שלום רב, שילמתי 15,000 ש''ח עבור לימודי תיכנות, ולאחר שלושה שיעורים החלטתי שאינני מעוניין להמשיך. אני חתום על חוזה בו נאמר כי אין החזר כספי. האם הכסף שלי אבוד? מה אני יכול לעשות?
חבר של בעלי ביקש שנסייע לו כספית, נתנו לו 20,000 ש''ח והוא נתן לנו צקים למשך שנה וחצי, אבל הצקים חוזרים והוא פתאום אומר שאין לו דרך להחזיר לנו את הכסף, מה אפשר לעשות?
חברה שאני עובדת בה מזה שמונה שנים הודיע על פשיטת רגל ופיטרה את העובדים, אני בדיוק התחלתי חופשת לידה, ולא יודעת מה לעשות, האם ביטוח לאומי ישלם לי עבור החופשה? למי עלי לפנות?
שלום, אני פושט רגל, ולאחרונה עברתי לגור עם חברה שלי, עד עכשיו הייתי שוכר דירה, הדירה של החברה שייכת לה ולכן אינני משלם שכירות, האם עלי לדווח על שינוי בהוצאותי, האם אני יכול לבחתום חוזה עם חברה שלי שאני משלם לה עבור מגורים בדירה?
לאור השלכת הדברים על ההליכים בהם הנך מצוי פנה לקביעת פגישת ייעוץ בטרם חתימה על מסמכים משפטיים . ברור כי עליך לדווח על כל שינוי שאם לא כן יכול להיחשב הדבר לניהול הליכים שלא בתום לב ולהשפיע על סיכוייך
לפני ארבע שנים התגוררתי ברמת גן למשך שנה שבסיומה הה לי חוב ארונונה, שילמתי את רובו ונשאר סכום של 500 ש''ח שפשוט שכחתי ממנו, מאז עברתי להתגורר בירושלים ושיניתי את כתובתי במשרד הפנים, עכשיו כעבור ארבע שנים פתאום אני מקבל מכתב התראה בו יש תתשלום נוסף של 1000 ש''ח על שכר טרחה, האם אני יכול לדרוש שיבטלו את ההוצאה הזו, הרי יכלו להשיג אותי כל הזמן הזה לא התחבאתי ובאמת ובתום לב שכחתי מהחוב...
בעיקרון פניה לאורחים היא בשיקול דעתכם. לידיעתך, ביהמ"ש דחה בפסק דין בקשת נאמן בפשיטת רגל לתפוס מתנות שיקבל החייב בחתונתו באולם. נקבע כי הפעולה פוגעת בכבוד האדם ובעיקר בכלה ומשפחות החוגגים שהינם צדדים שלישיים. במקרה ההוא נקבע גם מבחינת עלות מול תועלת שנראה כי אין טעם בפעולה.
בש"א 9108/2099 ירושלים
אני בן 30 חובות של250 אלף בגלל ריביות כי אני לא משלם אין לי איך אני רוצה ללכת לפשיטת רגל ולפתוח דף חדש אני גר אצל ההורים ומרוויח 5000 שקל ההסתבכות נבעה מלקיחת הלוואה מכל בנק לסגור הלוואה אחרת תהיה אפשרות לקבל הפטר אחרי 18 חודשים בהכרזה? אין לי כלום לא רכוש לא רכב לא שום דבר
לפני שלוש שנים רכשתי דירה מכונס נכסים, וכעת ברצוני למכור אותה אך להפתעתי גיליתי שלמרות שהדירה רשומה על שמי יש עליה עיקול, מה עושים עכישו? כיצד מבטילים את זה?
סיימתי את לימודי בשנת 2002, לאחרונה פניתי למכללה על מנת לקבל את גליון הציונים שלי והם סרבו ואמרו שיש לי חוב של 7000 ש''ח מהלימודים שטרם שולם. מעולם לא קיבלתי מהם הודעה שיש לי חוב ועברו מלא שנים, והכי חשוב אני ממש לא זוכר שהיה קיים חוב שכזה, מה עלי לעשות?
יש איזה נושא שלא ברור לי
אדם ביקש להכריז עליו פושט רגל ובית המשפט דחה את הבקשה בתאריך30.01.14
לאדם זה יש חברה בע"מ (מרפאת שיניים) הוא טוען שהוצא צו לפירוק החברה בתאריך 9.3.14 וסגר את המקום בפסק דין לא מופיע שום דבר על צו פירוק חברה.
האם דבר זה הגיוני?
ועוד משהו... האם אני יכול לתבוע את הרופא שיניים לאחר שקיבל צו לפירוק חברה על טיפולי רשלנות בזמן שלפני הצו זאת אומרת שעד אז היה לו ביטוח.
אז האם זה נכון שאני בעיקרון תובע את הביטוח שלו ואין שום קשר לפירוק חברה או פשיטת רגל?
זכיתי בתביעת נזקים, הבעיה היא שמאז לא קיבלתי את הכסף, בית המשפט קבע שיש להעביר אלי את מלוא התשלום תול 60 יום בפועל עבור חמישה חודשים ועדין לא ראיתי את הכסף מה אני יכול לעשות, האם לפנות לבית המשפט?
לפני שלוש שנים הקמתי עסק עם שותף, העסק נמצא בחובות של כ 500,000 ש''ח ועכשיו השותף שיש לו גם אזרחות אמריקאית ברח מהמדינה, מה עלי לעשות? האם כל החוב יפול עלי?
יש לי חובות של 150,000 ש''ח, בנוסף יש לי דירה שבה שולמה משכנתא בסך 800,000 ונותר עוד 300,000 ש''ח לתשלום. רציתי לדעת במידה ובמקום לפתוח הליך של פשיטת רגל אני אמכור את הדירה והגיע להסדר נושים האם תינתן לי אפשרות לבצע משכנתא חדשה על דירה זולה יותר?
הי אניבן 30 גר אצל ההורים יש לי חוב של 250 אלף ז כבר הגיע 1 להוצאה לפועל אין לי כלום בחייים הלכתי סיוע משפטי רוצים הכנסות של ההורים לא רוצים להביא לי שכר מצווה אותו דבר מה קורה אני לא זכאי לשום סיוע אני כבר השתגעתי נהייתי חולה נפש ועצבני מזה אני בלי שינה אני כבר חודשים מה אני יכול לעשות אני רוצה ללכת לעבוד אבל יעקלו לי את כל השכר שזה יהיה 5000 שקל אז לא שווה לי מההלאהה??? מה אני עושה מה זה הבולשיט הזה מהסיוע שהם רוצים מההורים מה אני קשור אליהם כולה גר אצלם יושןן מה אני אישן ברחוב ?
סיימתי הליך של פשיטת רגל לפני עשר שנים ואני מעוניין לפתוח עסק חדש, אלא שהבנק מסרב לתת לי אשראי, האם יש משהו שאני יכול לעשות? שילמתי עבור הטעות שעשיתי בשנותי הצעירות ועכשיו אני מרגיש ששמים לי רגל ולא מאפשרים לי התחלה חדשה...