פורום פשיטת רגל Bankruptcy Law מנוהל על ידי עורכי דין ומומחים פיננסים...
פורום פשיטת רגל בהנהלת עו''ד ג'קי בובליל | עמוד 152

עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (13) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 13 reviews

פורום פשיטת רגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אהרון
17/01/2014 11:05
שלום אני עובד בחברה בה רוצים להוסיף אותי למורשי החתימה בחברה ורציתי לדעת האם יש מניעה מפושט רגל להיות מורשה חתימה, בתודה אהרון
עו"ד יואב קומבליס
20/01/2014 10:02
ייתכן מאוד וכן תלוי בתנאים בהם ניתן הצו. תוכל לפנות בבקשה מתאימה וייתכן ותאושר תלוי בנסיבות
יי
18/01/2014 04:52
פניתי לבית המשפט בבקשה למחוק את החוב שלי אבל השופט סרב, רציתי לדעת האם אני יכול להגיש ערעור ותוך כמה זמן מותר לי להגיש אותו?
עו"ד יואב קומבליס
20/01/2014 10:01
?
שי
18/01/2014 09:18
שלום רב, רציתי לדעת אם כאשר אדם מחריז פשיטת רגל, החובות שלו שמשולמים על ידי ערבים בטילים, וכל התשלומים נופלים עליו?
עו"ד יואב קומבליס
20/01/2014 10:01
בעקרון הערבים ימשיכו לשלם את הערבויות
אמא
18/01/2014 18:10
שלום רב
אני בבית ולא עובדת עקב בעיות גב קשות מוכרת כרגע בביטוח לאומי 20 אחוזי נכות צריכה לעבור בקרוב בדיקות נוספות. בעלי עצמאי שעובד כפרילנסר לכן המשכורת שלו מאוד משתנה. יש לנו שני ילדים בגיל הרך. לכל אחד מאיתנו יש תיק איחוד שאותו אנחנו משלמים בהוצל"פ. אין לנו שום רכוש.

שאלה 1. בזמנו אני זאת שהגשתי את הבקשות לתיקי איחוד ובמשפט שהתנהל נגדנו הגשתי כתב הגנה עם מעל ל 20 סעיפים מפורטים וכל מה שהיה צריך מבחינת הוכחות ובמשפט עצמו ייצגתי אותנו בכבוד (השופט קבע לטובתינו) אז ככה שאני לא בור ועם הארץ
. האם מותר לי מבחינה חוקית להגיש לבד בלי עו"ד את הטפסים של הבקשה לפשיטת רגל? האם אני יכולה לעשות את כל התהליך של הפשיטת רגל לבד מההתחלה ועד סופו?

שאלה 2. האם עצמאי שהעסק שלו קיים רק כי החברות שאיתן הוא עובד לא מוכנים לתת לפרילנסרים תלושי משכורת יכול לפשוט את הרגל? אני יכולה להביא מהחברות מכתבים שמוכיחים שהם לא מעסיקים אנשים כמוהו עם תלושי משכורת אלא רק עם חשבוניות.

שאלה 3. כמה עולה כל תהליך פשיטת הרגל לא כולל הוצאות מימון עורך דין?

תודה רבה
עו"ד יואב קומבליס
20/01/2014 10:00
1 - כן
2 - כן
3 - באתר הרשמי תוכלי לראות עלויות של אגרות וכיו"ב
עידו
19/01/2014 04:04
אני רוצה להגיש בקשה לפשיטת רגל, כרגע אני מתגורר עם ההורים אבל משתתף בחשבונות השונים, האם במקרה כזה ניתן להכניס הוצאות אלה כאשר עושים את תחשיב ההחזר החודשי?
עו"ד יואב קומבליס
20/01/2014 09:58
כן
נושה
19/01/2014 07:33
אני נושה בתיק פשיטת רגל שעומד להתבטל בגלל הליך לא כשר שבו חולקו הכספיים לפי העדפות. בכל מצב רציתי לדעת מה עלי לעשות לאחר ביטול פשיטת הרגל?
עו"ד יואב קומבליס
לאחר שמבוטלים הליכי פשיטת הרגל תוכל לפעול כבמצב רגיל
נועם
19/01/2014 22:51
שלום רציתי לדעת אם אפשר לקבל הפטר עבור מס ערך מוסף?
עו"ד יואב קומבליס
אי תשלום למע"מ הוא עבירה פלילית ופשיטת רגל לא תפטור אותך מזה.. עדיף להגיע איתם להסדר
יונתן
16/01/2014 11:56
שלום רב,

שאלתי עוסקת בתקינותו של צו כינוס. בהגשת צו כינוס, אין שום הנחיה או אזהרה לנושה, האומרת שעליו להגיש תביעת חוב אחרת הוא מאבד את מעמדו המשפטי כנושה. האם צו יכול להיחשב תקין אם אין את ההנחיה כאמור? האם ניתן לדרוש מהמדינה שתיהיה אחראית, משפטית, לתקינותו של הצו? (ובמילים אחרות, האם אני יכול לתבוע את המדינה על כך שאיבדתי מעמדי כנושה ומכאן שאיבדתי את כספי כשהחייב קיבל הפטר שכלל את כספי)

הסיבה שאני שואל זאת, הינה כי צוי כינוס מוגשים כאשר חייב מוכרז פושט רגל, וזאת קורה לרוב לאחר שחייב אינו יכול לעמוד בחובותיו בהוצאה לפועל. חלק מהחובות הללו הינם לנושים שזכו בבית דין לתביעות קטנות כנגד החייב, ומכאן שהן חובות של אנשים רגילים, שחלקם לא מיוצגים ע"י עורכי דין המתמצאים בחוק, שפעלו לפי הנחיות בית הדין לתביעות קטנות.

אני חושב שזה אך הגיוני לדרוש שעל צו כל כך חשוב שמופנה לא רק לחייב אלא גם לנושים, שדרישת תביעת החוב תיהיה רשומה במפורש ושאי הגשת תביעה גוררת עימה איבוד מעמד משפטי כנושה.

ברור לי מאוד שהדבר עלול להתפרש כניסיון מצד הנושה לעכב תהליכים ועל כך הייתה גם ביקורת מצד ביהמ"ש העליון, אך עדיין קשה להשתחרר מהתחושה שהרבה נושים שפשוט אינם יודעים על החובה הזאת של תביעת החוב, מאבדים את מעמדם המשפטי בעקבות משפט קטנטן החסר בצו כל כך חשוב.

מה דעתך?
עו"ד יואב קומבליס
20/01/2014 09:49
המחוקק בחן את האינטרסים של כל הצדדים וקבע את הדרך לפרסום הצו והגשת תביעות חוב. מדוע לא פעלת למימוש פסק הדין זמן רב כלכך?
סמדר
20/01/2014 05:52
הגשתי בקשה לפשיטת רגל, ובנתיים מידי חודש מוריד לי הבנק סכום גבוה של הלוואה, האם עלי לדרוש מהבנק להפסיק את הורדת התשלום הקבוע עד אשר תתקבל בקשתי לפשיטת רגל?
גדי
15/01/2014 13:56
שלום,
בשנת 1998 נפתח נגדי תיק בהוצל"פ, כי חתמתי על שטר ערבות לאחי ששכר דירה. ברגע שפנה אלי העו"ד של בעל הדירה שנה לאחר מכן, נפגשתי איתו וחתמתי איתו על הסכם לפיו אני משלם חלק מסויים מהחוב, והוא "יראה בכך סילוק סופי ומוחלט של החוב נגדי וימשיך בפעולות בתיק נגד אחי", ובאמת מאז לא פעל נגדי. במקרה אתמול נודע לי כי אני רשום עדיין כחייב באותו תיק בהוצל"פ, והחוב כרגע הוא מאות אלפי שקלים. מה ניתן לעשות, איך אני מוחק את שמי מהתיק?
עו"ד יואב קומבליס
16/01/2014 08:55
כדאי שבאמת תפעל למחיקת השם שלך מהתיק. עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי ובדיקת מסמכים. קבע פגישת ייעוץ אצל עורך דין המתמחה בתחום.
יניב
15/01/2014 02:06
בית המשפט קבע שעל הגרוש שלי לשלם לי 6000 ש''ח מזונות תוך 30 יום. הוא הביא לי רק חלק מהסכום, דיברתי איתו והוא אומר שפשוט אין לו יותר... מה עלי לעשות כדי שאקבל את הכסף?
עו"ד יואב קומבליס
16/01/2014 08:54
ניתן לפעול לגביית החוב בהוצאה לפועל
יערה
14/01/2014 06:14
אני ובעלי נשואים כבר שבע שנים אבל מאז ומתמיד ניהלנו שני חשבונות בנק כשאר הוא משלם את השכירות והחשבונות ואני משלמת את הוצאות הבית השטופות (מזון וכו..) בחשבוני יש חוב גדול ואני חוששת שיפנו להוצאה לפועל, האם יש לי דרך להגן על הדברים המשותפים שלנו?
עו"ד יואב קומבליס
16/01/2014 08:53
כן, פני לקבלת ייעוץ משפטי
עמי
14/01/2014 11:30
שלום רב, לפני כ-4 חודשים הגיע חשמלאי לביתי לבצע עבודה, בסיומה נתתי לו צ'ק על סך 500 ש"ח. לפני מספר ימים קיבתי צו מההוצאה לפועל הדורש תשלום של 1019 ש"ח!

בבדיקה עם הבנק מסתבר שאכן הצ'ק הוחזל ללקוח מכוון שהוא ניסה להסב צ'ק המסומן ב"למוטב בלבד"

במהלך כל החודשים הללו לא ניסו ליצור עמי קשר בשום צורה ואני כלל לא הייתי מודע לנושא.

מה עלי לעשות? כיצד לפעול בנושא?
תודה רבה,
עמי
עו"ד יואב קומבליס
16/01/2014 08:52
אכן נראה כי מדובר בחוסר תום לב של מקבל השיק. תוכל לפנות ללשכת ההוצאה לפועל בהתנגדות לביצוע השטר.
נעמי
15/01/2014 09:29
מאחר ונקלעתי לחובות קשים והתחלתי הליך של פשיטת רגל עברתי לגור עם הגרוש שלי שהסכים לעזור לי, הבעיה היא שהם דורשים לקבל מסמכים בדבר הכנסותיו והוא מסרב, האם אני יכולה שלא לתת את המסמכים, אנחנו גרושים כבר חמש שנים ואני לא יכולה לחייב אותו לתת לי מסמכים פרטיים שלו. האם יכולים לסרב לבקשה בגלל זה?
עו"ד יואב קומבליס
16/01/2014 08:51
מוצע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי , הסיטואציה מורכבת וכדאי לך להיעזר בשירותי עורך דין הבקיא בפשיטות רגל
קורל
15/01/2014 14:38
היי,

חברת פלאפון תבעה אותי על חוב של אמא שלי. קיבלתי מכתב ממשרד עןרכי דין שאם אני לא אשלם את החוב יפתחו בהליכים נגדי בהליך הוצאה לפועל. אני בכלל לא קשורה לחשבון החייב של אמא שלי, בהתקשרות שלי מול פלאפון נמסר לי כי הת.ז שלי בכלל לא מופיעה בתיק החייב כסף, אלא רק שמי.

וגם שמי לא מופיע שם נכון - מופיע בתור קורל גריידי שלי קוראים בכלל קורל אזנקוט . את מכתב התביעה הם שלחו על שמי האמיתי ועם מס׳ ת.ז הזהות שלי. משרד עורכי הדין טוען שיש ברשותם מסמך שמעביר את בעלות החשבון על שמי והם מתעכבים בשליחת המסמך אליי, לכן אני מבקשת את עזרתכם, אני ילדה בת 22 עוד לא התחלתי את חיי ואיני רוצה שיהיו לי חובות ובעיות עם הוצל״פ במיוחד שהחוב הוא לא שלי.

מה אני עושה?
עו"ד יואב קומבליס
16/01/2014 08:50
פונה לקבלת ייעוץ משפטי ובדיקת מסמכים אצל עו"ד המתמחה בתחום
ספיר
15/01/2014 18:57
שלום, אבא שלי הוכרז כפושט רגל מה שמאפשר לו חלוקה של החובות שלו לתשלומים, העניין הוא שבעבר אמא שלי חתמה לו ערבות לקניית רכב והוא לא עמד בתשלומים כך שהיא משלמת את החוב של הרכב כערבה. האם ברגע שהוא הוכרז כפושט רגל נמחק לאמא שלי החוב? האם יש משהו לעשות בנדון?

חשוב לציין שאמא שלי חתמה על ערבות זאת מתוך פחד ולא מתוך רצון כאשר התנהל המשפט השופטת קבעה כי היא תשלם את החוב אך בתשלום נמוך כל חודש.

אשמח לתשובתך.
עו"ד יואב קומבליס
16/01/2014 08:49
לא אוכל לענות ללא בדיקת המסמכים של הערבות ורכישת הרכב והחלטת בית המשפט
ליאת
15/01/2014 23:07
היי אני מתחתנת בספטמבר הקרוב, ונודע לי לא מזמן מאנשים שונים שהאולם שבו סגרתי את החינה, עומד לפני פשיטת רגל.

שילמתי מקדמה בסך של 5000 שקל ולפי החוזה רשום שהמקדמה לא תוחזר משום סיבה.

רציתי לדעת מה קורה אם האולם באמת מכריז על פשיטת רגל? מה יהיה עם האירוע? כמו כן אם האולם לא מכריז על פשיטת רגל אלא נמכר האם המקדמה תיחשב תקפה עדיין גם בפני בעל האולם החדש?
אשמח לתשובה
עו"ד יואב קומבליס
16/01/2014 08:48
אינני יודע על איזה הסכם חתמת עם בעלי האולם. במידה והמידע שיש בידייך מוצק כדאי לפעול בטרם ולא לחכות ליום שאחרי.. פני לקלת ייעוץ משפטי ובדיקת מסמכים אצל עורך דין המתמחה בתחום.
מישהו
13/01/2014 22:21
אני באמצע מעבר דירה, ולשם כך העברתי את תכולת הבית שלי לבית הוריי, הגיע אליהם איש מהוצאה לפועל ועיקל גם דברים ששיכים לי, האם יש לי דרך להילחם בזה? למי עלי לפנות?
עו"ד יואב קומבליס
16/01/2014 08:46
כן, תוכל להגיש בקשה למתן צו הצהרתי לעניין בעלותך ברכוש. לבקשה יש לצרף תצהיר וקבלות המעידות על בעלותך ברכוש.
רוני
13/01/2014 16:20
שלום עורך דין קומבליס,

אני בהליך פשיטת רגל. נושה מרשימת הנושים בתיק הפש"ר (רשות מקומית) חתמה על אישור מסירה שאני בצו כינוס ולמרות זאת פועלת בהליכי גביה נגדי, הטילה עקול על חשבוני ועקלה משם כספים ,וממשיכה בהליכי הגביה, פקססתי לרשות שוב את כל המסמכים שמעידים שאני בפש"ר, תגובת העו"ד של העיריה שעלי לפנות למנהל המיוחד כי הוא שלח אליו מכתב, פניתי למנהל המיוחד שאמר לי שהוא לא נותן יעוץ משפטי והוא לא אמור לטפל בעניין הזה, שאלתי, האם יתכן שנושה ברשימת הנושים בתיק הוא לא מעניינו של המנהל המיוחד?

תודה רבה על תשובתך! ומה עלי לעשות כדי לעצור את הליכי הגביה והעיקול.
עו"ד יואב קומבליס
16/01/2014 08:45
פנה מיידית לקביעת פגישת יעוץ ובדיקת המסמכים עם עורך דין המתמחה בתחום
צדוק
16/01/2014 06:14
חייב שאני אחד מהנושים שלו נמצא רגע אחד לפני קבלת הפטר, והייתי רוצה לדעת כמה אחוזים מהכסף שנאסף בתיק יגיעו לכונס הרשמי וכמה מגיע למנהל המיוחד?

: עבור אל עמוד

close