פורום פשיטת רגל Bankruptcy Law מנוהל על ידי עורכי דין ומומחים פיננסים...
פורום פשיטת רגל בהנהלת עו''ד ג'קי בובליל | עמוד 158

עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (13) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 13 reviews

פורום פשיטת רגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חנן. י
09/12/2013 01:16
נתתי צקים ורציתי לדעת מה קורה איתם לאחר צו כינוס? האם כל הצקים המפוזרים מתבטלים??
עו"ד יואב קומבליס
09/12/2013 18:01
מדובר בחוב בר תביעה ולא ניתן לתבוע את השיקים בהוצאה לפועל
קובי .ח.
08/12/2013 09:14
שלום רב, רציתי לדעת האם אני יכול להגיש בקשה לפשיטת רגל לפני שקיבלתי מכתבים מהוצאה לפועל, ביכולתי להוכיח שקיימים לי חובות רבים שטרם הוסדרו..
עו"ד יואב קומבליס
09/12/2013 17:58
כן
מלי
04/12/2013 14:58
יש לי דוחות חניה של כמה עשרות אלפי שקלים, שנמשכים לאורך שנים וצוברים ריבית והוצאות משפטיות למיניהם. הדוחות משתי עיריות מרכזיות. בתחילת השנה התחלתי הליך פשיטת רגל עקב חובות אישיים. עורכי הדין של העיריות טוענים כי דוחות חניה אינם חלק מהחובות בהליך פשיטת הרגל שלי ועלי לשלמם בלי כל קשר. רציתי לדעת האם זה אכן נכון, או שהחובות על הדוחות יכולים להכנס לתיק פשיטת הרגל שלי?

תוןדה מראש.

מלי
עו"ד יואב קומבליס
04/12/2013 20:37
קנסות חניה, שהוטלו על-ידי רשות מקומית, לא יתפוגגו כתוצאה מהפטר, שיוענק לחייב, במסגרת הליך פשיטת-רגל, וזאת גם כאשר זה ניתן בעקבות הסדר נושים.
גיורגי
03/12/2013 17:58
הי

אני נמצא כבר כמעט שנתיים בתוך הליך פשיטת רגל. היו לי חובות של בערך 650,000 ש"ח. רציתי לדעת כמה זמן אני עוד אצטרך להמשיך בהליך עד שאוכל לבקש הפטר? כמה אחוזים מהחוב צריך לשלם על מנת לפנות לקבלת הפטר? אשמח להסבר!

תודה וערב טוב!

גיורגי
עו"ד יואב קומבליס
04/12/2013 20:26
אינני מכיר את התיק שלך והנושא מורכב. זמן קבלת הפטר משתנה מתיק לתיק ותלוי בנסיבות רבות
אבי ר
04/12/2013 15:54
שלום,
יש אדם שחייב לי 100 אלף שקל עבור שיקים חוזרים.

פתחתי לי תיקי הוצלפ על 20 אלף (חלק מהשיקים) ואז הוא הלך לפש"ר.

בפש"ר הגשתי תביעת חוב על כל ה-100 אלף אך ממה שאמר לי המנהל המיוחד תוך שבוע ההליכים שלו יבוטלו עקב אי תשלום צו תשלומים.

הבנתי שעכשיו הכסף שנצבר בקופת הכינוס (נכנס כסף ממכירת דירת החייב) יתחלק בין תיקי ההוצל"פ לפי גודלם.

על כן מה עליי לעשות כעת? האם לפתוח לו מהר עוד תיקים על כל החוב?

וכמו כן איך בדיוק יתבצע המעבר מהפש"ר להוצל"פ? הבנתי שיהיה לחייב 60 יום מיום ביטול ההליכים עד ליום שיוסר צו הכינוס.

תודה מראש.
יוני מ
30/11/2013 03:11
גרושתי פתחה כנגדי תיק בהוצאה לפועל, על סכום כסף גדול, מלבד תיק זה אין לי חובות, מה אתה מייעץ לי לעשות? אין לי אפשרות לשלם את הכסף הזה??
עו"ד יואב קומבליס
03/12/2013 17:20
לקבוע פגישת ייעוץ עם עורך דין הכוללת בדיקת כלל הנסיבות,עובדות ומסמכים בטרם קבלת החלטה.
רינת מאשדוד
28/11/2013 08:34
אני בפשיטת רגל כבר 10 שנים ואני רוצה לדעת האם אני יכולה להגיש בקשה להפטר לבד, מאחר ואיני יכולה להרשות לעצמי עורך דין כרגע??
עו"ד יואב קומבליס
03/12/2013 17:16
כן
הפטר
עירית
02/12/2013 01:54
הגעתי להסדר לקבלת הפטר במידה ואשלם 40% מהסכום, בנתיים עד שהנושא יאושר אני ממשיכה לשלם את התשלום החודשי שלי, שאלתי היא האם ברגע שזה יגיע לשלב סגירה יחיבו אותי יחית לחוב שנותר או לחוב שהיה קיים בזמן שביקשתי את ההפטר?
מנחם
01/12/2013 20:18
שלום רב,
האם במקרה שצד ג' עורך הסדר עם נושה של חייב המצוי בהליכי פשיטת רגל, האם יכולה להיות לחייב בעיה בשל כך?

האם יש חשיבות להאם טרם ניתן צו כינוס/טרם הוכרז החייב כפושט רגל?

האם במקרה שצד ג' ערך הסדר עם נושה של החייב שהוא הביטוח הלאומי - האם יש חשיבות לכך?

רוב תודות.
עו"ד יואב קומבליס
02/12/2013 17:34
התשובה הפשוטה לשאלותיך היא כן. השאלה מורכבת מדי מכדי לתת לה מענה פשוט בפורום ומוצע לך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום.
נדב. כ
02/12/2013 03:23
לפני כחודש הגשתי בקשה להפטר תמורת תשלום 35% מהחוב, הבקשה אושרה ואני בהליך לקבלת הפטר. בנתיים חמותי נפטרה ועל פי צו אני ואשתי זכאים למחצית הדירה, האם מצב שכזה עלול לפגוע בקבלת ההפטר? האם כדאי לעכב את הליך הירושה עד לקבלת הפטר מלא?
עו"ד יואב קומבליס
02/12/2013 16:45
המדובר בנושא מורכב ומוצע לך לקבוע פגישת ייעוץ עם עורך דין המתמחה בתחום. לקביעת פגישת ייעוץ פנה לעורך דין בטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
מוטי נ
01/12/2013 15:09
אני מצוי בהליך של פשיטת רגל כבר 13 שנה לפני מספר חודשים הגשתי בקשה להפטר וסורבתי... ואני לא מבין את סיבת הסירוב, מה הממוצע של זמני תשלום לקבלת הפטר? מתי אוכל לבקש בנית בקשת הפטר?
עו"ד יואב קומבליס
02/12/2013 16:44
לא אוכל לענות לך מבלי לבדוק את המסמכים וההחלטה. ביחס למגמה הקיימת היום פרק הזמן בו הנך נמצא בהליך הוא ארוך מאוד. פנה לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ.
טובה
30/11/2013 09:16
נכנסתי לבלאגן רציני בעקבות ערבוית שחתמתי לאחי, סך כל החובות מגיעים ל 250000 שקל ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו?? האם במידה ואחי עושה פשיטת רגל לא ינסו לגבות ממני את החובות??
עו"ד יואב קומבליס
01/12/2013 12:37
השאלה מורכבת. ייתכן ויפנו אלייך בעקבות העובדה כי לא ניתן לגבות מאחיך את הכסף. הדבר תלוי בסוג הערבות שחתמת, מועד החתימה, גובה הערבות, סיבת ההלוואה לה ערבת ועוד.. מוצע לך לפנות לעורך דין המתמחה בתחום ולקבוע פגישת ייעוץ ובדיקת מסמכים.
אירה
29/11/2013 04:21
מידי חודש אני מקפידה על תשלום לכנר, אבל חשבון הבנק שלי עדין מעוקל, איך אני יכולה לבטל את העיקול? סה מקשה מאוד על חיי
עו"ד יואב קומבליס
01/12/2013 12:36
תוכלי לנסות להגיש לבית המשפט בקשה מתאימה לביטול העיקול
הדר
29/11/2013 02:03
שלום רב, האם בכל מקרה של בקשת הפטר במידה וההפטר מתקבל נדרש לשלם סכום כסף על מנת לסגור את תיק פשיטת הרגל?
עו"ד יואב קומבליס
01/12/2013 12:33
בית המשפט רשאי לקבוע את מידתו של צו ההפטר. דהיינו, בסמכותו לקבוע כי ההפטר יהיה מותנה, חלקי או מלא. קביעה זו מתבססת על נסיבות המקרה הספציפיות ועל התנהלותו של החייב במסגרת הליכי פשיטת הרגל.
אורי
28/11/2013 18:11
מאחר וזה הפורום היחיד, באתר זה, שניתן היה לחברו למקרה, מפורסמת בו השאלה, בתקווה למענה ישיר ומתאים:

מכובדיי, שלום.

מבקש בזאת סיוע בנדון, בהתאם לנתונים הבאים:

1. אחי בן 33 וערך ובמהלך תקופות שונות בחיים (בין גילאים 27-33) ביצע אי-אילו פעולות, אשר גרמו לו להיות "חייב" סכום נכבד של למעלה מ-100,000 ש"ח.

2. את הסכום ייתכן שנדרש לשלם בעקבות 3 ילדים שונים שלו מ-2 נשים שונות, אשר חייב הוא בתשלום "מזונות" (או עניין אחר דומה, בהתאם להסכמים בחסות החוק!), וייתכן שנדרש לשלם זאת בעקבות "עסק" מסויים שניסה להקים וכשל (וכיום, מן הסתם, אינו קיים, לפחות לא על שמו).

3. אחי אינו בעל-בית כזה או אחר במדינת-ישראל, ומתגורר אי-פה ואי-שם, כאשר בבית אמנו, בחולון, שמור לו חדר - לכל מקרה שלא יהא - ובאשר יצטרך יכול יהא להתגורר בבית אמו, למען לא ייזרק לרחוק (כמות שניתן לסבור שכל אמא מסכימה הייתה להסדר מסוג זה).

4. בתקופה האחרונה החלו אנשי "ההוצאה לפועל" להגיע לבית אמי ולדרוש הסברים ואף החלו לעקל (טלוויזיית פלאסמה, לפחות עד כה).

5. מדבריו של אחי הוא בתהליכי הסדר עם בתי המשפט לסיום העניין ולהחזרת אותו עיקול מדובר.

6. ניתן יהא כמובן לסבור, באופן די הגיוני, כי לאמי ולנו שאר הילדים די נמאס מכל הסוגייה, על אחת כמה וכמה כאשר אין כמעט דבר השייך לו בעולמנו אנו (החל ממיטלטלין ועד לנדל"ן ידוע לנו), כך שאנשי ה"הוצאה לפועל" אינם עושים, אלא עוול מיותר, בחסות החוק כמובן, ויחד עמו!

7. לאוזניי הגיעה ה"שמועה", כי ניתן להסדיר העניין, באמצעות חתימה אצל עו"ד או נוטריון, כאשר במסמך החתום המדובר אמורים להיות הפרטים המדוייקים של אי-השייכות של אחי הבכור, גם אם הוא אכן מדי פעם נמצא בבית אמו, שהרי כלל הנדל"ן והמיטלטלין הוא בשייכותה, ובשייכותה בלבד! (כמדומני, בשפה המקצועית, נקרא "פסק דין הצהרתי).

8. מבקש, בתום מכתב ארוך זה, עזרה ואף הצעת מחיר למסמך רשמי, הדומה לזה ש"גונב לאוזניי", בחטף ולא באמצעות עו"ד כזה או אחר:
(1) בית אמי בחולון
(2) בית סבתי בראשון לציון (שלאחר פטירת אבי שייך לאמי, באופן לא רשמי, מאחר וסבתי - שתחייה - עדיין בעולמנו, באיחולי אריכות ימים).
(3) מיטלטלין המשתייכים לשני הסעיפים הקטנים דלעיל (2 בתים בשתי ערים שונות).

תגובתכם, בהתאם לאפשרויות ולהצעות הרלוונטיות אודה,

אורי

נ.ב.
שוב, אם עו"ד מתאים יכול לבצע זאת, אשמח אף לקבל ממנו ישירות הצעת מחיר, או דרך לפנייה ישירה - בהתאם לאפשרויות במקרה מסוג זה!

חג אורים שמח.
עו"ד יואב קומבליס
01/12/2013 12:31
מוצע לך לקבוע פגישת ייעוץ עם עורך דין המתמחה בתחום.
לקביעת פגישת ייעוץ פנה לטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
ירין
01/12/2013 01:44
אדם שחייב לי כסף רב ולקח אותו במרמה נכנס עכשיו להליך פשיטת רגל, כמובן שאני רוצה את כספי בחזרה אך אני יודע שלקיחת הכספים לא היתה בתום לב.... האם כדאי לי לדווח על כך או שהדרך היחידה שאני אראה את הכסף היא לשתוק?
עו"ד יואב קומבליס
01/12/2013 12:28
יש מה לעשות.. לקבלת ייעוץ פנה לעורך דין המתמחה בתחום.
עודד
27/11/2013 22:22
הגשתי בקשה לכינוס, ובנתיים פנו אלי האנשים להם אני חייב כספים בנסיון להגיע להסדר בנינו, במידה ונצליח להגיע להסדר לפני הכינוס האם יש באפשרותי לבטל את הבקשה?
עו"ד יואב קומבליס
28/11/2013 11:10
לא ברור האם ניתן צו כינוס? אם כן תוכל להגיש בקשה להסדר במסגרתה תתייחס לחובות שהוגשו כתביעת חוב.
לפני הגשת הבקשה לפשיטת רגל תוכל לעשות הסדר לפי סעיף 19א בהסדר שיכיל לפחות 30% מהחובות הלא מובטחים.
לירון
26/11/2013 22:27
שלום רב, רציטתי לדעת מה קורה כאשר לאחר פירוק החברה נותרים חובות שהחברה לא הצליחה לפרוע?? האם חובות אלה בטלים?
עו"ד יואב קומבליס
28/11/2013 11:02
לאחר שהמפרק סבור כי מימש את כל נכסי החברה שיכל לאתר וסילק את החובות לנושים במידת האפשר, יגיע הפירוק לקצו. בית המשפט, לאחר שראה שפורקו עסקי החברה כליל, יתן צו המורה על חיסול החברה, ובכך יסתיים קיומה.
לאחר שחברה חוסלה, אין עוד אפשרות לתבוע אותה. עם זאת, ניתן לבצע הליך של החייאת חברה ("ביטולו של חיסול").ניתן לפתוח בו על ידי פניה לבית המשפט, מאת המפרק או אדם אחר המעוניין בכך. תוצאתו היא שהחברה חוזרת להיות רשומה כך ש"ניתן לנקוט כל הליך שאפשר היה לנקטו אילולא חוסלה החברה". ביטול חיסול יבוצע, בדרך כלל, כאשר מתגלה נושה חדש שלא היה ידוע בזמן הפירוק. גם אם לחברה לא נותרו כלל נכסים (המצב הרגיל בגמר פירוק), ניתן להחיותה ולו כדי לבצע הרמת מסך כלפי בעלי מניותיה. הליך החייאת חברה ניתן לביצוע עד שנתיים מיום החיסול.
דינה
27/11/2013 13:39
יש לי תיק איחוד בלשכת הוצאה לפועל מזה 10 שנים בו אני משלמת 250 ש"ח כל חודש החוב הוא לבנק דיסקונט ולעובדים. עורך דין מטעם העובדים ביצע חקירת יכולת ושוחח עימי בחוץ ואמר לי שאם אני לא אשלם סכום מכובד הוא יכריז עליי פושטת רגל מה זה אומר לגבי ?
עו"ד יואב קומבליס
28/11/2013 10:58
את מתכוונת שהוא מאיים בהגשת בקשה להכריז עלייך כפושטת רגל?
רון
28/11/2013 01:18
שלום,
בעבר פניתי בבקשה להליך פשיטת רגל (לא חברה) עקב התנהלות כלכלית כושלת של רעייתי ושלי, לאחר מספר שנים ביצענו הליך של הפטר ומאז הצלחנו לשקם באופן ניכר את מצבנו הכלכלי ואת אופן התנהלותנו הכספית.

למרות שעברו שנים וקיבלנו אפילו מבנק ישראל מכתב שאין שום מניעה לנהל חשבונות בנק היחס של הבנקים הוא של לקוח סוג ב.

היום אני מרוויח משכורת ראויה משמש כמנכ"ל חברה ועדיין הבנק כאמור מתייחס אלי כלקוח סוג ב.

האם נגזר עלי לקבל יחס כזה מהבנקים כיוון שבעבר הרחוק הייתי פושט רגל ?
האם יש משהו שניתן לעשות במצב כזה ?

תודה
רון
עו"ד יואב קומבליס
28/11/2013 10:50
הבנקים מחוייבים לפעול לפי הוראות וכללי בנק ישראל

: עבור אל עמוד

close