל הריביות שהיו עד היום בהוצאה לפועל ואת כל השכר טרחה והוצאות שנפתח בכל תיק ובגלל זה גדל התי'ק 200אלף אפילו פחות היום חצי שנה הוא עומד על בערך 400 אלף
נתתי לחבר הלוואת מזומן בסך 2000 ש''ח וכעת הוא ממציא תירוצים שאינו יכול להחזיר אותם למרות שיש לנו מקרים משותפים שאומרים שיש לו כסף. רציתי לדעת האם ניתן לפתוח הוצאה לפועל על כסף שניתן במזומן ואין לי הוכחה כי הוא ניתן?
אני מנהל חברה בע"מ ומתמודד כבר לא מעט זמן עם שיקים של לקוחות ללא כיסוי. חלקם חזרו אכ"מ וחלקם לקוחות הודיעו לי לא להפקיד בגלל שאין להם כיסוי. אני שומר את כל השיקים אצלי ובמשך חודשים ניסינו לבד לטפל בגבייה. מאז תחילת שנת 2014 הצטברו שיקים בסכום מטורף של מעל 80,000 ש"ח. רציתי לדעת באילו כלים אתה יכול לסייע לנו לגבות את השיקים והאם אתה עוסק בגבייה מהסוג הזה.
אודה לך על הסבר לגבי האפשרויות שעומדות בפנינו.
תודה
שלום,
אני נמצאת בעיצומו של הסדר עם הנושים לפי פש"ר סעיף 19א. סכום חובותיי עומד על 84,000 ש"ח לפי התביעות חוב שהתקבלו לפי העו"ד שניתן לי הוא נמצא כעת במגעים מול הנושים. לפניי שבועיים לערך הוא אמר לי שהוא סגר עם הנושים על סכומים
ולפניי כשבוע הוא אמר לי שהנושים רוצים "ליישר קו" ולקחת כולם את אותו אחוז לפי הגבוה.
לדוגמא, הוא סגר עם הבנק על 50% מהחוב, ועם פלאפון על 30% מהחוב. וכעת הוא טוען שפלאפון רוצים גם 50%. זאת על אף שהסכימו על אחוזים נמוכים יותר. כמו כן, הטענה העיקרית של העו"ד שלי היא שהנאמן הוא זה שיכול לסבך את העניינים ולדרוש מכולם סכום גבוה יותר, וזאת על אף שסוכם עם כולם כבר סכומים ספציפיים.
ברצוני לפתוח תיק הוצל"פ נגד חברה שלה יש חובות רבים. כיצד אוכל לדעת האם יש נגדה תיק איחוד? זאת כיוון שאני חושש שאין לה נכסים שאוכל לממש.
לחלופין, ברצוני להפעיל לחץ על בעלי החברה באמצעות בקשה לפירוק. האם בתור בעל חוב עליי להגיש בקשה כזאת? והאם עליי להיות מיוצג ע"י עו"ד? מהי גובה האגרה להערכתך?
תפנה אל משרד חקירות פרטיות שיאתרו לך את החייב ואז תוכל לפעול. זה קורה המון שחייבים נעלמים ומחליפים כתובות בשביל לנסות ולהתחמק מתשלום חובות. אל תוותר. זאת מדינת ישראל היקרה שלנו
כאשר מתנהל תיק פשיטת רגל בית משפט של פשיטצת רגל הוא הקובע . ככל שהזמנים תואמים עלייך לטפל בחוב המזונות מול הנאמן או הכונס מי שמטפל בתיק שלו. מוצע לך להיעזר בשירותי עורך דין המתמחה בתחום
אם מדובר בתיק שטרות אז ניתן להגיש התנגדות לביצוע שטר תוך 30 ימים בתיק של פסק דין הרי שכבר התנהל משפט ואם לא נכחת בו תוכל לבקש לבטל את פסק הדין ולעכב הליכי הוצאה לפועל
אתה אמור לפנות אל לשכת ההוצאה לפועל ולהגיש התנגדות לביצוע שטר, ואז אם תתקבל ההתנגדות שלך, הליכי ההוצאה לפועל יוקפאו והתיק יעבור לדיון בבית המשפט. ממליץ לך להתייעץ עם עורך דין ולפעול בצורה חכמה, כי מה שכותבים על גבי ההתנגדות הופך בהמשך להיות כתב ההגנה שלך בבית המשפט ולכן לעל מילה יש הרבה משמעות.
בעקרון כן אולם היחס כלפי מבקש כזה השתנה בשנים האחרונות וכיום מצופה מאדם שיתאמץ ויכסה את חובותיו גם אם באופן חלקי אלא אם כן הוא לא יכול לעבוד מחמת נכות וכדומה
שלום רב, רציתי לדעת האם אדם שפשט רגל לפני מספר שנים ומבקש שוב פשיטת רגל האם הוא יקבל אותה? האם יכול להיקבע שהחובות לא נעשו בתום לב רק מאחר וזו פשיטת הרגל השניה שלי?
פשיטת רגל שניה היא נושא מורכב בעיקרון ניתן להגיש לאחר 5 שנים מההפטר בקשה לפשיטת רגל ואולם הנאמן בתיק הראשון הופך נושה בתיק השני ויש השלכות רבות להתנהלות החייב במהלך התקופה מההפטר עד לבקשה השניה בכל מקרה מומלץ להתיעץ עם עורך דין מומחה בנושא בטרם פועלים