שלום רב, אני חייל בודד עליתי לארץ לפני שנתיים ומאז אני משרת בצבא ומוכר כחייל בודד. לקחתי הלוואות מהבנק שאיני מצליח להחזיר, ורציתי לדעת אם יש מישהו נוסף שאני יכול לפנות אליו לקבלת עזרה כלכלית מלבד הצבא כי אני חייל בודד?
אני הנושה המרכזי בית של פושט רגל, במהלך הדייונים הצהיר פושט הרגל שהכנסתו הינה 5000 ש''ח, בשל כך נקבע שההחזר החודשי שלי יהיה 3500 ש''ח לאחרונה שמעתי ממכר משותף שהוא משתכר ב כ 8500 ש''ח בחודש. רציתי לדעת האם יש מישהו שאני יכול לפנות אליו על מנת להגדיל את ההחזר החודשי ?
שואל לגבי אחי שהוא חייב בכינוס נכסים - פנה לבנק הדואר כדי לפתוח חשבון אך הם סירבו בטענה שיש הגבלה של בנק ישראל, מה הפתרון לבעיה, בהתחשב בכך שבצו הכינוס בית המשפט הבהיר שמותר לחייב לפתוח חשבון בנק, והכנ״ר מסר את הסכמתו באופן אוטומטי עם צו הכינוס ?
לאור דבריך יש לפנות לבנק ישראל ולברר מדוע רשומה הגבלה ומתי היא נרשמה.
כמו כן, יש ליידע אותם בדבר האישור מבית המשפט והכונס ולבקש להסיר את ההגבלה ככל שהיא קשורה בהליכים
שלום רב,
אמי הזמינה ביצוע עבודת בנייה קטנה מאדם פרטי לפני כ 3 שנים, הוא לא הסכים לקבל חלק מהצ'קים למוטב בלבד בטענה שהוא קונה בהם חומרים לעבודה, אלא שהוא גם לא סיים את העבודה וכשחיפשה אחריו לא נענה לבקשותיה ולאח"מ נעלם. אמי ביטלה חלק מהצ'קים והודיעה לו על כך. למרות זאת הוא העביר את הצ'קים הנותרים לצד ג'.
לאחר 3 שנים אמי קיבלה הודעה מההוצל"פ על עיקולים על החשבון עו"ש וכרטיסי אשראי ואף על רכב שאין ברשותה ועיכוב יציאה מהארץ. המכתבים הגיעו אליה באיחור מכיוון שנשלחו לכתובת ישנה ועבר זמן רב עד שכתובתה הנוכחית נמצאה, אז נגשה להוצל"פ להגיש מכתב התנגדות לתביעה עקב חוסר יכולת ואמצעים.
לאחר כשבוע היא קבלה תשובה שהנושא הועבר לטיפול ביה"מש ובד בבד קבלה הודעת S.M.S מחברת האשראי על עיקול כרטיסי אשראי. מה ניתן לעשות כדי לבטל את העיקול ואת התביעה? אודה לך על תשובה בהקדם מכיוון שאמי נמצאת במצוקה גדולה מאד. בברכה איילת.
איילת שלום,
בהודעה שלך חסרים פרטים מהותיים מכדי לתת מענה. האם אימך קיבלה אזהרה מלשכת ההוצאה לפועל? אם כן מתי? ייתכן וניתן להגיש התנגדות. אם כבר הוגשה התנגדות וההליך עובר לבית המשפט אז אמור להיות עיכוב הליכים בהוצאה לפועל.
מוצע לך לפנות לייעוץ עם עורך דין מתמחה בתחום.
לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות התקשרי 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
שלום רב, חברתו של בעלי פשטה רגל, ונקבע החזר חודשי. כרגע הוצע לבעלי להיכנס לחברה מאוד מצליחה, ורציתי לדעת האם הוא יכול להיות בעלים של חברה נוספת? הרי ברור שאם יהיה לו עסק חדש הוא יוכל להחזיר את חובותיו מהר יותר
לילך שלום, שאלתך לא ברורה האם כוונתך כי בעלך בהליכי פש"ר או שחברה בע"מ שהוא בעליה נמצאת בהליכי פירוק?
בכל קרה יש צורך בפרטים נוספים כדי לענות על שאלתך.
לקבלת ייעוץ התקשרי 072-334-1001
יואב קומבליס - עו"ד
אז ככה אנחנו שלושה אחים שירשנו את דירת הורינו, אחד האחים נמצא בהליך פשיטת רגל, אבל אנחנו לא מעונינים לחלק את הנכס האם בית המשפט יכול להכריח אותנו למכור את הדירה?
רציתי לדעת אם אני מחליט להגיש תלונה כנגד אלימות במשפחה של השכנים שלי האם אני יכול להישאר חסוי? אני לא ממש רוצה להיכנס לתוך הנושא אבל מרגיש שאני חייב לעשות משהו.
לפני ששוחררתי נשפטתי בבית משפט צבאי בו נקבע שעלי לבצע שנתיים עבודות שירות. עכשיו אני משוחרר ומבצע עבודות שירות כבר שנה, ורציתי לדעת האם אני יכול לערער על הנושא ולהישפט בבית משפט אזרחי?
אני שרוי בחובות רבים ורציתי לדעת כיצד מחליטים האם ללכת לפשיטת רגל או לחלופין לעשות איחוד תיקים. מהם הקריטריונים שבודק עורך דין על מנת להחליט באיזה אופן לפעול?
השיקולים משתנים מאדם לאדם והנושא מורכב מאוד. להליכים יש השפעה מיידית ועתידית. לדוגמא אין שיקוליו של בעל עסק ורכוש כשיקוליו של אדם חסר אמצעים. בכל מקרה מומלץ להתיעץ עם עורך דין המתמחה בתחום.
לפני כשלוש שנים לקחתי הלוואה עם בעלי מחשבון הבנק המשותף, על ההלוואה רשומים שניניו. לפני כחצי שנה התגרשנו וקבענו כי כל אחד מבינינו ישלם מחצית מיתרת ההלואה שה כ 1200 ש''ח בחודש. לאחרונה פנה אלי הבנק מאחר והגרוש שלי לא משלם את חלקו. רציתי לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לפצל את ההלואה ושלא יגיע מצב בו פונים אלי בגלל שהוא לא מחיזר את הכסף מידי חודש, תודה מראש טלי
על פניו הנכם חייבים לבנק ביחד ולחוד ועל כן הבנק יוכל להיפרע ממך את מלוא סכום ההלוואה.
במקרה כזה פיצול ההלוואה נתון לשיקולי הבנק וספק אם יסכים לכך, בפרט לאור העובדה שהגרוש שלך לא משלם את חלקו..
אני בן 74 קיבלתי הפטר חלוט בינואר 2012 לבד אישתי לא רצתה לבוא יחד איתי לפשיטה היא חשבה שלא יתבעו אותה בסוף שנת 2012 הבנק התחיל להציק לה על אותו תיק שלי היה כי אין לו משהוא אחר לכן החליטה להגיש בקשה לפשר זה כשנה היא משלמת 500 שח לחודש.
לפני שבוע היה דיון במחוזי שופטת ישראלה גורין בעלי החוב כולל הבנק לא הופיע לדיון בפרוטוקול קבעה השופטת שקיים תום לב ללא עוררין ובכל זאת החליטה להגדיל את התשלום ל-1000 שח לחודש עד לגובה של 50000 שח יש לציין שאותה שופטת נתנהלי הפטר ונתנה לבנק את רוב הכסף שהיה לי (קופת גמל פנסייה) לבנק אני ואישתי הינו חתומים על אותה הלוואה אישתי בת 64 לא עובדת נכה ומקבלת קיצבת נכות סך הכנסות מישפחה כולל קיצבאות ביטוח לאומי 6500 האים ניגזר עלי לעבור עוד פעם כל התהליך הרי כל משלקחו ממני הייה שיך גם לה יש לציין שבפרוטוקול אין שום התנאות והיתנדויות שלה מעושים שהעורך דין שיצג אותי לא עשה מלהציע לו בכבוד רב ותודה מראש פרץ רפאל
יש לי חובות על סך כ 76 אלף ש"ח על שמי בלשכת הוצאה לפועל, שנגרמו בגלל צ'קים שנגנבו ונחתמו בשמי מקרוב משפחה שיש לו איחוד תיקים בהוצאה לפועל וזה קרה לפני כשנתיים.
לא הגשתי התנגדות לביצוע שטר ולא תלונה במשטרה וכל הדברים האלו בגלל שהחובות הכניסו אותי לדיכאון כבד לא יצאתי מהבית ולא היה חשק לעשות דברים בכלל. עכשיו אני רוצה לעשות הסדר של החובות זאת אומרת איחוד תיקים השאלה שלי היא האם ניתן לצרף את התיקים האלו לאותו קרוב משפחה לאיחוד תיקים שלו בהסכמה שלו? ביחס לזה שהוא גנב לי צ'קים וחתם בשמי.
תודה
במידה והתיקים נפתחו על שמך הרי שבמסגרת הסדר החובות תוכל להגיש בקשה לאיחוד תיקים וכו'
ייתכן ותוכל להגיש התנגדויות אף באיחור במידה ותוגש בקשה מתאימה להארכת מועד להגשת התנגדויות המסבירה את הנסיבות למחדל של אי הגשת התנגדות במועד ובמידה והיא תתקבל..
ברור שבמסגרת הבקשה תיאלץ לחשוף את כל הרקע והפרטים לגבי קרוב המשפחה.
אז ככה, יש לי עסק שבשנתיים האחרונות נקלע לקשיים כלכלים. אני רוצה להכריז בשיטת רגל, והבנתי שהליך כזה אפשרי רק אם נקבע כי פעלתי בתום לב. שאלתי היא כזו, בשנה האחרונה ידעתי שהעסק בהפסדים ולמרות זאת המשכתי והתחייבתי בפני ספקים, וחילקתי צקים ללא כיסוי. האם מהלך שכזה יכול להגדיר אותי כאדם שלא פעל בתום לב??
שאלתך מורכבת מדי מכדי לתת לה מענה בפורום. בעקרון חובת תום הלב בהליכי פשיטת רגל נבחנת כיום בספקטרום רחב יותר מבעבר. בית משפט ייבחן גם את התנהלות החייב במסגרת ההליך עצמו ולא רק את התנהלותו אשר הביאה אותו למצב זה. גם לפרק הזמן ומשך ההליך יש חשיבות המשפיעה על החלטת בית המשפט.
בשנת 2004 בעלי חתם ערבות להלוואה, קיבלנו לפני מס' חודשים מכתב לידיעה על משפט בתיק פשיטת רגל של החייב שעבורו נחתמה הערבות.
לצערי המכתב אבד לי וחשוב לי מאוד לדעת האם החייב התייצב למשפט?
איך אני יכולה לדעת מה נסגר במשפט?
נושא זה מאוד רגיש כיוון שמדובר בבן משפחה שמעבר לחתימת ההלוואה, עקץ אותנו והונה אותנו כלכלית לפני שלוש שנים. בעקבות כך אנחנו מתמודדים עם מצב כלכלי לא פשוט ואני חייבת לדעת מה קרה אתמול במשפט כיוון שכלכלת המשפחה שלי במצב לא פשוט ואני צריכה להערך במידה ונצטרך לשלם את ההלוואה.
תודה מראש על תשומת הלב!!!
בפנייתך לא מצוין ממי נטל החייב את הלוואה. סביר להניח כי מי שהעניק את ההלוואה יודע מה תוצאות הדיון שנערך.
באפשרותכם לפנות אליו כדי לברר את הפרטים.
במידה ואין באפשרותכם לעשות כן פנו לעורך דין המתמחה בתחום כדי שיסייע לכם בקבלת המידע המבוקש.
בן זוגי לשעבר נמצא בהליך פשיטת רגל. הגשנו בקשה לבית משפט מחוזי לקציבת מזונות לפי סעיף 128 ואכן הוחלט כי עליו לשלם מזונות 3600 ש"ח ואם לא יעשה זאת זה יחשב כאילו לא שילם את התשלום החודשי לקופת הכינוס.
הוא אינו משלם ולא שילם אפילו פעם אחת. באותה החלטה לא איפשרה לנו השופטת לנקוט נגדו בהליכי הוצאה לפועל.
האם יש איזשהו כלי שבעזרתו ניתן לאכוף עליו את ההחלטה הזו ולהכריח אותו לשלם?
ייתכן וכן אולם לאור מורכבות התשובה והיותה תלויה בגורמים ופרטים נוספים מוצע לך להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום.
לפגישת ייעוץ עם עורך דין פני לטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
שלום לפני כשלוש שנים רכשתי רכב, לאחרונה החלטתי למכור את הרכב ולהפתעתי גיליתי שהרכב משועבד בגלל חובות של האדם ממנו רכשתי את הרכב. חשוב לציין שהרכב כמובן רשום על שמי. כאשר רכשתי את הרכב לא ידעתי על השיעבוד שלו ורציתי לדעת האם אני יכולה לעשות משהו כדי לבטל את השיעבוד, הרי אין בעייה להוכיח שאני לא בעלת החוב. בנוסף במידה ואפשר הייתי רוצה לדעת לאיזה גורם עלי לפנות במקרה שכזה.
את בבעיה מול בעל השעבוד. היה עלייך לבדוק את הנושא לפני רכישת הרכב.
ייתכן מצב בו לאור הסכמה בין בעל הרכב לנושה כגון במקרה של סילוק חוב שלהבטחתו שועבד הרכב כבטוחה, השעבוד היה צריך להימחק ולא נמחק . במידה והשעבוד תקף מירב הסיכויים שזכויותיו של בעל השעבוד ייגברו על זכויותייך!
המוכר שמכר לך את הרכב ביצע עבירה ויש לך עילת תביעה כנגדו לפיה תוכלי לתבוע השבה של הסכומים ששילמת עבור הרכב וההוצאות שנגרמו לך בצירוף פיצויים עבור עוגמת נפש.
לקבלת ייעוץ מעו"ד המתמחה בתחום מוצע לך ליצור קשר עם עורך דין בטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
אני שואל לגבי אחי שיש לו חובות בהוצאה לפועל מאז שנת 2001
לחייב נותרו 2 תיקים באיחוד בסך 800,000 ש"ח +, תיק האיחוד נפתח לו כאמור בשנת 2001, לחייב נקבע בזמנו צו תשלומים בסך 270 ש"ח, החייב לא משלם מזה כשנתיים, לפני מס' חודשים הוצא לו צו הבאה שעדיין לא מומש והוא נדרש להפקיד 5000 ש"ח תוך 90 יום (המועד חלף). 1. האם ניתן לשלם את חוב הפיגורים בסך כ 6500 ש"ח ולהמשיך לשלם את צו התשלומים? 2. במידה וכן, באם ישלם סכום זה האם יפטרו אותו מצו ההבאה?
הרשם בתיק שלי חייב אותי לשלם מידי חודש -400 שקלים - לזוכה בתיק! נעשתה חקירת יכולת וזה מה שהחליט הרשם. לא מכבר זכיתי במשפט בסכום גבוה. שאלתי :
האם רשאי הרשם לשנות החלטתו - לאחר ששילמתי כ-3 תשלומים ? והאם רשאי על- פי חוק הרשם- להורות לי להגדיל את הסכומים- עקב זכייתי במשפט ,,,,?
אבקש את תשובתך ,- תודה - ישראל ,