פורום פשיטת רגל Bankruptcy Law מנוהל על ידי עורכי דין ומומחים פיננסים...
פורום פשיטת רגל בהנהלת עו''ד ג'קי בובליל | עמוד 157

עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (13) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 13 reviews

פורום פשיטת רגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מיכאל
16/12/2013 07:06
לפני עשר שנים עזבתי לארה''ב בעקבות חובות גדולים, היום אני רוצה לחזור אבל מפחד, רציתי לדעת האם אני יכול לעשות את הליך החזרת הכספים מרחוק כדי לחזור בראש שקט לארץ?
עו"ד יואב קומבליס
16/12/2013 13:49
כן אולם מוצע לך להתיעץ עם עורך דין המתמחה בתחום ויערוך בדיקות מתאימות מול הנושים וכן את מצבך המשפטי (ייתכן ונושה מסויים הגיש נגדך התראת פשיטת רגל לדוגמא..)
ארז
15/12/2013 20:20
שלום,
אני נושה בפש"ר שבו המנהל המיוחד קבע שהחייב העביר לבנק כסף באופן שמהווה העדפת נושים אסורה. יחד עם זאת לא ביקש המנהל המיוחד ליתן צו להשבת כספים.
בעוד שבוע עתיד להתבטל ההליך מחמת ניצול לרעה.

שאלתי היא האם כדאי שאפנה לבד לבית המשפט ואבקש צו שכזה או שמא עליי לפנות למנהל המיוחד?

כמו כן מה יקרה אם יבוטל ההליך לפני שאפנה לבית המשפט?
תודה
עו"ד יואב קומבליס
16/12/2013 13:47
הנושא מורכב פנה לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין המתמחה בתחום
ליאור
15/12/2013 09:57
אני אם חד הורית לשני ילדים אשר עוברת גירושין מאוד קשים. האבא עזב אותי עם הילדים ונעלם. בכל מקרה אני לא מצליחה לשלם את כל המשכנתא בשנה האחרונה ושילמתי בערך חצי.

בלי קשר יש עוד חובות לבנק בגלל שלפני שהוא נעלם עוד עשה בעיות עם התשלום ולפניי בכלל שעזב אותי. קיבלתי צו לפינוי של הבית כי הבנק רוצה את הכסף!!

הצעתי לבנק לשלם את חלק מהכסף אבל הם רוצים הכל עכשיו. זה הוגן לתת לי התראה של פחות מחודש?

מה הזכויות של מי שעומדים לפנות אותו מהבית ברגע שמוציאים בהוצאה לפועל צו לפינוי?? מה עושים אם הצד השני שלקח איתי מהבנק את המשכנתא לא משתף פעולה?
עו"ד יואב קומבליס
16/12/2013 13:46
פני לקבלת ייעוץ משפטי דחוף הפורום לא יכול לתת לך מענה, ההליכים דחופים ולפי התיאור שלך את איבדת זמן יקר..
דותן
15/12/2013 06:38
לפני שנה עברתי לגור בדירה עם שני שותפים, וכולנו נתנו צקים לערבות. עכשיו עומדת להסתיים השכירות ולשני שותפי יש חוב אצל המשכיר. שאלתי היא האם מותר לו לפדות גם את הצק שלי למרות שלי אין שום חוב פתוח?
עו"ד יואב קומבליס
16/12/2013 13:44
תלוי בהסכם ובערבות, האם זה כל אחד ביחד ולחוד, סביר להניח שכן..
טובה
15/12/2013 03:57
אני משלמת מידי חודש כ 800 ש''ח אבל החודש פוטרתי מעבודתי ולא יכלתי לשלם את התשלום החודשי, אני אם חד הורית עם שני ילדים, ורציתי לדעת האם יכולים לעצור אותי? האם יש גורם שאני יכולה לפנות אליו כדי שיסייע לי?
עו"ד יואב קומבליס
16/12/2013 13:43
תשלום למי? באיזו מסגרת?
יורם.
14/12/2013 15:10
הוצאה לפועל עיקלה את חשבון הבנק שלי, הגעתי להסדר צו תשלומים, שאלתי היא כמה זמן לוקח עד ביטול העיקול על החשבון, והאם יש דרך שאני יכול לזרז את ההליך?
עו"ד יואב קומבליס
16/12/2013 13:43
הוצאה לפועל לא מעקלת.. אלא הנושה פועל נגדך. לא ברור לאיזה הסדר הגעת ומול מי . תוכל לפנות בבקשה דחופה לביטול העיקול ותקווה להחלטה בתוך ימים ספורים
שלום .י
13/12/2013 21:06
עיקלו לי את הדירה בגלל שלא שילמתי משכנתא, אני רוצה לקנות אותה מחדש אבל חייב לארגן כסף, שאלתי היא כמה זמן לוקח עד שדירה מעוקלת מוצעת למכירה?
עו"ד יואב קומבליס
16/12/2013 13:41
זה תלוי בגורמים שונים ובנסיבות ההליך יכול לארוך מספר שבועות ועד חודשים ארוכים. מוצע לך לפנות לקבלת ייעוץ בהול על מנת שזכויותיך לא ייפגעו.
ניצן
11/12/2013 08:28
קיבלתי עשרה צקים עבור עבודה שביצעתי, את ארבעת הצקים הראשונים הפקדתי אבל הצק החמישי והשישי חזרו, ניסיתי השיג את בעל הצקים אבל הוא פשוט החליף טלפון ונעלם. מה עלי לעשות כעת?
עו"ד יואב קומבליס
16/12/2013 13:40
תוכל לגבות את השיקים שסורבו ויסורבו באמצעות הגשת תביעה לבית המשפט או פתיחת תיק בהוצאה לפועל.
תיקח חוקר פרטי, תאתר את הבנאדם שחייב לך כסף, תפתח לו תיק בלשכת הוצאה לפועל ותגבה ממנו את החוב. אם זה נשמע לך מורכב מדי, תיקח עורך דין שיטפל בגבייה במקומך. עורכי דין שמתעסקים בהוצאה לפועל בדרך כלל לוקחים אחוזים מהכסף שהם גובים, ככה שזה לא יעלה לך מראש...
מוריה
13/12/2013 09:35
אני לקראת סוף הליך פשיטת רגל, ופתאום גיליתי שמגיע לי סכום פיצויים גבוה מעבודה קודמת שבכלל לא זכרתי, האם עלי לדווח זאת כעת? האם זה עלול לעכב את המשך ההליך?
עו"ד יואב קומבליס
16/12/2013 13:39
כן. לקבלת ייעוץ פני לעורך דין המתמחה בתחום.
בתיה
12/12/2013 05:06
ביתי היחידה מתגוררת בחו''ל ועומדת להתחתן בעוד חודש וחצי, אני פושטת רגל כבר שלוש שנים, תמיד משלמת את הכל בזמן ומעבירה דו''ח. אני מאוד רוצה לצאת מהארץ כדי להיות נוכחת בחתונה. אין לי מי שישלם ערבות עבורי, האם אני יכולה לשים ערבות על עצמי (סכום כסף גדול )?
עו"ד יואב קומבליס
16/12/2013 13:30
משאלתך לא ברור האם כוונתך כי אין מי שיערוב לך? או אין מי שישלם את הערבות?
נועם .ע
13/12/2013 05:28
לאחרונה הוכרזתי כפושט רגל, ועכשיו התחלתי לקבל מכתבים מהעירייה על חובות נצברים. רציתי לדעת מה עלי לעשות? האם עלי ליידע את העירייה על המצב? או שלפי החוק אני חייב לשלם את חובות העירייה בלי קשר למצבי כפושט רגל?
אופיר
10/12/2013 22:32
שלום,
יש אדם שחייב לי סך של 100K שקל בשיקים. הגשתי להוצאה לפועל לגביה שיקים בסך 50 אלף.

החייב פנה להליכי פש"ר שבמסגרתם מכרו לו את דירת המגורים שלו שהייתה משועבדת לבנק, אחרי תשלום החוב לבנק (נושה מובטח) נשארו עוד 200 אלף שקל.
בעוד מספר ימים יבטל בית משפט לחייב את ההליך כי הוא לא עומד בצו תשלומים.
ממה שהבנתי הכסף מהדירה יועבר להוצאה לפועל וזה יתחלק לפי העיקולים על הדירה ובאופן יחסי לחוב.

שאלתי היא מה לעשות עכשיו כי הגשתי להוצלפ בהתחלה רק 50 אלף ולא את כל ה100, אם אני אפתח תיקים עכשיו ייקח 30 יום עד שאוכל לשים עיקול על הבית כדי לקבל כסף כחלק יחסי של 100 אלף ולא של 50 וגם זאת בתנאי שהחייב לא יגיש התנגדות.

האם עליי לפנות לבית משפט כדי לקבל סעד מסוים או צו מסוים?
תודה מראש.
עו"ד יואב קומבליס
11/12/2013 13:49
עליך לפעול במהירות רצוי באמצעות עורך דין המתמחה בתחום. ייתכן ותוכל להבטיח את התשלום מהחייב על ידי הגשת בקשות מתאימות.
מאיר .ל.
11/12/2013 05:49
שלום , אני מנסה לברר איך בדיוק הולך תהליך הסדר הנושים, אני מגיש הצעה נפגשים עם הנושים ואז מה קורה במידה והם לא מסכימים? האם אני יכול להגיש מספר הצעות נוספות גבוהות יותר? האם בכל פעם יש אסיפה מחודשת?
עו"ד יואב קומבליס
11/12/2013 13:46
ככל שכוונתך היא להסדר נושים במסגרת הליך פשיטת רגל אזי אין מגבלה על אופן ביצוע ההסדר ומשך ביצועו והדבר נתון להסכמתם של הנושים והחייב.
יש תנאים ודרך להגשת בקשת הסדר נושים בין אם לפני מתן צו כינוס ובין לאחר מתן צו כינוס. התשובה מורכבת מכדי לתת מענה בפורום פנה לקבלת ייעוץ משפטי.
צו כינוס
רענן
10/12/2013 13:56
שלום רב, מאחר והחובות שלי גדולים החלטתי לעשות את תהליך לבד וקיבלתי צו כינוס. שאלתי היא מה עלי לשלוח לנושים השונים, ובנוסף מה קורה אם אני בטעות שוכח חלק מהאנשים שאני חייב להם כספים? האם זה אחריותם או אחריותי?
עו"ד יואב קומבליס
11/12/2013 13:40
ניהול לא נכון של הליכי פשיטת הרגל עלול לפגוע בך. שאלותיך מעידות על חוסר התמצאות בהליכים ומוצע לך לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ. בכל מקרה פעל לפי הוראות בית המשפט , הנאמן והכונס.
גלעד
10/12/2013 11:22
1) האם בנק אשר מודע ליכולתו של החייב לפרוע את חובו יכול להמשיך ולנקוט בהליכי פשיטת רגל?

2) האם לעובדה שאינטרס צד ג' עלול להיפגע ישנה השפעה על אחריות וחבות הבנק כלפי צד ג'? (כאשר יש זכויות צד ג' מה יקרה כשצד ג' יבוא וייתבע את הבנק?).

3) מה לגבי הנאמן?
מהן חובותיו ואחריותו כלפי צד ג' אשר עלול להינזק כתוצאה מזכויות המגיעות לו מפושט הרגל?

אשמח לכל הפנייה פסיקה וחומר בעניין. תודה מראש
עו"ד יואב קומבליס
11/12/2013 13:39
שאלותיך כלליות מדי מכדי לתת להן מענה בפורום. לא ברורה לי כוונתך לעניין אחריות הבנק כלפי צד שלישי?
קרן
10/12/2013 02:24
לאחרונה קיבלתי הפטר סופי, אבל ראיתי שאצל הכנ''ר עדין מופיע הפטר מותנה. רציתי לדעת כמה זמן לוקח לכנ''ר לשנות את הסטטוס?
עו"ד יואב קומבליס
11/12/2013 13:37
פני לכנ"ר לבירור
מוטי
09/12/2013 14:05
מה קורה אם לא הוגשו תביעות חוב של הנושים בתיק כינוס נכסים?
עו"ד יואב קומבליס
09/12/2013 18:04
עפ"י החוק יש מגבלת זמן להגשת תביעת חוב ומי שמאחר יצטרך לקבל היתר וארכה להגשת תביעת החוב אחרת לא יוכל להגיש אותה
גלי
09/12/2013 14:11
יש לי שלושה חשבונות בנק פרטיים שבשתיים מהם לקחתי הלוואה שלא הצלחתי לשלם, ורציתי לדעת האם הבנקים יכולים לעקל לי חשבון בנק בחברה אחרת, בגלל אי עמידה בהחזרי הלוואות?
עו"ד יואב קומבליס
09/12/2013 18:03
בעקרון כן
אבי
09/12/2013 16:57
רציתי לדעת ולבקש עצה,

יש לי חוב בבנק פועלים על הלוואה. אין לי איך להחזיר כרגע אחרי שהחזרתי שנה אחרי שהגעתי להסדר של 10 שנים ולפני זה היה 6 שנים והריבית רצחנית.

פיטרו אותי מהעבודה ויש לי עוד הלוואות בבנקים ויזה וכולה סך הכול חובות 180 או 190 אלף שח.

אין לי איך להחזיר כי אין לי שהיה לי עד לפני חודש החזרתי הכול עכשיו אין לי אני בן 29 גר אצל ההורים אין לי רכוש לא כלום בינתיים אני מקבל הבטחת הכנסה עד שאני אמצא עבודה וגם לא יצליח להחזיר הכול כי ככה הסתבכתי חיפשתי תמיד הלוואות להחזיר הלוואות...

ועוד משהו מה הבנק יכול לעשות שאין לבנאדם שום רכוש ושום כלום אבל ממש כלום אפילו תפנסיה הוצאתי בשביל לשלם תהלוואות צריך פיתרון. אתם יכולים לעזור לי? האם עורך דין יכול לעזור לי לצאת מהבוץ הזה?
עו"ד יואב קומבליס
09/12/2013 18:03
ייתכן והפתרון הוא לפשוט רגל. פנה לקבלת יעוץ מעורך דין המתמחה בתחום
זהבה
09/12/2013 11:59
שלום רב,
בעלי בעל איחוד תיקים עקב חובות שצבר לעצמו לאחר גירושיו...
אינני מבינה מדוע אדם אשר עומד בתשלום החודשי שנקבע בתיק האיחוד, משולל זכויות.

1. למה אין לו אפשרות לנהל חשבון בנק?
2. למה אין לו אפשרות לצאת מהארץ?
3. האם הסכום שהוא משלם כול חודש במסגרת ההסכם מתקזז מהחוב?
4. במידה ואדם שילם את כול חובותיו (כל תיק ותיק בנפרד) , מתי הוא יכול לפתוח חשבון בנק ומתי הוא יכול לקחת משכנתא?

בברכה,
זהבה
עו"ד יואב קומבליס
09/12/2013 18:02
כל המגבלות נקבעו בחוק. ניתן, בנסיבות מסויימות ובתנאים להגיש בקשה לביטול הגבלה זו או אחרת.

: עבור אל עמוד

close