פורום פשיטת רגל Bankruptcy Law מנוהל על ידי עורכי דין ומומחים פיננסים...
פורום פשיטת רגל בהנהלת עו''ד ג'קי בובליל | עמוד 127


עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (13) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 13 reviews

פורום פשיטת רגל


נושא
מחבר
תאריך ושעה

מאיר י
12/08/2014 02:47
שלום רב, לפני שלוש שנים חברה בה עבדתי עברה פירוק ולא קיבלתי את המשכורת וכספי הפיצויים, האם אני יכול לדרוש את כספים עכשיו לאחר שחלפו שלוש שנים?
עו"ד יואב קומבליס
12/08/2014 09:31
יש לבדוק באיזה שלב נמצא הפירוק והאם החברה כבר פורקה או חוסלה תוכל גם לפנות לביוטוח לאומי לתבוע את זכויותיך ככל שלא התישנו
כרמית ח
11/08/2014 12:10
החלטתי לתבוע חברה קטנה שחייבת לי כסף בתביעה קטנה, שלחתי אליהם את התביעה וקיבלתי תשובה שכרגע כל ההליכים מעוכבים עד אשר יגיע הסדר הנושים, מה זה אומר? מה עלי לעשות?
עו"ד יואב קומבליס
12/08/2014 09:30
ממי קיבלת תשובה? נראה כי החברה בהליכי פירוק ויש לפעול מול הנאמן או המפרק שמונה המטפל בתביעות חוב של החברה
דנה
11/08/2014 00:30
שלום, אני פושטת רגל כבר מספר שנים, לאחרונה ביקשה אימי שהיה מיופת כוח בחשבון שלה למקרה שיקרה משהו והיא תצרתרך כסף אך לא תוכל להוציא בעצמה. האם אני יכולה להיות מיופת כוח למרות שאני בהליך פש''ר?
עו"ד יואב קומבליס
11/08/2014 10:48
מורכב ומצריך אישור בית משפט פני לקביעת פגישת ייעוץ בנושא
אהוד
11/08/2014 08:11
בוקר טוב עורך דין קומבליס

רציתי לשאול אותך האם אני יכול להתנגד להעלאת התשלם החודשי בהליכי פשיטת רגל? לצורך העניין אני משלם 800 ש"ח ורוצים להעלות לי אותו - האם ניתן להתנגד להעלאה שכזו? כמובן שצריך סיבות משכנעות כמו טיפולי שיניים הרכבת משקפיים מיוחדות
האם הדבר ניתן?

אודה לתשובתך
אהוד
עו"ד יואב קומבליס
11/08/2014 10:47
ניתן להתנגד כמובן אולם תלוי בנסיבות העלאת התשלום וסיבות ההתנגדות לגופו של עניין.
אלעד
10/08/2014 22:31
ערב טוב עו"ד קומבליס,

תודה על אפשרות להתייעץ איתך בפורום ובאתר. מקווה שתהיה לך הסבלנות לעזור ולהסביר לי מה עלי לעשות במקרה הבא:

בחודש יוני 2013 הושכרה ע"י מכרה שלי דירה וביקשה שאערוב לה, במעמד החוזה הובהר מספר פעמים ע"י המשכיר שבמידה ותהיה איזושהי בעיה, בעזרת סעיף בחוזה בהודעה מראש של 60 ימים החוזה יהיה בטל ומבוטל.

לכן ערבתי לה ומסרתי 12 צ'קים שברשותי אל בעל הדירה בהתניה כי התשלום יתבצע על ידה כל חודש במזומן ואני אקבל את הצ'ק של אותו חודש בחזרה אליי.

בחודש ספטמבר פניתי אל בעל הדירה ומסרתי לו כי המשכירה אינה מתכוונת לשלם את שכ"ד וכי אני מעוניין לממש את הסעיף הנ"ל בחוזה ולמעשה לצאת מן הדירה, אף הגדלתי ועשיתי והעברתי לו כסף דרכה עבור שכ"ד של אוקטובר.

לאחר מספר שיחות עם בעל הדירה הוא טען כי אינו יכול להוציא אותה (בניגוד למה שנאמר לי במעמד חתימת החוזה, ובניגוד למה שכתוב בחוזה כי ניתן בהתראה של 60 ימים מראש לבטל את החוזה) ואמר כי ינסה להוציא אותה מן הדירה ויעדכן אותי.

פניתי שוב לאחר מספר שבועות אל הבעלים ונוכחתי לדעת כי היא עוד לא הוצאה מן הדירה וכי בעל הדירה אינו נקט בשום הליך כנגדה, פניתי אליו שוב ואף ציינתי כי אני מוכן לשלם לו את אותו החודש מראש ע"מ לסיים את הפרשה ושהוא לא ייפגע מכך בתשלום השכ"ד.

לאחר מספר ניסיונות הידברות עם בעל הדירה פניתי אל אבי בכדי לבקש עזרה, אבי נפגש מספר פעמים עם בעל הדירה ושוחח איתו בניסיון להגיע להסדר עמו.

אבי הציע לשלם בכדי להגיע להסדר עם בעל הדירה, באחד מן המפגשים בעל הדירה מאחר והחוזה היה ברשותי אף הציע לקרוע את החוזה ולעשות חוזה חדש ללא ידיעתה של השוכרת ובו אני אהיה השוכר ולא הערב לחוזה ע"מ לטעון להסגת גבול מאחר ואין לה כל רשות להיות בשטח המשכיר.

אבי לא היה מוכן בשום פנים ואופן לרמות בצורה כזאת מאחר והוא אדם ישר ושם נפסקו השיחות עם בעל הדירה.

לאחר מספר חודשים פניתי שוב לבעל הדירה בניסיון להגיע להידברות איתו וגיליתי כי הוא לא פתח בשום הליך חוקי ע"מ לפנות אותה מהדירה והוא פשוט השאיר אותה שם מספר חודשים עד שניסה לפנות אותה ע"י החלפת המנעולים ללא הצלחה. רק בסוף חודש מרץ הוא הוציא משם את חפציה (כשלמעשה החוזה נגמר בחודש יוני) ושוב החליף מנעולים.

כעת קיבלתי מכתב אזהרה מלשכת הוצאה לפועל בו אני נדרש לשלם צ'קים עבור חודשים נובמבר, דצמבר, ינואר, ומרץ.

נדמה כי היה נוח לבעל הדירה לפנות ישר אליי מבלי לממש שום דרך ע"מ לגבות מהשוכרת את הכסף.

נשאלות כאן מספר שאלות :

1. האם בעל הדירה יכול לממש הליכים כנגדי מבלי שמימש הליכים כנגד השוכרת?
2. האם בעל הדירה זכאי לבקש תשלום גם לאחר ההודעה מראש לביטול בצמוד לסעיף בחוזה שניתן לבטל בהתראה מראש?
3. האם ניתן להגיש התנגדות ובקשה לדיון בבית משפט לצורך עניין זה?
4. מה הן זכויותיי במקרה הזה? ומה ניתן לעשות?

בתודה מראש,
אלעד.
עו"ד יואב קומבליס
11/08/2014 10:47
הנושא מורכב מכדי מתן מענה מפורט לכל שאלותיך. תוכל להגיש התנגדות לביצוע שטר בהוצאה לפועל ולהתגונן בטענות שהעלית כאן. מוצע לך לפנות לקביעת פגישת ייעוץ ובדיקת מסמכים בטרם תפעל
היי שאלה
לירו
09/08/2014 04:42
איןן לי רכוש אין לי נכסים אין לי שום דבר לא עובד כי יש עיקולים על המשכורת לא פרייאר חובות 700 אלף שתפחו מה עושים?הסברתי לרשמת שאין לי כלום ואין לי איך לשלם אגורה מה קורה במצב כזה?
עו"ד אבי קיסוס
10/08/2014 11:36
אשמח אם תפנה אלי לפגישת יעוץ לא מחייבת
עו"ד יואב קומבליס
10/08/2014 09:27
נראה כי הנך במצב המתאים לפשיטת רגל. פנה לקביעת פגישת ייעוץ.
בו ציון
06/08/2014 11:15
עקב ניהול תיק בצורה רשלנית, חוייבתי לשלם 100000 שח. אני אדם מבוגר בן 80, ללא רכוש, חי מקצבת הביטוח הלאומי ומקצבת נכות של ניצולי שואה, מתגורר בדירה מרוהטת של הבן שגר בחו"ל ואני נוהג ברכב ישן שנתנה לי הבת שלי. שאלתי מה יכולות להיות התוצאות אם יפתחו נגדי תיק הוצאה לפועל, האם יוכלו לעכל משהוא מהבית כשהתכולה והדירה הם של הבן, ובכלל מה יכולים לעשות נגדי והאם יוכלו להטיל עלי איזושהן מגבלויות כמו ייסור יציע מהארץ או כל מגבלה אחרת והאם יוכלו לחייב אותי לאיזשהו תשלום חודשי.

אני מודה לכם מראש
בן ציון
עו"ד יואב קומבליס
10/08/2014 09:31
בעקרון התשובות לשאלות שלך חיוביות. אני אשמח לסייע לך פנה לקביעת פגישת ייעוץ. נבדוק מה קרה ולמה חוייבת בסכום כזה והאם ניתן לעשות דבר בנושא.
היי שאלה
שי
07/08/2014 01:36
נושה של בנק רוצה לפתוח נגדי פשטר לא הבנתי למה החוב גדול ואין לי שום רכוש והוא 1 מתוך 5 שאני חייב רובם בנקים מה עושים זה לטובתי
עו"ד יואב קומבליס
10/08/2014 09:29
מורכב ותלוי מכדי לתת מענה בפורום מוצע לקבוע פגישת ייעוץ ובדיקת מסמכים. ככלל לאחר הגשת התראה לפשיטת רגל ניתן להתנגד לה בנסיבות מסוימות אולם לא פרטת בשאלה את הנתונים..
צ'קים
חגי ד.
10/08/2014 08:13
בוקר טוב

אני צריך עצה של עורך דין בבקשה למקרה הבא: יש לי ארבעה תיקים בלשכת הוצאה לפועל פתוחים אבל לא תבעו אותי חלק מהתיקים זה צ׳קים שחזרו וחלק זה הלוואה שאני ערב לה ובעל ההלוואה לא משלם בגלל זה יש לי תיק רציתי לדעת מה אני יכול לעשות כול עוד לא טובעים אותי אני לא יכול לעשות פשיטת רגל כמה זמן התיקים יכולים לעמוד כך
את ההלוואה אני משלם כול חודש
תודה לך מראש
RE: צ'קים
עו"ד יואב קומבליס
10/08/2014 09:26
כאשר התיקים פתוחים בלשכת ההוצאה לפועל כנראה שכבר תבעו אותך ולא התגוננת או שמדובר בתיקי שטרות שאז ישירות פותחים תיק בהוצאה לפועל ללא תביעה מקדימה ויש לך 30 ימים להגיש התנגדות. כפי הנראה כבר חלף המועד וחבל. ככל שיש לך אפשרות להתגונן פעל ומוצע לך לפנות לקביעת פגישת ייעוץ
דני
05/08/2014 22:38
לאחר כ 4 שנים כפושט רגל זכיתי לפני שנה וחצי בהפטר חלוט, היום 18 חודש לאחר מכן קיבלתי שיחת טלפון ממשרדה של הנאמנת בתיק (הסגור כעת) שלי דאז והמתמחה שלה מודיע לי להתייצב במשרדה ל״חקירה״ כשתהיתי אם אמר חקירה, חזר בו ואמר שזאת שיחת הבהרה או משהו דומה לזה, ושגם לאחר קבלת הפטר אני נמצא ב״השגחה״
האם ההליך הזה תקין/נורמלי? האם אני יכול לסרב? והאם כדאי להגיע עם עורך דין?

בברכה ותודה
דני
עו"ד יואב קומבליס
10/08/2014 09:23
תמוהה, ייתכן ורוצים לברר משהו שנודע בדיעבד לא יכול לומר בוודאות מוצע לך להגיע עם עורך דין לפגישה בפרט כאשר בידיעה שלך הסיבה לקריאה
חנוך
31/07/2014 14:36
בידי החלטה של בית משפט לתשלום כנגד חברה שעבדתי בה בעבר. התשלום לא בוצע מעולם. החברה נטשה את המקום שבו פעלה וכרגע פועלת ממשרד יו"ר הדירקטוריון שמעולם לא טרח להירשם כדירקטור. הכתובת המופיעה ברשם החברות אינה נכונה ויותר מזה אותו יו"ר דירקטוריון מחזיק בציוד החברה שממנו ניתן להיפרע.

כיצד אני יכול להפנות את ההוצאה לפועל למשרדו של יו"ר הדירקטוריון ושלא יפנו לכתובת ברשם החברות שהיא חסרת ערך? האם יש דרך יעילה לגבות חובות מהחברה לפי הניסיון שלך?

תודה
חנוך
עו"ד יואב קומבליס
05/08/2014 12:15
בוודאי שיש דרך, משרדי עורכי דין המתמחים בתחום הגבייה יודעים לבצע את המלאכה היטב ומוצע לך לפנות למשרד כזה על מנת שייגבו עבורך את החוב
גירושין
אבנר מיהוד
31/07/2014 07:40
לפני שנה התגרשתי, וסיכמתי עם גרושתי שהיא תפחית את דמי המזונות והיא תקבל את הדירה ותשלם מידי חודש את המשכנתא שנותרה על הדירה, האם יש סכנה שכאשר אבקש פשיטת רגל יבקשו שאמכור תבית?
עו"ד יואב קומבליס
05/08/2014 12:14
נושא מורכב תלוי בהסכם שיש ביניכם, בכתב בע"פ וכו' יש לבחון את הדברים בטרם אוכל לתת לך מענה לשאלתך נא לקבוע פגישת ייעוץ בנושא
חלי
04/08/2014 02:11
אני פושטת רגל משנת 2000 ורציתי לשאול איכן ניתן לברר את יתרת החוב שנשארה על מנת לשקול אפשרות לבקשת הפטר?
עו"ד יואב קומבליס
05/08/2014 12:12
אצל הכנ"ר, נאמן,
יפית ח
04/08/2014 08:23
לפני מספר שנים כאשר התגוררתי בארה"ב אימי נכנסה לחשבוני כשותפה מלאה ( בשביל לעשות שינויים ותיקונים) היום אני במצב קשה של חובות בעקבות פיטורי, האם אימי הופכת ערבה לכל חובותי מאחר והיא שותפה בחשבון? האם ניתן להוציא אותה בטרם התחלת הליך של פשיטת רגל.?
עו"ד יואב קומבליס
05/08/2014 12:11
אמך שותפה בחשבון ולא ערבה. השאלה האם זה ביחד ולחוד או לא יש לבדוק את מסמכי החשבון וכתב התנאים מול הבנק כדי לענות על שאלותייך. ייתכן ובהסדר נכון יהיה ניתן להוציא את אמך מהתמונה לפני פשיטת רגל
לינוי
04/08/2014 09:10
שלום עורך דין קומבליס הנכבד,

לפני כשנתיים בעלי ואני היינו בהליכי גירושין, באותה תקופה היו לנו חובות רבים, אני החלטתי לשלם את מלוא הכספים בהסדר להוצאה לפועל והוא בחר להכריז על פשיטת רגל. כיום חזרנו להיות ביחד, לטענתו הוא צריך לקבל הפטר בעוד כחצי שנה והוא אומר לי שגם אני צריכה להכריז על פשיטת רגל כדי שהחובות לא יהיו עלי. אני בעוד כמה שנים רוצה לקבל משכנתא וחוששת שאם לא אשלם / אכריז על פשיטת רגל לא אקבל משכנתא, למרות שלא ברור לי מה עדיף לי, האם אני צריכה להכריז פשיטת רגל או שאצטרך לשלם גם את החובות שלו בהסדר עם הוצאה לפועל בלי ברירה?
עו"ד יואב קומבליס
05/08/2014 12:10
הנושא מורכב, ברור שפשיטת רגל או חובות בהוצאה לפועל ימנעו ממך לקבל משכנתא פני לקביעת פגישת ייעוץ ובדיקת מסמכים על מנת למצוא את הדרך הנכונה לטפל בנושא
יבגני
03/08/2014 07:30
אני פושט רגל, קיבלתי בירושה משותפת עם אחותי את דירת הורי, האם יש דרך שלא האלץ למכור את הדירה?
עו"ד יואב קומבליס
05/08/2014 12:09
ייתכן, פנה ללא דיחוי לקביעת פגישת ייעוץ
ברוך
02/08/2014 00:34
אני פושט רגל כבר שש שנים, כרגע אין לי עורך דין שמייצג אותי, האם באיזה שהוא שלב יעדכנו אותי שאני זכאי להפטר? או שהשאלה נדונה רק אם אני מגיש בקשה?
עו"ד יואב קומבליס
03/08/2014 10:16
הגשת בקשת הפטר תלויה בנסיבות בהן נוהל ונמצא התיק לאחר 6 שנים ייתכן מאוד והתיק בשל להגשת בקשת הפטר . אינני מכיר את נתוני התיק ועמדת הכנ"ר או הנאמן לגבי בקשה כזו מוצע לך להיעזר בשירותי עורך דין על מנת להגיש את הבקשה בזמן ובנוסח המתאים ביותר.
נימרוד ח
01/08/2014 10:07
חתמתי לחבר טוב ערבות, ועכשיו אותו חבר פושט רגל, קיבלתי מעורך הדין של הבנק שבו חתמתי ערבות מכתב התראה, מה אני יכול לעשות? האם ניתן לצאת מהערבות שחתמתי?
עו"ד יואב קומבליס
03/08/2014 10:06
ייתכן וכן תלוי בנסיבות חתימת כתב הערבות ותוכנו. יש לבחון את המסמכים בטרם ניתן לתת לך מענה מקצועי ומדויק פנה לקביעת פגישת ייעוץ
יריב ל
03/08/2014 04:03
שלום עורך דין נכבד,
אני ממש לחוץ, אני גר באזורי העימות, אישתי שהיא בעלת עסק פרטי לא עבדה כלל החודש, ואני מפחד שלא אוכל לעמוד בהחזר החודשי. האם יתחשבו במצב הביטחוני?
עו"ד יואב קומבליס
03/08/2014 10:08
ייתכן וכן אינני מבין למי אתה מתכוון בדיוק שאלתך איננה משפטית פנה לגורמים המתאימים
שאלה
יותם לוי
02/08/2014 15:15
האם ערב ששילם כסף עבור החייב יכול להגיש בקשה כנושה בהליך פשיטת הרגל לקבלת הכספים ששילם בחזרה?
RE: שאלה
עו"ד יואב קומבליס
03/08/2014 10:09
בנסיבות מסוימות כן אם תפרט אוכל לענות מפורט יותר




: עבור אל עמוד
 
close