בית המשפט העליון קבע , כי מעמדו של קנס בגין דוח חניה לרשות מקומית, כמעמד קנס המגיע למדינה כאמור בסעיף 69(א)(1) לפקודת פשיטת הרגל (להלן: "הסעיף"), ולפיכך צו הפטר אינו חל עליו.
לפני כחודשיים קיבלתי הודעה על חוב אגרה שהחל מ2007 לפי מה שנכתב וזאת למרות שמעולם לא קיבלתי בקשת תשלום, יתרה מכך עד 2010 גרתי עם הורי ולא היתה לי טלוויזה כלל. במכתב נכתב שהנושא יופנה להוצאה לפועל במידה ולא יטופל, שאלתי היא יש באפשרותי להוכיח שלא גרתי בדירה אבל איך הוכיח שזו הפעם הראשונה שאני מקבלת מכתב גביה, אני פשוט לא מוכנה לשלם את כל הוצאות הריבית והפיגורים.
עליך להודיע על כך לרשות השידור בכתב. אגף הגבייה של רשות השידור לא יישלח (אסור לו) דרישות תשלום לאנשים שמסרו הודעה כאמור עד לקיום ביקור בית. רשות השידור, כל עוד אין בידיה אסמכתה שהתושב מחזיק במקלט בכלל או במקלט אחר, אין בסיס בדין לחיובו באגרה.
קיבלתי צו כינוס ויש לי חוב של כ 2500 ש"ח במשכנתא וזאת לאחר שהיה לי חוב של 5400 ש"ח . והבנק פנה לעו"ד ונפתח נגדי הליך בסדר דין מקוצר . הגעתי עם העו"ד להסדר חודשי של 700 ש"ח לחודש + השוטף כ- 750 ש"ח סה"כ 1450 ש"ח . נשארה יתרה של 2500 ש"ח לערך.
הסברתי לעו"ד כי קיבלתי צו כינוס וכי אני לא אמורה לשלם יותר את החוב אלא רק שוטף. אך הוא איים עליי כי יפתח נגדי בהליכים משפטיים וכי יבקש לממש את כול ההלואה בתיק כ 45000 ש"ח ואז יבקש למכור את הנכס.
שאלתי היא האם הוא יכול לעשות זאת מבלי להתייחס לצו כינוס ?
מה עליי לעשות?
לפני כשנתיים נשלחה לי בקשת תשלום מחברת סלולר על 1500 ש''ח, התקשרתי מספר פעמיים בניסיון לברר מדוע הסכום גבוה כל כך שבכל החודשים שקדמו לו לא שילמתי יותר מ 500 שקל. מאחר ואף אחד לא התייחס לתלונתי ביטלתי את הוראת הקבע במחשבה שככה יעזרו לי לפתור את הנושא וסוף סוף יחזרו אלי. החברה העבירה את הנושא לטיפול עורך דין שעשה לי טרור, מלא הגבלות, החוב תפח,קיבלתי מכתב בו הודיעו לי על הגבלה בנסיבות מחמירות. ושללו לי את הרשיון. מה לעשות??? החוב כרגע הוא יותר מ150% מהסכום המקורי. אני לא מאמינה שאפשר למרר לאדם את החיים בגלל חוב של 1500 ש''ח. מה אתה מציע לי לעשות?? האם לשלם כ5000 ש''ח או לנסות להילחם בעזרת עורך דין?
בן זוגי, נמצא באיחוד תיקים כבר מספר שנים ומחזיר מידי חוד 900 שקל, בנוסף הוא משלם מזונות עבור בנו. שאלתי היא כזו, אנחנו עומדים להתחתן, ואני קצת חוששת מהמצב הכלכלי שלו, האם ברגע שאנחנו מתחתנים חובותיו חלות גם עלי? האם יש לי דרך להגן על עצמי? להפריד חשבונות בנק?? לחתום הסכם ממון??
לי ולבעלי יש חובות רבים, ואין לנו רכוש, לא דירה ולא רכב על שמנו, לאחרונה עוקל חשבוננו ואנחנו מתחילים הליך של איחוד תיקים. שאלתי היא האם במידה ואנו עושים איחוד תיקים יבטלו לנו את העיקול בבנק?
בסעיף 19(א)(ג) נקבע שבית המשפט יהיה מוסמך לאשר את הפשרה או ההסדר אם לדידו קיים יסוד סביר להניח שלפי אותה הצעה ישולמו לפחות שלושים אחוזים מכל אחד מהחובות שאינם מובטחים שהיה ניתן להגיש בגינם תביעה אם היה ניתן צו כינוס במועד הגשת הבקשה, כולל הפרשי הצמדה על כל אחד מחובות אלו עד למועד שבו הוגשה ההצעה.
אני נמצא בהליך פש''ר ורציתי לדעת כיצד מתמודדים עם העובדה שלא ניתן לתת צקים, אני צריך לשכור דירה ואף אחד לא יסכים לתת לאדם לשכור את דירתו אם הוא לא נותן צקים עבור השכירות וצ'ק ערבון... השאלה היא האם יש היתר שאני יכול לקבל אני מניח שאני לא היחיד שלא יכול להתקיים ללא צקים..
אני מבקש יעוץ משפטי בעניין המחאת זכות בתביעה נזיקית מול חברת ביטוח שעדיין במסגרת פשרה שלום רב כעת ומלפני כשנתיים יש לי מספר תיקים בהוצאה לפועל ורוב הזמן שולחים עיקולים לחברות הביטוח לפני כמה חודשים הגשתי תביעה לחברת הביטוח כלל על ידי עורך דיני ומלאחר הגשתה צירפנו לתביעה המחאת זכות רשומה לבן אדם אחר אך מחברת כלל ביטוח ענו לנו כי רשומים על שמי עיקולים והמחאת הזכות ששלחתם לא רלוונטית למרות שברור לנו כי המחאת זכות מתגברת על עיקול מה האפשרותי לעשות בשלב זה מול חברת כלל כאשר תגובתה שרירותית ? נא תשובה בהקדם ותודה מראש
נכון לרגע זה אין לי חובות אבל פרעון של כספיים בשנה הקרובה יביאו אותי למצב של חובות גדולים. דחיתי תשלום של ספקים רבים אבל לצערי לא אוכל להתישר ולא יהיה לי מאיפה לשלם את הצקים העתידים שלהם. האם במצב שכזה אני יכול להתחיל הליך של איחוד תיקים? האם צקים שמפוזרים הים מספקים להוכחת החובות על אף שבפועל כרגע לא קיימים חובות?
על פי הפקודה, כאשר חוב המזונות נצבר ממועד צו הכינוס ואילך, לא מדובר בחוב בר תביעה בפשיטת הרגל והפיתרון עבור הנושה נמצא בהקצבה במסגרת סעיף 128(א) לפקודה. עם זאת, כאשר חוב המזונות נוצר טרם מתן צו הכינוס, עסקינן בחוב בר תביעה אשר ניתן להגיש תביעת חוב בגינו. הלכה פסוקה היא כי רק הסכום אשר יקבע על ידי בית המשפט לשם הקצבה למזונות לפי סעיף 128(א) לפקודת פשיטת הרגל יוכל להיגבות בהליכי הוצאה לפועל, ולא יהיה ניתן להפעיל הליכים אלה כנגד פושט רגל טרם בית המשפט הפעיל את סמכותו מכוח הפקודה.
שלום, אני פושט רגל ומשלם מידי חודש את תשלומי כבר מעל שנה, הבעייה היא שאני לא מצליח לעמוד בכל תשלומי המזונות שנקבעו לי. המזונות נקבעו לפני שש שנים כאשר מצבי הכלכלי היה שונה וההכנסה מעבודתי היתה גדולה יותר. עכשיו אני חייב לבקש הפחתה של דמי המזונות ושאלתי היא האם לפנות לבית המשפט לעניני משפחה או לבית המשפט המחוזי?
בשנה וחצי האחרונות אני מחזירה מידי חודש 600 ש''ח, לפני כשבוע פוטרתי מעבודתי ואין לי מושג איך אוכל לעמוד בתשלומים, רציתי לדעת האם ניתן להקפיא תשלום או לחלופין לצמצם אותו משמעותית עקב פיטורים?
לאחי יש חוב לבנק פועלים ויש לו 2 ערבים - אחי הצעיר ואבא שלי.
החוב הגיע לבית משפט ופסקו לו לשלם סכום התחלתי של 10.000 ש"ח ואז תשלום חודשי של 1700 ש"ח לאחי הגדול אין את האפשרות לשלם את ה-10.000 ש"ח מאחר ועומדים מפניו עוד המון חובותעיקולים על חשבונות וכ'ו השאלה שלי אם הוא יעשה איחוד תיקים הערבים יפגעו? והאם יפגעו להם בחסכנות שלהם? והאם אחי הצעיר בעתיד יוכל קנות בית למרות שישלם בשוברי תשלום לבנק הפועלים?
שאלותייך כלליות מדי, אינך מפרטת מה גובה החוב לבנק, מבלי לקרוא את המסמכים קשה לענות על שאלוייך במדוייק . בהחלט ייתכן מצב שיפנו אל הערבים לתשלום החוב . אינני מבין את השאלה לגבי אחיך והאפשרות לרכוש בית בעתיד? נא פרטי יותר.
המוציא לפועל רשאי להיכנס לחצרים של צד ג' שאינם בידי החייב ולעקל את מטלטלי החייב, בכפוף לחריגים הקבועים בחוק שהעיקרי הוא בתנאי שימסור קודם לכן הודעה על הצו למחזיק החצרים ועל כוונתו להיכנס אליהם.
יש לי חובות גדולים כ 300,000 ש''ח הרכוש היחיד שיש בירשותי הוא ביתי. אני קוסמטיקאית ועובדת מהבית. אני לא יודעת האם כדאי לי לעשות איחוד תיקים או פשיטת רגל, באיזו דרך יהיה לי הכי קל להגן על ביתי שהוא מקור הפרנסה שלי?