שלום רב, אני בפשט כבר מספר שנים, לאחרונה פוטרתי מעבודתי לאחר מספר שנים ומגיע לי סכום פיצויים גדול שלאחריו אהיה מובטל, שאלתי היא האם יגעו לי בכסף הזה? זה כסף שאמור לשרת אותי בחודשים הבאים עד שאמצא עבודה חדשה.
בשלוש שנים האחרונות לא שילמתי עבור אגרת הטלויזיה, ומעולם לא נשלחה אלי בקשת תשלום, פתאום עכשיו נשלח לי מכתב המודיע על חוב ושם נאמר שאם לא אשלם יועבר לטיפול של הוצאה לפועל. האם גם במידה ולא נשלחה אלי שום בקשת תשלום בשלושת השנים האחרונות הם יכולים להעביר זאת לטיפול של הוצאה לפועל? כיצד עלי להילחם בהם?
בעיקרון יש התישנות של 7 שנים על חוב לאגרת טלויזיה לכן הם מבצעים פניות רטרואקטיביות. תוכל לפנות אליהם במכתב ולהסביר את המצב ולדרוש לשלם החל ממועד קבלת הפניה אלא אם אין ברשותך כלל טלויזיה ואז תוכל לדרוש ביטול דרישת תשלום
אני ואשתי רוצים להגיש בקשה לפשיטת רגל, הבית בו אנחנו גרים שייך להורי, הם נתנו לנו אותו במתנה אבל עדין רשומים כבעלי הנכס, האם הדירה מוגנת בהליך בגלל שהיא לא שייכת לנו?
שלום אני עומד לפני פשיטת רגל ומתגורר אצל הורי שמצבם הכלכלי לא טוב, רציתי לדעת האם חוזה שכירות מול הורי זהה לכל חוזה שכירות אחרת? האם אוכל להעביר להם תשלום חודשי?
שלום, אדם שחייב לי כסף ומחזיר לי מידי חודש החל הליך של צו כינוס כעבור שלושה חודשים הוא ידע אותי, ועכשיו נאמר לי שעלי להחזיר את כל הכספים שנגבו לאחר בקשת צו הכינוס במידה וכספים אלו הינם עבור חוב הנוצר לפני צו הכינוס. האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי להימנע מלהחזיר את הכספים?
אני נושה בתיק פשיטת רגל, החייב אינו משלם את צו התשלומים כבר שנתיים, בכל פעם משיג הארכה או לחלופין פריסת חוב אבל לא מעביר את התשלום החודשי או ממלא דוח, שאלתי היא האם המנהל המיוחד יבטל את צו הכינוס או האם כדאי לי לשלוח בקשה לביטול? בנוסף האם מבחינת כדאיות כדי לי שיבוטל צו הכינוס ואוכל לפעול כנגדו בעזרת הוצאה לפועל או שעדיף לי להמתין שהוא ישלם את הכספים בצו הכינוס?
שלום רב, אני עובד כפרילנסר כבר מספר שנים עם הכנסה לא קבועה, כרגע אני רוצה להגיש בקשה לפשיטת רגל ורציתי לדעת האם אני יכול להמשיך לעבוד כפרילנסר לאחר הגשת הבקשה?
שלום רציתי לדעת האם קיים סכום חוב מינימלי להגשת בקשה להוצאה לפועל? האם אני יכולה להעביר לטיפול הוצאה לפועל גם צק של 1000 ש''ח? האם כדאי יש עמלה על הפעולה?
עיקולמשכורת אצל מעביד, האם העיקול מתחדש כל חודש עד לביטולו או שצריך להגיש בקשה לעיקול משכורת כל חודש עד לסילוק החוב במלואו? אני שואלת לאחר שהטלתי עיקול דרך הוצאה לפועל על משכורת של אדם שחייב לי כספים. תודה על העזרה!
שלום רב,
הנני בעל עסק, לפני כחצי שנה שילמתי בשיק למישהו שלא סיפק לי את הסחורה. שיק בסך של 1000 ש"ח , בינתיים צד ב' (מקבל השיק שלא סיפר את הסחורה)
העביר את את השיק לצד ג' , שהיום שלח לי מכתב התראה ורוצה תשלום עבור השיק, מעולם לא פגשתי אותו או רכשתי ממנו משהו. מאיים בפתיחת תיק הוצאה לפועל.
מה לעשות?
קראתי שצד ג' נחשב כאוחז כשורה? האם נכון?
על מנת שאדם יוכר בתור אוחז כשורה, צריכים להתקיים מספר תנאים:
השיק הינו שלם ותקין על פי מראהו.
השיק הועבר לידיו של האוחז כשורה בטרם מועד פרעונו.
האוחז כשורה לא ידע, או לא יכול היה לדעת, כי השיק חולל.
האוחז כשורה נטל את השיק בתום לב.
האוחז כשורה נטל את השיק לאחר מתן תמורה.
האוחז כשורה לא ידע, או לא היה יכול לדעת, כי זכות הקניין של המסחר הינה פגומה.
אם מתקיימים כל התנאים במקרה שלך כמעט ולא תוכל להתגונן נגד הצד ג . פתוחה הדרך לתבוע את מי שקיבל ממך את השיק והעביר אותו הלאה ללא מתן תמורה
יש לי הוצאה לפועל ע"ס 700,000 ש"ח בעקבות הפסד בביהמ"ש בסד"מ. שלשום הגיעו מעקלים לחנותי (תוך כדי משא ומתן המתקיים במקביל לפשרה מול הצד שכנגד), עיקלו את כל הסחורה ובעצם סגרו לי ולבעלי (שנינו עצמאים ובעלי העסק) כל אפשרות להתפרנס.
כרגע, האופציה היחידה העומדת בפנינו היא פשיטת רגל. האם מותר לעקל את הפרנסה היחידה שלנו? ואם כן, כיצד מצפים שנוכל לשלם את חובנו?
מאחר ואינכם נמצאים בהליך בו מעוכבים הליכי הוצאה לפועל נגדכם יוכלו הנושים לפעול במסגרת החוק. עליכם לפעול במהירות ולפנות לעו"ד המתמחה בתחום על מנת למצוא את הפתרון המתאים ביותר במצבכם.
אני חיילת משוחררת, שילמתי עבור קורס בן 50 שיעורים, את כל התשלום העברתי בחמישה צקים (10000) ש''ח שני צקים נפרעו ויש אצלהם עוד 3 צקים שלי אבל החברה נעלמה, מלבד שלוש שיעורים שהתקיימו לא היו יותר שיעורים והחברה לא עונה, אני אובדת עצות מה עלי לעשות עכשיו כדי להחזיר את כספי?
קיבלתי ביטול לצו כינוס, לאחר שלא שילמתי את התשלומים מספר חודשים, אמרו לי שאני יכול לבקש עיון חוזר במידה ויש לי סיבה לכך, רציתי לדעת אם פיטורין מעבודה ועזיבת הבית (גירושין) הינה סיבה מספקת כדי שהשופט יפסוק שהוא לא מבטל את צו הכינוס?
שלום בשעה טובה קיבלתי הפטר ופתאום קיבלתי בדואר קנס חנייה מלפני פשיטת הרגל שכולל בתוכו ריביות. שאלתי היא האם עלי לשלם את החוב, ובמידה שכן האם הם יכולים לגבות ממני ריביות על השנים בהם הייתי פושט רגל?