הבנק הגיש בקשה להכרזה על פשיטת רגל, בנתיים הצלחתי להגיע איתם להסדר של החזרת הכספים, כעת ברצוני לדעת כיצד עלי לבטל את בקשתם טרם ההגעה להסדר? האם עלי לפנות אליהם בבקשה שיבטלו את בקשתם?
לפני שנה וחצי עשיתי איחוד תיקים ונקבע לי סכום גבוה מידי ולכן לא עמדתי בצו התשלומים שילמתי רק מספר חודשים ואז פוזר התיק, לאחר מכן נעשה איחוד מחדש של התיק לאחר בקשתי, אבל לא הופחת סוכם ההחזר, ושוב לאחר תשלום במשך ארבעה חודשים לא הצלחתי לעמוד בתשלום ושוב פוזר התיק. מה אני יכול לעשות?? מדוע לא מסכימים להקטין מעט את סכום ההסדר כדי שאוכל לעמוד בו?
ניתן לי צו כינוס לפני כחצי שנה, בעקבות בקשת הנושה לביטול הכינוס ובעקבות תגובת המנהלת המיוחדת בית המשפט המחוזי ביטל לי את צו הכינוס, מה עלי לעשות עכשיו האם אני יכול להגיש ערעור ולאן אני פונה בבקשת הערעור לבית משפט המחוזי? ובמה זה כרוך?
סעיף 150 לפקודת פשיטת הרגל קובע : "נפגע פושט הרגל, נושה או אדם אחר על ידי מעשה או החלטה של הנאמן, רשאי הוא לפנות לבית המשפט, ובית המשפט רשאי לאשר, לבטל או לשנות את המעשה או ההחלטה וליתן כל צו בענין כפי שיראה צודק."
מוצע לך לפנות לקביעת פגישת ייעוץ שכן הנושא מורכב מכדי להתמודד ללא ייעוץ מקצועי
שאלה מורכבת, תלוי בצו המינוי, מי האפוטרופוס וכמה זמן הוא אפוטרופוס? ייתכן ויהיה צורך באישור בית משפט. מוצע לקבוע פגישת ייעוץ בנושא ובחינת המסמכים הרלוונטיים
בית המשפט קבע שהמזונות יהיו נמוכים יותר, והדירה תהיה שייכת לגרושתי וילדי עד אשר הם יגיעו לגיל, 18. כרגע הנאמן רוצה למכור את הבית, האם יש דרך להילחם בזה? כביכול הבית לא ברשותי עד שילדי יהיו בני 18
לפעול ללא דיחוי להגשת תביעת חוב ובמידה ועבר המועד להגשתה להגיש בקשה להארכת מועד להגשת תביעת חוב. מוצע לך לפנות לעורך דין המתמחה בתחום על מנת שיגיש עבורך את התביעה.
כפי הנראה הכוונה "ביחד ולחוד.." כלומר כל אחד מהחייבים חייב לשלם את החוב ללא קשר ליתר החייבים. אם החוב לא משולם ניתן לפנות ללשכת ההוצאה לפועל לגביית החוב. תוכל להיעזר בשירותי עורך דין (מומלץ) אולם אין חובה לעשות כן
אם חייב מעוניין להתנגד לתביעת חוב שהוגשה כנגדו, עד מתי יכול לעשות זאת? האם יכול להמתין להכרעת הנאמן ואז להתנגד? האם חייב לעשות זאת לפני הכרעת הנאמן? האם מקובל שהנאמן פונה לחייב לקבל תגובתו בעניין תביעת חוב בטרם מכריע בה?
בסוגיית מעמדו של החייב על פי פקודת פשיטת הרגל יכול החייב להשיג על החלטת נאמן או בעל תפקיד בתביעת חוב שהגיש הנושה בתיק פשיטת הרגל, באופן עקרוני, אין מניעה לאפשר לחייב לתקוף החלטות של בעל התפקיד, מקום בו הדבר מוצדק ומקום בו זכויותיו של החייב עשויות להיפגע כתוצאה מאישורה של תביעת חוב פלונית (דוגמת מצב בו ביכולתו של החייב להראות כי דחיית תביעת החוב עשויה להגדיל באורח משמעותי את סיכוייו לאישור הסדר או למתן צו הפטר)
לאחר שביצעתי תביעה קטנה נקבע כי על הנתבע לשלם לי 8000 ש''ח תוך 30 יום, נאמר לי שזו אחריותו לדאוג להעביר את התשלום, ובמידה והוא לא יעביר יתוסף לחוב ריבית איחור. כרגע עברו כבר חודשיים וחצי, ואני אובדת עצות למי עלי לפנות? כיצד אקבל את כספי בחזרה?
שלום אני פושט רגל, לאחרונה נאמר לי שיש רצון למכור את הבית שלי ושל גרושתי ( כרגע גרושתי מתגוררת בו עם שני ילדנו) האם יכולים לחייב את גרושתי שאיננה פושטת רגל למכור את הבית?
הייתי חייב כסף לחברת פמה מימון עבור רכש שרכשתי בקל אוטו. את התשלום לרכב העבירה פמה לקל ישירות. לא עמדתי בתשלומים לקחו לי את הרכב וקיבלתי הודעה שהרכב נמכר. (ככל הנראה לקל אוטו מסתבר בדיעבד) עכשיו קל אוטו רוצים שאני אשלם את ההפרשים מהמכירה וגם עשו לי מלא עיכולים
השאלה אם הייתי חייב כסף לפמה מימון ולא היה לי שום קשר לקל אוטו
למה אני צריך לשלם לקל אוטו את הכסף ? מותר לחברה למכור את החוב שלי ולהעביר אותה לחברה אחרת שתדרוש את הכסף ?
לפני שנה וחצי לאחר הסתבכות כלכלית שמוטטה אותי עזבתי את הארץ, כרגע לאחר שחסכתי כסף אני רוצה לפעול על מנת לסיים את חובותי בארץ. האם אני יכול לעשות זאת מפה? האם האלץ לחזור לארץ?