פורום פשיטת רגל Bankruptcy Law מנוהל על ידי עורכי דין ומומחים פיננסים...
פורום פשיטת רגל בהנהלת עו''ד ג'קי בובליל | עמוד 165

עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (13) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 13 reviews

פורום פשיטת רגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ציפי
15/10/2013 16:38
אבינו נפטר בלא שהותיר צוואה. עוד בטרם הוצאנו צו ירושה ההוצאה לפועל הטילה הערת אזהרה על דירתו בשל חובות שלא שולמו בהיקף נמוך בהרבה מערך הדירה. מהי משמעות הדבר? אם הדירה תימכר ע״י כונס מה יהא על תמורתה לאחר שההוצל״פ תקזז החובות? מה עלינו לעשות?

תודה מראש לכל עורך דין מטעמכם שיוכל להסביר ולתת תשובות!
עו"ד יואב קומבליס
16/10/2013 16:33
הנושא מורכב ויש לבחון את המסמכים , הערת האזהרה , וזכויות היורשים ולזמנים משמעות חשובה.
מוצע לפנות ללא דיחוי לייעוץ עם עורך דין הבקיא בתחום.
ליצירת קשר עם עורך דין התקשרי 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
נחום
15/10/2013 20:34
אני בן 20 ויש לי 5 תיקים בוצאה לפועל, שמגיעים יחד לסכום של מאה חמישים אלף. אין לי עבודה קבועה ואני יודע שאני חייב להתחיל להסדיר את החובות האלו. רציתי לדעת האם עדיף לי לעשות איחוד תיקים או לבקש פשיטת רגל?
עו"ד יואב קומבליס
16/10/2013 16:30
התשובה לשאלה מורכבת ותלויה בגורמים רבים שלא פירטת
להליכי פשיטת הרגל השלכות מיידיות ועתידיות ומומלץ להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום.
ליצירת קשר התקשר לטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
מאיה
16/10/2013 12:16
הי אני מפיקת אירועים, הפקת אירוע מוצלח והזוג בחר לשלם את האירוע באמצעות צ'ק ומסר את התשלום שלי לקייטרינג הקייטרינג החליט לא להעביר לי את הסכום במלואו בטענה שהזוג לא השאיר לו טיפים ואני צריכה לשלם עבור זה.

יש לי צ'ק של הזוג על הסכום האם כדאי ללכת ולשכור עורך דין ולהגיש תביעה נגד הזוג?

האם כדאי ללכת להליך גביית צ'קים או שאני צריכה לתובע את הקייטרינג?

יש לי חוזה מול הזוג וכתוב שם במפורש שאני וקייטרינג שני גופים נפרדים...
אשמח לשמע את דעתך
עו"ד יואב קומבליס
16/10/2013 16:29
על מנת לתת מענה מקצועי מוצע לפנות לעורך דין שיבחן את החוזה אל מול השתלשלות העניינים.
לא ברור מדוע הועבר התשלום לקייטרינג
יואב קומבליס, עו"ד
יוסי
13/10/2013 07:05
לאחי הקטן יש חוב בבנק, חוב שתפס הרבה ריביות, כרגע הוא במצב בריאותי לאטוב ולכן הוא לא עובד. אנחנו בני הנשפחה רצינו להסדיר בשבילו את החוב. חשוב לציין שאין עדין עיקולים או מעשים דרמטיים של הבנק. רציתי לדעת שני דברים. הראשון האם אני צריך עורך דין על מנת לסגור את הנושא. והשאלה השנייה האם במקרים כאלה מוותר הבנק על חלק נכבד מהריביות שצבר החוב?
עו"ד יואב קומבליס
16/10/2013 16:27
אין חובה חוקית להשתמש בשירותי עורך דין על מנת להגיע להסדר עם הבנק.
מטבע הדברים, הבנק מיוצג על ידי עורכי דין הבקיאים בתחום הגבייה וההוצאה לפועל ורצוי שיהיה עורך דין המייצג אתכם כך תוכלו להגיע לתוצאות טובות יותר מול הבנק
ליצירת קשר עם עורך דין המתמחה בתחום התקשרו 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
יוסי
16/10/2013 12:17
צהריים טובים

אני ממש מבקש תשובה מעורך דין... אנא מכם
בעל דירה
16/10/2013 13:02
שלום עורך דין נכבד!

שתי שאלות לגבי בטחונות בשכירות דירה:

1. כשבעל דירה משכיר לכמה שותפים וכל אחד מביא ערב משלו אבל הערב מסכים להיות ערב רק עבור שוכר אחד ורושם את זה. האם זה יגביל אותי להפעיל הליכים נגדו במקרה של הפרת הסכם?

2. מה המשמעות והגבלות אם יש לכך שרושמים על שיק שהוא שיק בטחון / פיקדון בבנק או במקרה שצריך הוצאה לפועל בעתיד?

תודה על עזרתך והמשך שבוע נעים
עו"ד יואב קומבליס
16/10/2013 16:21
לגבי הערב זה תלוי בנוסח כתב הערבות, ייתכן ותהיה מגבלה לפעול כנגדו מעבר לערבותו לסכום יחסי.

לגבי שיק הבטחון, הרי שזהו שיק שניתן על תנאי והמושך יוכל להעלות בעתיד טענה כי התנאי לא התמלא ולא הייתה לזוכה כל זכות לדרוש את הפרעון.

מוצע לערוך הסכם שכירות אצל עו"ד המתמחה בתחום וככזה יינסח הסכם אשר ימנע ככל הניתן אפשרות של התחמקות מתשלום חוב שכירות ו/או הוצאות מכוח ההסכם והחוק.
ליצירת קשר עם עו"ד התקשר 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
מירב
16/10/2013 14:21
שלום רב, אני מעונינת לפתוח לגרוש שלי תיק בהוצאה לפועל מאחר והוא לא משלם זונות כבר קרוב לשנה והייתי רוצה לדעת איך בדיוק אני עושה את זה. תודה מראש מירב
עו"ד יואב קומבליס
16/10/2013 16:16
במידה ויש בידייך פסק דין למזונות אשר לא מקויים על ידי החייב ניתן להגיש את פסק הדין לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל.
פתיחת התיק כרוכה בהגשת טפסים ומסמכים שונים.
תוכלי לקבל על כך הסבר בלשכת ההוצאה לפועל.
מומלץ לנהל את הליכי הגביה באמצעות עורך דין המתמחה בתחום.
יואב קומבליס, עו"ד
משה
02/10/2013 18:25
היה לי חוב בהוצלפ לטובת עמותה מסוימת והגיע לכדי עיקולין וכדומה ולבסוף הגענו להסכמה שמסדרין הלוואה חדשה עם שטר הלוואה חדשה וכן ערבים חדשים תמורת ההלוואות הקודמות ועבר. כבר שמונה חודשי תשלום שרק 6 מתוכם שולמו.

משום כך פנתה העמותה הנל לפתיחת תיק הוצאה לפועל ועיקלה מיטלטלין תמורת ההלוואות הראשונות.

יש לציין שהם לא עידכנו את ההוצלפ בהסדר החדש ודרשו הכול כמו שלא היה הסדר
ועכשיו האם אפשר לתבוע את העמותה פיצויים על שעיקלה ללא זכות וכן האם יש כזה מושג לתבוע שאותו העמותה או מייצג העמותה לא יוכלו יותר לתבוע חייבים
ללא ייצוג עו"ד אחרי שעיקלו במרמה
משה
16/10/2013 15:43
עורך דין יקר - אשמח למענה לשאלתי מלפני כמה שבועות. תודה, משה מנתניה.
עו"ד יואב קומבליס
16/10/2013 16:15
במידה והזוכה נקט בפעולות תוך שימוש לרעה בהליכי משפט והוצאה לפועל והסתרת מידע מבית המשפט ועקב כך גרם לנזקים הרי שיהיה ניתן לתבוע בגין כך.
מוצע לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ ובחינת מסמכים.
ליצירת קשר התקשר לטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
היי
דני
14/10/2013 19:55
הי אם אני רוצה לקבל פטור מלשלם תאגרה של פשיטת רגל לא שאני לא רוצה .. אין לי איך לשלם זה אפשרי??
אברהם
11/10/2013 07:14
אני לא ממש יודע מאיפה להתחיל, בגדול חתמתי לבת שלי ערבות על הלוואות גדולות. היא לא הצליחה לעמוד בהחזרי התשלומים, ולפני שבועיים היא עזבה לחו''ל עם ילדיה ובעלה. עכשיו אני מקבל טלפונים על החובות. מעולם לא הייתי חייב כסף בחיי ועכשיו כל רגע מישהו פונה אלי. לצערי אין לי כסף בשביל להסדיר את כל החובות הקיימים שלה. ואני מפחד שהבנק יעקל לי את החשבון. מה אני צריך לעשות איך אני יכול להתחיל להסדיר את כל הבאלגן הזה??
דני
14/10/2013 02:19
אם בת כזאת מי צריך אויבים
עו"ד יואב קומבליס
13/10/2013 14:25
עליך לפעול מייד ולטפל בכל פנייה ופנייה. יש לבחון את מסמכי הערבות ו/או ההלוואות עליהם נסמכים הנושים. מוצע לפנות לייעוץ עם עורך דין.
לקביעת פגישת ייעוץ חייג 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
מרים
13/10/2013 05:36
לאחרונה אבי הוכרז נכה ב100% מאחר והוא בכיסא גלגלים, רציתי לדעת אם אני יכולה לבקש עבורו הפטר. זה הרי ברור שהוא לא יוכל להחזיר את החובות הפתוחים.
עו"ד יואב קומבליס
13/10/2013 14:30
משאלתך לא ברור האם אביך נמצא בהליכי פשיטת רגל ותוך כדי הפך נכה או טרם נכנס להליכים ובכוונתו לאור נכותו להגיש בקשה לפשיטת רגל.
מבלי לגרוע מזכותו של הכונס לנקוט בהליכים כנגד פושט הרגל ברור כי ליכולת ההחזר של אביך יש השפעה על ההליכים והתחשבות במצבו.
דותן
12/10/2013 11:06
לפני יומיים קיבלתי מכתב מהוצאה לפועל על ארנונה. לטענתם למרות שעזבתי עצם העובדה שלא יידעתי אותם שאני עוזב כל החוב נרשם על שמי. באמת שלאט ידעתי שאני צריך לשנות את זה, חשבתי שאוטומטית המשכיר החדש מעביר את זה על שמו. האם אני יכול לצאת מזה איכשהו?? אני יכול להוכיח שבשנה הזו התגוררתי במקום אחר ושילמתי ארנונה. תודה מראש
עו"ד יואב קומבליס
13/10/2013 14:23
עפ"י הכלל היה עליך להודיע לרשות המקומית על עזיבת הנכס והאחריות לכך היא על כתפיך. ייתכנו נסיבות בהן ניתן יהיה לפטור אותך מתשלום.
לקבלת ייעוץ צור קשר עם עורך דין בטלפון 072-334-1001
סימה
22/09/2013 10:47
הייתי שותפה בחנות 50% - זוהי למעשה היתה חברה בע"מ.

מכרתי את המניות לשותף היות ואין פרנסה ל 2 אנשים. רציתי להתייעץ עם עורך דין ולדעת איך אני מבטלת את הערבויות לספקים כמו קוקה קולה תנובה וכן...

יש למעלה משלושים ספקים - האם יש מסמך משפטי שניתן לחתום עליו ולמסור לספקים, בו יהיה רשום שהערב והבעלים של החנות הוא השותף בלבד ואני כבר לא ערבה לכספים של החברה? תודה רבה
עו"ד יואב קומבליס
13/10/2013 14:16
סימה שלום,
על מנת לענות על שאלותייך עליי לראות את המסמכים עליהם את חתומה וכן את ההסכם שעשית עם הקונה.
מוצע לך לפנות לפגישת יעוץ. לפגישה עם עורך דין צרי קשר בטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
סימה
13/10/2013 09:15
בוקר טוב עורך דין קומבליס

כנראה ששאלתי ברחה מעיניך. חשוב לי לקבל תשובה בנושא. אשמח מאד באם תואיל להתייחס לשאלתי ולתת לי הסבר ומענה.

תודה ושבוע טוב!
רונן
11/10/2013 06:23
יש לי חוב בחברת סלולר מלפני שלושה חודשים. סירבתי לשלם אותו בגלל שחלק מהחוב הוא שגוי ואין סיבה שאני אשלם את החוב במלואו. פניתי מספר פעמים לחברה בטלפון וניסיתי להסדיר את הנושא אבל הם לא עזרו לי. עכשיו קיבלתי מכתב בדואר שהחוב עבר להוצאה לפועל. אני לא יודע מה לעשות איך לפתור את זה לפני כל הבאלגן הזה של הוצאה לפועל.
עו"ד יואב קומבליס
13/10/2013 14:13
אתה לא מציין ממי קיבלת את המכתב. אם קיבלת מכתב מעו"ד אז כדאי לפנות אליו ישירות ולהסביר לו את השתלשלות העניינים ואף להיעזר בשירותי עו"ד לשם כך.לפגישת יעוץ פנה לעו"ד בטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
היי
דני
13/10/2013 12:48
הי אם אני רוצה לקבל פטור מלשלם תאגרה של פשיטת רגל לא שאני לא רוצה .. אין לי איך לשלם זה אפשרי??
RE: היי
אפי
13/10/2013 12:54
מקווה שיש לך עורך דין שמלווה ומייצג אותך בהליך פשיטת הרגל, כי מאד מאד לא מומלץ להכנס להליכים ללא ליווי של עורך דין מנוסה...ואם יש לך עו"ד, הוא אמור להנחות אותך לגבי האפשרות להגיש בקשה לפטור מאגרה.
אורלי
02/10/2013 18:32
אני נושה בחוב מזונות בתיק של פשיטת רגל, לחייב יש חובות שביצע ואני פתחתי לו תיק הוצל"פ.

ברגע שהחייב הוכרז היה בתיק חוב של שנתיים מזונות לשני ילדיי, החוב נכנס לתוך הפשיטת רגל.

הוא בפשיטת רגל כבר שנתיים, ולא שילם אגורה כיום התווסף לתיק ריביות, של הוצל"פ.

כיום הוא הגיש בקשה בטענת פרעתי אך שקל לא שילם לתיק היות ואף פעם לא קיבלתי ממנו תשלום למזונות.

הוא רוצה שהרשם יוריד את הרביות והצמדות הוא ביקש להקים דיון האם זה חוקי לדון בזה כל עוד הוא בפשיטת רגל ולא קיבל הפטר. הרי שיקבל הפטר אני יקבל את הסכום בלבד שהוגש לתוך התיק.

האם יש דרך שאני יכולה למנוע זאת ולבקש לדון בזאת רק לאחר שיסיים את הפשיטה.
אורלי
12/10/2013 17:22
לדעתי פספסתם את השאלה שלי.

אשמח עם עורך דין מטעמכם יוכל לתת לי תשובה!

תודה מראש.
ניר
11/10/2013 21:47
נשלח אלי בקשה לעיקול משכורת של אחד העובדים שלי. רציתי לדעת אם על פי חוב אני חייב להעביר את תשלום המשכורת לעיקול. הבחור מבקש ממני להעביר אליו את המשכורת ואני לא רוצה להסתבך בתוך כל הבלאגן הזה.
יאיר
10/10/2013 07:13
רציתי לדעת מה בדיוק ההשלכות של חדלות פרעון. אני חייב הרבה מאוד כסף ואין לי שום אפשרות להחזיר את הכספים האלה. תודה מראש יאיר
עו"ד יואב קומבליס
10/10/2013 09:21
חדלות פרעון (insolvency) הוא מצב כלכלי, שיכול להיקלע אליו אדם פרטי או חברה, ומשמעו העדר יכולת פיננסית לשלם את החובות שנצברו. אדם או חברה עלולים להיקלע למצב של חדלות פירעון (אי סולבנטיות), כאשר סכום ההתחייבויות עולה על השווי המצטבר של הנכסים ותזרים המזומנים, וגורר בעקבות כך גירעון.
נטלי
09/10/2013 22:09
היי

מקווה להתייעץ עם עורך דין לגבי המצב הבא:

צ'ק שניתן לקופאית בסופר כלשהו, נעלם (אבד/נגנב), יחד עם עוד 4 צ'קים של לקוחות אחרים. לפני שבוע אמא שלי עשתה קנייה בסופר, ושילמה בצ'ק, סכום אמנם של רק 400 שקל (מזל שזאת הייתה קנייה קטנה). כאשר היא נכנסה לסופר שבוע אחרי לקנייה חדשה, המנהל פנה אליה, הסביר את שקרה ולא ידוע מה עלה בגורל הצ'קים האלה.. אמנם ביקש ממנה לתת צ'ק חדש.

1)הצ'ק שאבד/נגנב- מה לעשות לגבי זה? להתלונן במשטרה בעצמי, לבטל את הצ'ק בבנק, לבדוק אם הסופר התלונן במשטרה? או הליך אחר?

2) לתת צ'ק חדש בלי לקבל את הישן- מה אם הסופר ימצא את הצ'ק 'האבוד' ויפקיד אותו, או שיגיע לידיים כלשהם שידרשו תשלום מזוג קשישים? במצבים אלה אמא שלי תשלם פעמיים.. או שפשוט לא לשלם וזאת בעיה של הסופר/קופאית? אמנם הסכום לא גדול אבל עדיין מדובר בזוג קשישים ש400 שקל זה המון בשבילם.

בקיצור, מה לעשות?
תודה.
עו"ד יואב קומבליס
10/10/2013 09:19
יש לתת בבנק הוראה לביטול השיק שאבד / נגנב
רצוי לפרסם מודעה בעיתון עם פרטי השיק המציינת כי הוא נגנב / אבד וכל מי ששם כספו שם אותו על קרן הצבי..
על מנת להימנע מאי נעימות מול החנות ניתן לדרוש מהם מכתב ובו מפורטת השתלשלות העניינים, ולקזז מהחשבון את עלויות הפרסום ועמלות הבנק.
מאור
09/10/2013 05:53
רציתי לדעת האם בהליך פשיטת רגל יכולים לקחת לי גם כספיים מהפנסיה ומביטוח המנהלים שברשותי?
עו"ד יואב קומבליס
09/10/2013 14:51
התשובה מורכבת ותלויה במספר משתנים.
מומלץ להיעץ עם עו"ד מתמחה ליצירת קשר התקשר לטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
ג'קי
09/10/2013 10:47
במעמד מסירת צ'ק הערבות לפני כניסה לדירה המושכרת, בעל הבית המליץ לנו, כחבר אל חבר כביכול, לבטל את צ'ק הערבות לפני תום החוזה. האם זו המלצה הגיונית? היה ניסיון לטמון לנו פח ,בהנחה שהייתי מבטל? מה שהבנתי אסור לעשות דבר כזה (כמובן שלא ביטלתי).

ושאלה נוספת לאותו מקרה:

בהנחה שהמשכירים רוצים לחייב אותי על נזק כלשהו שנגרם בדירה, בין אם בצדק או לא, האם הם יכולים להפעיל את צ'ק הביטחון בקלות ?

ובהנחה שחייבו אותי האם זה תהליך מסובך עד שיוכח שהחיוב נעשה לא בצדק, וגם עד שהכסף יוחזר אליי?

תודה,
אשמח לתגובתך בהקדם.
עו"ד יואב קומבליס
09/10/2013 14:42
שיק בטחון כשמו כן הוא , ניתן (במקרה הנדון) להבטחת קיום חיובי השוכר.
על מנת לתבוע את שיק הבטחון צריך שיתקיים התנאי - הפרת ההסכם כגון אי תשלום דמי שכירות, נזקים לדירה וכיו"ב (סביר להניח שמפורט בהסכם השכירות)
במקרה בו מוצג שיק בטחון בבנק הנמשך והשיק בוטל לפני כן יוכל האוחז בשיק להגיש אותו לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל ובאפשרות המושך להגיש התנגדות לביצוע שטר בלשכת ההוצאה לפועל בה הוגש השטר לביצוע ושם יתנהלו ההליכים עד לקבלת / דחיית ההתנגדות.
המלצתו של בעל הבית לבטל את השיק תמוהה..

: עבור אל עמוד

close