פורום פשיטת רגל Bankruptcy Law מנוהל על ידי עורכי דין ומומחים פיננסים...
פורום פשיטת רגל בהנהלת עו''ד ג'קי בובליל | עמוד 173

עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (13) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 13 reviews

פורום פשיטת רגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אמיר
28/07/2013 01:57
חבר שלי ביקר במרכז לחולי הנפש וקיבל אשפוז של שבוע - ונקבע לו לקבל תרופות וטיפול פסיכיאטר - במקביל יש לו הלוואות ע"ס 50000 ש"ח בבנק אחד - ומצד שני יש לו תבייעה של נזק רכוש בתאונת דרכים שהיה נתבע על ידי חברת ביטוח ע"ס 50000 ש"ח האם יוכל לקבל ביטול חובות עקב מחלתו והאשפוז - כרגע אינו יוכל להחזיר לבנק ולשלם לחברת הביטוח כי לא יכול לעבוד בפועל ואינו עובד כרגע ?? אשמח לעזרה
עו"ד בנימין כהן
28/07/2013 14:21
מצב נפשי אינו גורם למחיקת חובות........

עליו לטפל בחובות,

יתכן והרשויות יתחשבו במצבו הבריאותי, ואולם, עליו לשלם לפחות חלק מזה
צור קשר בטל' 03-6093833
דורה כהן ויצמן משרד עורכי דין
א. רוזי
28/07/2013 12:55
שלום רב, זאת ממש קריאה לעזרה ואודה לכם אם תוכלו לענות בדחיפות לבקשתי שתעזרו לי בעניין פשיטת רגל. אני שוקלת הליך זה כי 5 תיקים פתוחים נגדי בלשכת ההוצאה לפועל. תיקים אלה נפתחו לפני 10 שנים ואף יותר בעקבות לקיחת משכנתא לקניית דירה בתנאים לא טובים. מאז תיקים אלו כ"כ תפחו שלא היה ביכולתי לשלם אז ולסגור. היום הם עומדים על סכומים בלתי הגיוניים לחלוטין וברור שלא אוכל לשלם לעולם.

ברצוני לציין שאני בת 69, בעקבות מצב כלכלי רעועה התגרשתי לפני מס' שנים ונאלצתי לגדל 5 ילדים לבד. היום אני מתגוררת בדירה שכורה יחד עם בן זוג (בעלי לשעבר) חולה כרוני וניצול שואה.

אני מאד לחוצה ממצב הנוראה הזה, חייה בחרדות ופחדים בלתי פוסקים כולל גם מחשבות קשות שלא מניחות לי! אודה לך אם תוכל לנסות ליצור איתי קשר בהקם האפשרי כי תלויים נגדי עיקולים (שלא מאפשרים לי להתפרנס) אני ממש מרגישה אבודה ולא יודעת מה לעשות! בתקווה ליצירת קשר בקרוב מאד! בתודה רבה מראש ובברכה, א. רוזי
עו"ד בנימין כהן
28/07/2013 14:17
יש מספר אפשרויות לטיפול בחובות כגון פשיטת רגל / איחוד תיקים

מומלץ לתאם פגישה עם עו"ד לקבלת ייצוג מקצועי והכוון לגופו של עניין

טל' 03-6093833
זיו
23/07/2013 10:32
לפני 3 חודשים הכרזתי על עצמי כפושט רגל, עקב חובות שלא הצלחתי לכסות. קיבלתי במפתיע סכום כסף גדול לפני כמה ימים. האם אפשר לבטל כעת את הליך פשיטת הרגל ולסגור את כל החוב?
עו"ד בנימין כהן
23/07/2013 16:24
כן, אבל יש לבצע את זה בחכמה, כדי לא להפסיד כספים מיותרים

צור קשר 03-6093833
דורה כהן ויצמן משרד עו"ד
גילי
22/07/2013 21:52
לא מזמן נפטרה אימי. היא הורישה לי את הבית שחייה בו במשך כל החיים שלה. עשיתי סדר במסמכים שלה וראיתי שיש לה חוב ארנונה מאוד גבוהה לעירייה. האם החוב עובר אלי באופן אוטומטי? יש דרך להפטר מהחוב הזה ולא לשלם כל כך הרבה כסף?
יבגני
07/07/2013 16:47
ביום 01/2006 חייב קיבל זכויות במקרקעין מכוח ירושה עפ"י דין הסתלק מחלקו בעיזבון לטובת אמו, יחד עם 2 אחיו. ביום 06/2007 ניתן כנגד החייב צו לכינוס נכסיו. הנאמן בפשיטת הרגל סבור כי הסתלקות החייב מחלקו בעיזבון המנוח מהווה משום הענקה בטלה כאמור בסעיף 96(א) לפקודת פשיטת הרגל, ועל כן הגיש בקשה לביטול הענקה. מה אפשר לעשות מול הנאמן?
עו"ד בנימין כהן
22/07/2013 13:42
תביעה מול הנאמן.

ניתן להעלות טענות נגד הנאמן ולהתנגד לתביעתו.

מומלץ מאוד לשכור עו"ד לטפל בעניין, שכן מדובר בכסף רב

צור קשר 03-6093833
חנה
21/07/2013 17:29
יש לי איחוד תיקים בהוצלפ... סכום עכשיו... אחרי 10 שנים בערך 100 אלף ש''ח חובות עם ריבית והכול. מהתחלה זה היה 36 אלף. אני רוב שנים משלמת 100 ש''ח בחודש וחוב רק עולה... אך אפשר לצאת מזה? אני שמעתי שיש אפשרות לשלם חלק שלישי ולסדר את הבעיה...זה נכון?

הבעיה היא.. שהחוב הזה עשה בעל לשעבר שלי. הוא חתם על שיקים לכמה אנשים אז כאשר אנחנו לא גרנו ביחד, אבל עדיין היה לנו החשבון המשותף. אחר כך הוא עזב את הארץ. אני נשארתי לבד עם שלושה ילדים, ואני נאלצתי לשלם את חובו.

אני רוצה לפתוח דף חדש. לא יכולה לראות הוצאה לפועל יותר. נמאס לי מהחוב שרק גודל. אתם יכולים לעזור?
עו"ד בנימין כהן
22/07/2013 13:39
שאלה לגבי טיפול באיחוד תיקים בהוצאה לפועל.

יש מה לעשות לסגירת תיק האיחוד, יש מספר אפשרויות.
אנו צריכים להתיעץ עימך ביחד לפי יכולתך הכלכלית.
צרי קשר טלפוני ונסייע לך
טל' 03-6093833
דורה כהן ויצמן משרד עורכי דין.
ענבר
22/07/2013 10:41
אני משרת בצבא קבע כבר 5 שנים. מסיבות כאלו ואחרות נקלעתי לחובות. האם צה"ל יכול לסייע לי בדרך כלשהי ? מה עושים במצב כזה במסגרת הצבאית כאשר בנתיים החובות רק גדלים בהוצאה לפועל?
אילנה ג
18/07/2013 11:30
התלונה שלי היא נגד לשכת הוצאה לפועל על עוגמת נפש שנגרמה לי ולאמי. לאחי שלא מתגורר איתנו יש חוב ונציגי ההוצל"פ כל הזמן באים אלינו הביתה ודורשים כסף ורכוש. הרכוש שייך אך ורק אלינו ולא לאחי ולדעתי אין להם שום זכות לגעת ברכוש שלנו ובוודאי שלא לבוא אלינו לדירה מתי שבא להם בליווי שוטר, לדפוק בדלת כמו חיות ולצעוק שכל הביתה ישמע. לא לעניין. מבקשת ייעוץ מה הסיכוי להגיש נגדם תביעה?
עו"ד בנימין כהן
21/07/2013 16:14
ניתן להגיש תלונה, בפניות הציבור של לשכת ההוצאה לפועל..
קתי אילוז
18/07/2013 16:48
בעלי ואני נמצאים בכינוס נכסים מתאריך 13.2.13 נקבע לנו לשלם סכום של 1200 שח כאשר בעלי עובד שכיר ומשתכר 8500 ואני לא עובדת שכר דירה עולה לנו 3300 הוצאה לפועל 1200 שכר עוד 1500 החזר הלוואה מהעבודה 1000 וכל זה ללא כלכלה חשמל טלפון גז בסכום בערך 3500 אמרתי לעורך הדין שלא יכול להיות שהסכום כל כך גבוה ואני נשארת עם חוסר כסף שאלתי היא האם אפשר להוריד את הסכום של ההוצלפ לנמוך יותר ואם יש ערב באחד ההלוואות לבנקים שנכנסו לפשר האם הוא אמור לשלם כשהבנק אמר לו שהוא ערב מוגן ולא יגעו בו
עו"ד בנימין כהן
21/07/2013 16:12
לא הבנתי איך אתם משלמים גם לפשר וגם להוצאה לפועל?
עמיחי
20/07/2013 02:04
שלום,יש לי תיק איחוד שכל חודש אני משלם עליו שובר על סך 250 שקל, בנוסף יש גם חוב בביטוח לאומי על מזונות שגם עליו אני משלם שוברים על סך 250 שקל, לפי מה שאני יודע עם ביטוח לאומי אין הרבה מה לעשות אבל בקשר לאיחוד תיקים יש אפשרות לעשות פשיטת רגל - האם זה נכון?

אני עובד כטכנאי והתלטש משכורת שלי בברוטו מגיע ל 8 וחצי אלף בגלל שיש לי רכב מהעבודה אבל הנטו יוצא לא יותר מ 4700.. יש אפשרות לעשות פשיטת רגל? מה זה דורש ממני ?
תודה
עו"ד בנימין כהן
21/07/2013 16:11
שאלה לגבי פשיטת רגל

לפשיטת רגל יתרונות בצד חסרונות.

היתרון הגדול כי ניתן לקבל הפטר מהחובות בתנאים מסוימים
יש לתאם פגישה לביאור ובחינת הנושא: 03-6093833
דורה כהן ויצמן משרד עו"ד
בליזבוסקי
21/07/2013 10:24
שלום עורך דין נכבד

יש לי ולאישתי חובות כבדים בבנקים - סך החובות שלנו הוא כ 160000 ש\"ח. אני חסום בקבלת אשראי והבנקים מסרבים להגיע איתי להסדרים. נכון להיום לי ולאישתי חשבונות נפרדים. רציתי לדעת אם פשיטת רגל היא הכיוון שלי או שיש דרכים אחרות. ומה ההשלכות של זה לגבי אישתי?
עו"ד בנימין כהן
21/07/2013 16:07
שאלה לגבי טיפול בחובות.

רק לאחר פגישה בנושא, ניתן יהיה לייעץ לכם מה מומלץ לעשות במצבכם.
פשיטת רגל יכולה להיות אפשרות אחת, אבל יש מגוון עניינים

צור קשר 1800800891
דורה כהן ויצמן , משרד עו"ד
חייב
18/07/2013 14:15
שאלה עבור עורך דין המתמחה בענייני עיקולים והליכי הוצאה לפועל:

משכורת של חייב הינה 7 אלף. כמעט 5 אלף מעוקל לטובת מזונות. האם בנק הפועלים יכול לעקל את כל השאר? לא משאירים לחייב משהו להתקיים ממנו?
עו"ד בנימין כהן
21/07/2013 16:13
המעסיק יכול ליתן לך חלק מהשכר, המוגן מעיקול.
תבקש שיתנו אותו בשיק/מזומן כדי שלא יעוקל
שולה
09/07/2013 23:42
עד לפני 8 חודשים הייתי במסגרת של איחוד תיקים שכל חודש היה יורד לי מהמשכורת סכום של 700 שח, בקשתי מהרשם להוריד את הסכום כי זה קשה לי ואז קבע לי 200 שח כל חודש אך לצערי לא שילמתי את ה 200 שח. קיבלתי מכתב שאומר שאיחוד התיקים התפרק. איך אני מחזירה את האיחוד תיקים, כי בנתיים התחילו לעשות לי הגבלות רבות והצלחתי לקבלהעלאה למשכורת בעבודה, כך שיהיה לי מאיפה לשלם עכשיו. מה אני עושה?
עו"ד בנימין כהן
14/07/2013 14:14
לא בטוח שניתן לבצע שוב איחוד תיקים
אבל יש חלופות
צרי קשר בטל' 03-6093833
משרד עורכי דין דורה כהן ויצמן
שולה
11/07/2013 13:44
יש סיבה שאינכם עונים לשאלות בפורום? אני מאד אודה לכם אם תוכלו להשיב לשאלתי בנושא החזרה לתיק איחוד במקרה שפרטתי...
עו"ד בנימין כהן
17/07/2013 12:27
טכנית ניתן להגיש בקשה חוזרת לאיחוד תיקים, לרשם ההוצאה לפועל

ואולם, הבקשה צריכה להתחשב בפסיקה ובחקיקה בנושא, ועל כן מומלץ מאוד להיעזר בעורך דין בעניין, וגם כדי שלא תעשה לעצמך נזק
יעל בוכריס
15/07/2013 22:03
לקחתי עכשיו הלוואה בחברה בה אני עובדת כבר 23 שנה ,סכום של 50000 שח לפרק זמן של שנתיים . אני לפני הליך של פשיטת רגל בגלל חובות שאני לא מצליחה לצאת מהם... האם החזר ההלוואה שמתבצע ע"י קיזוז במשכורת יכנס לקופת החובות והחברה לא תוכל לקזז ממני באופן ישיר את ההלוואה ?
עו"ד בנימין כהן
17/07/2013 12:23
המעסיק שלך נחשב נושה ככל הנושים
ולא תוכל לשלם לו , לאחר כניסתך לפשיטת רגל, כי זו העדפת נושים
עו"ד בנימין כהן
17/07/2013 12:24
צור קשר לסיוע 03-6093833
יואב
16/07/2013 13:46
אחי ואני רשומים בטאבו כבעלי דירה חצי-חצי. לאחי יש הערת אזהרה בטאבו מטעם הוצל"פ ת"א עם פירוט של מספר נושים. למעט אחד כל הנושים קיבלו את כספם ואישרו זאת במכתב. אחי רוצה להעביר את חלקו במחצית הדירה אלי במתנה. עו"ד מומחה לנדל"ן אמר לי שאפשר לעשות זאת וחובותיו יהיו כעת שלי. האם יש סכנה שאם יבוא נושה חדש הוא יוכל בעצמו או דרך הוצל"פ להטיל עיכול או לשעבד או לרשום הערת אזהרה על הדירה שעברה כעת אלי בטאבו למרות שאחי אינו רשום שם יותר?
האם הוצל"פ או הטאבו יכולים להתנגד למהלך כזה?
אין לי בעיה שחוב הנושה יעבור אלי. כלומר מבחינת הנושה - הוא אינו "מפסיד" את הערת האזהרה שלו.
עו"ד בנימין כהן
17/07/2013 12:21
-
לאחר שיועברו זכויות אחיך אליך, לא ניתן יהיה להטיל עיקול על הזכויות
צור קשר לטיפול בתיק 03-6093833
veritas
11/07/2013 22:08
כאשר מחריזים על פשיטת רגל ומסיימים לשלם את כל החובות שנרשמו האם נשאר זכר או כתם גם לאחר שסיימתי את הליך פשיטת הרגל ושילמתי לכל הנושים?
עו"ד בנימין כהן
14/07/2013 14:13
שאלה לגבי הפטר מחובות
לאחר שנסגרו כל התיקים , יש רישומים שבהם רשום כי בעבר היתה פשיטת רגל
בבנקים וכו'. .

שבי עמוס
12/07/2013 15:01
שלום,

לפני זמן עזבתי חברה בע"מ שניהלתי. מכרתי לחברה את כל המניות שהיו ברשותי. כלל השותפים בחברה רשומים בחשבון הבנק כבעלי ערבות אישית. ביקשתי מהשותפים, במעמד העזיבה, להסיר אותי מחשבון הבנק. הובטח לי שהדבר ייעשה בהקדם אולם טרם. נאמר לי שלפי חוק הערבות, מאחר ואני כבר לא בעל מניות בחברה, אני יכול לדרוש מהבנק להסיר אותי, באופן חד-צדדי. תוך הצגת העתק מרשם החברות לפיו אינני שותף עוד בחברה.

האם זה נכון? אם כן, היכן ניתן למצוא זאת כתוב בחוק הערבות?

תודה מראש.
תקנות הוצאה לפועל
10/07/2013 08:19
תקנות ההוצאה לפועל (טיוב נתונים שגויים), התשע"ג-2013

בתוקף סמכותי לפי סעיף 88 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-19671 (להלן – החוק), אני מתקינה תקנות אלה:

הגדרה 1. בתקנות אלה- "אסמכתא" - כמפורט להלן- (1) לעניין תיק לביצוע פסק –דין: פסק דין או כתב בי-דין הנושא את פרטיו הנכונים של החייב או בקשה בתיק שהגיש החייב; (2) לעניין תיק לביצוע שטר: העתק השטר הנושא את פרטי החייב, או אישור בדבר פרטי החייב כהגדרתו בתקנות ההוצאה לפועל התש"ם- 19792 (להלן- תקנות ההוצאה לפועל), אם מדובר במסב או מושך שטר שפרטיו אינם מוטבעים על השטר; (3) לעניין תיק לביצוע תובענה- לגבי חייב יחיד, אישור ממרשם האוכלוסין ולגבי חייב שאינו יחיד – אישור מעודכן לשלושה חודשים אחרונים , בדבר שם החייב, מענו והמספר המזהה שלו מאת הגורם הנוגע לעניין כמפורט בתוספת השניה לתקנות ההוצאה לפועל; (4) לעניין תיק לביצוע משכון או משכנתא- מסמכי המשכון או המשכנתא; "פרטי זיהוי שגויים"- כל אחד מאלה: (1) לגבי חייב או זוכה יחיד הרשום במרשם האוכלוסין- אי התאמה בין שם פרטי, שם משפחה או מספר זיהוי כפי שהם מופיעים במרשם האוכלוסין; (2) לגבי חייב או זוכה שאינו יחיד, אי התאמה בין השם והמספר המזהה כפי שהם מופיעים במרשם הנוגע לעניין והמפורט בתוספת השנייה לתקנות ההוצאה לפועל.

משלוח הודעה

לזוכה בדבר פרטי

זיהוי שגויים 2. היו פרטי החייב בתיק שגויים ישלח מנהל מערכת ההוצאה לפועל הודעה לזוכה או לבא כוחו אם היה מיוצג, לפיה פרטי החייב בתיק שגויים ועל הזוכה להגיש תוך 45 ימים ממשלוח ההודעה, בקשה לתיקון פרטי החייב.

הגשת בקשה לתיקון פרטי זיהוי שגויים 3. זוכה המגיש בקשה לתיקון פרטי חייב יציין בבקשה את פרטיו הנכונים של החייב ויצרף לבקשה אסמכתא ביחס לפרטי החייב.

תיקון פרטים

שגויים 4. (א) מנהל לשכת ההוצאה לפועל ששוכנע על יסוד הבקשה שהגיש הזוכה והאסמכתאות שצורפו לה כי ניתן לתקן את פרטי החייב כמבוקש בבקשה, יתקן את פרטי החייב. (ב) סבר מנהל הלשכה כי אין די בבקשה ובאסמכתאות שצורפו לה כדי לאפשר תיקון פרטי החייב יעביר הבקשה להחלטת הרשם. (ג) הרשם רשאי ליתן הוראות נוספות לזוכה וכן רשאי הוא להורות כי יש לדחות את הבקשה.

סגירת תיקים 5. לא הגיש הזוכה בקשה לתיקון פרטי הזיהוי השגויים או שהרשם דחה את הבקשה לתיקון פרטי הזיהוי השגויים כאמור בתקנה 3 יחולו ההוראות האלה- (1) אם החייב שפרטי הזיהוי שלו שגויים, הוא החייב היחיד כנגדו מנוהל תיק, ייסגר התיק; (2) אם בתיק מספר חייבים, יימחקו מהתיק החייבים שפרטי הזיהוי שלהם שגויים ויבוטלו ההליכים נגדם.

שמירת זכויות 6. זוכה רשאי להגיש לרשם ההוצאה לפועל בקשה לפתיחה מחדש של תיק סגור או לביטול מחיקת שמו של חייב שנמחק ובלבד שצירף לבקשתו אסמכתא ביחס לפרטי הזיהוי של החייבים; רשם ההוצאה לפועל רשאי לתת הוראות לעניין חידוש ההליכים בתיק; הוראת תקנה 12(ז) לתקנות ההוצאה לפועל לא תחול אך הרשם יהיה רשאי להתנות את פתיחת התיק הסגור במשלוח הודעה בדואר רשום לחייב או במשלוח אזהרה, בהתאם לנסיבות העניין שבפניו; אם בוער התיק יפעל הזוכה כאמור בתקנה 126(ד)(4) לתקנות ההוצאה לפועל.

פרטי זיהוי שגויים של זוכה 7. (א) היו פרטי זוכה שאינו יחיד (להלן- הזוכה) שגויים ומצא מנהל לשכת ההוצאה לפועל כי ניתן באמצעות שמו של זוכה שאינו יחיד לזהות את המספר המזהה שלו כפי שהוא מופיע במרשם המנוהל לפי דין, רשאי הוא להורות על תיקון מספר המזהה בהתאם גם ללא בקשת הזוכה; הודעה על כך תשלח לזוכה. (ב) מצא מנהל לשכת ההוצאה לפועל כי פרטי הזוכה שגויים ואין בידו לתקנם, ישלח מנהל מערכת ההוצאה לפועל הודעה לזוכה או לבא כוחו אם היה מיוצג, ולפיה פרטי הזוכה בתיק שגויים ועל הזוכה להגיש בתוך 45 ימים ממשלוח ההודעה בקשה לתיקון פרטים. (ג) זוכה המגיש בקשה לתיקון פרטים, יציין את פרטיו הנכונים ויצרף לבקשה אישור מעודכן לשלושה חודשים אחרונים בדבר שמו והמספר המזהה שלו מאת הגורם הנוגע לעניין כמפורט בתוספת השניה לתקנות ההוצאה לפועל. (ד) מנהל לשכת ההוצאה לפועל ששוכנע על יסוד הבקשה שהגיש הזוכה והאישורים שצורפו כי ניתן לתקן את פרטי הזוכה כמבוקש בבקשה, יתקן את פרטי הזוכה. (ה) סבר מנהל הלשכה כי אין די בבקשה ובאסמכתאות שצורפו לה כדי לאפשר תיקון פרטי הזוכה יעביר הבקשה להחלטת הרשם. (ו) הרשם רשאי ליתן הוראות נוספות לזוכה וכן רשאי הוא להורות כי יש לדחות את הבקשה. (ז) לא הוגשה בקשה לתיקון פרטי הזוכה, יעוכבו הליכי ההוצאה לפועל.

תחילה 8. תחילתן של תקנות אלה 30 ימים מיום פרסומן.

________ התשע"ג

(_______ 2013)

(חמ 3 - 4286 ) ציפי לבני שרת המשפטים

דברי הסבר

ביום 4.8.2011 פורסמו תקנות ההוצאה לפועל (טיוב נתונים שגויים) (הוראת שעה), התשע"א-20113, תוקפן של התקנות, אשר היה קבוע בתחילה עד ה' בטבת התשע"ב, 31 בדצמבר 2011 הוארך עד יום כ"ב בשבט התשע"ב (15 בפברואר 2012) (להלן- הוראת השעה).

על אף פעולת הטיוב הנרחבת שבוצעה, נותרו עדיין נתונים שגויים של חייבים במערכת ההוצאה לפועל, כך כיום קיימים עדיין נתונים שגויים בדבר שם חייב שהינו יחיד או מספר הזיהוי שלו השונה מהמצוי במרשם האוכלוסין בהיקף של 139,083 רשומות.

ישנם תיקים בהם נשלחו הודעות לזוכים או באי כוחם בדבר הפרטים השגויים, אך היות והתיק לא נסגר בתקופת תוקפה של הוראת השעה, לא ניתן לסגור את התיק או למחוק את החייב, אשר פרטיו שגויים.

מאחר והעלאתה של מערכת המחשוב החדשה של רשות האכיפה והגבייה- "כלים שלובים", מתעכב, ניתן להמשיך בהערכות לטיוב הנתונים בתיקי ההוצאה לפועל אשר קיימים במערכת הישנה. כפי שהובהר בעת שהותקנה הוראת השעה כאשר פרטי הזיהוי של חייב הינם שגויים הליכי ההוצאה לפועל אינם מתבצעים, לא ניתן לעקל את נכסי החייב המאופיינים אצל צידי ג' בזהות לנתוני מרשם האוכלוסין, כמו כן לא ניתן לנקוט בהליכי עיכוב יציאה מן הארץ, מידע, הגבלות ועוד. לכן אין כל הצדקה לנהל תיק כנגד חייב כאשר פרטי הזיהוי שלו שגויים.

כידוע הזוכה התבקש להמציא אימות ביחס לפרטי חייב בעת פתיחת תיק הוצאה לפועל משנת 2004 ואילך. ממאי 2009 מאמתת מערכת ההוצאה לפועל, פרטיו של יחיד מול מרשם האוכלוסין באופן אוטומטי, והזוכה מתבקש להביא אישור ממרשם ביחס לחייב שאינו יחיד.

בטרם פורסמה הוראת השעה, נשלח בשלב ראשון, מכתב לכל זוכה באמצעות בא- כוחו עם הנתונים השגויים על מנת שיתבצע תיקון ביחס אליהם ובשלב השני ובתיאום עם לשכת עורכי הדין פורסמה הודעה לציבור בה נתבקשו זוכים ו/או ב"כ זוכים בתיקי ההוצאה לפועל לבדוק את נתוני התיקים שבטיפולם על מנת למנוע הסבה של נתונים שגויים ובמיוחד למנוע הסבה של פרטי זיהוי שגויים של חייב או זוכה.

הליך דומה יתקיים גם לתיקון פרטי זוכה שגויים. בהקשר זה, יתוקנו פרטי זוכה שאינו יחיד אם מצא מנהל לשכת ההוצאה לפועל כי ניתן באמצעות שמו של הזוכה לזהות את המספר המזהה שלו כפי שהוא מופיע במרשם המנוהל לפי דין. במקרים אחרים, שבהם סבור מנהל לשכת ההוצאה לפועל כי פרטי זוכה שאינו יחיד שגויים, ישלח הודעה לזוכה והזוכה יוכל להגיש בקשה לתיקון הפרטים. מטרת התקנות ליצור תשתית קבועה לטיוב נתוני החייב, ו/או נתוני הזוכה.
ציפי
08/07/2013 20:44
לחייב נקבע באזהרה צו תשלומים בסך 1000 ש"ח. החייב הגיש בקשה לצו תשלומים בסך 800 ש"ח והרשמת בלשכת הוצאה לפועל קבעה לו 5000 ש"ח. בגלל שהוטל עיקול, שילם תשלום ראשון ובוטל העיקול. האם יכול להמשיך לשלם עפ"י צו התשלומים באזהרה ועיכוב ההליכים יישמר? או ברגע שיש החלטה של הרשמת היא גוברת על האזהרה?
עו"ד בנימין כהן
09/07/2013 10:46
שאלה לגבי צו תשלומים

החלטת הרשמת המאוחרת היא הקובעת
ציון
09/07/2013 10:37
עיקול דמי מחלה חופשה והבראה
האם ניתן לעקל את הנ"ל

: עבור אל עמוד

close