פורום פשיטת רגל Bankruptcy Law מנוהל על ידי עורכי דין ומומחים פיננסים...
פורום פשיטת רגל בהנהלת עו''ד ג'קי בובליל | עמוד 164

עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (13) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 13 reviews

פורום פשיטת רגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מיטל
21/10/2013 10:30
גליתי שלאבי יש חובות רבים ושנקבע לו הסדר חוב של 1200 ש''ח בחודש, לאחרונה גיליתי שהוא לא משלם את החוב ורציתי לדעת מה השלכות של מצב שכזה?
עו"ד יואב קומבליס
22/10/2013 13:37
אם הסדר החוב נקבע במסגרת איחוד תיקים והצו לא משולם תיק האיחוד עלול להיות מפוזר וכל נושה יוכל לפעול נגד החייב
פלג
22/10/2013 11:05
שלום רב, רציתי לדעת אם חוב שאדם חייב למס הכנסה נכלל בהפטר? תודה מראש לעונים.
יוסי
21/10/2013 21:51
הוכרזתי כמוגבל חמור, רציתי לדעת מה ההבדל בין אדם שהוגדר מוגבל לבין אדם שהוגבל כמוגבל חמור?
גידעון
20/10/2013 11:08
בוקר טוב

אני משלם מזונות גבוהים כבר חמש וחצי שנים באופן הכי מסודר שיש ובלי איחורים ומשחקים. לפני כחצי שנה פוטרתי ממקום עבודתי. כתוצאה מהפיטורים אלו אני לא מצליח לשלם את המזונות. הגרושה מסרבת לכל התחשבות. פסק הדין ניתן על פי הסכם בבית הדין הרבני. הגרושה פתחה תיק הוצאה לפועל על מזונות. מה לדעתכם ניתן לעשות? זה לא שאני לא רוצה לשלם - ההפך הוא הנכון. רק אין לי אפשרות...

זקוק לעצה של עורך דין מנוסה בתחום.
עו"ד יואב קומבליס
21/10/2013 10:11
אובדן מקום עבודה מהווה שינוי נסיבות מהותי להגשת תביעה להפחתת דמי המזונות.
במסגרת התביעה ייבדק גם פוטנציאל ההשתכרות העתידי שלך וכן יאמוד בית המשפט על המאמצים אשר הושקעו במציאת עבודה חדשה, והאם נעשו הם בתום לב.

אסי
21/10/2013 09:16
היה לי עסק פרטי / עצמאי והגעתי לחובות של 55 אלף שח לבנק ולחברת סלולר. סגרתי את העסק בגלל החובות ובגלל שלא היה הגיוני להמשיך לחפור בורות ולצבור חובות. התחלתי לעבוד כשכיר באותו תחום ואני מרוויח 8500 ש"ח. אני כמובן רוצה לשלם את החובות, אבל יש לי מזונות והוצאות מחיה ככה שלא נשאר לי הרבה. הבנק לא מוכן לחכות ואומר כי יתבע אותי על החוב. חברת הסלולר רק מוסיפה ריבית. אני רוצה להגיע להסדר על תשלומים אבל לא מצליח לבד. האם כדאי לפנות להליך של פשיטת רגל במצב כזה?
עו"ד יואב קומבליס
21/10/2013 10:07
להליך פשיטת הרגל השלכות מיידיות ועתידיות רבות ויש לשקול אותם תוך קבלת ייעוץ מתאים. ייתכן ובמצבך כדאי לשקול הסדר מול הנושים. מוצע לך להתייעץ ולהיעזר בשירותי עורך דין אשר יוכל להשיג עבורך הסדר נוח מול הנושים.
דבורה
20/10/2013 13:35
יש לי חוב גדול לבנק שאיני יכולה להחזיר, ואני שוקלת להכריז על עצמי כפושטת רגל, רציתי לדעת האם תהליך זה עולה כסף?? האם אני מחוייבת בעורך דין??
עו"ד יואב קומבליס
21/10/2013 10:05
הגשת הבקשה כרוכה בתשלום אגרה . אינך חייבת בייצוג על ידי עורך דין אולם, מומלץ להיעזר בשירותי עורך דין הבקיא בתחום פשיטת הרגל.
יצחק
21/10/2013 07:56
שלום רציתי לדעת אם אדם פרטי פושט רגל האם יש השפעות על החברה בע''מ שברשותו?
רויטל
19/10/2013 06:39
החברה בה אני עובדת בשלושת השנים האחרונות עומדת לפני פשיטת רגל, ואני לא קיבלתי משכורת כבר שלושה חודים. הבנתי שאני יכולה לתבוע את ביטוח לאומי על השכר אבל רציתי לדעת האם אני יכולה לתבוע גם הבראה, ימי חופשה מצתברים, תשלום לקרן פנסייה. תודה מראש לעונים
מזל
18/10/2013 23:07
אני בת 60 וכרגע אני ובעלי בתהליך של פשיטת רגל, הצתברולנו חובות גדולים בעקבות העסק של בעלי שנפל. רציתי לדעת מה קורה כאשר אדם יוצא לפנסיה והוא מוכרז כפושט רגל, האם כספי הפיצויים קופות הגמל שלי והביטוח הלואמי יועברו אוטומטית לסגירת החובות??
משה דהן
14/10/2013 23:00
היי

יש לי 3 תיקים די גדולים בהוצאה לפועל בחיפה. הוזמנתי לחקירת יכולת. רציתי לדעת האם בעת חקירת יכולת מלבד הנציג של ההוצאה לפועל נמצאים עוד אנשים? האם נמצאים עורכי דין מטעם בעלי החוב ואם כן, האם מותר להם לחקור אותי לגיב מצבי הכלכלי או שכל ההליך מנוהל על ידי ראש ההוצאה לפועל בלבד?

מקווה שתוכלו להסביר לי מעט על ההליך! תודה מראש ולילה טוב
עו"ד יואב קומבליס
18/10/2013 11:25
ראש ההוצאה לפועל רשאי, מיזמתו או לפי בקשת הזוכה או החייב, לחקור את החייב לגבי נכסיו, הכנסותיו וחובותיו כדי לברר את יכלתו של החייב לקיים את פסק הדין.

בחקירת יכולת רשאי ראש ההוצאה לפועל להזמין לחקירה את החייב וגם עדים, וכמובן את הזוכה.

אם התקיימה חקירת יכולת ללא הזוכה הוא יהיה רשאי לבקש מראש ההוצאה לפועל לקיים חקירה נוספת בנוכחותו.

חקירת יכולת תהיה בפומבי או בדלתיים סגורות כפי שיורה ראש ההוצאה לפועל.
משה דהן
17/10/2013 12:34
פספסתם את השאלה שלי....
רווית
17/10/2013 05:21
אני סטודנטית שנה שנייה, בשנה הראשונה ללימודים לקחתי מהבנק הלוואה, ואני פשוט לא מצליחה לעמוד בהחזרים, דיברתי עם הבנק מספר פעמים בניסיון לחלק את ההחזר בצורה אחרת אבל הם מסרבים. אני פשוט לא יודעת מה לעשות, אני לא נרדמת בלילה, ושוקלת להפסיק ללמוד. האם יש פיתרון אחר??
עו"ד יואב קומבליס
18/10/2013 11:20
מוצע להתייעץ עם עו"ד מתמחה בתחום אשר יוכל להגיע להסדר נוח עם הבנק.
לייעוץ התקשרי לטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
אלה ויסוקר
17/10/2013 19:04
אם יש עיקול על כספים של אדם הנמצא בחובות גדולים, איזה עיקול חזק יותר וקודם לשני, עיקול לטובת דמי מזונות ילדים או עיקול של רשויות המס דוגמאת מס הכנה מע"מ וכדומה?
עו"ד יואב קומבליס
18/10/2013 11:18
בעיקרון עיקול מזונות גובר על עיקולים אחרים
אנדריי
17/10/2013 23:42
במידה ופתחו נגדי הליך של הוצאה לפועל ואני רוצה להחזיר את החוב אבל מבקש שיצמצמו את הסכום (ריביות). האם עלי לפנות להוצאה לפועל ולהסדיר את נושא התשלום או לחברה? האם ברגע שהחברה מפנה את הטיפול להוצאה לפועל היא עדין יכולה לסגור אותו בלי התערבות שלהם??
עו"ד יואב קומבליס
18/10/2013 11:14
הזוכה או ב"כ הזוכה יכולים להגיע איתך לכל הסדר מוסכם לרבות הפחתת / ביטול ריביות ולסגירת התיק
מושיקו
16/10/2013 23:22
יש לי עיקול על המשכורת, אני מרוויח 6500 ש''ח נטו בחודש, ומשלם מזונות 2000 ש''ח. הבנתי שאני יכול לדרוש לקבל חלק ממשכורתי. רציתי לדעת איך בדיוק עושים את זה, אודה לכם על תשובה מהירה, אני קצת לחוץ בזמן.
תודה רבה
עו"ד יואב קומבליס
18/10/2013 11:13
תוכל למצוא תשובה בטור ג' בתוספת השניה לחוק הבטחת הכנסה, התשמ"א-1981,
החישובים תלויים בגורמים ופרטים שלא פירטת..
מוטי
13/10/2013 22:29
לקחתי לפני כשנה הלוואה מהבנק ולא הצלחתי לעמוד בתשלומים, מאחר ופוטרתי מעבודתי ואני מובטל כבר מספר חודשים. פניתי לבנק וביקשתי לשחרר את כספי הפיקדון שברשותי כדי להפחית את החוב, אבל הבנק סירב בתענה שאלה כספי הערבון להלוואה. והציע שאקח הוולאה נוספת. עכשיו העבירו את החוב לטיפול עורך דין, רציתי לדעת אם מותר להם לסרב לי לשחרר את כספי הפיקדון כדי להקטין את החוב באופן משמעותי?
עו"ד יואב קומבליס
16/10/2013 16:44
סביר להניח כי הבנק פועל במסגרת ההסכמות בינו לבינך במסגרת ההסכמים לפתיחת החשבון ולקיחת ההלוואה.
יש לבחון את המסמכים הנ"ל ואת חוקיות דרישת הבנק.
מוצע לפנות לייעוץ עם עורך דין הבקיא בתחום.
ליצירת קשר עם עורך דין התקשר לטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
יונתן
14/10/2013 09:28
שלום רב, לפני כחצי שנה שילמתי עבור טיפולי הסרת שיער, משך הטיפולים הוא עד שתראה תוצאה של כ 90 % בנתיים החברה לה שילמתי פשטה את הרגל. אין לי כסף לשלם לחברה חדשה עבור הטיפולים, האם אני יכול לעשות משהו כדי לקבל את כספי בחזרה או שזה אבוד?
עו"ד יואב קומבליס
16/10/2013 16:42
ייתכן וכן יש לבדוק האם החברה התפרקה מרצון או לבקשת נושה/ים ולבדוק מי המפרק ולפנות אליו בנדון
רותם
15/10/2013 02:32
אני משלם החזרים של הוצאה לפועל 600 ש''ח בחודש, עבור חוב של כמאה אלף, אני עומד בתשלומים כבר שנה, ורציתי לצאת לחופשה בחו''ל אין לי מי שיחתום ערבות האם ישנה עוד דרך לקבל אישור יציאה??
עו"ד יואב קומבליס
16/10/2013 16:39
ייתכן וכן, יש לבחון את הנושא והצורך בנסיעה.
מוצע ליצור קשר עם עורך דין המתמחה בתחום .
ליצירת קשר פנה בטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
גרגורי
15/10/2013 07:10
אני משלמם מידי חודש החזר עבור שני תיקים בהוצאה לפועל, סכום ההחזר הוא 1500 ש''ח, ולצערי אני לא ממש מצליח לעמוד בהחזר, ובחודשים האחרונים לא הצלחתי להחזיר את מלוא הסכום. רציתי לדעת האם אני יכול לגשת לבד ולבקש איחוד תיקים ומה בדיוק הפרצדורה?
עו"ד יואב קומבליס
16/10/2013 16:38
ניתן להגיש בקשה ללא עורך דין. פרטים אודות ההליך ניתן למצוא באתר ואף לקבל מידע בלשכת ההוצאה לפועל אליה תפנה
אבירם
15/10/2013 15:47
לפני תיקון 29 היתה חובה על רשם לקיים דיון פרונטלי בטענת פרעתי. כיום אין חובה כזו, אם אני מבין נכון.

חייב הגיש בקשה בטענת פרעתי ובה צירף אסמכתאות לתשלומים שביצע לזוכה. הזוכה הגיב ואישר רק חלק מהתקבולים. הרשם נתן החלטה שהתקבלו מספר תקבולים אך לא אישר את כולם.

איך הוא יכול לתת החלטה כזו ללא דיון פרונטלי? הרי החייב אוחז בידו אישורי תקבולים.
בקיצור, מה על החייב לעשות עכשיו - להגיש ערעור או לבקש מהרשם שיקיים דיון פרונטלי?
עו"ד יואב קומבליס
16/10/2013 16:37
בעיקרון תוכל לנסות לפנות בבקשה מנומקת לקיים דיון.
לא ברור מדוע לא קיבל הרשם את כל האישורים והאם הדבר פורט בהחלטתו..
יונתן
13/10/2013 19:54
חייב שקיבל צו הפטר חלוט ניגש להוצאה לפועל לסגור תיקים ונדהם לגלות כי קיים תיק משכנתא משנת 2007 ע"ס 300 אלף ש"ח.

העניין הוא שהממשכן במקרה זה שקט על שמריו במשך 6 שנים חרף העובדה שידע שהחייב נמצא בהליכי פש"ר - לא פעל למימוש משכון ובינתיים חלק ממנו מומש במסגרת הפש"ר. מסתבר שהחייב משכן 3 קופות גמל לטובת הממשכן - אחת מהן מומשה במסגרת הפש"ר, אחת מהן מומשה על ידי החייב טרם כניסתו להליך פשיטת רגל (הנושא נבדק ולא נמצא חוסר תום לב-אינני יודע כיצד מימש בזמן שהיה משכון), ועוד תכנית שצריך לבדוק את נזילותה.

שאלתי היא כזו,
אני יודע שממשכן אינו חייב לפעול במסגרת הליכי פש"ר למימוש משכון אבל האם אין לו חובה ליידע את הנאמן כי יש לו משכנתא? האם יש משמעות ואיזו, לכך ששקט על שמריו משך 6 שנים ולא ביקש לממש את המשכון? האם בכך ויתר על המשכון?

מה המשמעות של העובדה שחלק מן המשכון מומש וחלק ממנו נפדה על ידי החייב?

החייב שילם מחצית מהחובות לנושים הרגילים ולא ידע בכלל שיש נושה מובטח... כעת עלול לעמוד בפני שוקת שבורה אם ההפטר לא יפטור אותו אף מהמשכון.
עו"ד יואב קומבליס
16/10/2013 16:35
הנושא מורכב מדי כדי לתת מענה בפורום וחסרה אינפורמציה רבה בפנייתך.
מוצע ליצור קשר עם עורך דין המתמחה בתחום .
ליצירת קשר עם עורך דין פנה לטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
יונתן
15/10/2013 15:49
אפשר תשובה לשאלה שלי?

הנושא מאד מטריד אותי ואני חייב דעה של עורך דין לפני שאני מחליט מה לעשות ואיך להתקדם עם העניין...

: עבור אל עמוד

close